Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Да, същия този Гиркин, който сеоплаква че от 4.5 млн население не може да намери доброволци, а дузината които се записвали после бягали

:hush:

Много добре знаеш кой воюва в Донбас - рашистките престъпни войски , пратени от военопрестъпниците от Кремъл

току-що, maxthon написа:

И как точно си сигурен кой точно е направил всичко това? Още една риза имаш ли за късане?

Нали знаеш че ми доставя огромно удоволствие да гледам рашистките ви гърчове , лъжи и наивниоправдания :) 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, miro20 написа:

Взимеме първата снимка от попаднала от линк на Белингкат. Там пише 136 мотострелкова бригада.  199169_original.jpg

Я да видим сега дали няма да имаш и още една риза за късане като обясниш по какво ги познаха, че са такива, а не онакива? Шеврон да има случайно? Било то знаме или друг отличителен знак. Нататък ни се показват разни медали. Връчени на хора, но без показване на принадлежност към войскова част.

преди 7 минути, miro20 написа:

Да, същия този Гиркин, който сеоплаква че от 4.5 млн население не може да намери доброволци, а дузината които се записвали после бягали

И ето преди малко показа обратното.

преди 31 минути, attj написа:

Пак ли си тук?  Да я бяха федерализирали тази Украйна още през 2014 година - вместо с милиони да броят загинали и пострадали.   Дори това го беше гласувала Върховната Рада в Киев.   Тогава обаче Турчинов получи ценни и смъртоносни съвети от колективния запад.

Да бяха заложили на други - не на тия неспособни казаци дето дето дори и срещу храсти  не могат да ги прегазят за няколко седмици. Ами се влачат по-бавно от охлюви и мрат като мухи само и само да наторяват купения от англосаксонците чернозем.

Мисля че трябва да измислиш някакъв по-умен аргумент срещу тази теза че се излагаме като постоянно бягаме от нея. Значи да ти кажа моятя  отново. Казаците са абсолютно неспособни и бавни като охлюви буквално срещу въздух. Искаш ли да се пробваш да размишляваш срещу това а аз само да ти цитирам в защита на това само твои мнения? Ще е забавно определено. Мисля че заложи на куция охлюв в случая

преди 18 минути, miro20 написа:

В случая да припомня, че освен детската болница, поразени са и родилен дом

Значи 2 от 2 за противовъздушните сили на Украйна. Кривой рог - удар по предприятие на Ринат Ахметов. Може да предположиш какво е произвеждано и за кого. Четете хубаво. Снощи съм пуснал подробен разбор от украински тг канал, включително и използване на математически модел защо ракетата е АИМ120.

преди 3 минути, maxthon написа:

Значи 2 от 2 за противовъздушните сили на Украйна. Кривой рог - удар по предприятие на Ринат Ахметов. Може да предположиш какво е произвеждано и за кого. Четете хубаво. Снощи съм пуснал подробен разбор от украински тг канал, включително и използване на математически модел защо ракетата е АИМ120.

преди 3 минути, maxthon написа:

Снощи съм пуснал подробен разбор

ооо, сигурен съм още хиляди лъжи и рашисткиопорки ще пуснеш.

Неслучайно имахте малка пауза преди да оформите основните наративи на отричане :) 

преди 3 минути, miro20 написа:

Пардон 3 от 3 за украинските противовъздушни цели.

преди 3 минути, miro20 написа:

ооо, сигурен съм още хиляди лъжи и рашисткиопорки ще пуснеш.

Кое от украински тг канал не разбра? Даже не си прочел за какво става дума и бля-бля-каш.

преди 8 минути, maxthon написа:

Това разбор ли е. Подробен? Според мен пак си се объркал ама ще ти дам жокер да се върнеш назад и да си откриеш грешката:) Иначе Ванката ще ти я покаже.

Някой получи бонус

Миро не казва защо не е приведено в изпълнение гласуваното решение от Върховната Рада.  В Донецк и в Луганск са били съгласни за федерализиране с автономия.   Нямаше да има военни операции. А Косьо упреква казаците.    Ами 7 милиона от тях са избягали в Русия за да се спасяват...

преди 41 минути, Киро Н. написа:

Ето едно клипче с прекрасна резолюция

https://t.me/verumreactor/11544

Чудесното е че няма трупове защото укрите в таратайката са се изпарили 

Чудесна илюстрация за 152мм дрон

преди 28 минути, Киро Н. написа:

Хайде и малко руски дрони че Косьо ще се големее.

Бум бум

https://t.me/boris_rozhin/129474?single

https://t.me/RtrDonetsk/25598

Още Хаймарси 

https://t.me/RtrDonetsk/25600

Вече е безмислено да им се дават на укрите :)

Толкова много клипове само и само да не дадеш този който ме поставя на място? Кире бе знам че обичаш да послъгваш малко ( направо си в агитката на масовката) ама няма ли най после да ми покажеш мястото . Или поне като истински мъж да ми кажеш - " Не си прав морков, аз не си измислям и не лъжа."

Ама знаеш че не можеш, щото и сам знае колко пъти си обещавал нещо и ... греда и колко пъти си излъгал че това било от ... месец ама сега не може да извадиш видеото. Пак да те питам - ти верно ли мислиш че можеш да ме биеш по видеа?

преди 34 минути, Мечо Хубавеца написа:

Това какво променя?

Току що номер 78 излезе от чата, следвайки това правило

Косьо

Поръчвам панахидата на великата дронска война дето отиде в киреча.

Сега друга тема е модерна ...

преди 2 часа, maxthon написа:

Ще обясниш ли най-накрая как тези 20 килограма бойна глава правят такива поражения?

току-що, Киро Н. написа:

Косьо

Поръчвам панахидата на великата дронска война дето отиде в киреча.

Сега друга тема е модерна ...

Знам, знам Кире, всеки месец е така . Всеки месец го слушам това от тебе и . ти не отразяваш това дето пиша как си фантазираш и послъгваш. И следващия месец ще го пишеш със същия плам и по следващия. Това само щото забрави че ги затри още май месец. Някой да си уволнил напоследък че мина време от Кулеба как го махна

Ще обясниш ли най-накрая как тези 20 килограма бойна глава правят такива поражения?
Каква са пораженията? Сто квадратни метра застроена площ на няколко етажа? Не задавай въпроси, на които знаеш отговора. А дали пораженията отговарят на близо тон боен заряд в Х101? След като толкова задаваш въпроси отговори и на този.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 1 минута, maxthon написа:

Каква са пораженията? Сто квадратни метра застроена площ на няколко етажа? Не задавай въпроси, на които знаеш отговора.

Нищо като за 20 килограма.

Като гледам май-ще почнат да заменят 100 килограмовите бойни глави на GMLRS с такива от AIM-120

ПП: От къде имате очи да защитавате това зверство не мога да ви разбера

Нищо като за 20 килограма.
Като гледам май-ще почнат да заменят 100 килограмовите бойни глави на GMLRS с такива от AIM-120
ПП: От къде имате очи да защитавате това зверство не мога да ви разбера
Носеща колона ще поддаде не само под въздействие на експлозив. А какво друго има ракетата? Има и инерционни сили. Къде са крилцата на крилатата ракета никой не казва. Ти ще кажеш ли? Независимо от качеството на материала крилата в средата не са по различни от тези на опашката. Това не е крилата ракета, а Аим 120. Ама заряда, ама килограмите.... Никой не си затваря очи за зверство. Само, че трябва да се показва обективно кой го е направил.

преди 1 час, maxthon написа:

Носеща колона ще поддаде не само под въздействие на експлозив. А какво друго има ракетата? Има и инерционни сили. Къде са крилцата на крилатата ракета никой не казва. Ти ще кажеш ли? Независимо от качеството на материала крилата в средата не са по различни от тези на опашката. Това не е крилата ракета, а Аим 120. Ама заряда, ама килограмите.... Никой не си затваря очи за зверство. Само, че трябва да се показва обективно кой го е направил.

И ще избие джамците на отсрещната сграда. Пораженията изобщо не са присъщи за зенитна ракета.

Да не говорим че ракетата на клипа е поне два пътипо-голяма от една AIM-120

Нали си спец по определянето на ракети от клип.

ПП: Ето ти и един клип да видиш как при определен ъгъл крилата може да не се виждат.

И ще избие джамците на отсрещната сграда. Пораженията изобщо не са присъщи за зенитна ракета.
Да не говорим че ракетата на клипа е поне два пътипо-голяма от една AIM-120
Нали си спец по определянето на ракети от клип.

ПП: Ето ти и един клип да видиш как при определен ъгъл крилата може да не се виждат.

Още ризи за късане имаш ли? Как определи колко голяма е ракетата? По отношението на дължина към диаметър на ракетата? А това отношение е еднакво независимо от какво разстояние снимаш. А това отношение вече го пресметнаха и ти го показаха

преди 1 минута, maxthon написа:

Още ризи за късане имаш ли? Как определи колко голяма е ракетата? По отношението на дължина към диаметър на ракетата? А това отношение е еднакво независимо от какво разстояние снимаш. А това отношение вече го пресметнаха и ти го показаха

Понеже си ми сред любимците да ти постна едно клипче да си гледаш за лека нощ (след 1 мин)

Понеже си ми сред любимците да ти постна едно клипче да си гледаш за лека нощ (след 1 мин)

За лека нощ задача да се определи формата на крилцата в средата. Триъгълни....

преди 14 минути, maxthon написа:

За лека нощ задача да се определи формата на крилцата в средата. Триъгълни....

Ако ти кажат от кремъл и на кръгли ще ги определиш. Не напразно ти дадох примерният клип с пуска.

Още не си обясник как 20 килограма ще свалят джамците на отсрещната сграда.

ПП: Големината на ракетата се определя лесно. При 2.6м височина на етаж, предвид че е зад блока, далеч надхвърля размера на AIM-120. AАма ти тези неща ги знаеш понеже се опита един път да ми ги пробуташ за една друга ракета.

преди 41 минути, BANKATA написа:

ПП: Големината на ракетата се определя лесно. При 2.6м височина на етаж, предвид че е зад блока, далеч надхвърля размера на AIM-120. AАма ти тези неща ги знаеш понеже се опита един път да ми ги пробуташ за една друга ракета.

Доста смело изказване след като не знаеш от какво разстояние се снима и на какво разстояние преминава ракетата след сградата. Нали това са фактори, които не са от значение...

Да не говорим, че отлично видя каква експлозия предизвика всяка една от ракетите в завода Артьом. От тези, които бяха обявени за свалени. Дано сега не скъсаш поредната риза как сградата пречи  да се види експлозията. Но пък болницата отсреща по никакъв начин не показва голяма експлозия, даже напротив. Отразена светлина от експлозия? На кой ли му трябва това.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.