Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 28 минути, miro20 написа:

А какво се случи че Турчинов прати войски в Донбас ?

Да ти припомня да не поставяш каруцата пред коня.

Първо рашистите нахлухте в Украйна, презехте Крим и отцепихте части от Донбас.

Чак след това започна украинската АТО, около две седмици след това.

Което всяка държава би направила когато на територията и нахлуват огромни военни подразделения и превземат територии.

Това ти го припомням от 2014 г. и още не си го схванала :)

Глупости . Пак си скарана с хронологията.

Разбира се че има бежанци от окупираните територии  към рашистан. Които минаваха през няколко филтрационни лагера и безкрайни разпити и тормоз от службите.

Каква част от тези хора оживяха е друг въпрос... но забравяш че на тези които искаха да бягат към украинска територия, такива коридори не им бяха давани , или бяха разстрелвани директно .

Всичката тази трагедия не би се случила ако не бе рашистката непредизвикана война.

Относно бройката, най важното е че тези украински бойци са национални герои чиите имена ще са издълбани в историята на Украйна. Докато рашистктие загуби които минаха половин милион по груби сметки, ще останат в историята като малоумни  окупатори и военопрестъпници .

А не се ли питаш къде са онези 730 хил депортирани украински деца  за които призна рашистката омбудсманка ? и заради което признание и ФАКТ путлю е военопрестъпник издирван от Хага ?

Толкова много писане по темата, но досега никой не можа да ми обясни каква ми е файдата от моите данъци да се помага на украинците. Политиците нищо не казват по въпроса и тук във форума мълчите, кого да попитам за да получа ясен и точен отговор? Има ли файда изобщо или няма, но защото сме щедри хора плащаме...

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

След изявлението на генералния секретар Йенс Столтенберг , че "Украйна има право" да атакува "военни цели на руска територия"с оръжия на нато младия Ким  и Иран позволиха на Русия да удари страните от НАТО с оръжията си.

618419406123f3b8a2430ff54e7ebfc2

преди 1 минута, Мечо Хубавеца написа:

Толкова много писане по темата, но досега никой не можа да ми обясни каква ми е файдата от моите данъци да се помага на украинците. Политиците нищо не казват по въпроса и тук във форума мълчите, кого да попитам за да получа ясен и точен отговор? Има ли файда изобщо или няма, но защото сме щедри хора плащаме...

Защото сме хора.

Ако като типичен българин все пак търсиш някакъв келепир от цялата тази работа тогава гледай на тази помощ като на инвестиция. Когато свърши войната Украйна ще трябва да се гради на ново. Както през ВСВ САЩ спечелиха от плана Маршал така и държавите участващи в него.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Защото сме хора.

Ако като типичен българин все пак търсиш някакъв келепир от цялата тази работа тогава гледай на тази помощ като на инвестиция. Когато свърши войната Украйна ще трябва да се гради на ново. Както през ВСВ САЩ спечелиха от плана Маршал така и държавите участващи в него.

Хубаво, но аз като инвеститор не инвестирам в неща, които са фалирали. Не знам дали знаеш, но бюджета на Украйна е с близо 40% дефицит. Сега ние даваме безвъзмездно и чакаме войната да свърши и после да си върнем евентуално част от загубите. Евентуално и със сигурност не всичките. Не, благодаря. Не искам да инвестирам в Украйна. Който иска да дава, но не от държавния бюджет. Горното не означава, че подкрепям Путин и режима му. Не означава, че подкрепям и режима на Зеленски. Там ловят хора по улиците и ги пращат на фронта. Понеже сме хора, не може ли да осъдим тези действия?

преди 8 минути, Мечо Хубавеца написа:

Хубаво, но аз като инвеститор не инвестирам в неща, които са фалирали. Не знам дали знаеш, но бюджета на Украйна е с близо 40% дефицит. Сега ние даваме безвъзмездно и чакаме войната да свърши и после да си върнем евентуално част от загубите. Евентуално и със сигурност не всичките. Не, благодаря. Не искам да инвестирам в Украйна. Който иска да дава, но не от държавния бюджет. Горното не означава, че подкрепям Путин и режима му. Не означава, че подкрепям и режима на Зеленски. Там ловят хора по улиците и ги пращат на фронта. Понеже сме хора, не може ли да осъдим тези действия?

Съберетв се болшенство спечелете си изборите и не давайте.

Аз с това проблем нямам.

преди 58 минути, miro20 написа:

А какво се случи че Турчинов прати войски в Донбас ?

Да ти припомня да не поставяш каруцата пред коня.

Първо рашистите нахлухте в Украйна, презехте Крим и отцепихте части от Донбас.

Чак след това започна украинската АТО, около две седмици след това.

Което всяка държава би направила когато на територията и нахлуват огромни военни подразделения и превземат територии.

Това ти го припомням от 2014 г. и още не си го схванала :)

Глупости . Пак си скарана с хронологията.

Разбира се че има бежанци от окупираните територии  към рашистан. Които минаваха през няколко филтрационни лагера и безкрайни разпити и тормоз от службите.

Каква част от тези хора оживяха е друг въпрос... но забравяш че на тези които искаха да бягат към украинска територия, такива коридори не им бяха давани , или бяха разстрелвани директно .

Всичката тази трагедия не би се случила ако не бе рашистката непредизвикана война.

Относно бройката, най важното е че тези украински бойци са национални герои чиите имена ще са издълбани в историята на Украйна. Докато рашистктие загуби които минаха половин милион по груби сметки, ще останат в историята като малоумни  окупатори и военопрестъпници .

А не се ли питаш къде са онези 730 хил депортирани украински деца  за които призна рашистката омбудсманка ? и заради което признание и ФАКТ путлю е военопрестъпник издирван от Хага ?

Съгласен съм, обаче като човек, който разсъждава реално ще попитам. Всички тези трагедии които изброи, не можеше ли да се избегнат поне отчасти, ако Украйна беше сключила мир през март 2022 година. Тогава имаше преговори. Дават източна Украйна и признават Крим, обявяват се за неутрална държава, предават някои хора, ако са на тяхна територия, признават руския за втори официален език и щяха да живеят мирно и спокойно...Сега това което изброих, пак ще го направят, но след продължителна война и много жертви...Един мой приятел лека му пръст казваше така, по-добре само еВане, отколкото и бой и еВане...Защо им беше нужно да ядат бой?

преди 2 минути, BANKATA написа:

Съберетв се болшенство спечелете си изборите и не давайте.

Аз с това проблем нямам.

Това е решението. Лошото е, че много хора не съзнават, че като България дава и той дава.

преди 22 минути, BANKATA написа:

Защото сме хора.

Знаеш ли в момента колко войни и конфликти се водят?

Защо не плащаш и на другите. Избери си от 20 конфликта една страна на която да симпатизираш и и изпращай пари от заплатата си. Защо е тоя двоен аршин? На едни може, а други не ги забелязваме.

преди 4 минути, В. Велев написа:

Защо не плащаш и на другите. Избери си от 20 конфликта една страна на която да симпатизираш и и изпращай пари от заплатата си. Защо е тоя двоен аршин? На едни може, а други не ги забелязваме.

Човек може да си избере на кого да помага. Не можеш да го задължиш да помага на всички или на някоя друга страна различна от Украйна. Ама да помага със собствени средства. Не че това е добре за страната, не е добре, по-добре да си харчи парите тука, но е негов личен избор.

Китай с остро предупреждение към Чичко Сам:

"Всеки, който се осмели да отдели Тайван от Китай със сигурност ще бъде разбит на парчета и ще доведе до собствената си гибел", заяви китайският министър на отбраната по време на конференцията Шангри-Ла в Сингапур.

преди 20 минути, В. Велев написа:

Това въпрос към ПростоКиро ли е?    

преди 1 минута, Flashback написа:

Китай с остро предупреждение към Чичко Сам:

"Всеки, който се осмели да отдели Тайван от Китай със сигурност ще бъде разбит на парчета и ще доведе до собствената си гибел", заяви китайският министър на отбраната по време на конференцията Шангри-Ла в Сингапур.

Сега Банката ще трябва да праща пари и на Тайван.

току-що, attj написа:

Това въпрос към ПростоКиро ли е?    

Да, и към него.

преди 2 часа, maxthon написа:

Да се нарече такъв експерт по отбрана надали. Отбрана на какво, няколко кубика бетонова смес и няколко стотин килограма арматура?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

2 кубика обективност налял ли си в живота си?

Завода за строителни материали на бъдито са го леко разкостили

Тука леко нещо са се се объркали - как така са спрели? Как така имат - тука някой обясняваше че май месец е края ( здравей Кире)

Според видни еколози - тази година сомовете в Херсонска област ще  са ОГРОМНИ благодарение на захранката с месни щурмове.

преди 51 минути, BANKATA написа:

Защото сме хора.

Отлична логика.

Начи сме загубили до сега няколко възможни инвестиционни плана - Сърбия ,Либия ,Сирия ,Ирак ?

Добрый вечер товарищи.

Кремъл предупреди, че ще има последствия, ако по руска територия се предприемат удари със западно оръжие, предоставено на Украйна.

Украйна днес предупреди, че ще има последствия, ако по украинска територия се предприемат удари със севернокорейско и иранско оръжие, предоставено на Русия.

Абе защо русия не иска да бъде цивилизована страна и да живее в мир със себе си и съседите си?

Саудитска Арабия също няма да участва в мирната конференция за Украйна, която ще се проведе на 15-16 юни в Швейцария, защото Русия няма да бъде представена на нея, съобщи DPA, позовавайки се на дипломатически източници в кралството.

преди 42 минути, В. Велев написа:

Не знам, ама не ми застрашават подредбата на живота който съм си направил.

преди 8 минути, Кутин написа:

Добрый вечер товарищи.

Кремъл предупреди, че ще има последствия, ако по руска територия се предприемат удари със западно оръжие, предоставено на Украйна.

Украйна днес предупреди, че ще има последствия, ако по украинска територия се предприемат удари със севернокорейско и иранско оръжие, предоставено на Русия.

България днес предупреди, че няма да има последствия, ако някой стреля по нея, защото си раздаде оръжията. Повечето ги наряза.

преди 5 минути, Кутин написа:

Абе защо русия не иска да бъде цивилизована страна и да живее в мир със себе си и съседите си?

Иска, ама САЩ не и разрешават. Американците искат да правят бази точно в съседите на Русия и от там да ги обстрелват.

Путю тъпче на място от три години. Явно това му е планът. Ново няма.

току-що, BANKATA написа:

Не знам, ама не ми застрашават подредбата на живота който съм си направил.

А този конфликт в Украйна как ти застрашава подредбата на живота ,щот моята подредба не я застрашава ма знам ли ?

преди 1 минута, Кутин написа:

Путю тъпче на място от три години. Явно това му е планът. Ново няма.

А аз очаквах новини да ни донесеш  :speak:

Слава Украине, Слава Зеленскому, Слава героям, борющимся за свободу Украины.

Путин уби Пригожин , Навални , Немцов , Политковская , Литвиненко ... Путин е масов убиец Само хора които не са наред с главата могат да го харесват ... Между другото познавам няколко човека русофили които му се радват че гонел '' нацистите '' в Украйна Всички са такива , личи им че имат някакви психични проблеми горките ...

преди 47 минути, В. Велев написа:

България днес предупреди, че няма да има последствия, ако някой стреля по нея, защото си раздаде оръжията. Повечето ги наряза.

Иска, ама САЩ не и разрешават. Американците искат да правят бази точно в съседите на Русия и от там да ги обстрелват.

Дейатвията на Русия последните 10 години показаха че опасенията на НАТО не са били напразни.

Ако имаше бази на НАТО в Украйна сега тази война нямаше да съществува.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.