Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Простакът непобедим ли е, или може да бъде победен?

Featured Replies

Понеже чух вчера една такава теза и се замислих така ли е или не е така. Кажете своите мнения по въпроса.

• Отговори 117
  • Прегледи 12,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Простака в повечето случаи е и глупав. Дори според Вас и всички наръчници и инструкции, Вие да сте победител, това действително може да е победа само в очите на околните с подходящо интелектуално ниво

• Мойра
    Мойра

"Простакът е кремък- корав и могъщ, Простакът е демон без лик, весдесъщ Акула на сухо, безкрил, а хвърчи. Удариш на кухо, простакът зв

• Търсещ истини
    Търсещ истини

Моля за уточнения. Каква е тезата, която чухте вчера?- че е непобедим или може да бъде победен? И по- важното, какви са характеристиките на простака? Това уточнение е много важно, защото в книгат

Публикувани изображения

преди 2 часа, Веси Филипова написа:

Понеже чух вчера една такава теза и се замислих така ли е или не е така. Кажете своите мнения по въпроса.

Моля за уточнения. Каква е тезата, която чухте вчера?- че е непобедим или може да бъде победен?

И по- важното, какви са характеристиките на простака? Това уточнение е много важно, защото в книгата, която е по темата

Как да победим простака - Анна Брагинец, Анастасия Грицай - книга

поради лош превод от руски простак е наречен наглеца, безсрамника, на руски "хам".

... и не бързайте, с отговорите, нито с въпросите, нека мине главоболието.

Простака в повечето случаи е и глупав. Дори според Вас и всички наръчници и инструкции, Вие да сте победител, това действително може да е победа само в очите на околните с подходящо интелектуално ниво, което им позволява да анализират достатъчно адекватно.

В ума на простака той винаги си остава победител. Така, че специално на него е много съмнително, че ще успеете да докажете каквото и да било.

Да победя простака за мен е когато не позволя в простащината си да възпрепятства моите намерения и действия. Иначе наистина в неговите си очи той може да е всякакъв и ако се приема по някакъя начин за победител, това не е от значение за мен. Но хората често търсят и (или даже предимно) признание от другите, и имат нужда от това признание за да се почувстват успели, прави, пълнота, завършеност... Всъщност простите хора са именно такива. 

Не можеш да го победиш, но може да бъде купен!!!

Аз казах!

преди 34 минути, dioib написа:

Не можеш да го победиш, но може да бъде купен!!!

Аз казах!

Можеш да го победиш, с мълчание.За купуването,всеки може да бъде купен.

преди 1 час, нушо написа:

Можеш да го победиш, с мълчание.За купуването,всеки може да бъде купен.

И за какво ти е да побеждаваш?! 

Простакът не може да е активен, за да представлява някаква заплаха за теб и затова е по-добре да го купиш, т.е. да му дадеш хартийки и да не ти пречи. 

Едно знам: Простакът не знае какво е Любов, Щастие и т.н. и по една или друга причина към него трябва да подхождаш сЪ жалост. 

По-мое мнение (от една друга гледна точка), то най-доброто "оръжие" срещу простака не е мълчанието, не е и словото, а да бъдеш милостив. Той сам ще се погуби след това, защото ще разбере, че не може да те победи. Не мислете, че простакът не е умен. ;) 

преди 30 минути, dioib написа:

И за какво ти е да побеждаваш?! 

Простакът не може да е активен, за да представлява някаква заплаха за теб и затова е по-добре да го купиш, т.е. да му дадеш хартийки и да не ти пречи. 

Едно знам: Простакът не знае какво е Любов, Щастие и т.н. и по една или друга причина към него трябва да подхождаш сЪ жалост. 

По-мое мнение (от една друга гледна точка), то най-доброто "оръжие" срещу простака не е мълчанието, не е и словото, а да бъдеш милостив. Той сам ще се погуби след това, защото ще разбере, че не може да те победи. Не мислете, че простакът не е умен. ;) 

Забравил си да напишеш: "Аз казах"

Технически,  грамотен си. Не ни разваляй мнението за теб.

преди 8 минути, Kolev72 написа:

Забравил си да напишеш: "Аз казах"

Технически,  грамотен си. Не ни разваляй мнението за теб.

В някои случаи не го слагам, защото считам, че другия е схватлив. ;) 

преди 1 минута, dioib написа:

В някои случаи не го слагам, защото считам, че другия е схватлив. ;) 

Ахааа! Вече ще го зная. Да беше го споменал по рано.

"Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, весдесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Простакът не чака, не знае предел
и стига простакът до своята цел,
Защото простаци край него вървят
и дават му знаци и правят му път
Надкласов, безкласов, без род и съюз,
но винаги касов, но винаги в плюс
Без ден да протакаш, дори да кърви
война на простака до смърт обяви
За срам на Европа, на всичките нас,
когато докопа в ръцете си власт
По страшен от спина, по-жилав от рака,
сега за сега се оказа простака."
Радой Ралин

Според мен е излишно хабене на време и нерви да общуваш и да се бориш с простаци.
Те винаги си остават такива, каквито са.
преди 33 минути, Мойра написа:
"война на простака до смърт обяви"
Радой Ралин

Според мен е излишно хабене на време и нерви да общуваш и да се бориш с простаци.

Отричате провидението на поета. Ами, добре.

преди 11 минути, Търсещ истини написа:

защо съм толкуз умен ве,  ми щото другите са тъпи
аз не съм простак, другите са такива
разбирам нещата,  щото другите са некадърници
познай къф съм аз

преди 9 минути, дръндю написа:

защо съм толкуз умен ве,  ми щото другите са тъпи
аз не съм простак, другите са такива
разбирам нещата,  щото другите са некадърници
познай къф съм аз

Според мен отговор на гатанката е малко умен. В малкия кръг на знанията си се чувстваш уверен, разбираш нещата, а за голям кръг не си чувал.

именно
простака е такъв спрямо определен кръг
грубо казано:
ако професор доде у катуня шъй голем простак

преди 16 часа, Веси Филипова написа:

Под Простак разбирам, човек, който няма уважение към другите. Някакъв нарцис и егоцентрик без ценности и морал. Това да го победиш означава за мен да го промениш. Единствения начин е той да ги осъзнае и само да поиска това.

преди 4 минути, Христофор_първи написа:

Под Простак разбирам, човек, който няма уважение към другите

преди 4 минути, Христофор_първи написа:

Единствения начин е той да ги осъзнае и само да поиска това.

ако съм велик в моите очи, дали ще искам да се променям?

преди 1 минута, дръндю написа:

ако съм велик в моите очи, дали ще искам да се променям?

Ако живота те натика в среда на непростаци със сигурност.

преди 2 минути, Христофор_първи написа:

Ако живота те натика в среда на непростаци със сигурност.

среда на непростаци няма
всички проявяваме в една или друга степен простащина, която по-същество е злоба, омраза и нетърпимост
1071323396_.JPG.7f798b584d2fc7ca46e1e645dc0fd0fe.JPG

преди 57 минути, Търсещ истини написа:

Аз нв виждам противоречие. "Война на простаците и простащината" за мен е неприемането им, недопускането от самия себе си. Важно е изграждането на ясна позиция и отношение към простащината като ненужна, принизяваща човека, некореспондираща с морала, разумните и развити човешки взаимоотношения... Т.е. изобщо нв е нужно задължително някакво открито противопоставяне и воюване. В стремежа си да бъде и утвърди в себе си всичко противоположно на простака, човек определено воюва с простащината. 

• Автор

вчера отново се сблъсках с простаци, да ви кажа честно, направих се и аз на изрод и типигьоз и ги смачках. С две думи- на простащината май трябва да се отвърне по същия начин- с наглост или агресия. МАЙ ТОВА Е РЕЦЕПТАТА ЗА БОРБА С ПРОСТАКА. и ДА ВИ КАЖА- ВИДЯХ СТРАДАНИЕ В ОЧИТЕ ИМ. НА ПРОСТАКЕСИТЕ. пОЧУВСТВАХА СЕ СМАЧКАНИ. бИЛ НЕПОБЕДИМ ПРОСТАКА ЛИ, А...,?

За огромно съжаление, простащината е събирателен образ на много неприети определителни. Проблема на обществото е в търпимостта към типове налагащи просташкия начин на поведение като допустимо поведение/отклонение. Дори и тук, в тези прекрасни форуми, в които трябва да сме далеч по-обиграни личности в начина на поведение плюс присъствието на приблизително твърда модерация, се  допуска понякога такива отклонения. :halloween10:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.