Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 20 минути, nikolov2020 написа:

Ванката 

Понеже получили американски газ са си въобразили че е им го дават без пари 

Демократичен газ, изпратен през Гърция,защото Ердоган не иска да гледа фоерверки в центъра на Истамбул.

Без съмнение Украйна не може да го плати, така че ЕС плати вече прекомерната цена на LNG на САЩ.

В бъдеще доставките на газ за Украйна ще се осъществяват по газопровода „Вертикален коридор“, който минава през Украйна,България,,Румъния и Молдова. Входната точка за вносния газ ще бъде газопреносната мрежа в Одеска област.

Енергийната компания ще бъде ДТЕК собственост на олигарха Ринат Ахмедов.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

Тоя стои зад Зеля и Ермак.

Твърдо при това.

Утре остава без стоманените заводи.

Едно масирано нападение - и без газовите тръби.

Ще трябва да минат на пропан като нас.

преди 11 минути, NovakJ написа:

Каквото имаме, оръжие, военни превозни средства, пари, ток, хора и тк.нт....

Имат нужда от жива сила. Взе ли си билет за там?

Айде стига простотии. Ще им даваме ток ... къв ток бре ние от износител станахме вносител и ще става още по зле.

Оръжие? Оки - плащат и получават. Кви дарения кви пет лева. Алоооуууу? Мислите ли изобщо?

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Трябват им ракети.

Тях няма кой да ги даде :)

Иран и Корея вече са заети :)

преди 7 минути, communismatic написа:

Аз не съм казал, че ще водя дискусия с теб. Очевидно е, че не умееш, да четеш с разбиране... Казах друг да се пробва, аз нямам нерви вече... Не може да ми задаваш над 20 пъти един и същ въпрос, на нещо, което съм обяснил вече. Сега... ако си бавноразвиващ, поне си кажи... Не, че не го знаем.

Как си го обяснил като в един от последните си постове ми отговори че не си. 

С толкова евтини заяждания освен да забавляваш аудиторията нищо съществено не си постигнал.

преди 1 минута, nikssi написа:

Имат нужда от жива сила. Взе ли си билет за там?

Айде стига простотии. Ще им даваме ток ... къв ток бре ние от износител станахме вносител и ще става още по зле.

Оръжие? Оки - плащат и получават. Кви дарения кви пет лева. Алоооуууу? Мислите ли изобщо?

Нъл знайш, че пиша някои неща за да дразня???? :wub:

НАТО: Съществува „реална възможност“ неконвенционална атака от страна на Русия

Съществува „реална възможност“ неконвенционална атака от страна на Русия срещу НАТО - като саботаж или палеж - да доведе до „значителни“ жертви, заяви високопоставен служител на Алианса пред Sky News.

Джеймс Апатурай, който актуализира стратегията на НАТО за проследяване и възпиране на т.нар. хибридна война, заяви, че съюзниците трябва да са по-ясни помежду си и с Москва за това какво ниво на враждебност в сивата зона може да предизвика съюзнически отговор, включително използване на военна сила. 

Той заяви, че предполагаемите руски хибридни атаки в Европа, САЩ и Канада нарастват до обем, който преди 5 години би бил „напълно неприемлив“.

Откакто Русия започна пълномащабното си нахлуване в Украйна през февруари 2022 г., се наблюдава особено нарастване на „кинетичните“ действия - като прекъсване на жизненоважни подводни кабели, саботажи срещу сгради и поставяне на запалителни устройства в товарни самолети.

„Определено можем да преброим десетки. До 100 със сигурност. Но след това има и много осуетени заговори“, заяви Апатурай.

Той заяви, че увеличаването на броя на атаките е отговор на Кремъл на западната военна подкрепа за Украйна, както и на убеждението, че Западът е антируски настроен - нещо, което според служителя не е вярно.

Русия и преди е отричала обвиненията в саботаж, кибернетични хакерски атаки и убийства. 

https://www.vesti.bg/sviat/nato-syshtestvuva-realna-vyzmozhnost-nekonvencionalna-ataka-ot-strana-na-rusiia-6216990

преди 1 минута, BANKATA написа:

Как си го обяснил като в един от последните си постове ми отговори че не си.

Иване, ти имаш ли изобщо завършено основно образование?

преди 5 минути, nikolov2020 написа:

Трябват им ракети.

Тях няма кой да ги даде :)

Иран и Корея вече са заети :)

Да им дадем ние а? Нали сме щели да даваме. Жа дадем дедовия ... накрая ще ядем хурката ние. 

пп. Това горе към оня с тристата профила Дзеро и Ко не към теб.

преди 26 минути, nikssi написа:

Кво ще дадем бре мозЪк? То бива бисери ама твоето е страшно. Жалко,че позориш аватара на dragozow.

я млъквай ве - дъждосвирец

Баце се изказа

"Да купиш фабрика на 8 септември 44..."

Наясно е той откъде духа :)

преди 15 минути, communismatic написа:

Иване, ти имаш ли изобщо завършено основно образование?

Мислех че днес ще дискутираме нещо, ама явно ще е поредната ти мишкарска история.

току-що, BANKATA написа:

Мислех че днес ще дискутираме нещо, ама явно ще е поредната ти мишкарска история.

Ми така излиза, да. Аз написах поста си, ти така и не си ми отговорил още. Постна ми линкове... Ако искаш още 20 пъти, да ми задаваш пак малоумен въпрос само и само да не ми отговориш? Давай пак айде? Постни пак линка, аз ще ти кажа, че си елементарен и така до другата седмица. Това целиш явно... Давай линка айде. Давай пак.

преди 9 минути, nikolov2020 написа:

Баце се изказа

"Да купиш фабрика на 8 септември 44..."

Наясно е той откъде духа :)

Тоя как само се извъртя ... ще сме свидетели на какви ли не превъплащения. Приятел с Орбан , дружка с Тръмп ... соросопитеците газ пикаят.

Е дочаках го

Зелката утре ще съобщи важно нещо свързано с USA

Да видим какво се дроби

ПП

Плякалата утре да четат Дир.бг

преди 1 минута, communismatic написа:

Ми така излиза, да. Аз написах поста си, ти така и не си ми отговорил още. Постна ми линкове... Ако искаш още 20 пъти, да ми задаваш пак малоумен въпрос само и само да не ми отговориш? Давай пак айде? Постни пак линка, аз ще ти кажа, че си елементарен и така до другата седмица. Това целиш явно... Давай линка айде. Давай пак.

Като няма какво да кажеш срещу новината която ти показах ще се правиш на мишка! Това е твоята дискускя.

Санкциите не работели.

Защо не могат да си завършат самолетите?

Мълчание!

Хапни още някой хамстер, може и са ти дойде акъл.

преди 1 минута, BANKATA написа:

Защо не могат да си завършат самолетите?

Санкциите само това ли отразяват, ве, глупендер?! Нали това ти написах в текста?! Бахти неадеакватния тип, тоя направо може да те влуди в неумението си да вникне в някакъв текст, да го осмисли и прочее... Аз не мога, да разбера, ти наистина ли си толкова елементарен или се правиш на такъв?! Самолетите? Нали ти отговорих на тоя въпрос, виж си текста, кво съм писал там.

Когато Путин на власт навършва 25 години, "грижил ли се е за Русия"?

Никога няма да забравя Нова година 1999.

Работех като продуцент в московското бюро на Би Би Си. Изведнъж се появиха извънредни новини: президентът на Русия Борис Елцин се оттегли.

Решението му да подаде оставка изненада всички, включително британският прес корпус в Москва. Когато новината гръмна, в офиса нямаше кореспондент. Това означаваше, че трябваше да се намеся, за да пиша и излъчих първото си изпращане на Би Би Си.

"Борис Елцин винаги казваше, че ще види пълния си мандат на поста", пишех аз. "Днес той каза на руснаците, че е променил мнението си."

Това беше началото на кариерата ми като репортер.

И началото на Владимир Путин като лидер на Русия.

След оставката на Елцин, в съответствие с руската конституция, премиерът Путин стана и.д. президент. Три месеца по-късно той печели изборите.

При напускане на Кремъл инструкцията за раздяла на Елцин към Путин беше: "Погрижи се за Русия!"

Открих, че си спомням тези думи на Елцин все повече и повече, колкото по-близо руската война срещу Украйна стига до тригодишната марка.

Това е така, защото пълномащабното нахлуване на президента Путин в Украйна имаше опустошителни последици.

Основно за Украйна, в която се наблюдава масово унищожение и жертви в нейните градове. Почти 20% от територията й е окупирана, а 10 милиона нейни граждани са разселени.

Но и за Русия:

След решението на Владимир Путин да започне така наречената "специална военна операция" Русия понесе тежки загуби на бойното поле

Руски градове и градове попаднаха под редовна атака с дронове

Украинските войници имат окупира част от руската Курска област

Международните санкции засилват натиска върху руската икономика

Нещо повече, демографската ситуация в страната е бедствена

Вътрешните репресии прибраха бързина

Докладвам за Путин, откакто той дойде на власт преди четвърт век.

На 31 декември 1999 г. кой би си помислил, че новият руски лидер все още ще е на власт две десетилетия и половина по-късно? Или че Русия днес ще води война срещу Украйна и ще се изправи срещу Запада?

Често се чудя дали курсът на историята щеше да е драстично различен, ако Елцин беше избрал някой друг да го наследи. Въпросът, разбира се, е академичен. Историята е пълна с "ако", "но", "а".

Едно нещо мога да кажа със сигурност: повече от двадесет и пет години съм виждал различни Путинови.

И не съм единственият.

"Путинът, с когото се срещнах, с когото се сдобрих, установиха съвет от НАТО-Русия, е много, много различен от този почти мегаломан в настоящия момент", каза ми през 2023 г. бившият шеф на НАТО лорд Робъртсън.

"Човекът, който стоеше до мен през май 2002 г., точно до мен, и каза, че Украйна е суверенна и независима национална държава, която ще взема свои собствени решения за сигурността, сега е човекът, който казва, че (Украйна) не е национална държава.

"Мисля, че Владимир Путин има много тънка кожа и огромна амбиция за страната си. Съветският съюз е признат за втората суперсила в света. Русия не може да предявява претенции в тази посока. И мисля, че това изяде егото му."

Това е едно от възможните обяснения за промяната, която видяхме в Путин: изгарящата му амбиция да "прави Русия отново велика" (и да компенсира това, което мнозина възприемат като поражение на Москва в Студената война) постави Русия на неизбежен курс на сблъсък със съседите си - и със Запада.

Кремъл има друго обяснение.

От речите, които той изнася, коментарите, които прави, Путин изглежда воден от негодувание, от всеобхватното усещане, че от години Русия е лъгана и неуважавана, нейните опасения за сигурността са отхвърлени от Запада.

Но дали самият Путин смята, че е изпълнил молбата на Елцин да "се погрижи за Русия?"

Наскоро имах възможност да разбера.

Повече от четири часа след дългата си пресконференция в края на годината Путин ме покани да задам въпрос.

"Борис Елцин ви каза да се грижите за Русия", напомних на президента. "Но какво да кажем за значителните загуби във вашата така наречена "специална военна операция", украинските войски в Курска област, санкциите, високата инфлация. Мислите ли, че сте се погрижили за страната си?

"Да", отговори президентът Путин. "И аз не съм се погрижил просто за това. Изтеглихме се от ръба на пропастта."

Той представи Русия на Елцин като страна, която губи суверенитета си. Той обвини Запада, че е "патронизиращо потупал" Елцин по рамото, докато "използва Русия за свои цели". Но той, Путин, "прави всичко", каза той, "за да гарантира, че Русия е независима суверенна държава".

Представяйки се като защитник на руския суверенитет: това ли е възглед, който той е измислил със задна дата, за да се опита да оправдае войната в Украйна? Или Путин наистина вярва в това схващане за съвременната руска история?

Все още не съм сигурен. - Все още не. Но усещам, че това е ключов въпрос.

Отговорът на него може да повлияе на това как ще завърши войната - и на бъдещата посока на Русия.

https://www.bbc.com/news/articles/cd0ek943v7ko

Каква е тая бълвоч бре ?

Стига си срал бе изкесляк.

Разбираш ли изобщо какво пускаш ?

преди 3 минути, nikolov2020 написа:

Каква е тая бълвоч бре ?

Стига си срал бе изкесляк.

Разбираш ли изобщо какво пускаш ?

Да!

Чети! 😂

"Путинът, с когото се срещнах, с когото се сдобрих, установиха съвет от НАТО-Русия, е много, много различен от този почти мегаломан в настоящия момент", каза ми през 2023 г. бившият шеф на НАТО лорд Робъртсън.

"Човекът, който стоеше до мен през май 2002 г., точно до мен, и каза, че Украйна е суверенна и независима национална държава, която ще взема свои собствени решения за сигурността, сега е човекът, който казва, че (Украйна) не е национална държава.

преди 8 минути, NovakJ написа:

Вътрешните репресии прибраха бързина

😁 Щрак плясссс 🤪 Трескаво се търсят линкове. Наближава Нова година и требват кинти за пържоли ... не това не е смешно. Трагично е.

преди 1 минута, nikssi написа:

😁 Щрак плясссс 🤪 Трескаво се търсят линкове. Наближава Нова година и требват кинти за пържоли ... не това не е смешно. Трагично е.

И аз каква вина имам, че преводача се справя трагично? 😂

преди 3 минути, NovakJ написа:

"Путинът, с когото се срещнах

😂 

преди 11 минути, NovakJ написа:

".... Путин има много тънка кожа и огромна амбиция за страната си.

Баси. На Путин кожата му била много тънка. 😂 Да не е носорог бееее. Четете ли изобщо какво пляскате? М? Тролопитеци.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.