Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

ориетирайте се от къде духа вятъра

американците отлъчиха украйна от демонократичното общество

казаха че  не се справят добре на бойното поле 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, Митко Вълчев написа:

Как го установи ? Според обсесията на ватенките винаги да бъдете нечий роб ли? Няма опорка, пишеш се инж.,буташ се в сериозни теми а не си в час с важните моменти от историята ни. Не тази писаната в Кремъл.

Единствено може да ме укориш, че отговарям и обръщам внимание на посредствени и глупави хора като теб, но аз го правя с цел.

преди 5 минути, Митко Вълчев написа:

Как го установи ? Според обсесията на ватенките винаги да бъдете нечий роб ли? Няма опорка, пишеш се инж.,буташ се в сериозни теми а не си в час с важните моменти от историята ни. Не тази писаната в Кремъл.

Така го е установила историята:

330286617_3518517205140076_2242125865989555803_n.thumb.jpg.7a590090bc9e2c2d4f256b058aab0c50.jpg

Ти някакво друго доказателство ли имаш? С картата ли искаш да спориш?

преди 3 минути, инж. Велев написа:

Единствено може да ме укориш, че отговарям и обръщам внимание на посредствени и глупави хора като теб, но аз го правя с цел.

Ако ти си единица мярка за умност, ясно е че не може да си различно от проста ватенка. Не те укорявам за нищо, гнус ме е от такива като тебе. 

току-що, Митко Вълчев написа:

Не те укорявам за нищо, гнус ме е от такива като тебе. 

И мен ме е гнус от такива като тебе. Лошото е че се увеличавате.

преди 8 минути, инж. Велев написа:

Не чакай от Мамин Митко да напише нещо умно.

Мамин инж(ектиран), Тошев ми е блок, та не си схванал на кой пише. Нормално за тебе инж

преди 6 минути, инж. Велев написа:

И мен ме е гнус от такива като тебе. Лошото е че се увеличавате.

А толкова хубаво беше при Тошо, вече да съм в Белене. Нали хуманоид?

Без паника:

https://pbs.twimg.com/media/F4tHmUgaIAIG0qM?format=png&name=small

8 снаряда на ден са достатъчно. Поста после е променен и за една сварена мишка се говори - сигурно е вкусна

https://t.me/romanov_92/41574

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:

Мамин инж(ектуран), Тошев ми е блок, та не си схванал на кой пише. Нормално за тебе инж

А толкова хубаво беше при Тошо, вече да съм в Белене. Нали хуманоид?

Нищо не каза. Нещо не ти служи вярно мозъка. Ама той не е виновен. Трябва акъл.

Сега на инженер ли ще ме обиждаш? Да не си си мечтал като малък да станеш, ама пусти акъл не ти дава?

преди 1 минута, kosyo написа:

Без паника:

https://pbs.twimg.com/media/F4tHmUgaIAIG0qM?format=png&name=small

8 снаряда на ден са достатъчно. Поста после е променен и за една сварена мишка се говори - сигурно е вкусна

https://t.me/romanov_92/41574

Косьо, не свършиха ли вече дроновете?

преди 33 минути, Митко Вълчев написа:

И кое им е налудното Вата? Не ли е това вечния стремеж на блатната орда, да заграби всичко което и бъде позволено.

Да напомня, че става дума за 3-ти март 1878г. Около тази дата няма и помен за тези неща, които говориш. Няма помен за такива неща и всеки следващ 3-ти март.

преди 1 минута, инж. Велев написа:

Опасявам се мишките на острова да не свършат..

преди 6 минути, инж. Велев написа:

Нищо не каза. Нещо не ти служи вярно мозъка. Ама той не е виновен. Трябва акъл.

Сега на инженер ли ще ме обиждаш? Да не си си мечтал като малък да станеш, ама пусти акъл не ти дава?

Всъщност, ти си обида, за всеки с инж пред името, но не е сред проблемите ми.

преди 6 минути, maxthon написа:

Да напомня, че става дума за 3-ти март 1878г. Около тази дата няма и помен за тези неща, които говориш. Няма помен за такива неща и всеки следващ 3-ти март.

За кои неща няма помен? За завоевателните войни на Русия, която ако и е било позволено от великите сили, би задържала и нашата територия?

преди 1 час, Митко Вълчев написа:

Информация бол, ама никоя ватенка, не написа официалните причини според руските управляващи.

По-официален руски източник от самия Путин едва ли има, но ти явно не си слушаш неговото изявление на 24 февруари, когато Русия нахлу в Украйна. 

Давам ти и друга точка за размисъл - защо 24 часа преди Русия да нахлуе в Украйна, Путин призна двете републики в Донбас и подписа с тях договори за сигурност!? Путин не призна ДНР и ЛНР през осемте години на гражданската война, направи го на 22 февруари 2022 г., защото дотогава вярваше в Минските споразумения. Както по-късно си признаха и Меркел, и Оланд, и Порошенко, Минските споразумения са били за заблуда на Путин да дадат време на Украйна да се напомпа с оръжия, да се обучи армия, която да си върне Донбас, след което Украйна да влезе в НАТО. Също можеш да потърсиш изтеклия разговор на Макрон с Путин във френските медии, в които Макрон казва на Путин на 21 февруари, че се е обадил на Зеленски да "озапти армията си", която беше струпана в Донбас и беше засилила обстрела през последната седмица, готова за нападение на двете отцепили се републики и последваща насилствена бандеризация и "превъзпитание" на местното проруско население.

Off topic: използването на "вата", "ватенка" и техните производни във всеки твой коментар само ни показва, че единствените "качества", с които можеш да "блеснеш" в темата са простащина, селяндурщина и ниско IQ!

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Всъщност, ти си обида, за всеки с инж пред името,

И как разбра? Като ти казвам, че Русия ни освободи от турско робство ли? 

преди 1 минута, Flashback написа:

Давам ти и друга точка за размисъл

Това е велик виц :) Мамин Митко и размисъл :) Поне му обясни накратко какво е това - размисъл :)

преди 2 минути, Flashback написа:

По-официален руски източник от самия Путин едва ли има, но ти явно не си слушаш неговото изявление на 24 февруари, когато Русия нахлу в Украйна. 

Давам ти и друга точка за размисъл - защо 24 часа преди Русия да нахлуе в Украйна, Путин призна двете републики в Донбас и подписа с тях договори за сигурност!? Путин не призна ДНР и ЛНР през осемте години на гражданската война, направи го на 22 февруари 2022 г., защото дотогава вярваше в Минските споразумения. Както по-късно си признаха и Меркел, и Оланд, и Порошенско, Минските споразумения са били за заблуда на Путин да дадат време на Украйна да се напомпа с оръжия, да се обучи армия, която да си върне Донбас, след което Украйна да влезе в НАТО. Също можеш да потърсиш изтеклия разговор на Макрон с Путин във френските медии, в които Макрон казва на Путин на 21 февруари, че се е обадил на Зеленски да "озапти армията си", която беше струпана в Донбас и беше засилила обстрела през последната седмица, готова за нападение на двете отцепили се републики и последваща насилствена бандеризация и "превъзпитание" на местното проруско население.

Off topic: използването на "вата", "ватенка" и техните производни във всеки твой коментар само ни показва, че единствените "качества", с които можеш да "блеснеш" в темата са простащина, селяндурщина и ниско IQ!

Путин и всички официални руски лица, отричаха до 24.02 че ще нападнат Украйна. Дай линк, където Путин оповестява официално тия причини или признай, че съзнателно тролиш?

преди 3 минути, инж. Велев написа:

И как разбра? Като ти казвам, че Русия ни освободи от турско робство ли? 

Цялото ти шизофренично участие в темата, освен това за турското робство. Всичко са ти бисери.

преди 31 минути, инж. Велев написа:

Защо прекаляваш с лосиона

преди 2 минути, Митко Вълчев написа:

Цялото ти шизофренично участие в темата, освен това за турското робство. Всичко са ти бисери.

Давай тогава по темата - Русия с Украйна ли води война или със САЩ?

преди 6 минути, Митко Вълчев написа:

За завоевателните войни на Русия, която ако и е било позволено от великите сили, би задържала и нашата територия?

Все повече налудначави идеи. Специално за това бих желал да чуя за исторически извор на тази идея. Опасявам се, че източника ще се окаже много близко (да не кажа съвпадащ) с рожденната ти дата и година.

преди 48 минути, Митко Вълчев написа:

Вата. Гледаш карта , по възможност чертана където и да е другаде а не в рашистан. На нея пише Русия оградена с ясни граници, на друго място пише Украйна обособена по същия. Това за твое сведение са международно признати суверенни територии, за които спор няма. Кое от написаното човекоподобно нищожество не можеш да схванеш?

Пак почваш с обиди.  Не съм бандеровец, не съм и казак. Те са в лют спор да създадат нови граници.   Дано не загинат няколко милиони - защото новите реалности са неизбежни.   Няма да питат Митко, Миро или Кокич.

преди 1 минута, Coco1 написа:

Папагалчо, много закъсня тая вечер. Явно трудно бягаш вече от лудницата :)

преди 1 минута, Coco1 написа:

С пенсия на инж толкова. Това да не е прогнилия Запад, да има за марков алкохол.

преди 3 часа, БаалБек написа:

Кои са тези всички сериозни историци? Какво точно са казали или написали?

Джефри Хоскинг - Русия и руснаците

Николай В. Рязановски - История на Русия 

Морийн Пери -  Кеймбриджката история на Русия: Том 1, От ранна Русия до 1689 г

Енциклопедия Британика

Още трябват ли?

Какво са написали?

Прочети сама, но всички визират днешна Русия като наследник на Киевска Рус...

А кои са всичките несериозни?

Всички, които твърдят нещо друго...

Сериозните историци на какви доказателства се позовават, че днешна Русия е наследник на Киевска Рус? Кои са първоизточниците на информация?

Всеки в книгите си е публикувал на какви източници е базирано мнението му...

Прочети някоя и ще разбереш...

Ето ти рецензия за първата книга от списъка, направена от Д-р Стивън Ловел, Оксфордски университет

https://reviews.history.ac.uk/review/257

Ще се справиш ли? Да не се окажеш ти тенекиеното рупорче. :cool:

Или аз ще съм права, че плещиш глупости и за да не те хванат изместваш фокуса върху потребителите.

Ти ша кайш...

Тцъ, нема шанс да са превърна в теб...

Права си единствено и само... когато не си легнала, седнала или приклекнала...

Кой е решил, че тази етническа група ще се нарича украинци?

Тези, които са населявали областта Украйна....

На каква територия е живяла? Колко голяма е била територията? А групата като численост?

Посочих вече - областта Украйна...

В каква единица искаш да ти отговоря - кв. км, кв.м, кв. левги, лакти и т.н...

През кой момент да посоча численноста, щот предполагам се е меняла...

По-тъпи въпроси мое ли роди рупорчето?

Да не се окаже, че себе си се визирал, а уж за друг става дума.

Тцъ, винаги визирам всеки точно...

Ти нямаш грам, ама наистина грам знания, извън докопаното из разни пропагандни статии и постове в нета...

На това се дължи и неумението ти дори да зададеш правилните въпроси...

В случая с украинския етнос, би требело да попиташ коги са е образувал...

Кога според теб се е образувал, душко тенекиена?

П.П.

Ако не ти се отговаря с конкретика, а не да разтягаш локуми може да ме обсъдиш, както редовно го правиш и да се фокусираш върху други неща, за да скриеш комплексите си породени от "високото" си интелектуално ниво.

Успех...

Няма нужда да си пишеш "автобиографията", както виждаш много точно съм те преценил отдавна...

При теб никога няма конкретика, душице...

И няма как да има...

Ще доживея ли да дочакам цитатите, чрез които да докажеш как си ме "разбила" в коронатемата?

Успех....

преди 1 минута, инж. Велев написа:

Давай тогава по темата - Русия с Украйна ли води война или със САЩ?

Въпроса ти и подтекста в него, доказват твърденията ми, че си психически увреден. Русия нападна и воюва с Украйна. Само и единствено. Другото са руски опорки, оправдаващи невъзможността им да победят дори нея. Могъщите, дето щяха да мачкат наред НАТО.

😏

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.