Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, BANKATA написа:

Не знаеш изобщо на база на какви данни е направен аналза. Затова освен да вярваш че е прав нищо повече не може да направиш.

И ка реши, че не знам данните (правилното не е данни, а факти)?

Да позная - вярваш, че щом ти не ги знаеш, значи и аз не ги знам...

Явно постоянно требе да ви са повтаря - не съдете за другите по себе си....

Истината е, че не аз вярвам, че Час Фрийман е прав, а че ти требе да вярваш, че не е, защото ако е, всичките ти вярвания отлитат...

И желаното нема ка да го възприемеш повече като реалност...

Та па да попитам - кои от фактите, около които изгражда анализа си Час Фрийман не са верни, според теб?

Човека ясно ги посочва...

Или коментираш нещо, което дори не си гледал?

преди 2 часа, Coco1 написа:

Все си объркана като всяка комунистка

Това вманиачване ти е от майка ти.  Също и от баба ти -дето ти плете чорапи.  Атидже те наблюдава от Франкфурт на Майн.  Тук комунистки не зная да има.  Не е като в Мосейково.  Кокич там е като между свои.   

преди 11 минути, andiay написа:

И ка реши, че не знам данните (правилното не е данни, а факти)?

Да позная - вярваш, че щом ти не ги знаеш, значи и аз не ги знам...

Явно постоянно требе да ви са повтаря - не съдете за другите по себе си....

Истината е, че не аз вярвам, че Час Фрийман е прав, а че ти требе да вярваш, че не е, защото ако е, всичките ти вярвания отлитат...

И желаното нема ка да го възприемеш повече като реалност...

Та па да попитам - кои от фактите, около които изгражда анализа си Час Фрийман не са верни, според теб?

Човека ясно ги посочва...

Или коментираш нещо, което дори не си гледал?

Знам че не ги знаеш.

Вярвам в това.

И не са да факти, а са си данни.

току-що, BANKATA написа:

Знам че не ги знаеш.

Вярвам в това.

И не са да факти, а са си данни.

Че вярваш - вярваш...

То друго нема на ко да са осланяш...

Затуй - "Знам, защото вервам"...

Разликата между данни и факти ти се губи, на нема да издребнявам...

Перифразирам въпроса - Кои данни в анализа на Час Фрийман не са верни според теб?

Гледа ли го или само прочете заглавието?

преди 18 минути, attj написа:

Това вманиачване ти е от майка ти.  Също и от баба ти -дето ти плете чорапи.  Атидже те наблюдава от Франкфурт на Майн.  Тук комунистки не зная да има.  Не е като в Мосейково.  Кокич там е като между свои.   

Зависима от партията и не ставаща за нищо. 

преди 3 минути, andiay написа:

Че вярваш - вярваш...

Перифразирам въпроса - Кои данни в анализа на Час Фрийман не са верни според теб?

Стоя зад мнението си без да съм го гледал.

преди 19 минути, andiay написа:

Че вярваш - вярваш...

Ти и той вярвате че руснаците са прави.

току-що, BANKATA написа:

Стоя зад мнението си без да съм го гледал.

Мхм, верваш, че мое да имаш мнение за нещо без да знаеш, кво е туй нещо....

Е, нормално, иначе не би бил Широко затворени очи...

Стой си колкот искаш зад "мнението" си, това нема да промени Факта, че се осланяш само на верата си....

Ако бе гледал видеото, то Може би щеше да разбереш, че не е като да не знам фактите / данните на които се базира анализа на Час Фриймън...

Ма що ти е да го гледаш, теб факти / данни не ти требат, ти си имаш Вяра и тя ти е достатъчна, за да мое да възприемаш желаното за реалност...

А факти / данни моат само да разклатят Вярата и да изкарат наява реалността и желаното да отлети в небитието...

Кът ви казвам, че при вас деволюцията се забързва, щот глупостта е заразна...

Вие немате нужда от знания, а от Вяра, която да отстоявате...

Така кръстоносците са стигнали до Йерусалим :)

Само с вяра - ама в Украйна вярата не помага особено.

преди 25 минути, Coco1 написа:

Зависима от партията и не ставаща за нищо. 

Защо се вдетиняваш?  Да не сънуваш ранния социализъм?   Тогава в УССР са живеели 50 милиона души, а сега Зеленски успешно ги намали на наполовина.   

преди 7 минути, attj написа:

Защо се вдетиняваш?  Да не сънуваш ранния социализъм?   Тогава в УССР са живеели 50 милиона души, а сега Зеленски успешно ги намали на наполовина.   

Бедна копейка, продукт на недоразвития социализъм като дядовците си.

преди 1 минута, Киро Н. написа:

Така кръстоносците са стигнали до Йерусалим :)

Само с вяра - ама в Украйна вярата не помага особено.

Тцъ, ни сам съгласен за кръстоносците...

Не е било само с Вяра...

Само Вяра е била достатъчна единствено на отшелниците, без значение от религията им...

А... и на глупците... без значение от епохата...

преди 24 минути, andiay написа:

Мхм, верваш, че мое да имаш мнение за нещо без да знаеш, кво е туй нещо....

Е, нормално, иначе не би бил Широко затворени очи...

Стой си колкот искаш зад "мнението" си, това нема да промени Факта, че се осланяш само на верата си....

Ако бе гледал видеото, то Може би щеше да разбереш, че не е като да не знам фактите / данните на които се базира анализа на Час Фриймън...

Ма що ти е да го гледаш, теб факти / данни не ти требат, ти си имаш Вяра и тя ти е достатъчна, за да мое да възприемаш желаното за реалност...

А факти / данни моат само да разклатят Вярата и да изкарат наява реалността и желаното да отлети в небитието...

Кът ви казвам, че при вас деволюцията се забързва, щот глупостта е заразна...

Вие немате нужда от знания, а от Вяра, която да отстоявате...

От няколко месеца ми обясняваш за сляпата ни вяра и сега искаш да ти повярвам че си прав. 

Този бъди ви е заразил всички.

преди 14 минути, BANKATA написа:

От няколко месеца ми обясняваш за сляпата ни вяра и сега искаш да ти повярвам че си прав. 

Дъртанян и логика...

току-що, BANKATA написа:

Този бъди ви е заразил всички.

Че коги сам казвал да ми вярваш?

А че единственото на което се опираш е Вяра, това си е безспорен факт, който ти самият успешно доказваш...

Без значение дали вярваш или не вярваш на думите на някой, единственият начин да разбереш дали са истина или не е да положиш усилия, за да натрупаш необходимите знания, за да си в състояние аргументирано да ги приемеш или отхвърлиш...

Но... туй е опасно начинание за верващите...

Рано или късно води до сблъсък с Вярата им...

Затуй и те предпочитат да "стоят зад мнението си"...

Цитат

Голямо интервю на Шрьодер в Berliner Zeitung.
Накратко - март 2022, украинците в лицето на Умерив, сегашния военен министър, който е много близък до Зеленски се свързват с него и искат да посредничи в преговори с Путин.
Той лети до Москва(това беше публично, върху него тогава се изляха много критики).
Общо взето се договарят за няколко неща, които са щели да прекратят конфликта - Украйна извън НАТО, като са се обсъждали варианти за гаранции за сигурност, руския да си върне статута от преди 2014, автономия на Донецк и Луганск в състава на Украйна и статута на Крим.
Само за Крим не са постигнали предварителна договорка, казва, че за всяко нещо са се допитват до американците, така му казал Умеров.
В крайна сметка украинците се отказват от преговори заради американците.

Втори преговарящ изказва публично, че страните са били пред сключване на мир още в началото на войната и украинците отказват заради натиск от американците.

От началото на темата твърдя, че искащите продължаване на войната до победа на Украйна всъщност не мислят са съдбата на украинците и цената, която трябва да платят.

току-що, Реджеп Иведик написа:

Дъртанян и логика...

Иванушка, ко имаш предвид с Дъртанян?

Що са отнася до "логиката" ти, то след Кунчев, Кадиров и т.н. е доста забавно да обсъждаш чужда логика...

За теб единствената "логика" е от типа - Желаното е реалност...

Затуй и си Иванушка... напълно безполезен...

преди 5 минути, Anneliese написа:

От началото на темата твърдя, че искащите продължаване на войната до победа на Украйна всъщност не мислят са съдбата на украинците и цената, която трябва да платят.

Тоест според теб е по-добре всяка завоевателна война срещу коя да е държава да приключва на момента, ако завоюващата държава е Русия? 44 милиона украинци ей така, съвсем доброволно да се включат в състава на РФ и всичките ѝ цивилизационни проблеми въпреки че могат да изберат ЕС и НАТО като цивилизационен избор?

преди 11 минути, andiay написа:

Че коги сам казвал да ми вярваш?

А че единственото на което се опираш е Вяра, това си е безспорен факт, който ти самият успешно доказваш...

Без значение дали вярваш или не вярваш на думите на някой, единственият начин да разбереш дали са истина или не е да положиш усилия, за да натрупаш необходимите знания, за да си в състояние аргументирано да ги приемеш или отхвърлиш...

Но... туй е опасно начинание за верващите...

Рано или късно води до сблъсък с Вярата им...

Затуй и те предпочитат да "стоят зад мнението си"...

Аз не го отричам. Ти се опитваш да изкараш това като мой минус. А в същото време не спираш да вярваш че онези хора които цитираш са прави.

преди 40 минути, Coco1 написа:

Бедна копейка, продукт на недоразвития социализъм като дядовците си.

Те не са успели да се болшевизират. Не всички са искали - особено против са  земеделците от БЗНС Никола Петков.  Нищо не пишеш по темата.   Хохлите няма ли да догонят казаците към Мосейково?

преди 2 часа, Реджеп Иведик написа:

Аве, Филипов, ти осъзнаваш ли, какво си написал а ?

Начи нападате вие, а украинските контраатаки са захлебнули...

Дъртанян да докладва !!!

Ти са разбра ли, контраатаките на украинците край Авдеевка са захлебнули

Боевете при Авдиевка - контраатаките на украинските въоръжени сили завършват.   Това означава.    И не го е написал Филипов.

преди 2 минути, attj написа:

Боевете при Авдиевка - контраатаките на украинските въоръжени сили завършват.   Това означава.    И не го е написал Филипов.

Абе, аз знам руски.

Ма вие сте скарани с логиката.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.