Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, Джугашвили написа:

Оп,оп, май взе всички за овчарчето Калитко!!! Можеш ли да ни обясниш, какво общо имат казаците с Галиция??? И кои всъщност са украинците??? Казаците или галицийците??? А в Киевска Рус не се връщай, че там си още по-зле!!!!

За Киевска Рус и за Русия съм със сигурност по-добре от теб, неграмотен гнусен комунисте! 
За нещастие България е пълна с боклуци и олигофрени като теб, та заради това сме на това дередже. Лош човешки материал такъв. 

И ти си пий хаповете и сядай да четеш веднага!!!

Чел съм достатъчно, малоумна руска вато. Когато и последният комунистически боклук умре, България ще тръгне на горе. И няма да е към истинската ви родина, измет гнусна. 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, васил козарев написа:

За Киевска Рус и за Русия съм със сигурност по-добре от теб, неграмотен гнусен комунисте! 
За нещастие България е пълна с боклуци и олигофрени като теб, та заради това сме на това дередже. Лош човешки материал такъв. 

По-добре от мен няма как да си!!! Повярвай ми !!! А на това дередже сме заради неграмотните люде ксто теб и останалата продажна пасмина!!! ФАКТ!!!

Най-накрая някой човечен в ЕС:

УкроРайх е като един гигантски мем:

Самият факт, че в края на 19 век им е забранен езикът е показателен. В същото време Галичина е в Австро-Унгария и нямат забрана за издаване на книги на техния език, което води до по-силно изразени национални възприятия. Стар принцип в етнологията е, че има ли език, има и етнос/народност. 
А ако се върнем още по-назад, Киевска рус е една огромна държавност обединяваща различни племена. На север живеят едни - като угро-фините, на юг - други. В земите около Киев силно влияние имат хазарите, което най-малкото означава различна етническа принадлежност. 

Украинските земи са имали автономия в рамките на Полско-Литовската държава, Запорожска сеч се нарича. Когато влизат в рамките на Руската империя е запазена до момента, в който идва Екатерина Велика и я премахва, прекръства областта на Малорусия и забранява книжовността на местния език. От този момент нататък започват бунтовете на казаците срещу Руската империя и това продължава включително и до средата на 20 век, когато най-силно изразените националисти в Галичина се борят за самостоятелна държава през ВСВ.  

И тази кратка справка е по събрани лекции от Московския държавен институт. Когато идват Ленин и болшевиките на власт, просто се водят от принципа за самоопределение на народите. 

И всичко това според теб доказва какво?

Виж мнението ми на кои източници е базирано, както и какво точно е...

Има го по-нататък....

За първи път държава Украйна възниква 1917-8, не една, а три или четири бяха...

За първи път украинец, като нещо корено различно от руснак се появява по време на Полско-Литовското кралство, макар и частично...

Пълното еманципиране от руснаците е едва през средата на 19-ти век....

Тогава всъщност е истинското начало на украинската народност....

преди 2 минути, васил козарев написа:

Чел съм достатъчно, малоумна руска вато. Когато и последният комунистически боклук умре, България ще тръгне на горе. И няма да е към истинската ви родина, измет гнусна. 

Кой чакаш да умре бре комсомолец??? Ние управлявахме 45 години, сега нашите деца и внуци ще ви управляват и мачкат, а вие ще ги възхвалявате и ще сте доволни!!! ФАКТ!!! Като сте неграмотни и неориентирани, това заслужавате, това и ще получите!!!

преди 1 минута, Flashback написа:

Най-накрая някой човечен в ЕС:

Ще видим! Трябват украинци на фронта = ще ги екстрадира и той! Естествено, не всички - който си плаща да си гледа живота! Другите трябва да трепят раснаци

преди 2 минути, Реджеп Иведик написа:

Я марш в мавзолея !!!

Веждьо, прояви малко уважение към по-вехтия комунист!!!

преди 3 минути, Джугашвили написа:

По-добре от мен няма как да си!!! Повярвай ми !!! А на това дередже сме заради неграмотните люде ксто теб и останалата продажна пасмина!!! ФАКТ!!!

Не вярвам на никого, още по-малко на скот с аватар на масов убиец. Мий си задника и лягай, дърт бунак такъв. 

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Ще видим! Трябват украинци на фронта = ще ги екстрадира и той! Естествено, не всички - който си плаща да си гледа живота! Другите трябва да трепят раснаци

Напълно съм съгласен!!! Крайно време беше!!! Всички под строй и на фронта за няколко часа животец!!!

Напълно съм съгласен!!! Крайно време беше!!! Всички под строй и на фронта за няколко часа животец!!!

Ако успее да утрепе, поне една ватенка за тези няколко часа - няма лошо! Мен не ме засяга! 

преди 8 минути, andiay написа:

И всичко това според теб доказва какво?

Виж мнението ми на кои източници е базирано, както и какво точно е...

Има го по-нататък....

За първи път държава Украйна възниква 1917-8, не една, а три или четири бяха...

За първи път украинец, като нещо корено различно от руснак се появява по време на Полско-Литовското кралство, макар и частично...

Пълното еманципиране от руснаците е едва през средата на 19-ти век....

Тогава всъщност е истинското начало на украинската народност....

Доказва, че най-малкото украинците са нещо различно от народностите на Север, които са от балти. 
Украинският език възниква пряко от  староруския /черковнославянски/, който се е говорил в Киевска Рус и заради това  е по-близък до българския, отколкото руския. 

Всеки народ има право на самоопределение, това е неизменна истина. Както е истина, че дори при СССР руснаците са с имперски манталитет - "моят дом е СССР, а не конкретна улица и къща". И с тоя имперски манталитет се въртят в едно кръгче. 

преди 2 минути, васил козарев написа:

Не вярвам на никого, още по-малко на скот с аватар на масов убиец. Мий си задника и лягай, дърт бунак такъв. 

Не нужно да вярваш на когото и да е!!! Важното е да си чел книги, да си информиран и да си вътре в партията-майка!!! Ти откъде да знаеш, као си в периферията и на трите изброени от мен фактора!!! Ако знаех, че нивото е паднало толкова драстично, въобще нямаше да си правя труа да си хабя нвъзглавничките на нежните пръстчета да ги удрям по клавиатурата!!! Срам и позор за подрастващата комсомолска младеж!!!

преди 1 минута, Джугашвили написа:

Не нужно да вярваш на когото и да е!!! Важното е да си чел книги, да си информиран и да си вътре в партията-майка!!! Ти откъде да знаеш, као си в периферията и на трите изброени от мен фактора!!! Ако знаех, че нивото е паднало толкова драстично, въобще нямаше да си правя труа да си хабя нвъзглавничките на нежните пръстчета да ги удрям по клавиатурата!!! Срам и позор за подрастващата комсомолска младеж!!!

Е ти за сметка на това си вътре в партията-майка! Която пък отива в на майка си в г.за и е пред умирачка. Та така... 

преди 5 минути, NewRedDragon написа:

Ако успее да утрепе, поне една ватенка за тези няколко часа - няма лошо! Мен не ме засяга! 

Какво като утрепе, след като съотношението е 1:10 в полза на людете с ватенки!!! Те са съгласни да продължават така още 10 години!!! Ама като свършат укрите, гответе се Вие, новоизлюпените комсомолци!!! Ние ще сме от другата страна!!!

преди 16 минути, васил козарев написа:

Така е.. ама и са много ...   Необразовани, непознаващи историята си олигофрени , чийто патриотизъм е най много татуиране на някой Възрожденец на рамото .

И които възрожденци съм сигурен се въртят в гробовете си от тази гаменщина и незнание.

Прост народ, слаба държава. :getout:

преди 1 минута, васил козарев написа:

Е ти за сметка на това си вътре в партията-майка! Която пък отива в на майка си в г.за и е пред умирачка. Та така... 

Слабичко!!! Нормално и очаквано!!!

преди 1 минута, Джугашвили написа:

Какво като утрепе, след като съотношението е 1:10 в полза на людете с ватенки!!! Те са съгласни да продължават така още 10 години!!! Ама като свършат укрите, гответе се Вие, новоизлюпените комсомолци!!! Ние ще сме от другата страна!!!

Ти недей зна много, щото ся Путлер като фърли топа, може да те изхвърлят от мавзолея

преди 3 минути, Реджеп Иведик написа:

Ти недей зна много, щото ся Путлер като фърли топа, може да те изхвърлят от мавзолея

Няма прошка!!! И на форекс ще ви мачкам, и на бинарни опции, и на крипто, и на компютърни игри, и на фронта, и на патриотизъм, и на четене на книги и знания!!! На последното ще ми е най-лесно!!! Събирайте се на малки групи от по няколко форума със заблудени неграмотни укропитеци!!!

преди 4 минути, Джугашвили написа:

Няма прошка!!! И на форекс ще ви мачкам, и на бинарни опции, и на крипто, и на компютърни игри, и на фронта, и на патриотизъм, и на четене на книги и знания!!! На последното ще ми е най-лесно!!! Събирайте се на малки групи от по няколко форума със заблудени неграмотни укропитеци!!!

А не ели по лесно да ходиш в другия мавзолей - дето не балсамират! 

Хохлите докога ще просят пари и оръжия?   Уж за единна Украйна, която самите те са разрушили.   

Доказва, че най-малкото украинците са нещо различно от народностите на Север, които са от балти. 
Украинският език възниква пряко от  староруския /черковнославянски/, който се е говорил в Киевска Рус и заради това  е по-близък до българския, отколкото руския. 

Всеки народ има право на самоопределение, това е неизменна истина. Както е истина, че дори при СССР руснаците са с имперски манталитет - "моят дом е СССР, а не конкретна улица и къща". И с тоя имперски манталитет се въртят в едно кръгче. 

Ти па са отвлече бре....

Днес украинци и руснаци са вече нещо различно, спор нема...

Днес и българи и македонци са нещо различно, спор няма...

Украинския е бил от един от многото диалекти на староруския....

Първите му наченки да стане самостоятелен език е през средата на 19-ти век със създаването на украинската азбука, от тогава варират и първите писмени източници на този език, което довежда и до прословутия указ за забраната им....

Македонският език възниква през 20-ти век с азбуката на Марковски....

В България също е било забранено да се отпечатва на него...

Иначе, трънския диалект е почти неразбираем за мен, някои от родопските диалекти също и т.н....

Това не ги прави отделни езици....

Те нямат систематизирана граматика, нито собствена азбука....

Нормално е, когато се търси национална индентичност, то да се търси максимално отдалечаване от по-голямата група с която до този момент са били нещо общо....

Най-лесно става с оформяне на граматически правила и взаимстване от общата история....

Винаги така се е правило....

Ще го кажа за последен път - днешни Русия, Украйна и Белорус водят началото си от Киевска Рус, то е общо и за трите днешни нации....

Но... първото държавно формирование след Киевска Рус, което е запазило името си и до днес е Русия....

От нея са се пръкнали и другите...

Дал съм източници, ако се съмняваш в мен, то прочети тях...

Достатъчно солидни са и в никакъв случай не мойш ги обвини в русофилство....

преди 11 часа, kosyo написа:

И не ми разбраха намека че пропоръчвам лудницата в Бяла (Русенско)..

Горкичките ловци -останаха без превоз към Берлин:

Еми ко да праиш ;)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.