Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 1 минута, Inana.. написа:

сМЯТАЙ КАК ЩЕ ИЗБИВАТ РУСКОГОВОРЯЩИТЕ !  

АБСОЛЮТЕН НАЦИЗЪМ !

Да. А Путин бил фашиста! Хитлер е пращал деца на фронта! 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 19 минути, Тhе Monstеr написа:

От 2 думи определи акцента на половин часово видео... Мимски, плямпай ги тия на русоробските ти аверчета. Безмозъчната баба абсурд веднага ще върже. Аз съм ти слушал измислиците много време и съм наясно, как работи главата ти.

ИДИ СЕ ГРЪМНИ , ПОНЕЖЕ ГЛАВАТА ТИ ИЗОБЩО ВЕЧЕ НЕ РАБОТИ ! 

Смисъл няма да се мъчиш и да тежиш на околните.

току-що, ivottoshev написа:

От рано си се подкарал. Аз още не съм почнал да празнувам, а ти вече ме водиш с две-три обиколки. Наздраве :beer:

:D

Разкри ме, но и това което ти говоря е вярно.

Бомбата има тристепенна структура. Първата степен е атомна бомба с мощност 1,5 мегатона, която служи за взривател на втората степен. Втората степен е водородна бомба с мощност 50 мегатона. Атомната и водородната бомби са поставени в третата степен – обшивка от уран 238. Взривяването на втората степен води до термоядрен взрив и създаването на бързи неутрони, които бомбардирайки урановите ядра предизвикват разпада им и нова атомна експлозия. Добавянето на устойчивия уран 238 повишава мощността на взрива до 5 пъти и увеличава радиацията до 10 пъти.[1] Наричат реакцията „Джекил-Хайд“, но тя не е приета при разработката поради катастрофалното радиационно замърсяване. Затова обшивката от уран е заменена с оловен еквивалент, което намалява малко теглото на бомбата и мощността на взрива става наполовина от планираните 101 мегатона. В този си вид свърхбомбата трябва да тежи по проект около 26 тона.

Няма как да съединиш водород и уран в една капсула и да ги поставиш на съхранение в слад! :nono:

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Това са ЗОМБИРАНИ , КУХИ ЛЕЙКИ БЕ , ЧОВЕК ... 

НЯКАКВА СМАЧКАНА ПАРОДИЯ НА ФИЛМ НА УЖАСИТЕ ! 

ГЛЕДАШ И НЕ МОЖЕШ ДА ПОВЯРВАШ ! 

преди 5 минути, ivottoshev написа:

От рано си се подкарал. Аз още не съм почнал да празнувам, а ти вече ме водиш с две-три обиколки. Наздраве :beer:

Не го каза много точно, но в общи линии е прав. Да държиш ядрен боен заряд в готовност, не е като да държиш тротил в хладилник.

преди 10 минути, N1K17Y написа:

Няма нужда, само оръжия им трябват ;) 

Как върви следването на парите ? Стигна ли до находищата в Украйна и колко щеше да загуби Русия, ако ги бяха оставили да тръгнат към европейско развитите и съюзи ? 

Е как бре? Нали уж Зеления издаде декрет никой мъж в боеспособна възраст да не напуска Украйна? Трябва да уважим решението му!

Всеки си гледа келепира. Хамериканците искаха да цоцат от Украйна и спретнаха една цветна революцийка за да могат да осъществят плановете си. Сега Путин реши че и той трябва да цоца от там и ще си присвои Донбас.

Кое ти е толкова странно? Че и Русия вече показва зъби и е решила че е достатъчно силна за да вземе чрез военни действия това което иска? Че това да не патентовано от краварите и само те да имат право да вършат такива неща (Ирак и Либия...) ?!?

преди 3 минути, attj написа:

Вие там в детските градини вече такива неща ли си говорите!?    Кога ще летиш до Сочи?     

Папагал е на КГБ веднага се припозна с другите от групата на детската градина. 

преди 4 минути, Inana.. написа:

ИДИ СЕ ГРЪМНИ , ПОНЕЖЕ ГЛАВАТА ТИ ИЗОБЩО ВЕЧЕ НЕ РАБОТИ ! 

Смисъл няма да се мъчиш и да тежиш на околните.

А ти недай да се гръмваш. Главата ти ще свърши тази работа вместо теб.

преди 5 минути, Inana.. написа:

Това са ЗОМБИРАНИ , КУХИ ЛЕЙКИ БЕ , ЧОВЕК ... 

НЯКАКВА СМАЧКАНА ПАРОДИЯ НА ФИЛМ НА УЖАСИТЕ ! 

ГЛЕДАШ И НЕ МОЖЕШ ДА ПОВЯРВАШ ! 

Дали си даваш сметка, че казваш това на един от най- изветрелите във форума...

преди 58 минути, Inana.. написа:

Какво бе , да гледам там ? Ти не схвана ли какво ти говоря ? Върни се и чети бавно !

Схванах, че се опитваш да ме убеждаваш с дата. Дата на какво? На индексиране на търсачка?

Аз ти показвам от кога е тази новина - 27.02.2012г.

преди 3 минути, ivottoshev написа:

Всеки си гледа келепира. Хамериканците искаха да цоцат от Украйна и спретнаха една цветна революцийка за да могат да осъществят плановете си. Сега Путин реши че и той трябва да цоца от там и ще си присвои Донбас.

Кое ти е толкова странно? Че и Русия вече показва зъби и е решила че е достатъчно силна за да вземе чрез военни действия това което иска? Че това да не патентовано от краварите и само те да имат право да вършат такива неща (Ирак и Либия...) ?!?

Пич, логиката ти е потресаваща. Русия има богатства стократно над тези в Донбас. Които вече не и вършат никаква работа, защото никой не се интересува от тях. И като вземе Донбас какво??? Ще има още петрол и въглища, от които никой не се интересува. А скоро няма да има и технологии за добив, щото чарковете на машинките са все западни.

преди 7 минути, Тhе Monstеr написа:

А ти недай да се гръмваш. Главата ти ще свърши тази работа вместо теб.

Имаш ли визия политическа и икономическа за България под крилото на глобалистите ? 

преди 2 минути, Inana.. написа:

Имаш ли визия политическа и икономическа за България под крилото на глобалистите ? 

Копейкин и Расия ли имат 🤣

преди 3 минути, Тhе Monstеr написа:

А скоро няма да има и технологии за добив, щото чарковете на машинките са все западни.

а - не може да бъде, ама как така, нали в руZия си правят всичко сами 😄

преди 5 минути, Inana.. написа:

Разбира се.

току-що, insec написа:

а - не може да бъде, ама как така, нали в руZия си правят всичко сами 😄

Скоро няква тяхна министърка изпадна в шок, като разбра, че и пироните си ги внасят! 😆

преди 3 минути, Coco1 написа:

Копейкин и Расия ли имат 🤣

С тия грешки няма да стигнеш до Сочи.  Защо не ти върви обучението?

преди 18 минути, Hristo52 написа:

За "рускоговорещ" офицер. Този път не чети само заглавието и прочети от кога е традицията!

https://ru.wikipedia.org/wiki/Сын_полка

И Inana.. и Ането.

Пардон, Ането не знае руски.

току-що, attj написа:

С тия грешки няма да стигнеш до Сочи.  Защо не ти върви обучението?

Koko папагала на КГБ пак не може да помни какво го инструктираха да повтаря. две думи са само - АТО и Донбас

преди 5 минути, Тhе Monstеr написа:

Разбира се.

Давай да я разгледам и не ми се измъквай , че не ти се пише!

преди 8 минути, Тhе Monstеr написа:

Скоро няква тяхна министърка изпадна в шок, като разбра, че и пироните си ги внасят! 😆

Всичките рашки живеят в някаква паралелна реалност. Е гледам и по- горе сте обсъждали фейк видеото на "господарите на ефира", рашките продължават да твърдят, че не е фейк - болни мозъци братче.

https://gospodari.com/vnimanie-vie-byahte-trolnati-eksperiment/

преди 1 минута, Inana.. написа:

Давай да я разгледам и не ми се измъквай , че не ти се пише!

Няма смисъл. Някой ден, ако влезеш в час, може би... Но тогава нама да има нужда, защото сама ще се сетиш.

преди 17 минути, parmobil написа:

Схванах,

С какво "схвана" ?   То затова се иска адекватен разум !   

Аз няма да се въртя в оборотен режим на въртележка с малоумни добичета ! 

Научете се да четете и да асимилирате и тогава ме цитирайте.

току-що, Тhе Monstеr написа:

Няма смисъл. Някой ден, ако влезеш в час, може би... Но тогава нама да има нужда, защото сама ще се сетиш.

Тези лозонги не на мен ! 

Почвай и пиши !!!

Дай да видим тази визия , която твърдиш , че имаш за България под крилото на глобалните чудовища !

Нали твърдиш , че си глобалист ?   Това публично го призна ! 

Ай ся сподели ми , в какво се състои идеологията на твоят глобализъм ! 

Сега !  Държа да Подчертая !  ТВОЯТ ГЛОБАЛИЗЪМ !   ИСКАМ ТВОЕТО РАЗБИРАНЕ ЗА ГЛОБАЛИСТКИ РЕД !

Какви са Твоите ОЧАКВАНИЯ ?  

преди 4 минути, insec написа:

Всичките рашки живеят в някаква паралелна реалност. Е гледам и по- горе сте обсъждали фейк видеото на "господарите на ефира", рашките продължават да твърдят, че не е фейк - болни мозъци братче.

https://gospodari.com/vnimanie-vie-byahte-trolnati-eksperiment/

Всички комунисти по-света живеят в паралелна реалност, включително и наште русороби във темата.

преди 19 минути, ivottoshev написа:

Е как бре? Нали уж Зеления издаде декрет никой мъж в боеспособна възраст да не напуска Украйна? Трябва да уважим решението му!

Сега решил Путин :D 

Тотално изпростяваш Тошев. След 25 години руски марионетки, на украинците най-после им писна да живеят мизерно и избраха европейско развитие. Само промитите мозъци си дрънкате глупостите за американци и се оправдавате за всяко нещо с тях. Доказателства ще дадеш ли най-после за тия прословути американци или ще продължаваш да лъжеш ? Половин милион протестиращи в Киев сигурно всичките са били американски агенти на ЦРУ и те. :hit:

Странно как Путя извъртя един от любимите номера, на любимите ти американци и спретнаха "освобождение" в Украйна, като им свалиха марионетката, но ти, този път оставаш сляп за това и пак са ти виновни американците.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.