Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Путлер е бесен, търси кого да изкара виновен за провала в Украйна

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, ncl написа:

Времето ще покаже. Но след това ще има някои неприятни моменти за някои хора...

Zozulenka - Marusya - YouTube

Неприятните моменти сега?

Или за тях не ви дреме, просто статистика, нали?

преди 8 минути, ncl написа:

А защо изкараха мечката? Не са ли чели Бисмарк, който реджепа често цитира?

Кой ? Илюминатите ? "Американците са виновни" ? 

Пророчески думи през 2004г. на руски историк в присъствието на Жириновски и Соловьов!

Ето как възпитават малките русначета!

Screenshot-1.png

Цитат

Иначе след като САЩ и съюзниците изплатят репарации на Сърбия, Сирия, Афганистан, Ирак, цялата арабска пролет и Виетнам. Тогава ще се обсъжда кой ще плаща за Украйна и кое с чие оръжие е било разрушено и от кого и защо, и кога.

Но печатницата им вече сдава багажа, та май няма да стане преди зануляването.

Силно ме съмнява тия изобщо някога да платят репарации.Дано обаче печатницата им да сдаде багажа!🙏

За този британски пич, войник на (не)щастието, който гледа твърде много Холивуд и беше в състояние да стреля по хора почти безнаказано. Както мнозина вече многократно казваха, войната с руските сили е различна.
 Това, което трябва да се разбере, е, че има последствия за всички Руски решения.
 цитирам:
- Междувременно семейството му моли с него да се отнасят любезно (прочетете: обратното на това как се отнасят към руските военнопленници)

Разбираемо са чисто човешките им притеснения, но не работи така, да не говорим за факта, че той не отговаря на изискванията да бъде вражески боец.
 Родителите му биха могли да са 100% сигурни, че няма да му прережат гърлото или ставите му ще бъдат разбити от упорни изстрели от АК-74, нито че ще бъде измъчван, тъй като руски военнопленници са в плен на режима, който този британски пич реши да подкрепи , но все пак е наемник.
Разбира се, сега той започва да пее тази о, толкова позната песен, която сега пеят хиляди  нацистки военнопленници.

В общи линии е същото: не съм водил реални битки, аз съм готвач, аз съм просто шофьор, аз съм каквото и да не ме изправя пред военен съд за военни престъпления. Е, нито са първите, нито са последните, които пеят такава песен.

-spacer.png

spacer.png

преди 7 минути, BANKATA написа:

просто статистика, нали?

Точно така. Статистика. Само не се опитвайте да ми казвате какво да мисля и да говоря, защото това вече сме го играли.

Цитат

Волгоград не е лоша дестинация. Да попитам обаче - има ли за Москва? Ако има - пишете ме. Щото предпочитам да живея в страна, която плаши още 30 държави, отколкото в такава, която се надупва на всички. Ако беше много нисък стандарта там, тук нямаше да се напълни с руски пенсионери, купили си апартаментчета по морето. Щото не съм виждал български пенсионер да си купи къщичка на морето в Гърция/Италия и да си позволява да ходи лятото/зимата там

100% съм на същото мнение!:yanim:

преди 54 минути, miro20 написа:

Когато една страна се бори за земята си и държавата, това според теб винаги хАмериканско дело ли е ?

Според теб няма начин хората и нацията да си бранят интересите, и задължително е "американска подлога " ??

Донбас никога не е бил населен с украинци.   Кажи според теб за какво тези от Киев тероризираха тези хора?   Абстрахирай се от фактите, че сега всичко им излиза през носа - всички украинци страдат заради безумията на Турчинов и Яценюк!  Сподели своето мнение, на българина Миро от Русе, моля...

преди 7 минути, attj написа:

Абстрахирай се от фактите...

Добре ще е да кажеш как го правиш. Да се абстрахираш от фактите де. И като се абстрахираш от фактите, какво остава?

преди 17 минути, parmobil написа:

Ане, в час ли си? Какво пействаш нещо от някъде и после сама си го коментираш?

поне може да коментира, щот мойра само копира без да коментира - вероятно защото е по болна и от анка

преди 10 минути, Тhе Monstеr написа:

Добре ще е да кажеш как го правиш. Да се абстрахираш от фактите де. И като се абстрахираш от фактите, какво остава?

Лесно, стига да прочете цялото изречение, а да не извади само първите 3 думи, Ахилесов.....KC9uW.gif.348195f90d8a48b3119d6edf72454e12.gif

Ето го цялото изречение:

"Абстрахирай се от фактите, че сега всичко им излиза през носа - всички украинци страдат заради безумията на Турчинов и Яценюк!"  

току-що, absurt написа:

"Абстрахирай се от фактите, че сега всичко им излиза през носа - всички украинци страдат заради безумията на Турчинов и Яценюк!"  

Това изречение е илюстрация на абстрахирането от фактите. Питах как се прави.

преди 24 минути, attj написа:

,,,, всички украинци страдат заради безумията на Турчинов и Яценюк! 

какво и що, важното е да не закачаме путкин 😏

преди 9 минути, insec написа:

какво и що, важното е да не закачаме путкин 😏

Зеленски пробва да го закача - пък той не му обръща внимание заради пропаганда     https://durjavnik.bg/svyat/2022/04/16/volodimir-zelenski-obyavi-broya-na-zaginalite-ruski-i-ukrainski-voenni

преди 1 час, БаалБек написа:

мн добро. Пророк !

Макар че става въпрос за логика и поуки от историята.

Бих добавил и думите на Путлер когато го питаа , ама още в началото на царствуването му , и каза че повече от 7  години президент , може да се побърка човек .

Е, всички знаем колко години това смаханто джудже на токчета, управлява :giggle1:

За войната мн добър пост  от Макаревич

3 ч.  ·

Я просто пытаюсь понять. Можете считать меня идиотом.
Гитлер ненавидел евреев. Причина неизвестна. Ненависть была иррациональна и настолько сильна, что он устроил Холокост.
За что Путин так ненавидит Украину? За то, что там настоящие выборы? За то, что она хочет быть свободной и не хочет в совок? И эта ненависть заставляет его бомбить прекрасные города и убивать мирных жителей? Зачем??
Он правда хочет третью мировую? И всерьёз думает её выиграть? Россия уже много выиграла за два месяца. Боюсь, это только начало.

Цитат

Киев продължава да унижава Германия: "Пристигането на канцлера Шолц в Украйна има смисъл само с подкрепата на нови тежки въоръжения от страна на Германия", изказване на украинския посланик в Германия Андрий Мелник.

Арестович също пристиска Шолц:

Украйна чака от германския канцлер Олаф Шолц "практически решения", включително доставка на тежки оръжия, в своя подкрепа срещу руската офанзива, заяви днес съветник на украинския президент Володимир Зеленски, цитиран от Франс прес.

Нашият президент Зеленски чака канцлерът Шолц да вземе незабавно практически решения, включително за доставка на оръжия, каза по германската обществена телевизия Цет Де Еф Олексий Арестович.

По-специално съдбата на Мариупол и на населението в източната част на страната "зависи от германските оръжия, които ние може да получим, но които не идват", подчерта съветникът на Зеленски.

Той все пак отчете напредък в позицията на Берлин, който "започна с отказ", за да стигне до "обсъждане на доставката на тежки оръжия".

Германия вече доставя защитни оръжия на Украйна, но от няколко дни федералният канцлер е под натиск дори от средите на управляващото мнозинство да даде разрешение за изпращане на нападателни оръжия, особено на бронирана техника.

Времето обаче изтича, каза Арестович.

Тези изявления идват на фона на напрежението между Германия и Украйна, след вчерашния отказ на президента Зеленски да приеме германския държавен глава Франк-Валтер Щайнмайер, който искаше да замине за Киев с делегация на Полша и балтийските републики. Щайнмайер е критикуван за неговата дипломация на сближаване с Русия докато беше външен министър при управлението на Ангела Меркел.

Бях готов да замина, каза вчера Щайнмайер във Варшава, но очевидно, и трябва да го отбележа, това не беше желано в Киев. Той изрази съжаление, защото „целта на тази визита беше да изпрати силен сигнал за обща европейска солидарност с Украйна“.

Всекидневникът „Билд“ първи съобщи за тази „плесница“ и цитира украински дипломат с много остри думи към президента социалдемократ: „Всички тук знаем за близките отношения на Щайнмайер с Русия…Той не е добре дошъл в Киев за момента. Ще видим дали това ще се промени“.

https://www.bta.bg/bg/news/world/250948-ukrayna-chaka-germanskiy … a-orazhiya-zayavi

Политико също отбелязва унизителното положение на Германия:

Пренебрежителното отношение на Зеленски към Щайнмайер предизвиква реакция в Германия
https://www.politico.eu/article/ukraine-frank-walter-steinmeier- … ointment-germany/

Цитат
Германия никой не я уважава и правилно, тъй като е американски протекторат.

:yanim:

преди 1 час, glen написа:

В общи линии е същото: не съм водил реални битки, аз съм готвач, аз съм просто шофьор, аз съм каквото и да не ме изправя пред военен съд за военни престъпления. Е, нито са първите, нито са последните, които пеят такава песен.

Да видимПутлер каква ще я запее пред трибунала. Ако доживее до такъв.

преди 56 минути, attj написа:

Донбас никога не е бил населен с украинци.   Кажи според теб за какво тези от Киев тероризираха тези хора?   Абстрахирай се от фактите, че сега всичко им излиза през носа - всички украинци страдат заради безумията на Турчинов и Яценюк!  Сподели своето мнение, на българина Миро от Русе, моля...

Много добър въпрос.

Кога от Киев са тероризирали "тези хора"  от Донбас ??? Никога !

:hush:

Рашистките фейкове след март 2014 г моля, в кошчето:getout:

:) 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.