Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

преди 9 минути, Moriati написа:

Имаш предвид мейк фейк, а не стоп фейк :D   Да, направо ни разсмиват с техните смешки , лъжите им са толкова прости като разпространителите им ;) :hush: :whist:

същите като твоята пропагандни линкове - и защо всички които разправяте че Русия е велика - бягате дълбоко на запад, но не и в посока на Русия:whist:

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

преди 1 час, miro20 написа:

Класически фейкомет и трол :)  НЯма какво да добавя. Всичко съм ти го натуквал и опровергавал по всякакви възможни начини. Мазохиста тошефффф  обаче все му е малко :)  

спекулант, лъжец , трол. Класически  :)

Покажи къде си ми отговарял на въпроса: Кой е стрелял по деца от 2014г

Покажи къде си ми отговарял на въпроса: Защо и от кого са се крили в мазетата местните в периода 1-4.03, та никой не е видял "трупове" на уличката 

Дай доказателства за твърдението си "Дори раша пропагандата изостави версиите за постановки"

Ако не го направиш, за пореден път излизаш лъжец.

преди 7 часа, N1K17Y написа:

И отваряме да проверим за 1 минута, какво пише и... О чудо ! Не пише нищо такова :lol6:

Iam05uB.png

Както обичаш поговорките, ето ти една. Спри да вярваш, че всичко, което лети, се яде ;) 

Не, че Русия си спазва договорите де, ама това е друга тема сигурно.

https://digital-commons.usnwc.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=2177&context=ils

image.png.353809504b34616e91419e4afeac58e1.png

А де, не съдържало викаш.... ай ай ай, какъв опит за сороспийско фейкометство , обаче неуспешно 

:hush:

преди 16 минути, Без умствен капацитет написа:

като гледам на финланците - не им липсва ток, за разлика от нас

sshot-200ce25f254a8c99a.png

Сега ше почне да им липсва ;)

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Покажи къде си ми отговарял на въпроса: Кой е стрелял по деца от 2014г

Покажи къде си ми отговарял на въпроса: Защо и от кого са се крили в мазетата местните в периода 1-4.03, та никой не е видял "трупове" на уличката 

Дай доказателства за твърдението си "Дори раша пропагандата изостави версиите за постановки"

Ако не го направиш, за пореден път излизаш лъжец.

Ето т го на български че тези от уикипедиа не ги признавате:

преди 5 часа, BANKATA написа:

През ден отговарям на този въпрос.

Руско-украинските проблеми почнаха след анексирането на Крим. До тогава си живуркаха мирно и спокойно.

Викаш майданите и проблемите с руснаците в Ухани дотогава не съществуваха нали... да ти имам наглостта значи, ба си седерастите... тц тц тц...

преди 2 минути, Moriati написа:

А де, не съдържало викаш.... ай ай ай, какъв опит за сороспийско фейкометство , обаче неуспешно 

Хайде превеждай.

преди 1 час, BANKATA написа:

Първо ми отговори на въпроса после си задавай своя.

Нали така е възпитано.

За Сърбия съм отговарял повече от три пъти. Знаеш ми мнението.

Не ме интересува мнението ти за Сърбия, а защо се правиш на луд? И докога ще се въртиш в кръг като хамстер в колело?  

Имаме две идентични ситуации- Сърбия и Украйна, в които искат автономия големи групи хора. За Сърбия, може, нищо че не си бил съгласен, ама за Украйна- не. 

НАТО/Америка, може да прегази Ирак, въпреки че нямат общи граници, нито Русия е разположила бази там, които да я "отбраняват" от янките. А, да, ти и за там беше несъгласен и с това съвестта ти става чиста като изпрана в западна пералня и със западен прах. Няма нужда срещу САЩ/НАТО да се изправи целият цивилизован свят, нито ООН да наложи санкции. но пък, ако някой си позволи да направи същото, особено ако е наобиколен от бази на НАТО- Анатема до девето коляно......

Ми, нечистоплътно, много нечистоплътно.

преди 5 минути, absurt написа:

Не ме интересува мнението ти за Сърбия, а защо се правиш на луд? И докога ще се въртиш в кръг като хамстер в колело?  

Имаме две идентични ситуации- Сърбия и Украйна, в които искат автономия големи групи хора. За Сърбия, може, нищо че не си бил съгласен, ама за Украйна- не. 

НАТО/Америка, може да прегази Ирак, въпреки че нямат общи граници, нито Русия е разположила бази там, които да я "отбраняват" от янките. А, да, ти и за там беше несъгласен и с това съвестта ти става чиста като изпрана в западна пералня и със западен прах. Няма нужда срещу САЩ/НАТО да се изправи целият цивилизован свят, нито ООН да наложи санкции. но пък, ако някой си позволи да направи същото, особено ако е наобиколен от бази на НАТО- Анатема до девето коляно......

Ми, нечистоплътно, много нечистоплътно.

За 10 път ти казвам че не са идентичн. В Югославия НАТО приключи 10 годишна война за 3 месеца. В Украйна Русия започна война.

За Ирак 2 не съмсъгласен също.

Я дай член 13 от парижкият договор че пак ще стане объркване.

преди 10 минути, Moriati написа:

Е, поне един да има да дава някакви източници, благодаря. За съжаление, все пак вътре не пише, че не могат да участват в съюзи, а рестрикции колко голяма може да е финландската армия в конкретни числа. Та ? 

преди 1 час, miro20 написа:

Класически фейкомет и трол :)  НЯма какво да добавя. Всичко съм ти го натуквал и опровергавал по всякакви възможни начини. Мазохиста тошефффф  обаче все му е малко :)  

спекулант, лъжец , трол. Класически  :)

Казано от фурнаджийска лопата сороспийска като теб, това звучи направо смешно :D 

Направо кефи кака се тресат дебелогъзи мазници фурнаджийски като теб , когато истината не може да я оборят опорките им фейкови от некста ;)  :hush: :wub:

преди 7 минути, Moriati написа:

преди 3 минути, BANKATA написа:

За 10 път ти казвам че не са идентичн. В Югославия НАТО приключи 10 годишна война за 3 месеца. В Украйна Русия започна война.

Я дай член 13 от парижкият договор че пак ще стане объркване.

Ми, разбира се, че и за 110 път да е, пак ще го твърдиш- така си изкарваш жълтите стотинки. 

Дали 10, дали 100 годишна война, това си е работа на двете страни, които воюват. САЩ нямат работа там. Както нямат работа и тук сега. За да подклаждат войната, която провокираха. 

Робската ти психика не може да ги разбере тези неща.

преди 8 минути, BANKATA написа:

В Югославия Нато приключи десетгодишна война, спомагайки да се пръкне Косово

В Украйна Русия ще приключи осем годишна война, спомагайки да се пръкнат ДНР и ЛНР

Каква е разликата?

преди 1 час, bulljo написа:
Жители Демидова, чтобы остановить российские танки, затопили свое село и не жалеют. "Высохнет, никуда оно не денется!" https://rferl.click/oV1j
OAGOwxm81w21UsN2mKjnoSOc71aEHU0t7j3JL4GT

Искаш да кажеш великите храбри хлопци от ВСУ и сие нацибандерлюги са взривилили поредната дамба на язовир, в отчаяни опити да спрат руснаците и ЛДНР ... И в резултата нещастните жители на някои села са потопени ... мдааам... И естествено щастливо пеят дитиримби в хор за своите брави хлопци засищники  :newspaper:

Мдаам, УкропПравдИнформ достига нови дъна ден подир ден.... :hush:

преди 3 минути, absurt написа:

САЩ нямат работа там. 

И Русия няма работа в Украйна, но пък всеки път като някой заговори за това, изместваш темата към САЩ :giggle1:

преди 9 минути, ivottoshev написа:

В Украйна Русия ще приключи осем годишна война, спомагайки да се пръкнат ДНР и ЛНР

Каква е разликата?

Сорос не живее в Русия и не праща от там грантовете на трололинките?

П.П. Е, край! Това беше! Украйна победи!*

*На евровизия, украинската лгбтиазп+++ банда калуш взе първото място.

преди 55 минути, BANKATA написа:

Моме! Прави ми впечатление че вечер почваш да изпушваш. Вземи почини няколко дни че ще си навредиш, а може и на някой около теб да навредиш. Толкова работа не е нормално.

ПП: Дано не ти се налага да разказваш от първо лице как се стои 2 седмици в мазе при бомбардировки. 

Миме, бях ти казал, не се обаждай за неща дето твойта седерастка заешка душица дори не може да си представи, камо ли да знае.... 

Човек да седи в мазе нон стоп, без да се поинтересува аджеба защо е настъпило затишие след ден два яки стрелби и взривове, е като макака като теб да си седи на задника, без да бърка в него и мирише пръстчето си.... Тоест, нещо невъзможно..

Колкото и да ми говориш за страховете човешки, практиката го е доказала, и в Мариупол, и в Донецк, и къде ли не по света .... свършва канонадата, и някой решава винаги да провери какво аджеба става, а не седи като малоумен сороспийски седераст на компа, и плямпа небивалици... понеже толкова му е житейския акъл и познания за хора в конфликтни зони и зони боеви....  и за това си има както психологически така и прагматични обяснения... Ти седял ли си в задушно мазе поне няколко дена а, и да не ти се иска да подишаш чист въздух, или да седиш без провизии и да не се опиташ да набавиш, я вода, я храна... я медикаменти дори , или просто от любопитство да погледнеш какво става навън...особено когато вече над ден има странно затишие и няма стрелби.. или звук на машини военни...

Добре че не всички сме като вас, тролите, и не ви минават измислиците премислици които се опитвате да втълпявате като човешки навици и същност... пфффф...

преди 14 минути, Moriati написа:

Искаш да кажеш великите храбри хлопци от ВСУ и сие нацибандерлюги са взривилили поредната дамба на язовир, в отчаяни опити да спрат руснаците и ЛДНР ... И в резултата нещастните жители на някои села са потопени ... мдааам... И естествено щастливо пеят дитиримби в хор за своите брави хлопци засищники  :newspaper:

Мдаам, УкропПравдИнформ достига нови дъна ден подир ден.... :hush:

Да, докъде стигнахте да наричате жителите на едно село нацисти и бандити, ама не ви идва на акъла, че никой не иска рУския "мир" на своя територия.

преди 11 минути, ivottoshev написа:

Каква е разликата?

Разликата е в това, че НАТО искаше да "да се пръкне Косово" А НАТО не иска да се пръкнат ДНР и ЛНР! Просто е! Трябва да се съобразявате!

преди 1 час, absurt написа:

Дишай, ръкаров, че не мож си държа вибратора. 

Кой те заблуди теб, че като стелеш чаршаф след чаршаф и опорка след опорка, и като пълниш темата с клипчета, пред които мастурбираш с кеф, хората ти вярват и приемат глупостите ти за истина? 

Виждам че съм те жегнал в точното място с вибратора а ?  Лекуваш ли истериите си ? Няма нищо лошо, нито укорително . Помоли и приятел да удари една ръка.... Така е създаден и вибратора, нали знаеш вече

:) :)

Не знам как се получава, но точно заради този мой усет си навличам яростния хейт на всички плиткоумни като вас :) 

Относно "чаршафите" ... не ме обиждаш.. просто ви надценявам.  Толкова много информация и повечето на езици които не разбирате.. наистина няма как да осмислите.

Толкова си можете.

преди 1 час, dioib написа:

п.п. Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

комунето пак богохулства.  Да бе друг .. пък то комуне. Сопри се бре.. не ти отива. :) 

преди 1 час, dioib написа:

Ти можеш да гледаш руска телевизия. И аз мога. Защото сме в демокрация. 150 млн руснаци обаче нищо друго освен промита едностранна рашистка пропаганда, не могат.

Роскомнадзор пък е блокирал стотици хиляди сайтове. И в интернет не могат.

Продължавай да плюеш "злата демокрация" която не можеш да оцениш. Не е за теб. защото се иска мислене. Роба си иска господаря с камшика.... :) 

преди 8 часа, absurt написа:

Ти да видиш, какво откритие направи Радулчо! 

Ми, душко, защо тогава САЩ не само има армия, ми си направи НАТО и все има страни за газене, чиито граждани не искат да се местят в Америка? Че и не искат да живеят по хамерикански образец в хамериканските представи за демокрация?

И Радулчо, ти бизнес никога не си имал, душко, а винаги си клечал на заплатка и с протегната ръчица два пъти в месеца. Затова не знаеш, че в бизнеса има гордост- да не слизаш на нивото на лъжеца, на некадърника, че да те третират като боклук.

Ти никога и спортист не си бил, Радулчо, затова идея нямаш от къртовския труд, който трябва да положиш, за да стигнеш до момента, в който да се гордееш на стълбицата на победителите. 

Въобщи, си гОла вОда и кал по гърба, Радулчо.

Коментираш неща, които са ти безкрайно чужди. И бизнеса, и армията, и спорта. Нито си бизнесмен, нито си била в някаква армия, а спорта дори ти е скучно и противно за гледане нещо, камо ли за практикуване. Ще те светна нещо- в която и да е сфера (не само в спорта), ако искаш да си на върха, е необходим много къртовски труд и лишения. А не пенсионерски крясъци във фейса или във форума и мощно плюене по хора, които за половината на твоите години, са постигнали 100 пъти повече от теб. И то в чужда страна, без връзките на чича си. А дори и с някакви връзки да е било, те няма как да са чак толкова дебели там.

Та... с две думи, всичката повърня дето хвърли върху мен в този пост, се отнася изцяло за теб самата.

Казах ти вече, че опитите ти да се намърдаш в личното пространство, няма да се получат. Независимо какви отровни храчки ще ми отправиш.

преди 12 минути, N1K17Y написа:

И Русия няма работа в Украйна, но пък всеки път като някой заговори за това, изместваш темата към САЩ :giggle1:

Ех, русо чудо на Природата, поне веднъж да беше зацепило, ама не става. Пълно полиране под русата косица. До блясък!1436221806_download(16).gif.40fcf97a205461dbb929c20c6eba977f.gif

...прав е човека...

щом всу-щниците твърдят че не са обстрелвали свои граждани....

излиза че не смятат ЛНР и ДНР за свои територии....

преди 1 минута, absurt написа:

Ех, русо чудо на Природата, поне веднъж да беше зацепило, ама не става. Пълно полиране под русата косица. До блясък!1436221806_download(16).gif.40fcf97a205461dbb929c20c6eba977f.gif

Себе си описа. 

пп. Още ти чакаме доказателствата за член 13-ти. Нещо, рЕзко млъкна по темата, а такава голяма уста имаш за общи приказки и обиди ;) 

преди 56 минути, Без умствен капацитет написа:

:Dе как да ги уведоми, като им прати мейл - а да те нямат ток

:Dмай друг има по малко мозък

https://debati.bg/za-parvi-pat-ot-desetiletia-nova-aets-zaraboti-vav-finlandia/

Russia suspends electricity supply to Finland

FINLAND 

14 MAY 2022

The value of electricity imports nearly tripled, although measured by volume only 12.5 per cent more electricity was imported than in the previous year.]

https://www.helsinkitimes.fi/finland/finland-news/domestic/21538-russia-suspends-electricity-supply-to-finland.html#:~:text=According to Statistics Finland%2C most,80 per cent in 2021.

Finland's self-sufficiency in electricity generation is constantly improving. In particular, the amount of Finnish wind power generation is increasing every year. This year alone, an additional 2000 megawatts of new wind power is expected to come online. Finland is expected to become self-sufficient in electrical energy in 2023," said Fingrid.

Те може да изнасят с надценка естествено, но и внасят ;)  

И съответно тия финландци много оптимистични бе... :D

"Meanwhile, RAO Nordic Oy is optimistic that the situation will improve quickly and that the electricity trade with Russia will resume soon enough. "

Блажени са веруищите в изявленията на финската компания след като политиците им се имат за хванали фащ за шлифера :D :newspaper:

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.