Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Психология на разговора

Featured Replies

току-що, Just a Stranger написа:

Добре. Щом толкова държиш, че прегарям, така да е. Виждам как с подобни изказвания опитваш да демонстрираш компетентност за моя сметка. Станахте множко, но пък това може би е добър знак за мен.

Тцъ, просто изказвам личното си мнение...

Невъзможно е в подобен форум да имаш претенция за компетентност....

За мен и това ти мнение е прегаряне....

А окончателния ти извод е... да го наречем детински...

Нищо лично...

Не приемай нещата лично и няма да прегаряш...

Тогава може и да откриеш, че не всичко казано със сериозен тон е сериозно, а с несериозен е несериозно...

Понякога ироничните забележки всъщност са начин да получиш много по-ценна информация...

Ако под "сериозен" разговор" разбираш събеседване с хора, които имат твоите виждания, аплодират те и т.н., то значи спираш да се развиваш....

• Отговори 198
  • Прегледи 17,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• от това че  народо е прост и ако не намачкаш  клечката трябва да ги намачкаш тях  и шибнеш един шамар примерно   тая тема защо я пусна да се похвалиш че си управител я ка

• (:IдioiдI:)
    (:IдioiдI:)

Проблема се е появил в следствие на досадата. Сам казвате, че е свързан с "труден' и "деликатен' обсъждан проблем.  Нямате идея как да го разрешите, но се изисква от вас решение, а то е пряко свъ

• мачкай каквото мачкаш взимай парите не  е будала този който яде баницата  и аз мисля така но не съм съгласен че не може да се  справи а по скоро го занимават с глупости

преди 18 минути, andiay написа:

Невъзможно е в подобен форум да имаш претенция за компетентност....

За мен и това ти мнение е прегаряне

Възможно е. Защо да не е? 

Продължаваш да настояваш за прегарянето, та току виж наистина се получило. Е, няма да се получи.

преди 24 минути, andiay написа:

Не приемай нещата лично и няма да прегаряш

Пишеш лично на мен, значи е лично. 

преди 27 минути, andiay написа:

Ако под "сериозен" разговор" разбираш събеседване с хора, които имат твоите виждания, аплодират те и т.н., то значи спираш да се развиваш

Не, не разбирам това. Но виж, това, че първото ти допускане е такова, наистина ми казва много за теб.

преди 2 минути, Just a Stranger написа:

Възможно е. Защо да не е? 

Продължаваш да настояваш за прегарянето, та току виж наистина се получило. Е, няма да се получи.

Защото ще си останат само претенции...

Как ще докажеш моята некомпетентност или своята компетентност?

Не настоявам, просто споделям мнението си, относно твоите реакции....

Дали го приемаш или не, не е нещо което зависи от мен...

преди 7 минути, Just a Stranger написа:

Пишеш лично на мен, значи е лично. 

И ти ми отговаряш лично на мен, но не го приемам лично....

За да стане лично, требе най-малкото да се познаваме и ред други подробности....

В случая изказвам лично мое мнение по повод нещо написано от теб, то ще е такова независимо кой е написал това, което цитирам...

В конкретния случай си бил ти, но можеше и да е произволен друг, това не би променило мнението ми...

Коментирам написаното, а не написалият го....

Затова и няма нищо лично...

преди 15 минути, Just a Stranger написа:

Не, не разбирам това. Но виж, това, че първото ти допускане е такова, наистина ми казва много за теб.

Всеки чува дотолкова, доколкото позволява слухът му....

Понякога мозъкът ни допълва слуха, опирайки се на предходни преживявания и ние смятаме, че чуваме нещо и дори реагираме, все едно наистина сме чули и занапред ще вярваме, че сме го чули....

Но... кой какво е чул и как го е интерпретирал, няма никакво значение...

Дефинирай тогава "сериозен разговор"....

преди 46 минути, andiay написа:

Защото ще си останат само претенции...

Как ще докажеш моята некомпетентност или своята компетентност?

Тя компетентността се вижда и няма нужда да бъде доказвана. Доказателства искат именно некомпетентните. Няма нужда и от претенции, че си компетентен. Но пак повтарям, че сериозна дискусия може и да има без някаква чак толкова голяма компетентност.

преди 53 минути, andiay написа:

И ти ми отговаряш лично на мен, но не го приемам лично

А би трябвало. Написаното в случая е лично.

преди 54 минути, andiay написа:

За да стане лично, требе най-малкото да се познаваме и ред други подробности

Не мисля така. 

преди 55 минути, andiay написа:

Дефинирай тогава "сериозен разговор"....

Не го ли направих? Най-общо разговор по темата с цел развитието й създаване на условия за обогатяване на участниците.

преди 33 минути, Just a Stranger написа:

разговор по темата с цел развитието й създаване на условия за обогатяване на участниците.

Това е само клише и с повторения показваш че си вярваш, че искаш да е така, но има една важна особеност - споделянето на лични преживелици не носи задължително нещо, което да обогати друг реципиент.

Лични преживявания, впечатления, вярвания и фантазии - не обогатяват никого друг, с изключение, че при обмен на тия някои фантазьори заимстват от други, които също заимстват. Всеки заимства от това, което стига до него, подбира си според "падалката" ( съотсветствието) с неговите лични пристрастия и потребности да си достави нужните нему преживявания.

Разговори, обмен, които са на емоционално-чувствена основа имат точно същия на тях заряд, цел и насоченост, който си е по съответствие. Това е единствената форма, при която всъщност полза носи този, който си играе на "споделяне", и целта е да се разтовари, да си поговори.. Особено сред виртуала - да си "сподели" преживяванките си, за да ги утвърди чрез повторения и отново да ги получи чрез повторение.

Така, че с теоретични постановки си се научил да си оправдаваш чисто личностните си нужди да си 'споделяш', защото в живота си извън виртуала това ти е проблем и няма с кого да го правиш, както ти е нужно. Но тия "споделяния" нямат никаква познавателна стойност, те не предават житейски опит - които са именно ценните за развитието, защото са с "извънчовешка/между човешка стойност", а не са поредния материал някой да се окопава сред фантазната си черупка.

Направил си си множество елементарни подборни от заемки с които да си оправдаваш фантазното си съществуване. Сигурно за теб  си е ок, но "обогатяване" с нещо - не се предлага. Личните фантазии на някого нямат познавателна стойност, за да послужат на друга личност в нейният път за развитие.

един от примерите за същото е леенето на заемки от твоята лична библия, което само по себе си също е много показателно какво те интересува, как си го 'докарваш" за да се самозаблуждаваш че е "разбиране". Всъщност всичко ти е подменено, защото голяма част от живота ти е минала сред това да си съставяш и подреждаш и комбинираш заемки сред които да се позиционираш и да си намериш подходяща роля за "филмовия ти герой.

преди 33 минути, Just a Stranger написа:

Но пак повтарям, че сериозна дискусия може и да има без някаква чак толкова голяма компетентност.

За да има стойност нещо, не е извън човека. Познавателна стойност има нещо, което носи познание. А ти си имаш етикет за познанието, защото ти не си човек на Познанието. Твоят свят е от повярвания и преживявания от тях - това имаш, това предлагаш, в комплект със заучеми комбинации от заемки, с които осигуряваш преживяванията от които имаш нужда. Именно заради същото компетентността не ти е толкова нужна, а и не я предлагаш, защото... за преживявания и играта с тях не е никакво условие за да е важно.

Форумът не ти е заложник на това и както вече виждаш твърде много хора вече ти заявяват основания че имаш проблем и че той се основава на претенциите, на декларациите и на липсата на съотвевтствие с това че не предлагаш качество за тия претенции.

Проблемът с "личното ти отношение" е основния проблем сред всички теми, вкл и на инерцията ти с ника "рамус". Виж колко хора ти го написаха... но не. Излизаш често с номера "аз си знам за мен си", но това 'знам' е просто твоята заблуда. В случая - щом "ти си знаеш" какво точно предлагаш за да имаш претенцията че предлагаш 'обогатяване" на някого при "разгтовор"?

Доста съм впечатлен от колегата @andiayв темата...
За няколко коментара ти написа доста адекватни неща, при това доста точни, доста премерено ги предложи... Ето това означава че някой има съдържание, защото това издава умения, опит и дадености... Дали, доколко... е друг въпрос и зависи какво, олко и доколко би ги разкрил...

Идеята ми е, че именно такива ;разговори" носят познание, носят познавателни ползи, и става само през хора които самите те имат съдържание, имат качества и с тях - генерират "качество".

И парадокса отново с твоите лични нагласации - хем изразяваш че "всеки разговор бил..." обаче когато точно такъв го водят с теб... ти не можеш да извлечеш ползи именно заради личното си отношение, пристрастия и наранено самочувствие... Свикнал си да е на твоето, ти да определяш, ти да "водиш", ти да говориш - често в играта как 'проповадвяш в ролята на говорител на трибуна пред множество, което се е събрало да те чуе, да му предложиш своите "прешъс" ...

Фантазиите сред които живееш те определят напълно и докрай. Това демонстрираш сред форума... Но извън целия мизансцен е една съвсем друга картина, която за пореден път пореден форумен колега ти излага... И - твоето отношение е повторяемо и съвсем емоционално-пристрастно.

преди 42 минути, Just a Stranger написа:

Тя компетентността се вижда и няма нужда да бъде доказвана. Доказателства искат именно некомпетентните. Няма нужда и от претенции, че си компетентен. Но пак повтарям, че сериозна дискусия може и да има без някаква чак толкова голяма компетентност.

Вижда от кого?

И решава, че е видял как?

Няма как да има сериозна дискусия при условие, че всеки от участниците в нея има свое "виждане" за компетентност или липса на такава....

Ако ти си наистина компетентен по дадена тема - имаш завършено необходимото образование, практикуваш успешно подобна професия и т.н., а аз имам самочувствието, че съм компетентен, понеже съм прочел, гледал или чул нещичко, а не те познавам, то как бих оценил твоята компетентност?

И що за сериозен разговор може да се получи между нас?

Има едно клише - не е проблем човек, който не е прочел нито една гнига, по-голям проблем е човек прочел само една, а най-голям проблем са тези прочели много книги, но само в началото и края им...

А би трябвало. Написаното в случая е лично

Обясних кога нещо може да бъде прието за лично...

Но... имаш пълното право да си внушаваш, каквото поискаш...

Не мисля така.

Това не е мой проблем....

Не го ли направих? Най-общо разговор по темата с цел развитието й създаване на условия за обогатяване на участниците.

За да има обогатяване чрез анонимна кореспонденция, каквато се явява всяка една "дискусия" във интернет форум, то трябва да има ясно признат авторитет, който да отсява плявата от зърното...

Това е невъзможно при подобен род "разговори"....

Тук може някой и да успее да се обогати със "зърно", но далеч по-голяма вероятност има да се "обогати" с плява, смятайки че е в състояние да отсява сам...

преди 8 минути, andiay написа:

За да има обогатяване чрез анонимна кореспонденция, каквато се явява всяка една "дискусия" във интернет форум, то трябва да има ясно признат авторитет, който да отсява плявата от зърното...

То щото и ти си един страшен авторитет. :lol6:

току-що, Гражданин написа:

То щото и ти си един страшен авторитет. :lol6:

И къде съм казал, че съм?

току-що, andiay написа:

И къде съм казал, че съм?

По-горе му говориш на човека как не трябвало да си казва мнението, щото дискусията в онлайн форум е много претенциозно нещо, изисквала големи познания, ясно признат авторитет дето да пресее плявата от зърното... Още малко ти трябваше да се подпишеш с името си под този манифест и да го кръстиш „Втори Манифест на Комунистическата партия“ . :lol6::lol6:

По-горе му говориш на човека как не трябвало да си казва мнението, щото дискусията в онлайн форум е много претенциозно нещо, изисквала големи познания, ясно признат авторитет дето да пресее плявата от зърното... Още малко ти трябваше да се подпишеш с името си под този манифест и да го кръстиш „Втори Манифест на Комунистическата партия“ . :lol6::lol6:

Казвал ли съм ти, че можеш да четеш, но не си се научил да прочиташ?

Мисля, че да....

Всъщност не само на него казвам, че "дискусията" в онлайн форум, между анонимни, непознаващи се помежду си участници, не е дискусия в смисъла на тази дума и няма как да доведе до "обогатяване" на познанието, освен чисто случайно...

Това е така, не защото аз го казвам, а защото за "познание" не може да се разчита на случайността....

И ти си удачен пример за това, можеш да четеш, но не умееш да прочиташ (т.е. не си в състояние да осмислиш)...

За да придобиеш познание се изисква систематизиран подход, който започва да се формира в ранна детска възраст, минава през четене на много и разнообразни книги (по спомен - за да развиеш природния си умствен капацитет, то до 16 годишна възраст требе да си прочел поне 800 книги), после се надгражда от четене на възможно най-голям брой гледни точки в специализирана научна (да не се бърка с научно-популярна, тя е за предходния етап) литература и непрекъснато следене на новостите в нея за дадения раздел от познанието....

Иначе мнението си може и трябва да казва всеки, това е идеята на един онлайн форум...

Колкото хора, толкова мнения...

От мнения познание нимойш доби, нит па да са "обогатиш"....

Сериозна дискусия между анонимни онлайн потребители е "мишън импосибъл", дори всичките в реалността да са капацитети по темата...

Просто е част от човешката природа...

преди 16 минути, andiay написа:

Казвал ли съм ти, че можеш да четеш, но не си се научил да прочиташ?

Мисля, че да....

Всъщност не само на него казвам, че "дискусията" в онлайн форум, между анонимни, непознаващи се помежду си участници, не е дискусия в смисъла на тази дума и няма как да доведе до "обогатяване" на познанието, освен чисто случайно...

Това е така, не защото аз го казвам, а защото за "познание" не може да се разчита на случайността....

И ти си удачен пример за това, можеш да четеш, но не умееш да прочиташ (т.е. не си в състояние да осмислиш)...

Обогатяването във форуми е трудно, когато истински пълнеж в мненията липсва. Ти си мисиш, че ако хората не са анонимни ще стане по-добра дискусия ли? Хората могат да са интересни независимо дали ще са анономни или ще се представят по лична карта. Повечето от информацията за далновидните си прозрения за живота, която средностатистическото кречетало във форумите си мисли, че споделя на другите и те я чуват за първи път е била достъпна поне за мен много преди това. И като усетя, че няма пълнеж в такова мнение, което да ме изненада, още след 2-3я ред (което е доста щедро от моя страна, ако чак до там съм стигнал да го чета въпросния "индивид") осъзнавам, че няма какво да чета.

За да придобиеш познание се изисква систематизиран подход, който започва да се формира в ранна детска възраст, минава през четене на много и разнообразни книги (по спомен - за да развиеш природния си умствен капацитет, то до 16 годишна възраст требе да си прочел поне 800 книги), после се надгражда от четене на възможно най-голям брой гледни точки в специализирана научна (да не се бърка с научно-популярна, тя е за предходния етап) литература и непрекъснато следене на новостите в нея за дадения раздел от познанието....

На 16 годишна възраст няма как да си прочел поне 800 книги, защото освен ако не са комикси, това звучи като царя, който оправи страната за 800 дни. Интелектът зависи от друго, не от обема на прочетените редове, а от това как пресяваш информацията.

Иначе мнението си може и трябва да казва всеки, това е идеята на един онлайн форум...

Колкото хора, толкова мнения...

От мнения познание нимойш доби, нит па да са "обогатиш"....

Сериозна дискусия между анонимни онлайн потребители е "мишън импосибъл", дори всичките в реалността да са капацитети по темата...

Просто е част от човешката природа...

С мен можеше сериозно да водиш разговор "тогава" и то по интересни теми, но ти ме загуби и то съвсем съзнателно, когато тя ти диктуваше какво да ми пишеш. И да се правиш на капацитет, и даже и да беше, вече е късно за други впечатления.

преди 59 минути, andiay написа:

Няма как да има сериозна дискусия при условие, че всеки от участниците в нея има свое "виждане" за компетентност или липса на такава

Има. Просто акцентът трябва да е върху темата, а не дали и кой колко е компетентен. И това не са презположения, а нещо изпитано.

преди 1 час, andiay написа:

За да има обогатяване чрез анонимна кореспонденция, каквато се явява всяка една "дискусия" във интернет форум, то трябва да има ясно признат авторитет, който да отсява плявата от зърното

Отново не мисля така. Нужно е само желание, непредубеденост и толерантност. Ти пишеш за нещо различно - дискусията да доведе до някакво общо становище, което да приемат всички. Това би било по-скоро лекция. Намирам за по-полезно представянето на множество гледни точки без стремеж някоя да изпъкне. Някоя все пак ще изпъкне по отношение на отделния участник, тъй като той ще си изгради позиция, но тя ще е важна преди всичко за пред него си. Разбирането така или иначе е индивидуално и дори някой да приеме нещо казано от друг, той няма да приеме точно същото нещо. Ще приеме своята интерпретация. Аз съм за това дискусията да предлага възможности, а не да задължава. Така всеки ще може евентуално сам да намери нужното му според собствената си преценка.

Обогатяването във форуми е трудно, когато истински пълнеж в мненията липсва.

"Обогатяването" във "форуми като този е не трудно, а евентуално случайно....

"Пълнеж" и съответно "обогатяване" от него, чрез онлайн форум, може да има само в специализирани тематични затворени форуми, които обаче изискват преди да пишеш, да докажеш, че самият ти имаш необходимия минимум "пълнеж"....

Там вече има конкуренция на различни мнения, всяко от които е подплатено с "пълнеж"....

А във свободни и общодостъпни форуми като този, имаме мнения за пълнеж...

преди 2 минути, Гражданин написа:

Ти си мисиш, че ако хората не са анонимни ще стане по-добра дискусия ли?

Пак четеш, но доказваш, че не можеш да прочиташ....

Когато хората не са анонимни, т.е. ясно е кой какъв е, какво образование има, каква професия практикува, какви постижения има в дадената област и т.н., то комуникацията рязко минава на едно друго ниво...

Просто се включват някои задръжки, която пълната анонимност изключва...

преди 8 минути, Гражданин написа:

Хората могат да са интересни независимо дали ще са анономни или ще се представят по лична карта.

Хората могат да бъдат и са интересни, но какво от това?

Дали някой ми е интересен не води до извода, че може да ме "обогати"....

И идиотите са ми интересни, даже бих казал най-интересни....

преди 12 минути, Гражданин написа:

Повечето от информацията за далновидните си прозрения за живота, която средностатистическото кречетало във форумите си мисли, че споделя на другите и те я чуват за първи път е била достъпна поне за мен много преди това. И като усетя, че няма пълнеж в такова мнение, което да ме изненада, още след 2-3я ред (което е доста щедро) осъзнавам, че няма какво да чета.

Личните чувства, емоции, прозрения, симпатии, антипатии, възгледи за живота, субективно възприемане на реалността и т.н., са все неща които нито ме вълн6уват, нито пък имам желание или възможност да променям...

Казах ти, проблемът ти не е свързан с четене, а с прочитане....

И... предубеждение...

Но... това не ме касае по никакъв начин....

преди 19 минути, Гражданин написа:

На 16 годишна възраст няма как да си прочел поне 800 книги, защото освен ако не са комиски, това звучи като царя, който оправи страната за 800 дни. Интелектът зависи от друго, не от обема на прочетените редове, а от това как пресяваш информацията.

Щом казваш...

Има хора прочели до 16 год. и по 1200 книги, а не 800....

При това не просто чели, а прочели...

Всеки се ражда с определен интелектуален потенциал, който или ще успее да развие, или ще погуби...

Не може да го надскочи....

За да се научиш да пресяваш информацията, се изискват специфични умения, които се развиват с четене и последващо осмисляне на прочетеното....

И пак имат лимит - биологично заложеното....

Никой не се ражда с готовото умение да пресява информация...

преди 33 минути, Гражданин написа:

С мен можеше сериозно да водиш разговор "тогава" и то по интересни теми, но ти ме загуби и то съвсем съзнателно, когато тя ти диктуваше какво да ми пишеш.

С теб е невъзможно да водя сериозен разговор, освен по изброените по-горе причини, а и защото приемаш фантазиите си за реалност....

При теб липсва познание необходимо за сериозен разговор, а има сляпа вяра в собствената ти интуиция, която вяра, като всяка вяра, не се нуждае от доказателства....

Самият факт, че дали да водиш "сериозен разговор" или не е решение взето под вярата в някаква фикс идея, че митичната "Тя", иначе Сирена / Инана, ми е диктувала, какво да пиша, при условие, че моите възгледи и съответно мнения, нямат нищо общо с нейните, е сигурно доказателство, че няма как да водим смислен разговор....

По която и да е тема....

преди 47 минути, Гражданин написа:

И да се правиш на капацитет, и даже и да беше, вече е късно за други впечатления.

Нито се правя, нито искам да бъда възприеман като капацитет от когото и да било, казах вече, че тук това са празни думички...

Да впечатлявам па още по малко...

Тези неща съм ги запазил за реалността, там те имат някакво значение...

Във виртуала това е обсесията на тези, за които е невъзможно да го постигнат в реалността...

Но щом сам та изгубил безвъзвратно - поскам салза... даже две... лева и десна....

И продължавам живота си както досега...

И тук, и в реалността....

преди 52 минути, Just a Stranger написа:

Има. Просто акцентът трябва да е върху темата, а не дали и кой колко е компетентен. И това не са презположения, а нещо изпитано.

И ако не си наясно с компетенциите, то как ще постигнеш акцент върху темата?

Или важното е да се говори нещо, па било и пълна глупост, но да е по темата...

Това не е дискусия, а разговор в селска кръчма...

Или сбирка в АА....

преди 57 минути, Just a Stranger написа:

Отново не мисля така. Нужно е само желание, непредубеденост и толерантност.

С желание, непредубеденост и толерантност, не може да придобиеш познание....

А ти самия не притежаваш и непредубедеността....

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Ти пишеш за нещо различно - дискусията да доведе до някакво общо становище, което да приемат всички. Това би било по-скоро лекция.

Подозирам, че никога не си бил участник нито на истинска лекция (където в края слушателите задават въпроси към лектора, често оспорващи тезата му), нито в истински дебат (където ролята на капацитета играе т.н. модератор/и), нито в реална дискусия на хора имащи поне необходимия минимум за да дискутират...

Намирам за по-полезно представянето на множество гледни точки без стремеж някоя да изпъкне.

И какво ако тези множество гледни точки са на хора, които само си мислят, че имат някакво понятие за какво говорят?

Това е най-прекият път към посредствеността...

Някоя все пак ще изпъкне по отношение на отделния участник, тъй като той ще си изгради позиция, но тя ще е важна преди всичко за пред него си.

Тук съвсем се овъртоли....

Разбирането така или иначе е индивидуално и дори някой да приеме нещо казано от друг, той няма да приеме точно същото нещо.

В посочения от теб вариант и дума не може да става за разбиране....

Ще приеме своята интерпретация.

Която вече е приел и която трепетно очаква да бъде препотвърдена и от друг, дори и косвено...

Това не е път към познание, нито пък вариант за дискусия...

Аз съм за това дискусията да предлага възможности, а не да задължава.

Единственото, което една сериозна дискусия задължава е участниците в нея да имат поне базови познания по конкретната тема, за да могат да разбират и контрааргументите на своята теза....

Възможностите идват на тази база...

Така всеки ще може евентуално сам да намери нужното му според собствената си преценка.

Дискусията не е пазар, за да намериш нужното....

Най-ценното при една дискусия е, ако разбереш къде грешиш....

Това е пътя към надграждане на познанието... 

Това, което ти търсиш наричайки го "дискусия", не е нищо друго, освен желание някой да препотвърди собствените ти заблуди...

Но... това няма нищо общо с дискусия...

В дискусия човек се включва винаги с нагласата, че може и да разбере, че се заблуждава....

преди 52 минути, andiay написа:

"Обогатяването" във "форуми като този е не трудно, а евентуално случайно....

"Пълнеж" и съответно "обогатяване" от него, чрез онлайн форум, може да има само в специализирани тематични затворени форуми, които обаче изискват преди да пишеш, да докажеш, че самият ти имаш необходимия минимум "пълнеж"....

Там вече има конкуренция на различни мнения, всяко от които е подплатено с "пълнеж"....

А във свободни и общодостъпни форуми като този, имаме мнения за пълнеж...

Пак четеш, но доказваш, че не можеш да прочиташ....

Когато хората не са анонимни, т.е. ясно е кой какъв е, какво образование има, каква професия практикува, какви постижения има в дадената област и т.н., то комуникацията рязко минава на едно друго ниво...

Просто се включват някои задръжки, която пълната анонимност изключва...

Хората могат да бъдат и са интересни, но какво от това?

Дали някой ми е интересен не води до извода, че може да ме "обогати"....

Личните чувства, емоции, прозрения, симпатии, антипатии, възгледи за живота, субективно възприемане на реалността и т.н., са все неща които нито ме вълн6уват, нито пък имам желание или възможност да променям...

Казах ти, проблемът ти не е свързан с четене, а с прочитане....

И... предубеждение...

Но... това не ме касае по никакъв начин....

Щом казваш...

Има хора прочели до 16 год. и по 1200 книги, а не 800....

При това не просто чели, а прочели...

Всеки се ражда с определен интелектуален потенциал, който или ще успее да развие, или ще погуби...

Не може да го надскочи....

За да се научиш да пресяваш информацията, се изискват специфични умения, които се развиват с четене и последващо осмисляне на прочетеното....

И пак имат лимит - биологично заложеното....

Никой не се ражда с готовото умение да пресява информация...

С теб е невъзможно да водя сериозен разговор, освен по изброените по-горе причини, а и защото приемаш фантазиите си за реалност....

При теб липсва познание необходимо за сериозен разговор, а има сляпа вяра в собствената ти интуиция, която вяра, като всяка вяра, не се нуждае от доказателства....

Самият факт, че дали да водиш "сериозен разговор" или не е решение взето под вярата в някаква фикс идея, че митичната "Тя", иначе Сирена / Инана, ми е диктувала, какво да пиша, при условие, че моите възгледи и съответно мнения, нямат нищо общо с нейните, е сигурно доказателство, че няма как да водим смислен разговор....

По която и да е тема....

Нито се правя, нито искам да бъда възприеман като капацитет от когото и да било, казах вече, че тук това са празни думички...

Да впечатлявам па още по малко...

Тези неща съм ги запазил за реалността, там те имат някакво значение...

Във виртуала това е обсесията на тези, за които е невъзможно да го постигнат в реалността...

Но щом сам та изгубил безвъзвратно - поскам салза... даже две... лева и десна....

И продължавам живота си както досега...

И тук, и в реалността....

Женска логика, Андий.

Излагаш се с такива изказвания, очаквах мъжки отговор. Нищо конкретно не написа.....

Женска логика Андий.

Излагаш се с такива изказвания, очаквах мъжки отговор. Нищо конкретно не написа.....

Щом казваш....

Аз бих казал, че за пореден път не си прочел написаното, а просто четеш това, което ти се иска....

Ще посна още една салза, че според теб сам жена, а после ша си продалжа живота и тук, и в реалността по старому....

Вярваш, гражданино в повече, вярваш, че желаното е реалност....

Затова и е безсмислено занятие да се води некъв смислен разговор с теб...

А като се сетя кои тук във форума та вдъхновяват, то поскам не една, не две, а неколко салзи, че не сам между тях...

П.С. Сляпото доверяване на интуицията е привично повече за жените....

"Тя", иначе Сирена / Инана, ми е диктувала, какво да пиша, при условие, че моите възгледи и съответно мнения, нямат нищо общо с нейните, е сигурно доказателство, че няма как да водим смислен разговор....

Кой е този сирена/инан?

По интересен начин определяш себе си?

преди 21 минути, andiay написа:

Щом казваш....

Аз бих казал, че за пореден път не си прочел написаното, а просто четеш това, което ти се иска....

Ще посна още една салза, че според теб сам жена, а после ша си продалжа живота и тук, и в реалността по старому....

Вярваш, гражданино в повече, вярваш, че желаното е реалност....

Затова и е безсмислено занятие да се води некъв смислен разговор с теб...

А като се сетя кои тук във форума та вдъхновяват, то поскам не една, не две, а неколко салзи, че не сам между тях...

П.С. Сляпото доверяване на интуицията е привично повече за жените....

Какви са тези женски отговори? :D

Аз със Сирен/инана ли разговарям или с теб? :lol6::lol6::lol6:

току-що, other times написа:

Кой е този сирена/инан?

По интересен начин определяш себе си?

Здравей дзверче Мижи...

Какви са тези женски отговори? :D

Аз със Сирен/инана ли разговарям или с теб? :lol6::lol6::lol6:

Мен ако питаш, разговаряш единствено със себе си....

преди 1 минута, andiay написа:

Мен ако питаш, разговаряш единствено със себе си....

Пишеш като жена просто и то често като нея.

Здравей дзверче Мижи...

Нямам нищо против да ме назовавате както желаете. Не получих отговори на въпросите които зададох или представляват трудност за вашето мнение изказване?

Пишеш като жена просто и то често като нея.

Всеки има право да вярва във собствените си заблуди...

С вярващи нимой е спори...

Нямам нищо против да ме назовавате както желаете. Не получих отговори на въпросите които зададох или представляват трудност за вашето мнение изказване?

Аз па нямам нищо против едно дзверче да се прави на Звер....

Каквито въпросите, таквиз и отговорите...

Които обаче явно представляват трудност за това, което те олицетворява на служебния аватар....

Много сполучливо при това....

преди 4 минути, andiay написа:

Просто са ти прекалено женствени отговорите, цели стихове. Мъжете имат по-друго мислене и изразяване.

преди 5 минути, andiay написа:

Аз па нямам нищо против едно дзверче да се прави на Звер....

Каквито въпросите, таквиз и отговорите...

Които обаче явно представляват трудност за това, което те олицетворява на служебния аватар....

Много сполучливо при това....

Нямам представа какво си въобразяваш. Може ли по конкретно да се изказваш или представлява трудност?

Просто са ти прекалено женствени отговорите, цели стихове. Мъжете имат по-друго мислене и изразяване.

Радвам се за теб, че познаваш мъжете...

Жените обаче определено не познаваш....

Знам, че винаги се налага да ти повтарям...

преди 5 минути, andiay написа:

Нямам представа какво си въобразяваш. Може ли по конкретно да се изказваш или представлява трудност?

Разбирането на нещо чуто или прочетено, не е отговорност на говорещия или пишещия...

Разбирането на нещо чуто или прочетено, не е отговорност на говорещия или пишещия...

Да разбирам ли че не желаете да отговорите или психологически сте ограничен за да отговорите? Може ли по ясно?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.