Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

на 24.11.2023 г. в 21:43, kirko12 написа:

Никакви ф16 няма да има

До момента на обучени украински пилоти Зеленски (или наследника) ще е подписал капитулация

преди 5 минути, nikolov2020 написа:

И с пари - пак ви биха. И с ф16/17/18 и т.н.

Бягат от Покровск с 200 :)

Айде продължавай - и утре е работен ден калъф :)

ПП

Ванката

Ко се пънеш бе малокнижник ?

Да не би да е капитулирал някой тия дни? Самолети няма , пари няма и пилоти няма. Само в на баба Пенка кристалната топка ни остана.

преди 6 минути, communismatic написа:

Не съм написал, да...

Аре, да влезем в дискусия? Кажи с кое не си съгласен, че да почнем, да спорим... : ))))))))))))))

Идеята ти е да НЕ влезеш в дискусия, щото не можеш да слезеш на нашето ниво. Нали знаеш с какъвто се събереш -такъв ставаш.

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,4m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 4 минути, communismatic написа:

Ти малоумен ли си ве? Питам пак? Прочете ли ми коментара? Прочети ми коментара пак. Прочети ми коментара пак. Айде още един път ми го прочети...

БАХТИ ЕЛЕМЕНТАРНОТО СЪЗДАНИЕ! АЗ НАПРАВО СЪМ ПОТРЕСЕН!

Нали щяхме да водим дискусия ?

току-що, BANKATA написа:

Нали щяхме да водим дискусия ?

Прочете ли ми 20 пъти поста? Явно не си... Айде прочети ми го още 30 пъти. После питай отново...

преди 2 минути, communismatic написа:

Прочете ли ми 20 пъти поста? Явно не си... Айде прочети ми го още 30 пъти. После питай отново...

Кой от всички за днес?

:giggle1:

Няма налично описание на снимката.

Операция Z !

Капанът е затворен: Руската армия поема пълен контрол над град Курахово.

Руските въоръжени сили завършват обкръжението на Курахово, градът вече е обкръжен от няколко страни. Руските войски поеха контрола над около 90% от територията, украинските части бяха избити от източната, южната и централната й част. Жилищните сгради попаднаха в ръцете на руските щурмоваци, а украинските военни части се оттеглиха в индустриалната зона в западната част на града, където се намират голяма тръбна фабрика и ТЕЦ. Тези съоръжения сега се използват от украинските сили като укрепени райони.

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/12/Kurakhove.mp4?_=1

Унищожаване на украински танк в Курахово

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/12/Kurakhove-2.mp4?_=2

Руските сили вече започнаха операция за прочистване на Кураховската топлоелектрическа централа. Украинските войски, разположени там, се оказаха в пълна блокада. Руските щурмови отряди вече превзеха няколко сгради на територията на завода.

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/12/7235.mp4?_=3

"Групата бойци на украинските въоръжени сили в индустриалната зона в момента е в оперативно обкръжение. В редиците им цари паника." 

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/12/149440.mp4?_=4

Украинска бронирана техника край Курахово

https://s5.cdnstatic.space/wp-content/uploads/2024/12/149440-1.mp4?_=5

"Украинските войски в Кураховската топлоелектрическа централа са прекъснати. Те ще трябва да направят това, което направиха другарите им в Авдеевка и Угледар – да се оттеглят през полето посред зима." – британският военен анализатор Александър Меркурис.

Курахово е град, разположен на 46 километра западно от Донецк и на 30 километра южно от Красноармейск (Покровск). Важно е за оперативни цели. Това е най-голямото селище в югозападната част на Донбас, което остава под украински контрол най-дълго време след превземането на Угледар. Превземането на Курахово ще позволи на руските сили да се придвижат по-нататък към западната граница на Донецката народна република.

преди 9 минути, K.Р написа:

:giggle1:

Няма налично описание на снимката.

За това сме на това дередже в България, няма и да мръднем напред, докато всяка цифка може да се подиграва на хора направили толкова много за страната.

Хахахаха

Glen 

Копаят спешно тройна линия окопи чак при Днепропетровск :).  

Явно там ще се опитват да спрат настъплението.

Не е ясно с какво обаче - с бабички от Лвов да речем

ПП

В Донецк почнаха да оглеждат летището за ремонт.

Обстрели вече няма да има :)

току-що, nikolov2020 написа:

Хахахаха

Glen 

Копаят спешно тройна линия окопи чак при Днепропетровск :).  

Явно там ще се опитват да спрат настъплението.

Не е ясно с какво обаче - с бабички от Лвов да речем

ВСУ казват, че оперативното командване в Курска издатина е объркано. Те не могат да кажат точно каква територия се държи от ВСУ, къде са войските на ВСУ или къде са войските на ВВС. Междувременно руснаците няма почти еквивалентно ниво на проблеми.

В доклада се казва също, че ВСУ всъщност не могат да се изтеглят от позициите си в Курска област, за да не се срути бързо цялата издатина.

Абе направо да дадат Донецка област и да се омитат :)

Това може да им даде 3 дни - да речем.

Днеска Лавров каза че предварителните предложения на Тръмп не се приемат - това е положението.

Днеска превъртах Х - ебаси смешниците са укро-пропагандистите.

Подкрепете Украйна и някакви патриотични клипчета :)

преди 1 час, Proshark написа:

:offtopic_s:

Човек,идиотите нямат ток,вода- къде има къде няма,пътищата им като бойно поле,пенсионерите са на жизнения минимум от към пенсии.Готвят им ново увеличение на ток и вода,респективно всички цени скачат...брюкселските бюрократи не ги имат за хора ...Идиотите обаче хич не им дреме,че ги имат за плюнки-то не си гледа кочината,ами тръгнали да обсъждат 4-тата икономика в света...човече-4-та икономика...Всичко разбирам,ама какво перде и чист олигофрен трябва да си, да не разбираш,че тези "расняци" могат да ни купят и да ни продадат на загуба и пак да са далавера,нищо че са във война ..това как не вдяват.. не разбирам...Ония ,в Брюксел и НАТО са ни отписали ,това и слепците видяха..идват само да ни "го турят от по близко"...те ми реват за чужда държава,на която нелегитимният президент е абсолютна кукла на конци...и кудкудякат като мисирки в един глас...даже мисъл няма,камо ли да следят цялата хронология на войната...Само за 2 години виж какви ги натвориха идиотите от Брюксел-масови фалити в Германия,Франция и къде ли не...и що?На кого причиниха повече вреда санкциите!?...Без война сме 404...ревнали на чужд гроб...Който разбрал-разбрал...

Ще падна от стола просто! 

Седнал нашия да обяснява за тока и водата при положение, че в заведенията няма свободни места, границата с Гърция е ад, хотели във Велинград са пълни при цени като в Алпите, а квадрата в центъра на София гони квадрата в центъра на Берлин. Обикновени хора продават ниви в Добруджа и изкарват 200к евро, деца сменят смартфони за всеки рожден ден, да ходиш лятото в Тоскана или Толедо не впечатлява вече никого.

Ма в Балкана нямало ток 3 дни посред зима - шок и ужас! Ей сега като дойде Путин и магически ще спре снега и преспите! 

Майка ми си е кърпила престилката като дете, защото не е имала пари за нова! Дъщеря на двама работещи на пълен работен ден! Днес всеки, който не го мързи да диша, кара кола, сменя дрехи когато си пожелае и пътува където пожелае.

Е, ако някой е некадърен или мързелив, със сигурност не му е ОК, съгласен съм - соца дондуркаше изметта на обществото, която взимаше наравно с кадърните и можещите.

Но и с това се свърши.

А колкото до санкциите - чакахте немците да ядат хамстери, чакахте швейцарците да влизат в затвора за пуснато парно, чакахте Тексаска Народна република. Сега гледам чакате съкращения на няколко хиляди във Фолксваген - в държава, в която и без това има липса на работна ръка и която внася куцо, кьораво и сакато, защото младежите й са твърде разглезени от хубав живот и не им се бачка. Чакали нашите Германия да фалира - що? Щото имало съкращения. Ми има - съкращения има, избори има, нови правителства има, нови бизнеси отварят, стари се затварят. За русофилите нова, по-хубава работа и ново, по-добро правителство значат някакво бедствие и несигурност, те си обичат старото - може да е гадно, ма поне си го знаят. 

Ще си почакате. Междувременно Путин и Медведев все сваляне на санкциите им в устата - сигурно защото не работят, нали? 😆

Русия била четвърта икономика - няма такъв смях. Според същата класация Сирия е преди Словения, а Ангола преди Финландия. Да вземем да кажем на словенците да ходят в Дамаск, а?😆

Калдата1 

Заминавай в друга тема драги.

Не сме длъжни да ти четем повърните.

току-що, nikolov2020 написа:

Калдата1 

Заминавай в друга тема драги.

Не сме длъжни да ти четем повърните.

Още ли не си заминал за Русия, Ангола или КНДР на хубаво, уредено и богато? Айде ходете бе, лицемери, покажете с пример, че вярвате тъпотиите, които пишете? Или не ви стиска?

Първо ще изчакам Путин да дойде на бял кон.

А на темата

Утре в Украйна няма да има ток от 8:00 до 17:00.

Фицо ?

преди 1 минута, nikolov2020 написа:

Първо ще изчакам Путин да дойде на бял кон.

А на темата

Утре в Украйна няма да има ток от 8:00 до 17:00.

Фицо ?

Социализъм ли ?

Ванката 

Понеже получили американски газ са си въобразили че е им го дават без пари 

преди 1 минута, nikssi написа:

Кво ще дадем бре мозЪк? То бива бисери ама твоето е страшно. Жалко,че позориш аватара на dragozow.

Питай го за санкциите, аз направо вдигнах вече ръце... Поне забава да става, ясно е, че ще напише страшни глупости, ама... поне да се хилим на акъла му.

преди 1 минута, nikssi написа:

Кво ще дадем бре мозЪк?

Каквото имаме, оръжие, военни превозни средства, пари, ток, хора и тк.нт....

Обединението и съединението прави силата!

Може ли да им дадем прости хора? То у нас поне това има в изобилие?

преди 3 минути, communismatic написа:

Питай го за санкциите, аз направо вдигнах вече ръце... Поне забава да става, ясно е, че ще напише страшни глупости, ама... поне да се хилим на акъла му.

Ще вдигнеш. при първата която ти показах и се скри като мишка. Щял дискусия да води с мен.

преди 1 минута, communismatic написа:

Кой те спира да заминеш.

преди 1 минута, communismatic написа:

Може разбира се!

Даваме им всички русофили и така България ще се освободи от простите хора! :)

преди 1 минута, BANKATA написа:

Щял дискусия да води с мен.

Аз не съм казал, че ще водя дискусия с теб. Очевидно е, че не умееш, да четеш с разбиране... Казах друг да се пробва, аз нямам нерви вече... Не може да ми задаваш над 20 пъти един и същ въпрос, на нещо, което съм обяснил вече. Сега... ако си бавноразвиващ, поне си кажи... Не, че не го знаем.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.