Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Ти провери ли тези сгради че знаеш по какво се стреля?
На всеки покрив има по една сигнална лампа в случай, че вътре има терористи. Какъвто ти е въпроса (глупав), такъв е и отговора за да не се чудиш.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 минута, maxthon написа:

На всеки покрив има по една сигнална лампа в случай, че вътре има терористи. Какъвто ти е въпроса (глупав), такъв е и отговора за да не се чудиш.

Дали има сигнална лампа за терористи не знам, ама израелците пускат по една сигнална "лампа" по цивилни сгради и след няколко минути идват и несигналните "лампи" и сградата я няма. Който имал акъл, да е бягал. 

преди 4 минути, maxthon написа:

Въпроса ми е като тези които ти задаваш в другата тема. 

Въпроса ми е като тези които ти задаваш в другата тема. 
Има достатъчно материали как се помага на "терористи" по улиците и разрушените сгради. Също така как се помага на невръстни "терористи" по болниците. Та позволи ми да не се съглася с теб. Въпроса ти е пределно глупав.

преди 2 часа, maxthon написа:

Еми докажи, че има 40 заклани деца, а не само твърдението на някаква журналистка, че била чула от някъде за такова нещо.

Друже вземи спри този офтопик,а . Само щото си ми бъди не съм те докладвал ама ставаш досаден дори и на мен.

Тук викам да го кръстим алеята на танкистите (като една друга алея):

Няколко поколения загуби почиват тук

Нещо е горяло тук добре:

преди 2 часа, superiority написа:

Американският министър на отбраната Лойд Остин обяви нова военна помощ за Украйна

.

Американският министър на отбраната Лойд Остин обяви нов пакет от военна помощ от 200 милиона долара за Украйна, който ще включва боеприпаси за системи за противовъздушна отбрана, артилерийски и ракетни боеприпаси, високоточни авиационни боеприпаси, противотанкови оръжия и оборудване за противодействие на руски дронове, предаде Украинская правда.

Остин е съобщил за новия пакет военна помощ при откриването на 16-то заседание на Контактната група по отбраната на Украйна (формат "Рамщайн").

"Така общата стойност на помоща на САЩ за Украйна достига 43,9 милиарда долара (81.12 милиарда лева) от началото на войната на Путин", е отбелязал министърът на отбраната.

Той освен това е посочил, че очаква на срещата редица страни да обявят нови пакети за помощ за Украйна.

Този пакет ще бъде финансиран от средствата, които Пентагонът спести поради счетоводна грешка. Те позволяват изпращането на оръжия и боеприпаси в Киев въпреки изключването на нова помощ за Украйна от временния законопроект за разходите, приет от Камарата на представителите миналата седмица.

По-рано Пентагонът коментира, че Конгресът на САЩ трябва да одобри допълнително финансиране, така че САЩ да могат едновременно да предоставят необходимата военна помощ на Израел и Украйна.

https://frognews.bg/novini/amerikanskiiat-ministar-otbranata-loid-ostin-obiavi-nova-voenna-pomosht-ukraina.html

Остави това ми и ще им помагат да си направят наново ВВС-то. Абе зарязали са ги зверски просто..

Танк се възнесе до негов събрат наблизо:

Тия 2 линии мини явно само аз ги виждам

преди 2 часа, miro20 написа:

Чети бе Пенчо, Пенчо не чете :) 

Какво да чета бре? Как някой е казал че на онази уличка "труповете" не са мърдали? 

преди 46 минути, Flashback написа:

85% от световното население не вярва на нашата пробита пропаганда за конфликта в Украйна.

Ми как да вярва бе ?

Две години вече земате Киев за три дняяя

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Я, имаме напредък.

Ся стана само на едната уличка било театро. На другите улички истина ли беше ?

Ти специално в последната година и половина имаш назадък. Огроооомен назадък :(

Почна да пееш в един хор с Лоботомиро, БаалБукащата простотии и Цоцко1. Замисли се.

Достатъчно ми е да се опитат да ме излъжат за една уличка, и аз винаги за нея съм говорил. Ти ако искаш вярвай и в плоската земя, но аз на лъжци не вярвам.

Пряко от наказателния паркинг:

Горско пожарче:

Някоя сърнела ще да е била

на 9.10.2023 г. в 22:18, M.Николов написа:

Кое от това, което аз съм написал е фейк бре, неграмотен, незнаещ, неук невежа?

Ти ще ни обясняваш история!

Ти, недоразумение историческо.

:hush:

6 ч.  ·

Съединението на Източна Румелия съ България порази руската дипломация. Тоя жестъ осуетяваше планътъ за присъединението на България съгласно „Реихщадското" съглашение. Уголѣмяването на България оправдаваше опасенията на руското правителство да не би се отвори апетитъ на България и пожелае единъ день и посѣгне да тури рѫка на проливитѣ и на Цариградъ. Упорито настоя да не признава това съединение на Източна Румелия съ България.
Сърбия ни отвори война. Търсѣше компенсация за измѣстеното равновѣсие: да вземе отъ България толкова, колкото послѣдната взе отъ Източна Румелия. Мислѣхме тогава, че Сърбия бѣше подбудена отъ Австро-Унгария. Послѣ се указа, че и Русия имала пръстъ. Щомъ се отвори войната, Русия си повика офицеритѣ и ги оттегли отъ нашата армия. Желанието на Русия да бѫдемъ побѣдени и ограбени отъ Сърбия, стана явно: само слѣпитѣ русофили неможеха или, по-скоро, нежелаеха да го видятъ.
Богъ закрили България. Сърбитѣ неуспѣха. Руския планъ — за ограбването, за намалението на България — не успѣ.
И съпротивлението на руското правителство за признаване на Съединението нѣма успѣхъ.
Европейскитѣ сили се сѣпнаха. Отъ побѣдата, която нанесоха българитѣ на сърбитѣ, тѣ разбраха, че българския народъ се въодушевлява отъ чувството на независимостьта, че той е въ състояние да пази тая независимость, слѣдователно заслужва да му се признае и гарантира тая независимость чрѣзъ признаването на Съединението.
Първа Англия се постара да поправи станалата погрѣшка въ Берлинъ. Ней се дължи санкционирането на станалото Съединение.
Несполуката на Русия въ съпротивлението й за Съединението и неуспѣха на сърбитѣ въ войната, осуетиха нейния планъ за намалението на България. Ожесточи се. На кого да си отмъсти за да си оттуши? — На княза.
Князъ Александръ Батембергъ, въ своето стрѣмление за независимость, излѣзе неблагонадежденъ за изпълнението планътъ за присъединението на България къмъ Русия. За рускитѣ
планове той се показа вѣроломенъ. А за България? — самоотверженъ поборникъ за независимостьта на България, идеаленъ, скроменъ, демократиченъ князъ — безъ „личенъ режимъ", — мѫченикъ за своето ново отечество — България.
За това и се устрои неговото изпѫждане отъ България.
Решението на Русия да освободи България с умисъл да я присъедини към Руската империя, не представляваше тогава престъпна мисъл за интересите на българите, според тяхното тогавашно робско положение. Ето затова планът на руската дипломация е бил и е […] България да си стане руска губерния….
Ей, Богу, българите са били най-преданите хора на матушка Русия! Истината е, че самите руси не са толкова предани и привързани към своя цар и към своето правителство, както са българите.
Колко труд, колко бдения и колко грижи и пот коства на императора и на правителството му старанието да ни докажат, че за реализирането на нашите идеали за народното единство няма по-голям враг от руската дипломация! Че нашето русофилство, че нашата сляпа привързаност и преданост към императора и към правителството му е истинската причина за погрома на България!
РУСОФИЛСТВОТО в България е достигнало до идиотство.
Когато Русия вреди на България, ние нарочно си затваряме очите, за да не видим ВАМПИРА, виновник за нашата съдба. Не искаме да видим, че този идол, на когото се кланяме като на велик благодетел, е всъщност ЗЪЛ ГЕНИЙ за съдбата на велика и честита България.
Нашият народ в своето болшинство, в своите девет- десети части, е бил крайно и сляпо русофилски. Той е бил готов да пожертва и интересите на Отечеството си, ако това го изискваха руските интереси.
България е болна. Тя страда от недъга на сляпото русофилство. Погромът ни се дължи на тоя недъг….
Един народ не може да бъде поробен, освен ако в него не се намират предатели, оръдия на завоевателя. Когато всички сме за независима България, значи няма предатели, няма хора, търсещи протекторат. Тогава завоевателят (руското правителство) ще промени намеренията си, няма да има шанс, защото в противен случай целият народ ще се вдигне срещу него, ще се възмути и ще потърси съюзници за себе си в лагера на противниците на Русия.
СТИГА сме си затваряли очите, народе! Нека ги отворим и да прогледнем! Тогава ще видим, че (Русия), ФАНТОМЪТ, който, поради нашето заслепяване, ни се представяше за наш велик покровител, е истинският виновник за погрома на България!
Руското правителство, руската дипломация извършиха погрома на България!
За този направен грях ще им бъде отплатено с разпадането на самата Руска империя!…
Не трябва да си правим илюзии и да се заблуждаваме самоволно…
Девизът на руското правителство е бил и е за намаляването и за изтощаването на България!
Нашите държавни мъже, нашата интелигенция са ОРЪДИЯТА, с които Русия планира, дирижира и извършва ПОГРОМА над страната ни! Русия създаде тия оръдия за своя употреба, за изпълнението на своя план – сгромолясването на България…
При тези действия от страна на руското правителство, ние, слепите русофили, викаме: „това е от Бога халвица.“ Затваряме си очите.
При такива доброволни слепци как да не се одързости Трайчо Келешът да влезе в стаята и в присъствието на домашните, да оскверни невястата.
При такива слепци, идиоти – русофили, как да не се одързости императорът.. да оскверни достойнството, честта и националното чувство на българския народ.
Има ли нашият народ национална гордост, човешко чувство и честолюбие? Ти го биеш, а той ти казва:“да са ти много годините, аго.“
Руската дипломация ни изигра и съсипа, но ние пак тичаме към Русия…Нека станем мъченици, нека да загинем от нейните ръце! Ще се осветим! И нашите слепи русофили тичат при руската дипломация, превиват врат и се молят:“Заробете ни, възложете ни игото на робството, ние сме потомци на ония българи, които предадоха България на турците без война! Ние по рождение сме си предатели, Не можем да живеем независим и свободен живот!“
Кой не ще плюе на такива идиоти и подлеци?
Всичко, което е почтено и честно, и патриотично в българския народ да излезе откровено, без маска на „филство“и „фобство“, и да каже за коя политика е: да стане ли България руска губерния, или да остане независима? И ония, които са за руска губерния да си чакат руския императорски комисар.
А ония, които са за независима България да се съберат и сплотят за независимостта на своето Отечество!

По темата

Времето не е на страната на рашистките окупатори.

преди 37 минути, kosyo написа:

Само щото си ми бъди не съм те докладвал ама ставаш досаден дори и на мен.

Кой го казва! :hit:

Косьо, от теб по-досаден, отегчителен и скучен няма в тази тема, освен може би Коко. 

--- --- ---

🤡🤡🤡 Според пан Зельо контраофанзивата се е провалила, защото украинците също е трябвало да защитават земята си. А когато защитаваш земята си, е трудно да контраатакуваш.

"За да защитим [земята си], трябва да стоим всеки ден и да се отбраняваме. Тук не става въпрос за контранастъпление. Контранастъплението е едно на ръка, но все пак трябва и да се защитаваш, защото срещу теб стои Русия - голяма армия от тези терористи."

В САЩ  Доналд Тръмп все  е на различно мнение  - рускоезичните райони да се върнат на Русия.  За да се спре войната.     Хохлите може да се оплакват на които още могат.   Да не загубят държавата си и да заприличат на несъздадената  все още   Палестина...

току-що, Flashback написа:

Кой го казва! :hit:

Косьо, от теб по-досаден, отегчителен и скучен няма в тази тема, освен може би Коко. 

--- --- ---

🤡🤡🤡 Според пан Зельо контраофанзивата се е провалила, защото украинците също е трябвало да защитават земята си. А когато защитаваш земята си, е трудно да контраатакуваш.

"За да защитим [земята си], трябва да стоим всеки ден и да се отбраняваме. Тук не става въпрос за контранастъпление. Контранастъплението е едно на ръка, но все пак трябва и да се защитаваш, защото срещу теб стои Русия - голяма армия от тези терористи."

Благодаря за признанието - впечатлен съм. Ето нишка с малко видеа (6 броя)  от провалената атака:

Доста досадно признавам си..

преди 42 минути, kosyo написа:

Друже вземи спри този офтопик,а . Само щото си ми бъди не съм те докладвал ама ставаш досаден дори и на мен.

Ами давай де... Някой те спира ли? Това сега много ми прилича на едно твое старо обещание завършило с това, че направи от него едно голямо нищо. Съвсем сериозно те подканям да провериш кой започна да пише за Хамас и да го докладваш.

току-що, maxthon написа:

Ами давай де... Някой те спира ли? Това сега много ми прилича на едно твое старо обещание завършило с това, че направи от него едно голямо нищо. Съвсем сериозно те подканям да провериш кой започна да пише за Хамас и да го докладваш.

За човек дето за да защити руZнаците се изкара лъжец - доста си устат:) Но продължай с офтопика - предупредих те.

Ето го и изказването за ВВС-то:

преди 4 минути, kosyo написа:

За човек дето за да защити руZнаците се изкара лъжец - доста си устат:) Но продължай с офтопика - предупредих те.

Казах ти вече или действай като откриеш кой започна да пише за Хамас и го докладвай или млъкни. Ако нямаш желание да намериш каквото се търси много любезно мога да те насоча.

току-що, maxthon написа:

Казах ти вече или действай като откриеш кой започна да пише за Хамас и го докладвай или млъкни.

Нещо изнервен ми се струваш. Всичко по ПЛАНА ли е или е заради това:

преди 2 минути, kosyo написа:

Нещо изнервен ми се струваш.

Просто виждам, че за пореден път се правиш на мъж и не ти стига малко за да се докажеш като такъв. Вземи един път да си изпълниш заканата.

преди 3 часа, ivottoshev написа:

Да ама да

2008 - Меркел https://www.spiegel.de/international/europe/ukraine-how-merkel-prevented-ukraine-s-nato-membership-a-der-spiegel-reconstruction-a-c7f03472-2a21-4e4e-b905-8e45f1fad542

2023 - Шолц https://www.telegraph.co.uk/world-news/2023/07/08/ukraine-nato-bid-block-germany-fears-putin/

Германия и Франция въобще не търсят конфронтация с Русия, това за отворените врати е същата е същата глупост, като Турция и ЕС.

преди 1 час, N1K17Y написа:

Дали има сигнална лампа за терористи не знам, ама израелците пускат по една сигнална "лампа" по цивилни сгради и след няколко минути идват и несигналните "лампи" и сградата я няма. Който имал акъл, да е бягал. 

Значи вече окончателно е решено - стрелбата по цивилни сгради не е нещо лошо! 

Аз колко пъти ви го казвах, че и хвалбите на краварите на тази тема ви показвах, а вие: "НЕ", "НЕ" и пак "НЕ", руснаците, видиш ли, били извършвали престъпление в Украйна, бомбардирайки цивилна инфраструктура.

Сега ще се извините ли за думите си? Ще признаете ли че сте кълвяли на пропагандна кукикчка, а аз съм бил прав?

преди 17 минути, maxthon написа:

Просто виждам, че за пореден път се правиш на мъж и не ти стига малко за да се докажеш като такъв. Вземи един път да си изпълниш заканата.

Слаб си като руZката армия в желанието си да ме заседнеш. Колко пъти да ти кажа че с това издаваш слабостта си?

преди 10 минути, kosyo написа:

Слаб си като руZката армия в желанието си да ме заседнеш. Колко пъти да ти кажа че с това издаваш слабостта си?

И ти си слаб в заканите си, но не съм седнал да се притеснявам за тях. Отдавна си показал, че са въздух под налягане.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.