Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

Ай стига с тоя газ бе - държавичката ви консумира сигурно 2-3 млдр. куб/м. Голяма работа като не е руски - нали гори! Щял да бъде по скъп - и кво като е по-скъп - нали има. Това мижаво кличество от USA и с кораби ще ви го докарат - естествено, ако си плащате

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Ай стига с тоя газ бе - държавичката ви консумира сигурно 2-3 млдр. куб/м. Голяма работа като не е руски - нали гори! Щял да бъде по скъп - и кво като е по-скъп - нали има. Това мижаво кличество от USA и с кораби ще ви го докарат - естествено, ако си плащате

Защо всички да плащаме като на мен не ми трябва?

Цитат

Досега само Унгария е единствената страна в ЕС, която заяви, че възнамерява да плаща газа в рубли. Сърбия, която не е членка на ЕС също планира да заплаща в руска валута.

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Я, кой па се е показал!

6134140.jpg

преди 10 минути, Без умствен капацитет написа:

ама трябва да мислим и за после - като казах трябва да помислим, как да санкционитаме Русия за нарушение на договора

ако нарушим договора за транзит по ли ще сме на сметка - може пък да се насочим към други руски активи в нашата страна - като национализиране на Лукойл - от него по ще печелим в времето

Тока ли ще им спрем?

току-що, andiay написа:

Я, кой па се е показал!

6134140.jpg

ти

преди 1 минута, symanbg написа:

Тока ли ще им спрем?

да макетата гърците, румънците ще са на режим - ЕК е известена вече

Спираме износа на ток за ЕС, ако Русия спре газа за Европа

току-що, Без умствен капацитет написа:

ти

Тц, аз съм зад кадъра...

Нимойш ма видиш на него..

Ма глей тез кът теб ко праят като видят ора срещу себе си.

Нищо, че са поичи кът бройка...

1631031873_dsc_0132a.jpg

преди 12 минути, attj написа:

Не на теб - на държавата трябва! Иначе - ще спре!

преди 56 минути, Без умствен капацитет написа:

дали ще го спрем, ние неможе да кажем, имаме договор, трябва да се изпълнява, иначе санкции ще плащаме

това може да се вземе решение, на европейски ниво

Добре, де, само аз ли виждам някакво безобразно изкривяване на нормалността? 

От каква позиция ЕС може да взима решения за договори, сключени между две суверенни държави? От каква позиция САЩ и ЕС решават, че ще изземат възможността на Русия да си получава парите,бидейки изправна страна по договор, а след това, ще се опитват да се разпореждат с трасетата на газа? Как въобще не ти прави впечатление, че така не става и това до никъде няма да доведе?

Всички действия на янките е ес са изчислени за избухване на световна война. Ако не това е целта, то те трябва да са малоумни да си мислят, че в един момент, Китай, Индия и другите няма да вземат страна по същия начин, по който го правят САЩ и ЕС.

преди 15 минути, attj написа:

A кой да плаща? Нали искате евтин хляб - ами ще го плащате само с 20-30% отгоре. Бърка ли те?

преди 2 часа, Pifi Pedolino написа:

Просто ни казват да го откраднем вместо да го плащаме все пак са ни братя.

Това да не ти е ИП телевизия та да я откраднеш бе Пифчо ?
Днес следобед по руските телевизии обясняваха , че ако се опитвате да крадете от тръбата отиваща към Сърбия и Унгария, ще си имате работа с унгарците, щото ще сте крали от техния газ, за който те са си платили в РУБЛИ.

----------------

а от тука:

https://www.bta.bg/bg/news/bulgaria/257360-pravitelstvoto-tryabva-da-otgovori-zashto-samo-na-balgariya-i-na-polsha-se-spira

Президентът казва:

Цитат

Правителството трябва да отговори бързо на няколко въпроса - защо само на България и на Полша се спира газът, спира ли се на Австрия и Германия, те как плащат и как гарантират своята енергийна сигурност. Това каза президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос по повод полученото вчера  уведомление, че доставките на природен газ от "Газпром Експорт" ще бъдат спрени от днес, 27 април.

Държавният глава каза още, че правителството трябва да отговори и на въпроса резервиран ли е достатъчно капацитет за доставки от Гърция и други страни, защото, по думите му, ако не е резервиран, ние ще видим вече да „загряват“ посредници. Това означава, че, да, навярно ще намерим алтернативни решения, това ще изисква и време, и средства  и означава много по-високи цени. Оттук нататък  - и рискове за доставките, каза Радев.

Това, което става с доставката на газа, ще бъде и истински тест за европейската солидарност, ще помогне  ли и как ЕС на енергийно най-зависимата и енергийно най-бедната държава, каза още Румен Радев.

току-що, NewRedDragon написа:

A кой да плаща? Нали искате евтин хляб - ами ще го плащате само с 20-30% отгоре. Бърка ли те?

Не свикнахме ли за хляба?  Топлофикациите спират защото вече е топло.    Какво толкова правим с природен газ?

преди 1 минута, absurt написа:

Добре, де, само аз ли виждам някакво безобразно изкривяване на нормалността? 

От каква позиция ЕС може да взима решения за договори, сключени между две суверенни държави? От каква позиция САЩ и ЕС решават, че ще изземат възможността на Русия да си получава парите,бидейки изправна страна по договор, а след това, ще се опитват да се разпореждат с трасетата на газа? Как въобще не ти прави впечатление, че така не става и това до никъде няма да доведе?

Всички действия на янките е ес са изчислени за избухване на световна война. Ако не това е целта, то те трябва да са малоумни да си мислят, че в един момент, Китай, Индия и другите няма да вземат страна по същия начин, по който го правят САЩ и ЕС.

Като има договори - търси си правата. Единия не иска да продава, другия си търси алтернатива - просто е. САЩ нямат нищо общо в случая. А транзита за Сърбия не може да се бута!

преди 1 час, tonit1968 написа:

Опа, забравих. И аз като турския ганя - аз казах ли ви? Кранче врът. Само на България обаче, щото другите "партниори" ще плащат в рубли...Те пък ще ни помагат с техен руски рублев газ. На малко повече пари, естествено. Врътка, та дрънка. А иначе кирчо и кокорчо супер доволни, как сме доказали кви мъже сме...

Ма верно ли тоз' Кирчо ще ни ограмотява?

преди 20 минути, Без умствен капацитет написа:

ама трябва да мислим и за после - като казах трябва да помислим, как да санкционитаме Русия за нарушение на договора

ако нарушим договора за транзит по ли ще сме на сметка - може пък да се насочим към други руски активи в нашата страна - като национализиране на Лукойл - от него по ще печелим в времето

А какво пречи и двете? Ще разсърдим повече Митрофанова и тя ще ни напусне? Какво ще стане? Германия как си национализира Газпром? Путя щял да бълва змии и гущери- много важно. Тоя дебил как се надъни в Украйна, не виждам скоро да му се отвори фъндък за странична дейност. А до тогава ние можем да сме си вързали гащите отвсякъде. Малко навременни действия и по- малко шубе от Ботокс Паркинсин.

преди 1 минута, attj написа:

Не свикнахме ли за хляба?  Топлофикациите спират защото вече е топло.    Какво толкова правим с природен газ?

Не знам и не ме интересува! На метан са само две от колите ми, но не ги зареждам аз, така, че не ми пука

преди 1 минута, attj написа:

Идея нямаш какво правим ли? Всичките циментови заводи  с газ работят. Торовите- също. Топлата вода по домовете, училищата, детските градини, на вързаните с топлофикациите- пак с газ. На прима виста е това. Не ми се търси сега, но съобщиха, че хранилищата ни са пълни на 17%. 

преди 6 минути, attj написа:

Споко, очаквай включване от Умнокрасавитета, издали са им нови заповеди за публикуване. Опа те вече са тука.

преди 3 минути, Тhе Monstеr написа:

А какво пречи и двете? Ще разсърдим повече Митрофанова и тя ще ни напусне? Какво ще стане? Германия как си национализира Газпром? Путя щял да бълва змии и гущери- много важно. Тоя дебил как се надъни в Украйна, не виждам скоро да му се отвори фъндък за странична дейност. А до тогава ние можем да сме си вързали гащите отвсякъде. Малко навременни действия и по- малко шубе от Ботокс Паркинсин.

Ахилесов - пожизнен президент, премиер и всичко в едно!

преди 5 минути, Белгиеца написа:

Това да не ти е ИП телевизия та да я откраднеш бе Пифчо ?
Днес следобед по руските телевизии обясняваха , че ако се опитвате да крадете от тръбата отиваща към Сърбия и Унгария, ще си имате работа с унгарците, щото ще сте крали от техния газ, за който те са си платили в РУБЛИ.

Въх, емигранта назобил руски мъдрости. Какво ще направи Сърбия, освен да плаче? Какво? И на кой ще плаче- на ЕС, на НАТО? Хех... Тия ако са забравили, бързо ще си спомнят, че а мръднаха по- резко, а изчезнаха от картата.

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Не знам и не ме интересува! На метан са само две от колите ми, но не ги зареждам аз, така, че не ми пука

Метан ти е и в главата, ма добре, че не го разбираш...

току-що, Тhе Monstеr написа:

Въх, емигранта назобил руски мъдрости. Какво ще направи Сърбия, освен да плаче? Какво? И на кой ще плаче- на ЕС, на НАТО? Хех... Тия ако са забравили, бързо ще си спомнят, че а мръднаха по- резко, а изчезнаха от картата.

Ахилесов, казвал съм ти го много пъти, ма да поамнайстя: Не е срамно да си тъп, обаче е жалко да парадираш с това...

Всички задачи "на руската специална военна операция в Украйна със сигурност ще бъдат изпълнени, за да се гарантира мир и сигурност за жителите на Донецката и Луганската народни републики, руския Крим и цяла Русия в бъдеще", каза още руският президент. Нашите Киро и Кокоро щели да спорят с него.

преди 37 минути, NewRedDragon написа:

Ти, от луната ли пишеш, Ахилесов? Или от друга някоя планета?

преди 1 минута, absurt написа:

Ти, от луната ли пишеш, Ахилесов? Или от друга някоя планета?

Не знам, защо цитираш мен - но нистина е толкова за миналата година - цялата ви държава е изразходила 3,3 млрд кубика - демек - нищо!

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.