Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 18 минути, communismatic написа:

Аз съм отворен към дискусия с всеки, но не и с такъв, който няма и един грам акъл в главата си и не може да проумее неща, които му ги пиша по 20 пъти и той ми задава един и същ малоумен въпрос. Последния ми отговор беше изключително конкретен, ако и него не може да го разбереш... ми вече няма как да ти помогна. Съжалявам, дискусията вече приключи... То не беше и дискусия, дискусия се води и от двете страни, а не само едната страна да пише, а другата да гледа тъпо в екрана и да задава глупави въпроси.

Отговори ми нещо което изобщо не съм те питал. Как се отразявали санкциите на Европа.

Отговори как ще си произвеждат сами двигатели, но не и защо производителя мрънка че има проблем заради санкции които според теб не работели.

Намери си някоя дрйга мишка авер и си дискутирай. За този форум нямаш капацитет да пишеш, видно е.

преди 13 минути, andiay написа:

Плоскоземний1, ваобще наясно ли си ка се определя дали дадени санкции "работят" или "не работят"....

Същото се отнася и до Плоскоземний2....

Наистина сте братя - ама по съдба....

Ин-Ян....

По твоята "логика" - "Че некои санкции създават временни затруднения е ясно, ма ча па да работят"....

Всъщност - дали едни санкции "работят" или "не работят" се определя по това, дали са изпълнени напълно целите, които са били преследвани с налагането на тези санкции....

Всеки пакет нови санкции (досега колко бяха 10, 11, че отдавна спрях да ги следя) всъщност доказва, че предходните санкции не успяват да постигнат целите и затова се налага пробването на нови....

Сиреч - към момента санкциите не постигат поставените цели, т.е. "не работят".....

А целта не е Русия да бъде принудена сама да произвежда това, което поради санкциите не може да внася...

Такъв резултат даже още повече торпилира целите на санкциите и ги обръща срещу налагащите ги....

И другото комуне което не е комуне се включи!

ПП: нали това са отговорили, че поставените цели не са изпълнени.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 56 минути, BANKATA написа:

Към днешна дата нито едно от очакваните превозни средства не е сглобено"

И кой се интересува дали към днешна дата има сглобен самолет след като трябва да бъдат доставени след година? Този, който прави глупави изводи, че санкциите не работят. Ако още не ти е станало ясно самолетите се очакват да бъдат готови след година, а не на датата на публикуване на статията. А това ще си проличи когато няма доставен и един самолет. Кога трябва да се случи това? Сега, догодина и още по-късно?

преди 1 минута, BANKATA написа:

Отговори ми нещо което изобщо не съм те питал. Как се отразявали санкциите на Европа.

Абе Дебил Дебилов, нали ти твърдиш, че санкциите удряли руснаците, понеже имало забавяния. То такива забавяния има навсякъде в Европа!? Нали това ти казвам, че аргументите ти са малоумни. Ти умееш ли изобщо да асимилираш някакъв текст? Бахти тъпоъгълника, майна... Аз направо съм потресен!!!!!!!!!!!

преди 8 минути, kaldata1 написа:

Кримските татари!

Сталин повечето ги е изселил от Крим -защото активно помагали на Хитлер против СССР.   Бандеровците и те са правили същото.  Не са им стигнали силите.

преди 2 минути, communismatic написа:

Абе Дебил Дебилов, нали ти твърдиш, че санкциите удряли руснаците, понеже имало забавяния. То такива забавяния има навсякъде в Европа!? Нали това ти казвам, че аргументите ти са малоумни. Ти умееш ли изобщо да асимилираш някакъв текст? Бахти тъпоъгълника, майна... Аз направо съм потресен!!!!!!!!!!!

Аз ли отговарям на нещо което не са ме питали?

преди 4 минути, BANKATA написа:

Аз ли отговарям на нещо което не са ме питали?

Ти до момента не си отговорил на абсолютно нищо, понеже хал-хабер си нямаш. Даже в предния пост ти отговориха на въпроса. Ама как да осмисли някакъв текст, човек, който е с една мозъчна гънка... Санкциите работели, ама що работели, така и не разбрахме... Имало било забавяне на поръчката, обаче тя все пак щяла да дойде, даже и руснаците почнали сами да си произвеждат двигатели, ама те санкциите пак работели. Прост на квадрат...

преди 14 минути, communismatic написа:

Колко по-впечатляващи? За последният месец са взели 10 пъти повече територия отколкото за цялата 2023-та? Това не е ли впечатляващо? Воюват с договорници срещу държава, която е под тотална мобилизация? Това не е ли впечатляващо...

Не! 😂 Трагично е... 😂

Мога да ти кажа защо. :popcorn2:

преди 1 минута, NovakJ написа:

Мога да ти кажа защо.

Давай айде...

току-що, communismatic написа:

Давай айде...

Първо искам да ми отговориш на въпроса, каква дискусия желаеш да водим:

а) Да се караме?

б) Да се обиждаме?

в) Да коментираме нещо конкретно по темата?

:popcorn2:

преди 2 минути, communismatic написа:

Ти до момента не си отговорил на абсолютно нищо, понеже хал-хабер си нямаш. Даже в предния пост ти отговориха на въпроса. Ама как да осмисли някакъв текст, човек, който е с една мозъчна гънка... Санкциите работели, ама що работели, така и не разбрахме... Имало било забавяне на поръчката, обаче тя все пак щяла да дойде, даже и руснаците почнали сами да си произвеждат двигатели, ама те санкциите пак работели. Прост на квадрат...

ОАК щом не са си изпълнили плана заради санкции к'во е бре?!

Неработещи санкции ли?!

Производител се оплаква от санкциите, Ганьо от калдата ми разправя че е не е вярно.

преди 3 минути, NovakJ написа:

Да коментираме нещо конкретно по темата?

Първо ми обясни за санкциите, после и за войната. Давай айде... искам аргументирана дискусия, на базата на факти...

преди 3 минути, BANKATA написа:

ОАК щом не са си изпълнили плана заради санкции к'во е бре?

Да, другата година ще пристигнат двигателите, вече ти се отговори над 200 пъти. Освен това 200 пъти ти писах и че забавяния има навсякъде, не само в Русия. Просто енергията поскъпна зверски, ясни са и причините. Освен това, руснаците са започнали и да си произвеждат сами двигатели.

Пак питам - проблема къде е? Аз проблем не виждам. Имало забавяне, това ли е големият ефект от санкциите? На това ли се надявахте? На забавяне? 😆

току-що, NovakJ написа:

Първо искам да ми отговориш на въпроса, каква дискусия желаеш да водим:

а) Да се караме?

б) Да се обиждаме?

в) Да коментираме нещо конкретно по темата?

:popcorn2:

Г) да бягаме като мишки

преди 15 минути, maxthon написа:

И кой се интересува дали към днешна дата има сглобен самолет след като трябва да бъдат доставени след година? Този, който прави глупави изводи, че санкциите не работят. Ако още не ти е станало ясно самолетите се очакват да бъдат готови след година, а не на датата на публикуване на статията. А това ще си проличи когато няма доставен и един самолет. Кога трябва да се случи това? Сега, догодина и още по-късно?

Интересува се фирмата която ги произвежда.

Ти кое от "нито едно от очакваните средства не е произведено" не разбра.

преди 5 минути, BANKATA написа:

Г) да бягаме като мишки

Ти ли?

--------------------------------

Последното видео от Курахово... Града е почти непокътнат. Поредното доказателство, че в Украйна вече няма месо... Няма кой да брани вече градовете.
https://vk.com/video98406354_456249578

Интересува се фирмата която ги произвежда.
Ти кое от "нито едно от очакваните средства не е произведено" не разбра.
Интересува се до каква степен? Дали ще успее да ги достави в срок на клиента поръчал ги. След като никой не ги иска построени към днешна дата защо продължаваш да повтаряш, че някой ги иска построени?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 1 минута, BANKATA написа:

И другото комуне което не е комуне се включи!

Единствения, който доказано е с комунистически плам в широкозатворените си очички си ти бре Плоскоземний1....

И тук се опитваш да сравняваш авария в трафопост водеща до липса на ток за час с авариите по преносната мрежа след всеки паднал сняг водещи до липса на ток с денонощия....

Забавно е когато 40+ годишен е с акъл на третокласник и умирга да го доказва....

Трибуната ти е предоставвена и вече нимой са запреш да са хвалиш с "акъля" си, доказвайки всъщност липсата на такъв....

Работят ли санкциите, Плоскоземний1.....

току-що, BANKATA написа:

ОАК щом не са си изпълнили плана заради санкции к'во е бре?!

Неработещи санкции ли?!

Производител се оплаква от санкциите, Ганьо от калдата ми разправя че е не е вярно.

Казва му се затруднение следствие на наложени санкции, Плоскоземний1, а не работещи санкции.....

Целта на санкциите не е да създава временни затруднения, а да доведе до колапс цялата руска икономика и от там невъзможност да бъде финансирана войната....

До този момент не се получава....

Всъщност от санкциите се оплакват много повече производители в други страни, а не в Русия....

Ма ти си вярващ, всичко влизащо в конфликт с вярата ти бива автоматично игнорирано...

Широкозатворени очички....

"До 1917 година Одеса е столица на региона Новорусия", обяснява историкът Гидо Хаусман от Института за изследване на Източна и Югоизточна Европа "Лайбниц" в Регенсбург.  Почти  65% от жителите на Одеса са заявили, че руският е техен майчин език, а близо 90% от хората там говорят този език в ежедневието си.    Можем да прогнозираме още какво предстои в украинския конфликт.   Не може да бъде предотвратен разпада на бившата  държава Украйна.

преди 8 минути, communismatic написа:

Първо ми обясни за санкциите, после и за войната. Давай айде... искам аргументирана дискусия, на базата на факти...

Да, другата година ще пристигнат двигателите, вече ти се отговори над 200 пъти. Освен това 200 пъти ти писах и че забавяния има навсякъде, не само в Русия. Просто енергията поскъпна зверски, ясни са и причините. Освен това, руснаците са започнали и да си произвеждат сами двигатели.

Пак питам - проблема къде е? Аз проблем не виждам. Имало забавяне, това ли е големият ефект от санкциите? На това ли се надявахте? На забавяне? 😆

Никой не отрича че има забавяне в някои индустрии.

Но ти твърдиш че санкциите не работят, а производителя казва друго, сиреч онова което ти твърдиш не е вярно. Двигателите не се доставят на ОАК не заради забавяне в производството на самите двигатели както е в останалата част на света, а заради санкции.

Схващаш ли каква разликата между забавянето в едното и другото производство или не? 

преди 22 минути, communismatic написа:

Първо ми обясни за санкциите

Санкциите! :)

Ще започна от икономиката и нейния растеж който е краткосрочен и през 2024г. губи или ако трябва да съм точен в проценти, растежа е 1-2 процента за тази година. Този процент се дължи на растящото вътрешно производство и военните разходи, но не е показател за здравословно/добро икономическо развитие. Ръст от 1-2%  е далеч от потенциала на руската икономика при нормални обстоятелства.😉 Русия пренасочи износа си  към страни като Китай, Индия и Турция, но цените, които получава за петрола и газа, са по-ниски заради санкциите. Ограниченията наложени от санкциите върху технологиите за добив на нефт и газ ще затруднят поддържането на производството в бъдеще. Рузки банки загубиха достъп до международната система за плащания, това ще затрудни бизнеса и търговията. Замразени са около 300 милиарда долара руски активи. 😂 Русия използва трети страни като Казахстан и Армения за заобикаляне на санкциите, но това увеличава разходите за доставки. 🙂

И това не е всичко, а само част от хубавото което се случва при рашките и въпреки че инфлацията беше овладяна в известна степен, реалните доходи на руското население намаляват. Много млади и образовани хора избягаха от страната заради войната! 😂 

Въпроси? :popcorn2:

преди 10 минути, BANKATA написа:

Никой не отрича че има забавяне в някои индустрии.

Да, сигурен съм, че си ги знаел тия неща и преди... 😆

преди 10 минути, BANKATA написа:

Двигателите не се доставят на ОАК не заради забавяне в производството на самите двигатели както е в останалата част на света, а заради санкции.

Да, двигателите ще пристигнат другата година и въпреки всичко руснаците са започнали и сами да си ги произвеждат. Пак да го напиша, понеже пак не си разбрал...

Сиреч, ефекта от санкциите се изразява в това един двигател да се забави с няколко месеца... Уауу! хаштагсанкциитеработят! 😆

преди 8 минути, NovakJ написа:

Ще започна от икономиката и нейния растеж който е краткосрочен и през 2024г. губи или ако трябва да съм точен в проценти, растежа е 1-2 процента за тази година. Този процент се дължи на растящото вътрешно производство и военните разходи, но не е показател за здравословно/добро икономическо развитие. Ръст от 1-2%  е далеч от потенциала на руската икономика при нормални обстоятелства.

1-2%? Тъй ли? Странно...

Цитат

През 2024 г. БВП на Русия трябва да нарасне с 3,6%, според доклада на МВФ. По този начин прогнозата за растеж беше повишена спрямо прогнозата за юли с 0,4 процентни пункта: тогава се очакваше 3,2%.

Русия пренасочи износа си  към страни като Китай, Индия и Турция, но цените, които получава за петрола и газа, са по-ниски заради санкциите.

Аха. И за Европа изнася ли?

Ограниченията наложени от санкциите върху технологиите за добив на нефт и газ ще затруднят поддържането на производството в бъдеще. 

Да, сигурен съм, че тия "санкции" ще продължат дълго време. Виждаме, че Европа се справя доста добре под тяхно влияние...

Много млади и образовани хора избягаха от страната заради войната!

Мхм... ОК...

преди 2 часа, attj написа:

Е -не са всички на по 72 години като Вас двамата с Путин.    Кокич,  защо Зельо пак лъже, че оръжията от САЩ спасявали животи на украински войници?   Този наркотизиран полуидиот докога ще продължава така     https://www.focus-news.net/novini/mejdunarodni/Zelenski-anonsira-vazhno-reshenie-na-SASht-v-podkrepa-na-Ukraina-2392518

82г ли навърши с пелени си. Ти нямаш за памперс

преди 5 минути, andiay написа:

Единствения, който доказано е с комунистически плам в широкозатворените си очички си ти бре Плоскоземний1....

И тук се опитваш да сравняваш авария в трафопост водеща до липса на ток за час с авариите по преносната мрежа след всеки паднал сняг водещи до липса на ток с денонощия....

Забавно е когато 40+ годишен е с акъл на третокласник и умирга да го доказва....

Трибуната ти е предоставвена и вече нимой са запреш да са хвалиш с "акъля" си, доказвайки всъщност липсата на такъв....

Работят ли санкциите, Плоскоземний1.....

Казва му се затруднение следствие на наложени санкции, Плоскоземний1, а не работещи санкции.....

Целта на санкциите не е да създава временни затруднения, а да доведе до колапс цялата руска икономика и от там невъзможност да бъде финансирана войната....

До този момент не се получава....

Всъщност от санкциите се оплакват много повече производители в други страни, а не в Русия....

Ма ти си вярващ, всичко влизащо в конфликт с вярата ти бива автоматично игнорирано...

Широкозатворени очички....

Преди '89 не е ли имало подобни аварии с липса на ток?

Каква са рвално заложените планове и срокове в наложените санкции няма как да знаем. 

Русия все още има злато и пари във фондове от където да черпи средства, ама това не значи че санкциите не работят.

'23 засекретиха всички данни за добивана газ и петрол, най-вероятно за да не могат да се праят точни анализи на за сътоянието на постъпленията в руската икиномика.

А всяко едно забавяне на дадено производство генерира загуби.

Производители в Русия се бяха оплакали че някои руски аналози са в пъти по-скъпи от западните такива.

преди 7 минути, K.Р написа:

82г ли навърши с пелени си. Ти нямаш за памперс

Дано да доживееш до толкова.    Може и Путин още да е президент.   Та сега Байдън е на токова.

преди 14 минути, communismatic написа:

Да, двигателите ще пристигнат другата година и въпреки всичко руснаците са започнали и сами да си ги произвеждат. Пак да го напиша, понеже пак не си разбрал...

Сиреч, ефекта от санкциите се изразява в това един двигател да се забави с няколко месеца... Уауу! хаштагсанкциитеработят! 😆

Сиреч санкциите бачкат и не могат да ги заобикалят както твърдиш.

преди 9 минути, communismatic написа:

1-2%? Тъй ли? Странно...

Аха. И за Европа изнася ли?

Да, сигурен съм, че тия "санкции" ще продължат дълго време. Виждаме, че Европа се справя доста добре под тяхно влияние...

Мхм... ОК...

Тези цитати дето ги слагаш не мога да ги цитирам.😕

2024-12-30144831.png.75f2bbfd55928b5434af76a3cad62c9e.png

Снимах го първия цитат. Нека да разгледаме какво си цитирал: 

През 2024г. БВП на разия трябва да нарасне? 

Моля? 😂 

Прогнозата за растеж се очаквало? 

Какво? 😂

Ти изобщо прочети ли какво ти спуснаха да ми покажеш? 😂

Никъде в цитата не се казва БВП дали е нараснал през 2024г. и с колко! Аз за разлика от теб си направих труда да потърся и затова ти написах приблизително 1-2% ! :popcorn2:

Наталия е на халюциногени:

Цитат

Украинци, най много ще страдат за загинали, защото тях няма как да ги върнеш. Територии, ще се върнат, къщите ще се построят отново и по хубави. путин вече е загубил, каквото и да приказвате фенчета . Чудя се, как може да бъдеш по голям росиянин от истински росияне, те толкова не късат тельняшки за путин.
Цялото въоружение идваше с многомесячни забавяния, с 5 Абрамса и 20 Леопарда не се побеждава втора армия в света. Легитимноста на  Зеленски е подтвърдена от Конституция на Украйна. Избори по време на война не се провеждат, толкова. Дано да знаеш толкова добре и Български закони.

:lol6::lol6::lol6::giggle1::giggle1::giggle1::popcorn2::popcorn2::popcorn2:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.