Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Виж сега Джиджи

Първо не обичам популярната музика и второ знам как можеше влажната ти мечта да се сбъдне

Ако Блинкен беше обещал Тайван на Китай в началото на 2023 сега РФ щеше да бере душа а Китай щеше да спести няколко стотин милиарда за оръжие .

Хората изчакаха културно цяла година а сега вече е късно .

USA си има конкурент в океаните, китайците пуснаха голям самолетоносач на вода.

Та някой от главите си патят. Така каза министъра на Си.

Който е сложил звънче на тигъра сега да го сваля ...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 30 минути, kirko12 написа:

Виж сега Джиджи

Първо не обичам популярната музика и второ знам как можеше влажната ти мечта да се сбъдне

Ако Блинкен беше обещал Тайван на Китай в началото на 2023 сега РФ щеше да бере душа а Китай щеше да спести няколко стотин милиарда за оръжие .

Тайван и Китай няма да има конфликт - половината ми китайски пратки, минават през Тайван - така че Китай и Тайван, явно са в добри отношения и си сътрудничат - явно играят театър за някой

Внимавайте с батериите на РЕБ-а:

За малко да е първия РЕБ убил рyZнак.

Много мрят тия дни:

Бердянск празнува нещо..

Newsweek цитира НПО-та :)

https://pbs.twimg.com/media/GMllZU3WUA8CuLI?format=jpg&name=large

https://www.newsweek.com/russian-soldiers-atacms-attack-luhansk-video-1896412

За хората дето покажат качеството на руZката оптика с 2-та Ириса - бройте гумите викат едни хора.. Да не се излагаме пред после и да се подиграваме един на друг дълго и напоително. Не че нещо ама нещо не ви вярвам напоследък.

Чети Косенце и да не забравиш да лъскаш перките после .

Тежката артилерия на usa обяви че Украйна загубила територии.

Какво правим оттук нататък - чакаме 16 юни с песен.

Забравихте че отстъплението е политически крах. 

Разни технически хватки, дрончета и ала-бала Косе не вървят. Важното е точката на картата.

https://edition.cnn.com/2024/05/01/europe/ukraine-russia-advances-us-aid-weapons-intl/index.html

преди 23 минути, kirko12 написа:

Чети Косенце и да не забравиш да лъскаш перките после .

Тежката артилерия на usa обяви че Украйна загубила територии.

Какво правим оттук нататък - чакаме 16 юни с песен.

Забравихте че отстъплението е политически крах. 

https://edition.cnn.com/2024/05/01/europe/ukraine-russia-advances-us-aid-weapons-intl/index.html

Днес си  направо върха да ти кажа - гледай и утре да си така

Дай да попорим като за последно тази вечер..

Празници са да му отпуснем края

Трябва ли руската мечка да унищожи и света на НАТО,  защото тези в Киев и онези от колективния Запад воюват против самоопределението на донските и на запорожските казаци???     Ясно е, че светът на хохлите ще бъде видоизменен. Не си струва война със загубени милиони животи - поради всеизвестните ни причини. За и заради НАТО.

преди 11 часа, Flashback написа:

Mда, затова през 2010 год. болшинството украинци си избраха проруски президент, който Чичко Сам свали с кървав незаконен преврат. ;)

И Джиджи, всеки път като ти чета словесните диарии получавам този вайб:

Руски ТРОЛЕ,знам че това, което пиша те дразни  ,знам  че вие руските тролове и полезни идиоти имате за кумир сегашния ви хитлер ,онова нищожно човече и сте обсебени от него ,ама защо казвате ,че живеете на Запад ,в което аз напълно се съмняват,НЕ е ли по-добре да казвате че сте в москва? Би било по-достоверно.Ето и вас:2024-05-03071822.thumb.png.620c6d2378c5f644abd6d8501d97af09.png

преди 10 часа, Без умствен капацитет написа:

Добро утро, второстепенна тълпа!

Кире извади един завод от Москва- не е бойна загуба но топли сърцето пък и трябва да те поддържам във форма от сутринта.

Ключ на Старт!

Запалване!

Само щото ме кефите - снимка на двигателя:

GMmbCiIWcAAj83C?format=png&name=small

Не мога да му преброя цилиндърите само, ама това щото е безаналогов.

преди 11 часа, kirko12 написа:

Виж сега Джиджи

Кирчо ,възбуден руски троле, китайците НЕ са глупаци като руските  мужици и на тях война с Тайван НЕ им трябва.Те сега изстискват русия  и ги изнудват да им продават евтини суровини.Те са хитри и лукави в един момент могат да решат съвсем друго спрямо русия ,виждаш че те НЕ сключват дългосрочни договори с русия за което напъва руският тъпак. Визуално може ситуацията да се представи ,как Си с едната ръка тупа путин по гърба ,а с другата му бърка там дето слънце НЕ огрява.

преди 12 часа, kirko12 написа:

Ми ето ти и едно рок парче  на едни италиански момичета щом НЕ споделяш моите пристрастия  ,колко до влажната ми мечта залагам на Елиана Карнулети  -солото . Чудесно сценично присъствие.

преди 1 час, bigiadri написа:

Кирчо ,възбуден руски троле, китайците НЕ са глупаци като руските  мужици и на тях война с Тайван НЕ им трябва.Те сега изстискват русия  и ги изнудват да им продават евтини суровини.Те са хитри и лукави в един момент могат да решат съвсем друго спрямо русия ,виждаш че те НЕ сключват дългосрочни договори с русия за което напъва руският тъпак. Визуално може ситуацията да се представи ,как Си с едната ръка тупа путин по гърба ,а с другата му бърка там дето слънце НЕ огрява.

Джиджи както обикновено е крайно заблуден и си ги насосва едно къмто гьотере!

Американското разузнаване е точно на обратното мнение на твоите фантасмагории, според днешна статия в Bloomberg:

Служители на американското разузнаване смятат, че Русия и Китай работят в по-тясно сътрудничество по военни въпроси, включително потенциално нахлуване в Тайван, което ни "подтиква към ново планиране за противодействие на потенциален сценарий, при който Русия и Китай воюват координирано", заяви директорът на националното разузнаване Аврил Хейнс.

"Виждаме, че Китай и Русия за първи път се упражняват заедно във връзка с Тайван и това е въпрос, по който Китай определено иска Русия да работи с тях, и не виждаме причина да не го направят", заяви директорът на националното разузнаване Аврил Хейнс в четвъртък в изказване пред Конгреса.

Хейнс добави, че оценките на разузнаването показват, че има "нарастващо сътрудничество в рамките на партньорството "без ограничения" между Русия и Китай "в наистина всички сектори на обществото: политически, икономически, военни, технологични и т.н.".

https://www.bloomberg.com/news/articles/2024-05-02/us-spies-see-china-russia-militaries-working-closer-on-taiwan

"Под мостовете съм сложил тротил от другата страна стърчи фитил"

В случая 10 тона е бил еквивалента - ракетно гориво в фолио.

https://www.kommersant.ru/doc/6680635

И ако се чудите кой е замесен. Много ясно че и @miro20

По данным ГСУ СКР, в начале августа 2022 года пленка на 22 паллетах, весившая 22,7 тонны, была отправлена из Одессы в болгарский город Русе. Оттуда поступила в грузинский Поти, а затем в Ереван.

Добре че не се е взривил на "Lайното"

Междувременно в Африка се случват интересни неща!

Руските войски навлязоха на територията на американската военна база в Нигер

Руските войски влязоха на територията на американската военна база в Нигер. Това съобщи Reuters.

Това се случи на фона на искането на нигерските власти за изтегляне на 1000 американски войници от страната. Уточнява се, че руските военни са разположени в авиобаза 101, окупирана от американски войски.

Събеседникът на агенцията нарече ситуацията "не много добра, но управляема в краткосрочен план". Както стана известно, САЩ дадоха ясно да се разбере на властите в Нигер, че американските военни не могат да бъдат в базата с руски войници.

Според "Ройтерс" руските военни са влезли в базата в Нигер още преди американците да я напуснат.Междувременно руските войски пробиха американската отбрана и окупираха предмостие във военновъздушната база.

Лойд Остин:

"Зададохте въпрос за Нигер и присъствието на руснаците на същата територия като нас. <... > Руснаците са в отделен комплекс. Те нямат достъп до американските сили или нашето оборудване. Моят фокус винаги е бил върху безопасността и сигурността на нашите сили. Ще продължим да следим това. В момента не виждам сериозен проблем, който да касае защитата на нашите сили"

Гледам Косето изнемогва горкия, ще получи тендовагинит.

Обяснявам проблема. 

Отразяването от чужденци на изложбата в парка на Победата е ударило интервюто на Путин в земята.

Друга по малка причина. Нещо пречи на пусковете на баластика към Крим.

ПП

Косе ти ползваш термина "ракетно гориво" ! Изненадан съм !

Казал Съм Ти Че по военни теми си черна дупка.

преди 9 минути, kirko12 написа:

Гледам Косето изнемогва горкия, ще получи тендовагинит.

Обяснявам проблема. 

Отразяването от чужденци на изложбата в парка на Победата е ударило интервюто на Путин в земята.

Друга по малка причина. Нещо пречи на пусковете на баластика към Крим.

ПП

Косе ти ползваш термина "ракетно гориво" ! Изненадан съм !

Казал Съм Ти Че по военни теми си черна дупка.

Тъпо някак, Кире се получават с тебе нещата:

В качестве основного заряда, согласно выводам экспертов, использовалось смесевое взрывчатое вещество на основе твердого ракетного топлива, содержащего перхлораты калия или натрия, а также мелкодисперсные металлы

https://www.kommersant.ru/doc/6680499

Аз знаеш вярвам на руZките експерти.Ама щом ти не им вярваш - имаме ПРОБЛЕМ:)

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.