Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 3 минути, Sliderum2 написа:

Чекай да те поправя:

Русия вече си върна тези територии.

президента радев рече, че са анексирани незаконно. 😁

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 29 минути, Звяра!!! написа:

Не мисля , че посоката има значение !

Посоката има значение след като напускат кораби, които са били там от миналата година насам. Просто ги пускат да си ходят. След това за да има превоз на каквото и да било следва да има и с какво да се случи превоза. Та затова питам какво става в обратна посока?

преди 6 минути, _sirena_ написа:

Не ми се четат простотиите ти ! 

Русия най-големият износител на зърно ще иска да краде от Украйна заразеното зърно , дето и за животни не става !!!

Бях пуснала тук материали за Анализа на украинското зърно , изследвано в наша независима лаборатория ! 

Къде спа ти , че не знаеш какъв леш е тяхното зърно за консумация ? 

Не са мои тези така наречени от теб  "простотии" , не съм ги измислил аз !

Как Русия краде и продава украинско зърно, за да финансира войната

https://www.vesti.bg/sviat/kak-rusiia-krade-i-prodava-ukrainsko-zyrno-za-da-finansira-vojnata-6152598

Русия краде украинско зърно с посредничеството на Турция?

https://www.dw.com/bg/русия-краде-украинско-зърно-с-посредничеството-на-турция/a-62482964

Как Русия краде житото на Украйна за милиони?

Москва контрабандно изнася от Украйна тонове зърно

https://agri.bg/novini/vizhte-kak-rusiya-otkradna-zhitoto-na-ukrayna-za-milioni

Генщабът на Украйна: Руските сили разграбват зърно и имущество в Запорожка област

https://www.actualno.com/europe/genshtabyt-na-ukrajna-ruskite-sili-razgrabvat-zyrno-i-imushtestvo-v-zaporojka-oblast-news_1991421.html

"Уолстрийт джърнъл": Русия изнася откраднато от Украйна зърно

https://inews.bg/Свят/-Уолстрийт-джърнъл-Русия-изнася-откраднато-от-Украйна-зърно-_l.a_c.371_i.707825.html

https://www.facebook.com/svobodnaevropa.bg/posts/2859068951056458/?locale=ms_MY

Звяра зърното е на заден план - следи си опорките.

Сега на линия е това.

IMG_20230828_134128_896.jpg

преди 2 минути, maxthon написа:

Посоката има значение след като напускат кораби, които са били там от миналата година насам. Просто ги пускат да си ходят. След това за да има превоз на каквото и да било следва да има и с какво да се случи превоза. Та затова питам какво става в обратна посока?

Телефон:
(+359 2) 963-16-63,
(+359 2) 963-44-58,
(+359 88) 770-41-45,
(+359 2) 963-40-21
Би трябвало да ти отговорят на въпроса като се обадиш ! :rolleyes:
току-що, Звяра!!! написа:
Телефон:
(+359 2) 963-16-63,
(+359 2) 963-44-58,
(+359 88) 770-41-45,
(+359 2) 963-40-21
Би трябвало да ти отговорят на въпроса като се обадиш ! :rolleyes:

Няма нужда има си начини за следене на корабния трафик.

преди 5 минути, insec написа:

Той беше казал, че Крим си е руски.   А в украински сайтове чета, че техни партизани в Донбас са убили не зная колко си патрулиращи руски войници.   Ситуацията върви все по на лошо.   

преди 1 минута, attj написа:

А в украински сайтове чета, че техни партизани в Донбас са убили не зная колко си патрулиращи руски войници.  

ти да видиш - казаците не харесват орките, каква изненада, а? 😁

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Защо лъжеш, Синдвата ?

Ако толкова ти се свидят 100 каквато и валута да е, ти ми дай 50 лева, аз съм съгласен да ти дам 100 в каквато валута кажеш ако устискаш Крим, Вато лъжлива.

Аз да ти дам?? Цацаджиев цацаджиев, виждам че нещо слабоумието ти е пригресирало в геометрична форма 😄😄😅😏 

Не стига че губи баса,но и нагло иска парите на всичкото отгоре, кажи му сороспятска и не го обиждай повече, за тях черното е бяло и обратно 😏

преди 32 минути, Sliderum2 написа:

Чекай да те поправя:

Русия вече си върна тези територии.

Поправката се приема!

преди 28 минути, insec написа:

То и Косово не е признато от половината свят, включително от пет държави от ЕС, но това не му пречи да си съществува!😝

преди 31 минути, insec написа:

Не знам дали е рекъл така, ама какво ме интересува. Аз си имам собствено мнение за разлика от гейпросащесср трололинките и не възпроизвеждам чужди.

преди 2 часа, Flashback написа:

Последният път, когато чужда военна заплаха беше поставена близо до границата на САЩ, светът почти свърши

Абсурдно лицемерно е западняците да осъждат Русия и Китай за това, че реагират агресивно на американската империя, която изгражда военни заплахи по техните граници, защото последния път, когато реална военна заплаха беше поставена близо до границата на САЩ, САЩ реагираха толкова агресивно, че едва не сложиха край на света.

Изтъквам това лицемерие не защото лицемерието само по себе си е особено страшен грях - има много по-лоши неща в живота от това да си лицемер - а за да подчертая факта, че хората, които смятат, че Русия и Китай трябва да толерират действията на САЩ по техните граници, които САЩ никога не биха толерирали по собствените си граници, всъщност вярват, че Съединените щати трябва да управляват света.

Струва си да отделите известно време за изучаване на Кубинската криза по редица причини. Първо, във време на нарастващи военни действия между ядрени правителства вероятно е добре да имате ясна представа за това колко близо е било човечеството до самоунищожение през 1962 г. Второ, в среда, в която разговорите за мирни преговори и компромис се смятат за предателска лоялност към Кремъл, е добре да имаме разбиране за факта, че единствената причина да оцелеем в онова опасно противопоставяне беше, че Вашингтон направи компромиси и изтегли ракетите "Юпитер" от Турция и Италия. Трето, Кубинската ракетна криза показва колко агресивно ще реагират САЩ на чуждестранен съперник, който поставя военна заплаха в близост до тяхната граница.

Както вече обсъждахме, най-глупавото нещо, което империята на САЩ иска от нас да вярваме, е, че натрупването на военна техника и изграждането на военни бази близо до границите на двата ѝ най-големи геополитически съперника трябва да се разглежда като отбранителна мярка, а не като акт на крайна агресия, какъвто очевидно е. Американската империя беше агресор, когато разшири НАТО и започна да превръща Украйна във фактически член на НАТО, и е агресор, когато ускорява обкръжаването на Китай с военни бази и отвори шлюзовете на финансирани от САЩ оръжия към Тайван.

Знаем, че САЩ никога и след един милион години не биха толерирали и допуснали подобни неща да се правят някъде близо до собствените им граници. Знаем това от Кубинската криза и от начина, по който лидерите на империята говорят за потенциални заплахи в близост до границата на САЩ. Някои висши представители на САЩ открито говорят за нахлуване в Мексико само за да се справят с наркокартелите. Миналия месец Джон Болтън написа яростна статия, в която поиска агресивна военна сила срещу Куба в отговор на съобщенията, че Хавана и Пекин може би водят преговори за съвместен военен тренировъчен център на острова в някакъв момент в бъдещето. По-рано тази година сенатор Джош Хоули изнесе реч във фондация "Херитидж", в която зловещо помоли аудиторията да си представи мрачно, ужасяващо бъдеще, в което китайските военни обкръжават Съединените щати, и описанието му на този ужасяващ въображаем сценарий съвпадна с начина, по който американските военни действително обкръжават Китай в реалния живот.

"Представете си свят, в който китайски военни кораби патрулират във водите на Хаваите, а китайски подводници дебнат калифорнийското крайбрежие", казва Хоули. "Свят, в който Народноосвободителната армия има военни бази в Централна и Южна Америка. Свят, в който китайските сили действат свободно в Мексиканския залив и Атлантическия океан."

Подобна реторика илюстрира съвсем ясно, че ръководителите на американската империя биха разглеждали военните струпвания на Русия и Китай в близост до своите граници като подстрекателска и напълно неприемлива провокация - акт на война сама по себе си. 

А апологетите на империята искат да ви накарат да повярвате, че дивото разминаване и лицемерие е напълно нормално.

Да се изисква от Русия и Китай да толерират чужди военни дейности на своите граници, които САЩ никога не биха си и помислили да толерират на собствените си граници, е просто искане целият свят да легне и да се подчини на управлението на Вашингтон. Това е американският супремасизъм в най-лошия му вид.

Империята на САЩ може да прави изключително агресивни неща на други нации, но на тези други нации не им е позволено да правят същите неща на САЩ. Казвате, че империята на САЩ играе по различни правила, защото е начело на планетата. Казвате, че империята на САЩ има монопол върху военната агресия по същия начин, по който полицията във вашето общество има монопол върху насилието. На тях им е позволено да действат с изключителна агресия по границите на Русия и Китай по същите причини, поради които един полицай може законно да ви намушка, но вие не можете законно да намушкате полицай.

Ако казвате, че Русия и Китай трябва да позволят на САЩ да правят на техните граници неща, които те никога не биха им позволили да правят на собствените си граници, вие всъщност казвате, че смятате, че САЩ трябва да функционират като полиция, съдия, жури и палач на целия свят. 

Всъщност това е основният консенсус по тези конфликти. Обикновено той бива замазван и манипулиран, за да се предпазят хората от това да го разглеждат твърде внимателно, но всъщност това е аргументът, който се представя тук. Американската империя вярва, че е законният владетел на тази планета, и онези, които в момента размахват юмруци на Русия и Китай, защото отказват да приемат това, са изцяло зад нея в тази перспектива.

https://www.caitlinjohnst.one/p/the-last-time-a-foreign-military

F3IzRNPW0AA3H2y?format=png&name=900x900

Ех, горките китайци. Имат териториални претенции само към половината си съседи, а гадните кравари все така не искат да ги оставят да си наберат малко територии. Много е сладка рибарската лодчица. Незаконно ловяща, рабира се.

преди 4 часа, kirko12 написа:

Косьо

Поздрав от Лвов - перемога непременно ще има - некаква 

https://t.me/breege_time_20zz/24890

Тоя език - смесица от полски и словашки е отврат

Тази сутрин е прекрасна - Вашингтон Пост наказва твойте хора - спират им парите - УРАААА

"Американското командване призова ВСУ да изразходват по-малко снаряди и дронове – Washington Post

Американското командване отдавна смята, че украинците стрелят безразборно.

Според една оценка на САЩ  са изстреляли 2 милиона 155 mm артилерийски снаряда от началото на военните действия,

почти изчерпвайки западните доставки.

Пентагонът също призова Украйна да разчита по-малко на дронове за информация от бойното поле

и повече на наземни разузнавателни сили."

Кефффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффффф

Май още си спял, докато си чел. Абе, драги путлерофилчета, що се разтапяте от кеффффффф, само когато чуете, че Украйна няма да получи оръжие ? Втората армия в света, само така ли може да спечели ? :laughing4:

Помните ли изобщо, кога последно сте се похвалили с някакъв успех, който Матушката сама е постигнала ? 

преди 1 час, insec написа:

нещо искаше да кажеш, ама и ти не знаеш какво 😄

Имщнсект,по добре мълчи че ганглиите ти ръсят само простотии 😏 

Да отнасяш средновековни наименования към съвременни карти и наименования не доказва историчността и приемствеността на термина , а само на географското местоположение..

Питай армянините до какво умопомрачение ги доведе подобен подход, да се изкарват едва ли не шумерци и акадци 😅😅😅 

преди 1 минута, Flashback написа:

То и Косово не е признато от половината свят....

което ще рече, че е признато от половината свят - а Крим, даже и радев не го признава. 😁

преди 8 минути, Moriati написа:

Не стига че губи баса,но и нагло иска парите на всичкото отгоре

Ти си слънчасал.

Баса беше, ако Украйна победи, аз печеля, ако Русия победи, ти печелиш.

Като се уточнихме, че критерий за победа е Крим.

Ти се уплаши и почна да увърташ и сменяш валутите.

Никога не съм искал чужди пари Вато Лъжлива.

Като истървете Крим, тогава ще си поискам, но едва ли ще ме огрее, щото си стисната Вата. Синдвата.

Ти и 50 кинта няма да ми дадеш, Лъжльо. Но поне ще си ги поискам публично, да те дразня, че не разбираш нищо от военно дело.

преди 1 час, _sirena_ написа:

Ако от басове си изкарва прехраната ще загине гладен ! :D

Той и с риболова явно е закъсал щом опира до козяшките центчета 😏

преди 1 минута, Moriati написа:

Имщнсект,по добре мълчи че ганглиите ти ръсят само простотии 😏

кви ганглии бре кукундрел - цитирал съм от източниците, които сам предложи, че не ти харесва какво пише в тях, не аз съм ти виновен. :getout:

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Втората армия в света, само така ли може да спечели ? 

Вторая армия в мире, дори и така не може да спечели.

40 000 000 страна с враждебно настроено население, което мрази руснята в червата. Кауза пердута.

Путлер е бездънно тъп, затуй нахлу.

преди 1 час, Реджеп Иведик написа:

Твоите авоари в каква валута са, ако не е тайна ?

Не и в долари,не се безпокой центаджио 😏😋

преди 2 минути, insec написа:

кви ганглии бре кукундрел - цитирал съм от източниците, които сам предложи, че не ти харесва какво пише в тях, не аз съм ти виновен. :getout:

Синдвата опита да изрисува вежди на Филолога, ма му извади окото.

преди 1 минута, Moriati написа:

Не и в долари,не се безпокой центаджио 😏😋

В английски лири ли, Копейко ?

Що не си ги обърнеш в рубли, да чакаш Путлер като победи и да спечелиш ?

Това е характерно за вас руските мекерета, че докато фалите рублата, си държите авоарите в зла западна валута.

преди 10 минути, Реджеп Иведик написа:

Ти си слънчасал.

Баса беше, ако Украйна победи, аз печеля, ако Русия победи, ти печелиш.

Като се уточнихме, че критерий за победа е Крим.

Ти се уплаши и почна да увърташ и сменяш валутите.

Никога не съм искал чужди пари Вато Лъжлива.

Като истървете Крим, тогава ще си поискам, но едва ли ще ме огрее, щото си стисната Вата. Синдвата.

Ти и 50 кинта няма да ми дадеш, Лъжльо. Но поне ще си ги поискам публично, да те дразня, че не разбираш нищо от военно дело.

Сериозно ли бе смешко,кой от долари реши че са много и айде да било левове, а после уж от победа и връщане на поне Бахмут и Мелитопол при уж великия контранаступ пролетта, да станело до победа крайна във войната 😄😄😄😏

Ей наглец, записаното си седи,ако толкова ти е избушил акъла,вземи и погледни.....Свидетелите също са тук, и с тях бас направи, че дори милостиво ти разрешиха да не са 100 евро а само бутилка Уиски 😎

преди 12 минути, insec написа:

Ганглии,ти поне прочете ли какво пишат източниците,и успя ли да раЗбереш английския, че да ми говориш че това доказвало тезата ви смешна а 😄😄😄

Ба си, това да си насекомо на ниво мисловни процеси си е цяло нещастие ... 😏

преди 11 минути, Реджеп Иведик написа:

Синдвата опита да изрисува вежди на Филолога, ма му извади окото.

Ахам,извадил е очичките на разни цаци и насекоми само.... 

Я пак прочетете,ако ви се отдава де и преведете съответните текстове 😏

Центаджии цвнтаджии, жалка гледка сте 😎😋

преди 52 минути, insec написа:

ти да видиш - казаците не харесват орките, каква изненада, а? 😁

В обезлюдените области действат хохли като партизани и диверсанти.  Пак не си разбрал.  Количеството на  загиналите  е плашещо - според полковник Дъглас Макгрегър, бивш съветник на Доналд Тръмп, са загинали вече 400 000 украински военни досега.     Подценяването на броя на убитите  има за цел да засили духа на украинците. В същото време им се дават фалшиви данни за загубите на руската армия.  Реално не могат да ги преброят-  защото има много дезертирали, избягали и безследно изчезнали.   Близките им се надяват да са още живи и поне да са военнопленници в Русия.  

Ватенките ви лъжат.

Братята американци дават доволно касетни боеприпаси за хаймарсите.

Вашингтон Пост. Нашингтон Пост. Бу ха ха ха ха ха хааааааааааааа

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.