Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 4 минути, parmobil написа:

Чакам да видя къде се купува свободно за 70 рубли. Или както тук преди '89 г. беше под лев, ама реално беше 3лв.

Хващаш влака, самолета, автобуса до Одрин, най близо, или Истанбул, отиваш в банките и обменяш долари за рубли ..

Другия вариант отиваш в Русия , или в откритите банкови клонове в Донбас или Крим... и там обменяш... 

Още въпроси? 

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, Moriati написа:

Е щом Уфса без умствен капацитет , привърженик на сороспийските идеи го казва, навярно ние трябва да го приемем за чиста монета, така ли?  хахахах  :biggrin:

Ей, тоя форум се напълни с всякакви талантти да го ева, макак дето си мисли че знае и само копи пейст и голослови, руса мимеска, правеща се на опитна реторичка увъртща като мадама на дунав мост при пазарлък показваща фалшиви снимки в нета , платен сороспия на центчета от село Рупча, механик гумаджия , копърка уж тексасаджия, а сега и уфсъ без мисловни процеси..

И всичките те или искат да им се вярва безусловно  на словото, или се мъчат да ни алабалисват с уж верните доказателства и факти... бах маа му.... 

Защо вся тая паплач си мисли че хората ядат доматите с колци, акъла ми не го побира... навярно по себе си съдят... друг вариант няма...:newspaper:

Дали шведския посланик си е направил вечерта, четейки фантазиите на овчето за родината си?

преди 6 минути, Moriati написа:

Хващаш влака, самолета, автобуса до Одрин, най близо, или Истанбул, отиваш в банките и обменяш долари за рубли ..

Другия вариант отиваш в Русия , или в откритите банкови клонове в Донбас или Крим... и там обменяш... 

Още въпроси? 

Вярваш ли си?

Освен това е международен курс! Защо трябва да ходя някъде?

преди 19 минути, BANKATA написа:

Къде забраняват на Финландия да членува в отбранителни съюзи?

Затова те накарах да го преведеш.

Чети сам документа и въпросите към автора на твърдението.... аз с вас вече приключих

Разбих ви фейкометния документ и твърдения , останалото оставям на вас....

Лъженето ви не мина.... :newspaper:

Тия врътки пред някого другиго макакич, пред мен седерастия и русокоско лъжене не минават....  Особено с такива очеизвадни фалшиви документи представяни за други.... Така че свободно почеши коня, само внимавай отзаде да не ти е другарче седерастче... макар че ти навярно си свикнал вече...мдам

преди 10 минути, parmobil написа:

Вярваш ли си?

Освен това е международен курс! Защо трябва да ходя някъде?

Ами за това защо трябва да ходиш другаде, питай Кирчо канадеца, и Еврогейския съюз, представян от някои за уж целия цивилизован свят :whist:

Искаш да купиш, ходиш, ако не искаш, не си отваряй тогава устата за това.... елементарно...

преди 10 минути, Sliderum2 написа:

Дали шведския посланик си е направил вечерта, четейки фантазиите на овчето за родината си?

Навярно му е станало благо че някои така с розови очила гледат на енергийните възможности на родината му, или с лек смях за глупостта и незнанието им... :newspaper:

преди 4 минути, Moriati написа:

Чети сам документа и въпросите към автора на твърдението.... аз с вас вече приключих

Разбих ви фейкометния документ и твърдения , останалото оставям на вас....

Лъженето ви не мина.... :newspaper:

Тия врътки пред някого другиго макакич, пред мен седерастия и русокоско лъжене не минават....  Особено с такива очеизвадни фалшиви документи представяни за други.... Така че свободно почеши коня, само внимавай отзаде да не ти е другарче седерастче... макар че ти навярно си свикнал вече...мдам

Ами за това защо трябва да ходиш другаде, питай Кирчо канадеца, и Еврогейския съюз, представян от някои за уж целия цивилизован свят :whist:

Искаш да купиш, ходиш, ако не искаш, не си отваряй тогава устата за това.... елементарно...

Ами преди седмица бях в Истанбул. Не ми се покриват курсовете на рублата с твоите. So, заткнись!

преди 8 минути, parmobil написа:

Ами преди седмица бях в Истанбул. Не ми се покриват курсовете на рублата с твоите. So, заткнись!

USD/RUB 1 ABD DOLARI 64.48 RUS RUBLESİ

https://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/en/tcmb+en/main+menu/statistics/exchange+rates/indicative+exchange+rates

Бил си ама явно не си.... 

Турската централна банка дава по смесени курсове, без да се налага смяна в турски лири...

1 долар= 64 рубли... 

Така че лаладжио, напред, ако искаш да купуваш,,но ме съмнява, тука си просто да се направиш на разбирачев... ама си просто сороспиачев... мдам...

П.С Курсовете на руската централна банка можеш сам да си намериш, и вече няма ограничения за купуване на валута и там... така че опят, напред собачев лаеджиев...

преди 1 час, Moriati написа:

Макакчев, знам какво твърдеше русата ти дружка от вашето сороспийско котило, която най нагло показа фейков докуметн, твърдяща че товеа е договора и съответния Чл. 13 от него... И знам как ти одобрително коментира това, твърдейки че другите лъжат..

Аз ви показах истинския документ където черно на бяло е записано и ограниченията за войски, и другите положения отнасящи се до Финландия след войната.. дори скриийншотнах съответния Чл.13-ти... 

Значи, човека твърди нещо, което се оказва истина, вие показвате фейк, твърдейки че това нее така, аз ви показвам оригинала подкрепящ човека, и накрая ние се оказва че лъжеме така ли макачев седерастки? 

Наглостта ви е безпределна просто...

Искаш пак да видиш документа, добре...

image.png.7d6f1fb5d2b3aa7c645d64a2251bfc31.png

Русокоске, погледни документа, че твоя фейк нещо даде фирата много яко....

Ама наглите пачи са си нагли пачи... мдам...:newspaper:

Ограничения на видовете войски, репарации, политически клаузи , определяне на граници и политически декларации.... целия документ не мисля да ви копвам страница по страница....

П.С Всъщност интересно ми е, откъде взе и за какво всъщност се отнасяше той, защото не е мирния договор парижки от 1947-ма със сигурност м/у СССР и Финландия ... за който ти се пънеше на Христо... мхм 

И къде пише, че Финландия не може да участва във военни съюзи ? Щото човека точно това твърдеше ;) 
4-ти път стана да те питам да го посочиш. 

преди 4 часа, miro20 написа:

Защото сме в демокрация. 150 млн руснаци обаче нищо друго освен промита едностранна рашистка пропаганда, не могат.

Много е лесно ... сателитна чиния и план на Вива ком ... и хоп украйна24 ке имат ... :) 

Що не вземеш да им пратиш такива ми ти работи на "горките" 150 милиона?! :) 

Мире, стана смешен ... :) 150 милиона онеправдани руснаци. :) 

Та, така ... ако беше ти в Русия, за да ги информираш, то, отдавна да си в затвора заради фалшивите ти новости ... :)  

Па и Мъск нали прати нови сателити за интернет в космоса?! = Още по-лесно става .... :) = Чрез безплатен интернет от космоса ... :) 

Бегом при Мъск и изпросвай безплатен интернет за "горките" 150 милиона руснаци!!! :)  

Я да си припомним...какво е ставало в 2015 в УкрайнаЧе нещо доста хора се правят, че не е имало нищо такова,

че да има нужда от намеса...БТВ е, не е гнусна руска пропаганда...

Да не забравяте 2015г Украйна-Донецк

4.10 минути.

преди 8 часа, Banesc написа:

ти че ми купуваш олиото  ако поскъпне над 6 лв 

Не  той , а вашия любимец путин ,защото той започна войната , той спира зърното!

преди 9 часа, Moriati написа:

Или Ирак, или Либия, Или Афганистан, там никой не е сменял правителства с намеса отвън ... мхм...

Украйна ли ги смени ?

Путлер като е толкоз ербап, да бомбардира Вашингтон. Що бомбардира Мариупол ?

преди 8 минути, bigiadri написа:

той спира зърното!

И слънчогледа опука

преди 7 часа, parmobil написа:

Чакам да видя къде се купува свободно за 70 рубли. Или както тук преди '89 г. беше под лев, ама реално беше 3лв.

В бюрата след заявка и чакане ,ако някой продаде  и се  купува на цена повече от 90 рубли. От това страдат емигрантите ,защото не могат да изпратят пари на семействата си . Не могат също да използват и платежна система. Страдат също и фирмите ,защото са длъжни да обменят валутата си в рубли и не могат да правят заявки в чужбина. А за миналия месец  валутните си резерви Русия е намалила с 1 милиард долара , а като се вижда че имат блокирани от 594 милиарда около 300 долара ,НИЩО ДОБРО! Дано ракът на кръвта отърве Русия от ГЛУПАКА путин!

:offtopic_s:

Докато всички се занимават с Евровизията, аз си препрочитам спомените на разни българи от епохата на националните ни...хм... нещастия в края на 19-ти и началото на 20-ти век.И се кефя на бъдещия ни държавен език - турския...Като "музикант" и "театрал" се кефя...Много е застъпен в тогавашните български източници...Как може въобще да се сравнява емоционалния заряд и мелодичност на думата "рушвет"(кажете я бавно, с придихание и в по-ниски честоти...Видяхте ли?) с безличното звучене на думата "подкуп"? А думата "бакшиш"...която даже няма свестен български еквивалент?...Да не говорим за богато звучащите думи "абдал", "кьорпе","ахмак", "серсемин"...или пълната с хармоници дума "мюзевирлик"...Да не говорим за богатата на съдържание дума "гечинмек"...А "катил"....а?!Какъв натиск на сетивата!...Може ли да се сравни в този аспект думата "измекярин" с безличното "лакей"(новобългарска)?...А "мекере"...а?!...или "пергишин"..С какво да замениш словосъчетанието "дърт пергишин" например....Ми...няма с какво...Или думата "бабаит"...А думата "бакия" с какво да се замени адекватно, питам аз?!...А "бракма"?...дума,пълна с информация, обобщаваща безапелационно състоянието на всички въобразими неща, дума..."Гьонсурат" и "гювендия"...а?!Въобще не може да се сравняват по емоционален заряд с "нахалник" и "к@рветина"...За любимата на българите дума "далавера" няма и да споменавам.Щото "бизнес" въобще не е адекватната й заменка...Доколкото всекидневната ни реч е бъкана с таквиз думички, смятам, че абсолютно безпроблемно ще преминем целокупно към друга държава...еле па ако не е Русията(нашия вековен враг, нали?)...Те и турците не са прости... ще осигурят на една част (по-първата ръка) на населението бяла, черна и всякакъв друг вид техника,включително самоходна...даже и ядене....плодове, зеленчуци, лебец всякакъв...на корем...Оная работа там...абе секса във всичките му разновидности и при тях не е забранено...То на интелигентния българин друго не му и трябва...А, забравих...и симфонични оркестри ще ни пращат (нашите два няма да устискат кой знае колко дълго)...да не забравяме класиката, нали...европейци сме все пак...?...Turkish Airlines според рекламите по нашите телевизии е най-добрата в света...ще може да джиткаме тук-там...е, не всички, де...само тия от по-първата ръка...Абе...кеф...и берекет вересин...И т'ва даже на вересия (пак турска дума) може да ни го уредят...на първо време...500 години заедно сме живяли все пак...И тоя гевезлък...с Априлското въстание...бе, ще ни го простят...Те за Съединението не се обадиха, та сега...когато е на път разединението...

Някои мои приятели ме питат защо не коментирам войната в Украйна (знаейки пристрастията ми относно военните дела), а пускам само общо взето иронични забележки...визирайки не войната, а най вече страстите около войната...Ами защото ние нищо не знаем всъщност за нея, уважаеми дами и господа. Виждаме само "волни картини" от разни автори...описващи техните желания по въпроса...чуваме почти музикални опуси...от Реквиеми до Оди на радостта...тоест, емоции, бе!...но не и истината какво точно става там...Особено пък у нас, в България...Ние, както знаете, сме на края на знаменцето и вятърът (откъдето е по-силен) управлява трепетите ни...За повечето от нас тази война е всъщност футболен мач. С прискърбие трябва да кажа, че не е...не е футболен мач.

преди 1 минута, Hristo52 написа:

Някои мои приятели ме питат защо не коментирам войната в Украйна (знаейки пристрастията ми относно военните дела), а пускам само общо взето иронични забележки...визирайки не войната, а най вече страстите около войната...Ами защото ние нищо не знаем всъщност за нея, уважаеми дами и господа. Виждаме само "волни картини" от разни автори...описващи техните желания по въпроса...чуваме почти музикални опуси...от Реквиеми до Оди на радостта...тоест, емоции, бе!...но не и истината какво точно става там...Особено пък у нас, в България...Ние, както знаете, сме на края на знаменцето и вятърът (откъдето е по-силен) управлява трепетите ни...За повечето от нас тази война е всъщност футболен мач. С прискърбие трябва да кажа, че не е...не е футболен мач.

Аз пък понякога чета как се слагат на мириканския кок(петел бе, не нещо друго) целата тълпа родени уж като мъжки чеда трололинки. Не е като България да страда от липса на национални предатели. Не преобладават, ама са не по-малко активни от трансджендерията у нас в публичното пространство, ако евентуално не са едни и същи персони.

преди 2 минути, Sliderum2 написа:

ако евентуално не са едни и същи персони

Е да...И никой няма аквариум вкъщи...

преди 9 часа, miro20 написа:

Колко пъти трябва да повторя защо косово няма абсолютно нищо общо с руската инвазия и цепене/ присвояване на Крим и части от Донбас ?

Защо ти е промит мозъка толкова години?  Превратаджиите взеха властта в Киев с Майдана и руснаците се разбунтуваха.  Турчинов и Яценюк решиха да провеждат военна операция в Донбас, вместо да изпълняват крехките споразумения от Минск.  Сега операциите продължават като реална война с много жертви и разрушения.  За цялото развитие всички първопричини са при бандеровците в Киев.  Заради тях възникна световна икономическа криза, като проблемите за Украйна са си отделно. Хохлите се считат за по-умни от москалите.  Всъщност те векове са били под руско или полско-литовско владичество.  Не е необходимо реалностите да се изопачават. Крим и Донбас са попаднали в Украйна заради погрешни преценки на бивши лидери на СССР.  Заради лошите междуславянски отношения се стигна до военна операция за спасяването им -тоест за отделянето им от Украйна по военен път.  

преди 4 минути, attj написа:

Защо ти е промит мозъка толкова години?  Превратаджиите взеха властта в Киев с Майдана и руснаците се разбунтуваха.  Турчинов и Яценюк решиха да провеждат военна операция в Донбас, вместо да изпълняват крехките споразумения от Минск.  Сега операциите продължават като реална война с много жертви и разрушения.  За цялото развитие всички първопричини са при бандеровците в Киев.  Заради тях възникна световна икономическа криза, като проблемите за Украйна са си отделно. Хохлите се считат за по-умни от москалите.  Всъщност те векове са били под руско или полско-литовско владичество.  Не е необходимо реалностите да се изопачават. Крим и Донбас са попаднали в Украйна заради погрешни преценки на бивши лидери на СССР.  Заради лошите междуславянски отношения се стигна до военна операция за спасяването им -тоест за отделянето им от Украйна по военен път.  

Не си прав, Мирко има квалификация, вишу образУвание и може да определя и отличава и да отсъжда кое какво е, ние нищо не разбираме с теб.

Харесвам...абе, направо обичам европейските политици. Гъвкави хора са....Ето, наложиха санкции, а сега ще решат и проблема как да ги заобиколят.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.