Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 14 часа, BANKATA написа:

Аре!

Защо не могат да си произведат самолетни двигатели за гражданскаат авиация?

Бях отговорил много отдавна на това. Освен това ти само четеш но не анализираш. Питаш тук из форума, а самия Путин ти отговори преди 4-5 години.

И не само за тия двигатели. Руснаците са решили преди като имат природни богатства от тях да вадят пари и да си купуват коли, чипове (най-общо казано) и други неща, които защо да произвеждат след като другите ги произвеждат. Ама руснаците сгрешиха като си помислиха че англо-саксонците са добри и честни като тях. Сега видяха че трябва всичко да си произвеждат, но не става за един ден. Така че санкциите бяха много поучителни за руснаците и дано сега да си вземат поука. Както действат и китайците.

В идеалния случай беше добре всеки народ да произвежда каквото може и каквито традиции има. И да се осъществява глобална търговия, без всеки да открива топлата вода или колелото. Но лошото е че предимно англо-саксите го използват това производство като оръжие и за извиване на ръцете.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Днес не ми върви, сигурно щото баба Пенка я няма. Може ли да се появи тука да ми пожелае приятен ден? Сега ли баш намери време да чете мануала за кристалната топка? @nikolov2020@

преди 2 минути, BANKATA написа:

Къде са им предвидените двигатели бре ?

Отново въпрос, който трябва да го зададеш след около година време. Пак да напомня, че аерофлот очаква доставка след година (и още няколко месеца), а не сега. Ако доставката трябваше да е сега спокойно можеше да твърдиш, че санкциите не работят.

Стреляли почти в упор, но пули его не брали: священник рассказал о чудесах на передовой
О чудесах на фронте рассказал перед Рождеством красноярский священник

Читайте на WWW.KRSK.KP.RU: https://www.krsk.kp.ru/daily/27678/5030685/

По Коледа стават чудеса, макар че след възкръсването на онзи бурят ли беше вече малко неща може да ме учудят.

Министърът на отбраната на Словакия Роберт Калиняк заяви, че на Украйна може да се наложи да отстъпи част от територията си, съобщи “Киев Индипендънт”.    Ще им ги отнемат по военен път - заедно с местното рускоезично население.   Никой няма да пита католическия Запад.   Нека да е ясно на всички.   Зельо и шайката около същия в Киев  могат и още да продължават да лъжат - само които могат.

преди 4 минути, maxthon написа:

Отново въпрос, който трябва да го зададеш след около година време. Пак да напомня, че аерофлот очаква доставка след година (и още няколко месеца), а не сега. Ако доставката трябваше да е сега спокойно можеше да твърдиш, че санкциите не работят.

ОАК се оплакват че не са получили компоненти за да си направят производството в срок, не Аерофлот.

В края на статията какво пише: 

"Към днешна дата нито едно от очакваните превозни средства не е сглобено"

Това ако не е "нетаботещи санкции" здраве му кажи!

преди 11 минути, В. Велев написа:

Бях отговорил много отдавна на това. Освен това ти само четеш но не анализираш. Питаш тук из форума, а самия Путин ти отговори преди 4-5 години.

И не само за тия двигатели. Руснаците са решили преди като имат природни богатства от тях да вадят пари и да си купуват коли, чипове (най-общо казано) и други неща, които защо да произвеждат след като другите ги произвеждат. Ама руснаците сгрешиха като си помислиха че англо-саксонците са добри и честни като тях. Сега видяха че трябва всичко да си произвеждат, но не става за един ден. Така че санкциите бяха много поучителни за руснаците и дано сега да си вземат поука. Както действат и китайците.

В идеалния случай беше добре всеки народ да произвежда каквото може и каквито традиции има. И да се осъществява глобална търговия, без всеки да открива топлата вода или колелото. Но лошото е че предимно англо-саксите го използват това производство като оръжие и за извиване на ръцете.

Да си произвеждат бре!

Ама миналата година се оплакваха че руската електроника излизала по-скъпа (ако не се лъжа беше 3 пъти).

Април '23 засекретиха данните за добив на газ и нефт, удължиха го до '25, защо ли?

Някой да обясни на това жалко и елементарно подобие на човек, че то забавяне на поръчки има навсякъде из Европа. Те автомобили се плащат и ги чакат по 1 година, какво остава за нещо друго... Аз наистина вече съм безпомощен...

Цитат

Нова заплаха представлява и намаляването на доставките на газ от Русия за Западна Европа. Компании като Mercedes-Benz и BMW вече обявиха, че ако властите в Германия въведат ограничения на потреблението на газ, ще бъдат принудени да съкратят производството си. А от това отново ще пострадат клиентите, които очакват новите си автомобили.
Всичко това пречи на нормалната търговия, при която клиент отива при автодилър, поръчва си кола, изчаква определен срок, за който е информиран, и след това я получава. Само че сроковете стават все по-големи, като за България те са средно между 6 и 9 месеца, но има автомобили, при които доставката се планира за след повече от година и половина.
Всичко зависи най-вече от модела. За Renault Arkana, например, се чака около 9 месеца. Същото се отнася и за най-популярния модел на Skoda - Octavia, който се радва на огромен интерес у нас. Колите на Dacia обаче се доставят по-бързо - в рамките на 3-4 месеца, докато в същото време за електрическата Skoda Enyaq чакането надхвърля 18 месеца.

преди 2 минути, communismatic написа:

Някой да обясни на това жалко и елементарно подобие на човек, че то забавяне на поръчки има навсякъде из Европа. Те автомобили се плащат и ги чакат по 1 година, какво остава за нещо друго... Аз наистина вече съм безпомощен...

Те производтелите са си написали и причината за такива като теб.

Заради санкции. Онези които не работели според теб. :)

преди 14 минути, BANKATA написа:

Заради санкции. Онези които не работели според теб

Т.е. санкциите срещу Русия се отразява на работата на Европа? Това ли твърдиш? 😆😆😆😆

Баси елементарния, браааааааааааааат! Тоя направо е в паралелна вселена! 😆😆😆

преди 1 минута, communismatic написа:

Т.е. санкциите срещу Русия се отразява на работата на Европа? Това ли твърдиш? 😆😆😆😆

Баси елементарния, браааааааааааааат! Тоя направо е в паралелна вселена! 😆😆😆

Кой ти говори за Европа?

Производителя на самолетни двигатели в Русия ти го е написал каква е причината за забавянето.

Явно знаеш по-добре от него.

Може да им драснеш едно писмо че са в грешка и санкциите не бачкат

преди 31 минути, В. Велев написа:

Мдам, за руснаците всека паланка и градче в Украйна е "ключово" като го превземат и "без значение" като го изгубят. Като се сетя през лятото на 2023 какви фанфари бяха за Бахмут - "пътя към Киев в отворен", "до Краматорск и Славянск е една плюнка разстояние", "войната свърши", "Ако падне Бахмут, пада Украйна".

Но нищо де, да им е честит на рашките новопревзетото КУРахово. Както обикновено, с него и ще си останат.

Тъй. Обяснявам ти го за последен път, понеже очеизбождащо не схващаш бързо. Двигателите за самолетите се забавят, в следствие на което руснаците започват, да си ги произвеждат сами. Тук проглем виждаш само ти, което е нормално с оглед на възможностите ти. Ако говорим специално за забавянето, то това също не е никакъв аргумент, понеже забавяния се наблюдават из цяла Европа (а и не само). Забавянията принципно наистина са следствие от санкциите... само че не срещу Русия, а срещу тези, които санкционираха руснаците, понеже Путин им наби средния пръст и сега доставките на тръбен газ спряха - резултатите ги виждаме всички. Та... до момента не виждам, по какъв начин санкциите вредят на руснаците. Ти така и не доказа нищо. Както и други го установиха, не съм само аз. Постване на линкове и отговори с по две-три думи, колкото да отговорим там нещо. Не виждам що тръгваш, да спориш по теми, за които хал-хабер си нямаш. Ама... ти се излагаш в крайна сметка.

току-що, kaldata1 написа:

Както обикновено, с него и ще си останат.

С него, да. Те само него са взели... 😆

"Днес с гордост обявявам отпускането на близо 2,5 млрд. долара за подпомагане на сигурността в Украйна, тъй като украинският народ продължава да защитава своята независимост и свобода от руската агресия", се посочва в съобщението на американския президент Джо Байдън.   Няма кой да му обясни,  че хохлите са част от народа на бившата Украйна.   Той реално подклажда войната и убийствата.    Точно заради този старец хохли и казаци за нищо още  не са се договорили.

преди 2 минути, communismatic написа:

Тъй. Обяснявам ти го за последен път, понеже очеизбождащо не схващаш бързо. Двигателите за самолетите се забавят, в следствие на което руснаците започват, да си ги произвеждат сами. Тук проглем виждаш само ти, което е нормално с оглед на възможностите ти. Ако говорим специално за забавянето, то това също не е никакъв аргумент, понеже забавяния се наблюдават из цяла Европа (а и не само). Забавянията принципно наистина са следствие от санкциите... само че не срещу Русия, а срещу тези, които санкционираха руснаците, понеже Путин им наби средния пръст и сега доставките на тръбен газ спряха - резултатите ги виждаме всички. Та... до момента не виждам, по какъв начин санкциите вредят на руснаците. Ти така и не доказа нищо. Както и други го установиха, не съм само аз. Постване на линкове и отговори с по две-три думи, колкото да отговорим там нещо. Не виждам що тръгваш, да спориш по теми, за които хал-хабер си нямаш. Ама... ти се излагаш в крайна сметка.

А защо се забавят, ше напишеш ли?

току-що, BANKATA написа:

😆😆😆😆😆😆

😆😆😆😆😆😆

После пак ще кажеш че си отворен към дискусия и си бил отговорил (както лъга вчера цял ден)

преди 5 минути, communismatic написа:

Ами човек очаква по-впечатляващи резултати за три години война, незнайно колко жертви, сринати градове и военновременна икономика от най-великата държава на света с най-много територия, най-много ресурси и най-трезвено население.

Безумно е, че Русия е завладяла съвсем малко повече територия между 24.02.2022 и днес, отколкото между 2014 и 24.02.2022.

При това тогава прибра големи градове като Донецк, Луганск, Симферопол, Севастопол. А сега за три години - един Мариупол и купчина полуразрушени паланки. 

Явно повече им се получава с анексиране, отколкото с война.😆

преди 1 минута, BANKATA написа:

После пак ще кажеш че си отворен към дискусия и си бил отговорил (както лъга вчера цял ден)

Аз съм отворен към дискусия с всеки, но не и с такъв, който няма и един грам акъл в главата си и не може да проумее неща, които му ги пиша по 20 пъти и той ми задава един и същ малоумен въпрос. Последния ми отговор беше изключително конкретен, ако и него не може да го разбереш... ми вече няма как да ти помогна. Съжалявам, дискусията вече приключи... То не беше и дискусия, дискусия се води и от двете страни, а не само едната страна да пише, а другата да гледа тъпо в екрана и да задава глупави въпроси.

преди 7 минути, attj написа:

"Днес с гордост обявявам отпускането на близо 2,5 млрд. долара за подпомагане на сигурността в Украйна, тъй като украинският народ продължава да защитава своята независимост и свобода от руската агресия", се посочва в съобщението на американския президент Джо Байдън.   Няма кой да му обясни,  че хохлите са част от народа на бившата Украйна.   Той реално подклажда войната и убийствата.    Точно заради този старец хохли и казаци за нищо още  не са се договорили.

Кримските татари!

преди 1 минута, kaldata1 написа:

Ами човек очаква по-впечатляващи резултати за три години война, незнайно колко жертви, сринати градове и военновременна икономика от най-великата държава на света с най-много територия, най-много ресурси и най-трезвено население.

Колко по-впечатляващи? За последният месец са взели 10 пъти повече територия отколкото за цялата 2023-та? Това не е ли впечатляващо? Воюват с договорници срещу държава, която е под тотална мобилизация? Това не е ли впечатляващо... Сривали били градовете? Ми ти ако очакваш, да тръгват към тях с лъкове и стрели, значи си бавноразвиващ...

Е как се забавят като чакат доставка на самолети за след една година?

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Колко по-впечатляващи? За последният месец са взели 10 пъти повече територия отколкото за цялата 2023-та? Това не е ли впечатляващо? Воюват с договорници срещу държава, която е под тотална мобилизация? Това не е ли впечатляващо... Сривали били градовете? Ми ти ако очакваш, да тръгват към тях с лъкове и стрели, значи си бавноразвиващ...

А-ха, войната верно е "Давид срещу Голиат", в ролята на Давид ... Русия. 😆

преди 44 минути, BANKATA написа:

Това никога не съм го отричал.

Линка го постнах за да види онзи че твърдението му за неработещи санкции е грешно.

Че се заобикалят част от санкциите и на мен ми е пределном ясно, ама че не работят...

Плоскоземний1, ваобще наясно ли си ка се определя дали дадени санкции "работят" или "не работят"....

Същото се отнася и до Плоскоземний2....

Наистина сте братя - ама по съдба....

Ин-Ян....

По твоята "логика" - "Че некои санкции създават временни затруднения е ясно, ма ча па да работят"....

Всъщност - дали едни санкции "работят" или "не работят" се определя по това, дали са изпълнени напълно целите, които са били преследвани с налагането на тези санкции....

Всеки пакет нови санкции (досега колко бяха 10, 11, че отдавна спрях да ги следя) всъщност доказва, че предходните санкции не успяват да постигнат целите и затова се налага пробването на нови....

Сиреч - към момента санкциите не постигат поставените цели, т.е. "не работят".....

А целта не е Русия да бъде принудена сама да произвежда това, което поради санкциите не може да внася...

Такъв резултат даже още повече торпилира целите на санкциите и ги обръща срещу налагащите ги....

преди 1 минута, kaldata1 написа:

А-ха, войната верно е "Давид срещу Голиат", в ролята на Давид ... Русия. 😆

Нещо по-адекватно, ако може да напишеш...? Доколкото можеш естествено. Знаем си възможностите...

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.