Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Войната в Украйна

Това е част 1 от дискусията Войната в Украйна.

Featured Replies

https://blitz.bg/analizi-i-komentari/china-daily-uzhast-v-ukrayna-mozheshe-da-bde-predotvraten-ako_news886032.html

• Отговори 202,9k
  • Прегледи 7,7m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Идва Лавров при Путин и съобщава,че през нощта са изнасилили Урсула фон дер Лайен в Брюксел. Путин пита "Цяла Русия ли обвиняват или само мен?"

• Колев 74
    Колев 74

Я да Ви почерпя  та белким се успокоите поне на празника. Пожелавам ви живот и здраве и от дясно и от ляво. 24 часа - МИР И ЛЮБОВ

• crazy katon
    crazy katon

Днес укроуродите отново убиха хора в Донбас ... с тяхно или мериканско оръжие, няма значение, има значение, че убиват предимно беззащитни хора. Но това не е новина, новина е, че руснаците са избомбили

Публикувани изображения

току-що, BANKATA написа:

И Украйна като съсед на Русия няма право да определя бъдещето си което е сметнала за добре ли ? Защо Полша или Италия да могат да си влизат в каквито си съюзи искат, а Украйна не ?

Офф, пак трябва да почваме отначало, мхм.

Украйна преди Майдана не е искала да членува в НАТО, даже нещо повече, болшинството украинци бяха против подобно нещо.

И да, когато се взима подобно решение, трябва да се съобразяваш и с позицията на съседите си, но за да се стигне до Майдана, украинския народ има най-малък принос.

Но пак ще ти кажа, това е следствие на нещо друго, а не причина.

Точно за това няма как да се разберем с теб, аз ти говоря едно, ти ми отвръщаш за съвсем друго и така до безкрай.

И пак ще подчертая, никога не съм харесвал стила на управление в Русия, никога не съм харесвал и Путин, даже точно обратното.

Но за да правя анализ на дадена ситуация, аз трябва да елеминирам чисто емоционалните си привързаности, те нямат място в един анализ.

Лично аз бих искал всички по света да притежават скандинавския манталитет, но знам, че това е невъзможно и не си правя подобни илюзии.

Приеми за момент, че светът е една много голяма жилищна кооперация, която е обитавана от най-различни като манталитет семейства.

За да е възможно едно нормално и що годе спокойно съществуване в нея не е необходимо всички да се обичат, нужно е просто да се понасят, като всеки прави своите компромиси в името на спокойствието.

Ако обаче някой се опита силово да наложи своят начин на живот и манталитет на останалите, то неминуемо в даден момент ще последва конфликт някъде между етажите.

Така е и с държавите, всяка трябва да защитава собствените си интереси, но не за сметка на съседите си, защото тогава работи и против своите си интереси.

Отговори си сам на въпросите, които ти зададох и тогава може и да продължим.

В противен случай само ще се въртим в кръг, аз ще казвам, че пред Русия е нямало друг избор, ти ще ми казваш, че това означава, че подкрепям Русия.

Казвах вече неведнъж, светът не е само контрастно черно и бяло, а е повече сиво, което пък е цветът с най-много нюанси.

И наистина ти препоръчвам да прочетеш онази реч на Путин, тя не случайно е била предназначена точно за онзи форум в Мюнхен и нищо в нея не е казано случайно.

В голяма степен дава отговор и на въпроса ти, защо за Полша и Италия е можело, а за Украйна не.

Но това само ако искаш да погледнеш на нещата безпристрастно, ако не изпитваш такова желание, на мен по никакъв начин не ми пречи да си вярваш в това, което си вярваш.

Дет се вика, насила хубост не става.

Далеч съм от мисълта да променям възгледите или вярата на който и да е било.

преди 7 минути, BANKATA написа:

Не съмтвърдял че Украйна е искала в НАТО преди мейдана. "Съюзи" го написах като общо понятие.

Ами кажи тогава в прав текст, какво точно твърдиш, така както аз пиша, какво твърдя и най-вече защо го твърдя.

Но наистина е необходимо първо да помислиш върху въпросите, които ти зададох и да споделиш после отговорите до които си достигнал сам.

преди 46 минути, BANKATA написа:

И Украйна като съсед на Русия няма право да определя бъдещето си което е сметнала за добре ли ? Защо Полша или Италия да могат да си влизат в каквито си съюзи искат, а Украйна не ?

Територията Украйна, като съсед на Русия, има право да определи бъдещето си, само че, рускоговорящите и украинскоговорящите, населяващи територията, наречена Украйна, искат различни неща, защото на рускоговорящите им дойде в повече тормоза. И се разбунтуваха, и си направиха референдум, и си направиха избори, и се отделиха в 2 автономни републики. И пак не бяха оставени на мира, и пак бяха тормозени и убивани, вече с активната помощ на САЩ и ЕС, които им изпратиха инструктори- да ги научат как по- добре да тормозят. Защото, бандеровците не бяха достатъчно рафинирани, явно. И въпреки нежеланието на двете автономии, украински говорещите, разрешиха на американците да нацвъкат на територията Украйна 74 натовски бази. 

И защото непрекъснато задаваш въпроса за нарушаването на споразуменията. Къде в тези споразумения пише, че като поемат ангажимента да гарантират сигурността на Украйна, страните ще го направят, разполагайки военни бази на НАТО  там? 

Има ли нужда да ти обясня каква е разликата в ситуацията при Италия и Полша, и да изброя с какво се различава от тази- с Украйна?

преди 12 минути, absurt написа:

Територията Украйна, като съсед на Русия, има право да определи бъдещето си, само че, рускоговорящите и украинскоговорящите, населяващи територията, наречена Украйна, искат различни неща, защото на рускоговорящите им дойде в повече тормоза. И се разбунтуваха, и си направиха референдум, и си направиха избори, и се отделиха в 2 автономни републики. И пак не бяха оставени на мира, и пак бяха тормозени и убивани, вече с активната помощ на САЩ и ЕС, които им изпратиха инструктори- да ги научат как по- добре да тормозят. Защото, бандеровците не бяха достатъчно рафинирани, явно. И въпреки нежеланието на двете автономии, украински говорещите, разрешиха на американците да нацвъкат на територията Украйна 74 натовски бази. 

И защото непрекъснато задаваш въпроса за нарушаването на споразуменията. Къде в тези споразумения пише, че като поемат ангажимента да гарантират сигурността на Украйна, страните ще го направят, разполагайки военни бази на НАТО  там? 

Има ли нужда да ти обясня каква е разликата в ситуацията при Италия и Полша, и да изброя с какво се различава от тази- с Украйна?

Я сега пак ми отговори кога започна тормоза над рускоезичното население в Украйна ? Хубаво виж загиналите от свете страни в конфликта (Украйна и ДНР) по години:

https://offnews.bg/analizi-i-komentari/ukrainskite-vlasti-ne-sa-izvarshvali-genotcid-v-donbas-772529.html

Кога Украйна и НАТО почнаха да си сътрудничат?

Чакам с нетърпение да прочета каква е разликата между Полша и Украйна.

ПП: наистина ли мислиш че един референдум е достатъчен за да се отцепи територия от държава ?

Филмът "Викингът". Току що го гледах и много ми хареса. Само не разбрах, какво общо има с либерастката доктрина. Авторите са либерасти, пък правят филм, който тотално отрича всичко либерастко. Няма гейове, лесбийки, братска любов, не на войната. Всичко е кръв, отмъщение, братоубийство, валхала, берксерски изтъпления. Сякаш искат да покажат, че руските лиготии във специалната операция са нищо и са съвсем нормални при едни конфликти , дори и между роднини..Сърца се вадят, кръв се лее, гърла се късат със зъби...Ама филма е як и кара да се замислиш къде сме били, къде сме сега и накъде сме се запътили. Ние, Българите.

преди 8 часа, miro20 написа:

Чакам да кажеш нещо което не е опровергано или поне седящо на някакви факти а не измишльотини , фантазии, конспирации , и доказани лъжи

Май няма да дочакам :) 

факт №1 - На 1.03 кмета на Буча се радва като малко дете че руснаците са се изтеглили. Няма и намек за никакви трупове на уличката.

факт №2 - На 4.03 се появяват "трупове" на хора на уличката, които никой не е потърсил в продължение на четири дни. 

факт№3 - Сам казваш, че някой е обстрелвал децата от ЛДНР още от 2014г. Мълчиш кат пукел и не казваш кой е този някой

факт№4 - Ти си лъжец, но калпав и елементарен за хващане. Казваш че съществува това:

на 14.05.2022 г. в 6:56, miro20 написа:

Да ти спестя мъките... Дори раша пропагандата изостави версиите за постановки и че са намерени труповете СЛЕД изтеглянето .:getout:

А ти още "взривяваш влакове" .... :giggle1:

... но някак си забрави да покажеш доказателства за тези свои думи.

на 12.05.2022 г. в 23:07, BANKATA написа:

Така е прав си.

'44 са окопирали България за няколко дни. 

В Украйна 3 месеца не могат да стигнат Днепър.

Миме, те са вече на десния му бряг бе седераст неук :D  Или и ти като цачев си мислиш че Херсон е на левия му бряг .или е вече завзет от укропитеците....... 

Ба си илитератите, елементарна география не знаете, да не споменавам за реалното положение на нещата  ... пфффф, смешник нещастен...

преди 3 минути, ivottoshev написа:

факт №1 - На 1.03 кмета на Буча се радва като малко дете че руснаците са се изтеглили. Няма и намек за никакви трупове на уличката.

факт №2 - На 4.03 се появяват "трупове" на хора на уличката, които никой не е потърсил в продължение на четири дни. 

факт№3 - Сам казваш, че някой е обстрелвал децата от ЛДНР още от 2014г. Мълчиш кат пукел и не казваш кой е този някой

факт№4 - Ти си лъжец, но калпав и елементарен за хващане. Казваш че съществува това:

... но някак си забрави да покажеш доказателства за тези свои думи.

Класически фейкомет и трол :)  НЯма какво да добавя. Всичко съм ти го натуквал и опровергавал по всякакви възможни начини. Мазохиста тошефффф  обаче все му е малко :)  

спекулант, лъжец , трол. Класически  :)

на 13.05.2022 г. в 6:27, bigiadri написа:

След изразходването на количествата в складовете ,Русия ще се върне в началото на дигиталната  ера/10-15 години назад/,техните оръжия ще загубят атрактивността  особено ако загубят в Украйна . Ще загубят пазари за износ ,което е и една от целите на САЩ. САЩ цели с увеличаване на износа си на оръжия да се превърне в хегемон ,в Европа вече го прави ,всички страни приеха 2% от бюджета за въоръжаване.И в крайна сметка какво постигна ГЛУПАКЪТ путин с войната в Украйна? То това го казва, един от най-добрите български журналисти ,с чувство на хумор ,ерудирано В.Найденов!

https://www.168chasa.bg/article/11555056

Ай ай ай, колко задълбочен анаЛлиз само :D ... от най уж добрия и " ерудиран "  Бг журналиСт ...

Ох, моля , не мe  разсмивайте толкова с подобни тъпотии плс.... :D  

преди 38 минути, BANKATA написа:

ПП: наистина ли мислиш че един референдум е достатъчен за да се отцепи територия от държава ?

А, ти забрави ли, че 3 месеца бомбардировки от НАТО, без санкцията на ООН, бяхаа достатъчни, за да се отцепи една територия от държава?  Значи, Косово може да се отцепи, сърбите може да бъдат засипвани с бомби, българите можахме да отнесем една ракета в София- столицата на държавата ни, но украинците не бива. И защо не бива? Защото краварските интереси са други- да обкръжат с бази на НАТО  границите на Русия. 

И не ми разправяй, че не одобряваш бомбардировките над сърбите и иракчаните, защото е срамота! И не мисли, че ако сто пъти повториш една лъжа, тя става истина! 

Писала съм ти и ще напиша пак- никой не бяга от хубавото! Набий си го в главата и престани да смяташ хората за дебили. Щом са решили, че искат автономия, значи не им е хубаво. Не само не им е хубаво, а вече не се е издържало. 

на 13.05.2022 г. в 8:59, miro20 написа:

Каква подкрепа бре  :)  140:5 говори ли ти нещо ?

И преди питах - Освен батьката Лукашенко , която пък подкрепя Путлер само за да не го наритат от власт, друг някой би  ли пратил армия в подкрепа на Путлер ?

Никой от изброените по горе, не.

Освен че се присъединяват към санкциите. И Китай и др.

Чшш, сороспийке, пак ли си на некста допинг :D ...

140 :5 е къде бе момо, в съвета на ООН, дето няма никак думата, а е просто лаладжийски форум , с дебелогъзи фурнаджии празнословци като теб :hush:

По делата им се съди е казано ... явно не си чел нали ;) 

Любимите ти укри продължават да ядат ярака с уж цялата подкрепа на 140 : 5 :biggrin::whist: 

Такива ми ти неща... цял запад уж против Русия, и цък, язък като чЕкия на пясъка ... 

преди 11 минути, miro20 написа:

Класически фейкомет и трол :)

Ти на себе си ли започна да правиш реклама ... :) 

п.п. Бог да ти прости волните и неволни грехове. Амин

на 13.05.2022 г. в 9:39, miro20 написа:

А руснаците продължават да представят своите си загуби на острова като украински :)

Айдеее, старата мандажа укропските сорспии от некста продължават да представят като своя победа.... :biggrin::hush::ph34r:

Дето се вика бит и еВан сороспия проукропски не си признава, а продължава да сънува просо.... 

на 13.05.2022 г. в 9:48, bigiadri написа:

Путин се мисли, че е управител на света,а украинците се бият за Родината и ще ПОБЕДАТ.Щяла нещо да ми купи?Смях и веселие!

Като гледам как подкрепят путин ...

А аз като гледам какви сороспии подкрепят западните напъни в Ухани, ми идва да се смея само :D ..Особено когато говорят за зради и перемохи :whist:

преди 7 минути, miro20 написа:

Класически фейкомет и трол :)  НЯма какво да добавя. Всичко съм ти го натуквал и опровергавал по всякакви възможни начини. Мазохиста тошефффф  обаче все му е малко :)  

спекулант, лъжец , трол. Класически  :)

Дишай, ръкаров, че не мож си държа вибратора. 

Кой те заблуди теб, че като стелеш чаршаф след чаршаф и опорка след опорка, и като пълниш темата с клипчета, пред които мастурбираш с кеф, хората ти вярват и приемат глупостите ти за истина? 

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.