Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

току-що, nikssi написа:

😂

Баси. На Путин кожата му била много тънка. 😂 Да не е носорог бееее. Четете ли изобщо какво пляскате? М? Тролопитеци.

Нали ти казах причината? 😄

преди 6 минути, NovakJ написа:

И аз каква вина имам, че преводача се справя трагично? 😂

Дал съм линк към източника! :weather2:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, NovakJ написа:

И аз каква вина имам, че преводача се справя трагично? 😂

Превеждаш. Редактираш или даваш в оригинал. Няма кво да се гърчиш с оправдания.

преди 2 минути, nikssi написа:

На Путин кожата му била много тънка. 😂 Да не е носорог бееее. Четете ли изобщо какво пляскате? М? Тролопитеци.

АХАХАХАХАХАХАХАХАХА... 😆😆😆

преди 15 минути, communismatic написа:

Санкциите само това ли отразяват, ве, глупендер?! Нали това ти написах в текста?! Бахти неадеакватния тип, тоя направо може да те влуди в неумението си да вникне в някакъв текст, да го осмисли и прочее... Аз не мога, да разбера, ти наистина ли си толкова елементарен или се правиш на такъв?! Самолетите? Нали ти отговорих на тоя въпрос, виж си текста, кво съм писал там.

Аз ли написах че санкциите не работят понеже ги заобикаляли или ти?

Накрая стана като с индустрията, "нямае, нямаме, ама...тя ....нашата не е високотехнологична."

Сега "ама само това ли са санкциите"

Да ги заобиколят и тях какато останалите и да си довършат самолетите.

преди 2 минути, nikssi написа:

😂

Баси. На Путин кожата му била много тънка. 😂 Да не е носорог бееее. Четете ли изобщо какво пляскате? М? Тролопитеци.

наваля ви дъжда в Плевен и почнахте да пеете - я кажи къде е Филипов - да не го ритнахте в трапа - да прави банкет на червеите

току-що, BANKATA написа:

Аз ли написах че санкциите не работят понеже ги заобикаляли или ти?

Накрая стана като с индустрията, "нямае, нямаме, ама...тя ....нашата не е високотехнологична."

Сега "ама само това ли са санкциите"

Да ги заобиколят и тях какато останалите и да си довършат самолетите.

Не, сериозно ти казвам... остави. Аз наистина вече съм без думи... 😆😆😆😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Никой ме те е спрял да бягаш. Нали си мишка.

те санкциите работят, но след вейната ще се окаже че Русия има много повече от преди

току-що, Без умствен капацитет написа:

те санкциите работят, но след вейната ще се окаже че Русия има много повече от преди

Не знам, разбирайте се с Иван Умния, аз вече абдикирам тотално... 😆

Не знам, разбирайте се с Иван Умния, аз вече абдикирам тотално... 😆

според мен русия ще се разпадне

току-що, Без умствен капацитет написа:

Е, надали... Въпреки, че покрай мобилизацията от краят на 2022-ра имаше бунтове в Дагестан, понеже мобилизацията обхвана основно разни муджахидини от майната си. И, естествено... не случайно. Путин нарочно така направи, че мобилизацията да засегне амуджите, а не славянското население, щото от ония няма особено голяма полза. А и без това се въдят като хлебарки.
Принципно, от аверите, с които съм поддържал връзка... това което четем тук няма нищо общо с това което се случва в Русия. Най-общо казано...

преди 4 минути, Без умствен капацитет написа:

Всички пътища водят към Рим, в случая към разпад! :bubblegum:

преди 2 часа, M.Николов написа:

За това сме на това дередже в България, няма и да мръднем напред, докато всяка цифка може да се подиграва на хора направили толкова много за страната.

Защо си комунистическа цифка

Няма налично описание на снимката.

Та, кво е напрайл Путин за Русия по време на управлението си....

Нещата, които БиБиСи нема да каже....

1. Престъпността в РФ е намаляла с близо 100%....

2. Тежката престъпност - убийствата, е намаляла над 10 пъти....

3. Индексът Джини, измерващ социалното неравенство се е понижил с близо 100 % и вече е на едно средно ниво, по-нисък от този в България и САЩ примерно, но по-висок от Норвегия, да речем.... (по-нисък индекс, по-малко социално неравенство)....

4. БВП е нараснал над 5 пъти в номинална стойност и 7 пъти "пер капита"....

5. Безработицата е намаляла също близо пет пъти....

6. Населението живеещо под прага на бедност е намаляло три пъти, т.е  с над 30 млн. по-малко бедни...

Цитат

In 2023, more than 12 million people in Russia lived under the poverty line, marking a considerable decrease compared to the previous year. The number of Russian residents that earned an income below the subsistence minimum was 30 million higher in 2000.

What percentage of Russians live in poverty?

Looking at annual figures, Russia’s poverty rate has declined since 2015 when it exceeded 13 percent. Less than nine percent of the population of Russia lived below the national poverty line in 2023. Several other Central and Eastern European (CEE) countries, such as Bulgaria, Romania, and Latvia, reported higher poverty rates.

Груб превод....

Цитат

През 2023 г. повече от 12 милиона души в Русия са живели под прага на бедността, което е значително намаление в сравнение с предходната година. През 2000 г. броят на жителите на Русия с доходи под жизнения минимум е бил с 30 милиона повече.

Какъв процент от руснаците живеят в бедност?

Ако погледнем годишните данни, нивото на бедност в Русия е намаляло от 2015 г., когато надхвърли 13 процента. По-малко от девет процента от  населението на Русия е живяло под националната линия на бедността през 2023 г. Няколко други страни от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), като България, Румъния и Латвия, отчитат по-високи нива на бедност .

Източник, където можете да проверите тези данни...

https://www.statista.com/topics/2675/russia/#topicOverview

Като всичко това са непрекъснати устойчиви тенденции....

Още требе ли да посочвам, за да разбере некой що мнозинството от руснаците си харесват Путин?

И дали ги вълнува кво мисли за Путин некой журналист от БиБиСи, или некой политик на Запад, или па орхидеите на форума, или па ко мисля аз....

Що се отнася до външната политика, то... там всеки политик претърпява множество трансформации, Путин не прави изключение....

Личното ми мнение е, че във външнополитически план е крайно нерешителен и предпазлив....

А допреди 20-на години - дори наивен....

преди 35 минути, Без умствен капацитет написа:

преди 29 минути, NovakJ написа:

Всички пътища водят към Рим, в случая към разпад!

Имаше една реклама - "Еееех, мечтиии"....

Забавното е, че офцете и орхидеите, сиреч хуманоидни представители на флората и фауната, немоат праят разлика между мечти и реалност....

преди 47 минути, Без умствен капацитет написа:

наваля ви дъжда в Плевен и почнахте да пеете - я кажи къде е Филипов - да не го ритнахте в трапа - да прави банкет на червеите

А ти не си спирал/а да блееш срещу ветъра....

преди 15 часа, nikolov2020 написа:

Значи толкове добре са укрите че почнаха да се предават пилоти 

Лелеееееееееееее, сред тях има по - малки от мен, а на вид са като 45 годишни! Войната направо ги е състарила без време! Все забравям, но на фронта сигурно са и връстниците на племенницата ми, набор 2004 година. Ужас!:eek::no-no:

преди 6 часа, communismatic написа:

Аз му задавам въпроса "Защо искаш да сме член на ЕС?", отговора беше... "Понеже мога да пътувам!". Това е мъж, който вероятно е на годините на баща ми, че и по-възрастен... Ми... кво да коментирам повече?!

Обратното, мисля, че е някой тийн , който просто си търси къде да се направи на интересен. Сигурно едва се справя в училище. С тия обиди, които повтаря, ми прилича на тийн речник. Възрастен мъж никога няма да каже "бабо" даже на друг мъж.

Не му обръщайте внимание, някой простак с дефицити е.:getout:

преди 4 часа, nikssi написа:

😂

Гугъл преводачът бил много забавен!:giggle1::lol6::popcorn2:

преди 7 часа, kaldata1 написа:

Ще падна от стола просто! 

Седнал нашия да обяснява за тока и водата при положение, че в заведенията няма свободни места, границата с Гърция е ад, хотели във Велинград са пълни при цени като в Алпите, а квадрата в центъра на София гони квадрата в центъра на Берлин. Обикновени хора продават ниви в Добруджа и изкарват 200к евро, деца сменят смартфони за всеки рожден ден, да ходиш лятото в Тоскана или Толедо не впечатлява вече никого.

Ма в Балкана нямало ток 3 дни посред зима - шок и ужас! Ей сега като дойде Путин и магически ще спре снега и преспите! 

Майка ми си е кърпила престилката като дете, защото не е имала пари за нова! Дъщеря на двама работещи на пълен работен ден! Днес всеки, който не го мързи да диша, кара кола, сменя дрехи когато си пожелае и пътува където пожелае.

Е, ако някой е некадърен или мързелив, със сигурност не му е ОК, съгласен съм - соца дондуркаше изметта на обществото, която взимаше наравно с кадърните и можещите.

Но и с това се свърши.

А колкото до санкциите - чакахте немците да ядат хамстери, чакахте швейцарците да влизат в затвора за пуснато парно, чакахте Тексаска Народна република. Сега гледам чакате съкращения на няколко хиляди във Фолксваген - в държава, в която и без това има липса на работна ръка и която внася куцо, кьораво и сакато, защото младежите й са твърде разглезени от хубав живот и не им се бачка. Чакали нашите Германия да фалира - що? Щото имало съкращения. Ми има - съкращения има, избори има, нови правителства има, нови бизнеси отварят, стари се затварят. За русофилите нова, по-хубава работа и ново, по-добро правителство значат някакво бедствие и несигурност, те си обичат старото - може да е гадно, ма поне си го знаят. 

Ще си почакате. Междувременно Путин и Медведев все сваляне на санкциите им в устата - сигурно защото не работят, нали? 😆

Русия била четвърта икономика - няма такъв смях. Според същата класация Сирия е преди Словения, а Ангола преди Финландия. Да вземем да кажем на словенците да ходят в Дамаск, а?😆

Свали си розовите очелки...след празниците ще скочат бързите кредити....три дена аху -иху...после-тихо...типично за кухите лейки,възпитани от чалгата и привнесената "демокрация"...вижте ни-ние сме по-по-най...от носа си по-далеч не виждате...един ден таз война ще свърши...и няма да е добре за Украйна...тогава искам да ви видя какви лупинги ще правите....

А тази глупост,в която си противоречиш в рамките на 2 реда...няма да коментирам...

Цитат

Майка ми си е кърпила престилката като дете, защото не е имала пари за нова! Дъщеря на двама работещи на пълен работен ден! Днес всеки, който не го мързи да диша, кара кола, сменя дрехи когато си пожелае и пътува където пожелае.

Е, ако някой е некадърен или мързелив, със сигурност не му е ОК, съгласен съм - соца дондуркаше изметта на обществото, която взимаше наравно с кадърните и можещите.

И никой не е искал Путин да дойде....само не искам да сме вечно  наг.ъзени на някой...или мислиш,че всичко ни е наред,та тръгнахме да оправяме и другите държави..!?

преди 6 часа, andiay написа:

Та, кво е напрайл Путин за Русия по време на управлението си....

Нещата, които БиБиСи нема да каже....

1. Престъпността в РФ е намаляла с близо 100%....

2. Тежката престъпност - убийствата, е намаляла над 10 пъти....

3. Индексът Джини, измерващ социалното неравенство се е понижил с близо 100 % и вече е на едно средно ниво, по-нисък от този в България и САЩ примерно, но по-висок от Норвегия, да речем.... (по-нисък индекс, по-малко социално неравенство)....

4. БВП е нараснал над 5 пъти в номинална стойност и 7 пъти "пер капита"....

5. Безработицата е намаляла също близо пет пъти....

6. Населението живеещо под прага на бедност е намаляло три пъти, т.е  с над 30 млн. по-малко бедни...

Цитат

In 2023, more than 12 million people in Russia lived under the poverty line, marking a considerable decrease compared to the previous year. The number of Russian residents that earned an income below the subsistence minimum was 30 million higher in 2000.

What percentage of Russians live in poverty?

Looking at annual figures, Russia’s poverty rate has declined since 2015 when it exceeded 13 percent. Less than nine percent of the population of Russia lived below the national poverty line in 2023. Several other Central and Eastern European (CEE) countries, such as Bulgaria, Romania, and Latvia, reported higher poverty rates.

Груб превод....

Цитат

През 2023 г. повече от 12 милиона души в Русия са живели под прага на бедността, което е значително намаление в сравнение с предходната година. През 2000 г. броят на жителите на Русия с доходи под жизнения минимум е бил с 30 милиона повече.

Какъв процент от руснаците живеят в бедност?

Ако погледнем годишните данни, нивото на бедност в Русия е намаляло от 2015 г., когато надхвърли 13 процента. По-малко от девет процента от  населението на Русия е живяло под националната линия на бедността през 2023 г. Няколко други страни от Централна и Източна Европа (ЦИЕ), като България, Румъния и Латвия, отчитат по-високи нива на бедност .

Източник, където можете да проверите тези данни...

https://www.statista.com/topics/2675/russia/#topicOverview

Като всичко това са непрекъснати устойчиви тенденции....

Още требе ли да посочвам, за да разбере некой що мнозинството от руснаците си харесват Путин?

И дали ги вълнува кво мисли за Путин некой журналист от БиБиСи, или некой политик на Запад, или па орхидеите на форума, или па ко мисля аз....

Що се отнася до външната политика, то... там всеки политик претърпява множество трансформации, Путин не прави изключение....

Личното ми мнение е, че във външнополитически план е крайно нерешителен и предпазлив....

А допреди 20-на години - дори наивен....

Пропагандно Инфо за спрели комуняги като Андреа. 

преди 43 минути, Proshark написа:

един ден таз война ще свърши...и няма да е добре за Украйна.

Искаш комунисте да кажеш за СССР няма да е добре. Защото за Украйна има  600 милиарда долара отделени за пълното и възстановяване, от 3 трилиона долара взети от другаря Путлер. Тепърва комунягите ше ядът бахура.  

преди 1 час, Proshark написа:

Свали си розовите очелки...след празниците ще скочат бързите кредити....три дена аху -иху...после-тихо...типично за кухите лейки,възпитани от чалгата и привнесената "демокрация"...вижте ни-ние сме по-по-най...от носа си по-далеч не виждате...един ден таз война ще свърши...и няма да е добре за Украйна...тогава искам да ви видя какви лупинги ще правите....

А тази глупост,в която си противоречиш в рамките на 2 реда...няма да коментирам...

И никой не е искал Путин да дойде....само не искам да сме вечно  наг.ъзени на някой...или мислиш,че всичко ни е наред,та тръгнахме да оправяме и другите държави..!?

Добро утро! :newspaper:

Предлагам ти вместо да защитаваш расията да започнеш да защитаваш България по същия начин. Другите русофили ако последват примера ти България ще стане по-хубава и от Швейцария! :) Не можете ли да разберете, че като плюете по нашата държава, вредите и на туризма и на бизнеса и на политиката и на всичко... Проблема ни е че не сме обединени и докато ти защитаваш расняците няма как ние Българите и България да сме добре! :) Сега поне имаш избор и никой не те спира да отидеш да живееш в расията или където си поискаш, но ако не желаеш и искаш да си в България поне имай уважение към страната ни и хората. Това разединение което правите като защитавате друга държава в която не желаете да отидете се отразява и на хората и на политиката в парламента, навсякъде и няма да доведе до нищо хубаво. Колкото повече крещите като павиани за расията и плюете по България толкова по-зле ще става живота в страната ни! :mad:

преди 11 часа, kosyo написа:

Хайде де, какво стана с това доближаване до ядрения апокалипсис? Нова доктрина ли трябва да се напише, че да се случи нещо? Виж там направи нещо за догодина,че не ми се чака повече.

Вие с Кокич и с Миро защо сте изпушили като този локомотив от едно време       Може да бъде изображение с влак и железница

преди 5 часа, Anneliese написа:

някой простак с дефицити

Точно па ти говориш за дефицити...

преди 9 часа, BANKATA написа:

Мислех че днес ще дискутираме нещо, ама явно ще е поредната ти мишкарска история.

За теб да дискутираш означава да зададеш въпрос и да очакваш точно определен отговор и разбира се политкоректен към твоите възгледи за живота. И след като не го получиш един път се започва рев, че няма отговор и търсиш отново същия този точен отговор като зададеш същия въпрос. И така 4-5 пъти.  Правилно ли описах опита ти за дискусия вчера?

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.