Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Американизация и отричане на всичко българско

Featured Replies

преди 37 минути, Емил Костов написа:

Като се пробваш ще разбереш за какво иде реч! 

Да ти кажа, свиква се с всичко. И с имането и с нямането. До третия ден е по-болезнено, после намираш алтернативи. И да знаеш, хич не са лоши, като ги опиташ и после сам си се връщаш към тях, някак по-ненатоварващи са. 

• Отговори 883
  • Прегледи 39,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Дай пример на останалите като се гръмнеш.  

• цър-вул
    цър-вул

А ти к'ъф си?

• За теб е по добре да сме си останали под турско величие ли ? Санкции които нанесоха повече вреда на ЕС отколкото на Русия 

Публикувани изображения

преди 2 минути, Мери Динолова написа:

Да ти кажа, свиква се с всичко. И с имането и с нямането. До третия ден е по-болезнено, после намираш алтернативи. И да знаеш, хич не са лоши, като ги опиташ и после сам си се връщаш към тях, някак по-ненатоварващи са. 

Хайде и ти се включи. Пробвайте се бе господа. Не ми го говорете само. Направете си го просто за тест. Но няма да смеете!

• Автор
преди 9 минути, valkiria1 написа:

Ами то българския не им трябва в САЩ,драга ми Анне. Аз го поддържам само заради паметта на баща ми и за да не го забравя влизам в тоя форум да се дракам с Профрута и други мокасини дето гадаят на боб.

Е,намерила си и ти на какво да се възмущаваш.

Колко народ взе книжка по време на пандемията само с тапията за образование и с нотариално заверен документ от единия родител че е съгласен детето му да стане шофьор.Правя уговорката ,че във всеки щат е различно.В някои даже няма изискване да минеш и през курсове-тест на компютър за някои основни положения, тест на пътя дали можеш да държиш волана ,да караш направо и да завиваш в двете посоки и си ОК.

Апропо Анне имаш ли представа от разстоянията в САЩ ?

Е, като знаеш,тогава недей да плещиш врели некипели.

Принципно превода на думата е "земя между две реки".Този лагер се намира на територията на Куба - Доста дълго време иначе твърдия комунист и радетел за човешки права Фидел получавал тлъсти пачки от САЩ заради лагера. И се радвай ,че не ви се е налагало да имате лагер от такъв вид при вас. Наясно си каква паплач е била зъдържана там. Доколкото си спомням в Бг май ви пратиха един такъв екземпляр ,когато закриваха основния лагер . Доста  оревахте пространството ,че ви карат терорист да го заселват в Бг.

Това с книжките в САЩ си е направо компромат!:no-no::ohmy::eek: Значи, ясно как в САЩ се взима книжка. Пълен ужас. И ти си се навряла да живееш там? Това си е прецаквация. Тук може и да сме зле, но поне няма шофиращи тийнейджъри по пътищата ни.

За "Гуантанамо" силно се съмнявам да е лагер само за ислямски терористи.  А за Фидел Кастро недей да говориш глупости.

Все по - спокойно ми става, че живеем в България. В САЩ нищо не е както трябва. Редът и правилата там са само на хартия.

А какво ще кажеш за американското образование?

преди 1 минута, Anneliese написа:

Тук може и да сме зле, но поне няма шофиращи тийнейджъри по пътищата ни.

Надявам се ,че не вярваш в това .

• Автор
преди 4 минути, AAUUXX написа:

Надявам се ,че не вярваш в това .

Имах предвид такива с книжки. Иначе, че има идиотчета, дето крадат коли и правят глупости по пътя, има. Повечето обаче катастрофират и умират. От чиста глупост.

Шофьорските книжки на 16 - годишните американци не важат у нас, нали?

преди 39 минути, Bubbles написа:

То не е въпроса дали Джони от едикоеси затънтено село в прерията знае за България мъ кака,

Не само Джони ,дали от прерията или от етикета ,ами  и на индианците не им пука и не ги интересува къде е Бг.

Поне един онеправдан потомък на Винету да дойде към българско , ами то..натискат се в Лас Вегас, защото покрай казината станаха мултимилионери...на другите им плащат стотици хиляди долари на година да се правят че живеят във вигвами и още мислят за Виракоча.

преди 39 минути, Bubbles написа:

е Джонджа лодкара и тия дето му дърпат конците си завурат големите носове и не само в България ами в целия ЕС и всяка страна която им го позволява.

това е политика и нито на мен нито на теб е дадено да разбираме тънкостите и. Поне аз нямам и желание.

Принципно се знае,че колкото си по-малък толкова си по -зависим,за толкова векове би  трябвало да свикнете вече,че никога и нищо няма да зависи от вас .И да не свикнете все тая..

Едно трябва да ви се признае..имате най-невероятните политици на света. С такъв хъс загробват България .

преди 3 минути, Anneliese написа:

Имах предвид такива с книжки. Иначе, че има идиотчета, дето крадат коли и правят глупости по пътя, има. Повечето обаче катастрофират и умират. От чиста глупост.

На 18г също е младеж без опит зад волана ,не виждам каква е разликата .

преди 15 минути, Anneliese написа:

А какво ще кажеш за американското образование?

Какви са ти оплакванията от него ?😂

преди 20 минути, Емил Костов написа:

Хайде и ти се включи. Пробвайте се бе господа. Не ми го говорете само. Направете си го просто за тест. Но няма да смеете!

Изпробвано. 

преди 9 минути, Anneliese написа:

мдаа, те затва не идват в България

преди 1 минута, дръндю написа:

мдаа, те затва не идват в България

Ней ,а защот не им плуват колите ,как да я докра до тук през голямата локва :D

преди 4 минути, Мери Динолова написа:

Изпробвано. 

Въобще нищо не си пробвала. Но ако искаш можем да снимаме клипче как се пробваш. ВСЕКИ  един от вас е добре дошъл, за да му докажа, че не може без интернет. 15 години го работя това нещо и знам за какво иде реч! 

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Като мен за час - два ли ? :D

Първо три дни от 8,00 до 16,00 часа, после, цели три дни.

• Автор
преди 15 минути, AAUUXX написа:

На 18г също е младеж без опит зад волана ,не виждам каква е разликата .

Само че има разлика в акълите на 16 и на 18 - годишните. 16 - годишните са все още с мисленето на деца и за тях колите са игра, не мислят за последствията.  18 - годишните поне са минали курс, да не говорим и че имат малко повече опит  от малчовците на 16, вълнуват ги други неща, не гъзарията. Повечето на 18 вече мислят за университет, реализация в чужбина, работа, връзки................

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Що не ползва мобилния кат всички ?

Нямаше клетка. Заглушена беше. 

""Доколкото си спомням в Бг май ви пратиха един такъв екземпляр ,когато закриваха основния лагер . Доста  оревахте пространството ,че ви карат терорист да го заселват в Бг."

Не до колкото а отлично си го спомняш. 

И трябваше да го пуснат из Берковския вилает да поувършее някоя мома на бърза ръка. Анка , ако беше го видяла на живо, щеше да и се изправи вълната по краката!

• Автор
преди 13 минути, valkiria1 написа:

Какви са ти оплакванията от него ?😂

Много.

Учебната им година започва през август - пълно безумие.

В класните им стаи има само единични чинове или такива столове с мънички маси, дето и учебник не побират.

Има свободноизбираеми предмети.

Абе, писала съм по - горе.

Даже си нямат и празник като 24 май.

Липсата им на празничен първи учебен ден е депресираща.

преди 1 минута, Anneliese написа:

Много.

Учебната им година започва през август - пълно безумие.

В класните им стаи има само единични чинове или такива столове с мънички маси, дето и учебник не побират.

Има свободноизбираеми предмети.

Абе, писала съм по - горе.

Даже си нямат и празник като 24 май.

Липсата им на празничен първи учебен ден е депресираща.

Ма ти още учиш ли или просто си пишеш поредните олигофренски простотии за да си във форума?!

преди 30 минути, Anneliese написа:

Много.

Драга ми Анне, не обобщавай нещата ....Харвард е невинен. ПростоКиро е виновен.

Разбира се преди това българите трябва да научат,  че между Харвардски университет и Harvard Business School, има разлика,макар и последното да е част от първото.

• Автор

Просто ми е интересно как не им е неудобно да учат на мънички чинчета.  Или да нямат съседи по чин.

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Ще има не бой се! Системата ще се рестартира. Всичко ново е забравено старо. България не за първи път е в такова положение.

Това звучи като нещо казано ви от старшинката в умиращата българска армия г-н Костов.Освен ако не говорите за почти забравеното османско робство то и сега не е връзване относно "независмиост".При все в началото на соца много хора са казвали че по турско било по-добре.

преди 13 минути, Anneliese написа:

Просто ми е интересно как не им е неудобно да учат на мънички чинчета.  Или да нямат съседи по чин.

Има ли значение материалната база? И навън на улицата да учиш, щом имаш качествен учител и ти умееш да попиваш, всичко става. Няма значение материалната база. Учител и ученици това е нужно.

Ако нямаш учител и не ти се учи, ако щеш не Харвард, Станфорд, а не знам къде учи, няма да стане.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.