Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Психология на разговора

Featured Replies

преди 24 минути, Just a Stranger написа:

Образът ми тук отразява личността ми.

ОО, айде стига детинщини - това е поредния фейк. Че ти не си наясно що е това "личност", как се създават "образи"...

Да ти напомня ли че "посочи", че "ЛИЧНОСТТА била само представа"... :)

Въобще - образът ти сред калдата няма как да позволи "форма на общуване", каквато и да е.

Има една тема "кой е истински"... много добро заглавие, но вътре в нея отново остави, че за теб "истинското" е само сред фантазията ти. Какво да ти напомням още, като е без всякакъв смисъл - някъде в главата ти си обсебен от нещо, в което си вкопчен. Затова и "разговори" с действителен обмен няма как да има.

• Отговори 198
  • Прегледи 17,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• от това че  народо е прост и ако не намачкаш  клечката трябва да ги намачкаш тях  и шибнеш един шамар примерно   тая тема защо я пусна да се похвалиш че си управител я ка

• (:IдioiдI:)
    (:IдioiдI:)

Проблема се е появил в следствие на досадата. Сам казвате, че е свързан с "труден' и "деликатен' обсъждан проблем.  Нямате идея как да го разрешите, но се изисква от вас решение, а то е пряко свъ

• мачкай каквото мачкаш взимай парите не  е будала този който яде баницата  и аз мисля така но не съм съгласен че не може да се  справи а по скоро го занимават с глупости

преди 44 минути, _ramus_ написа:

Така - пояснявам като за бебчовци - чети бавно и се опитай да внимаваш, като започнеш със слагане на биберона и успокояване на дишането:

Ето това е игра. Мислиш си че като повтаряш докрай едни и същи обиди и вече си много зрял. А ако ме изкараш от равновесие (което е нормално да се случи с повечето хора), приемаш това като някакво доказателство за правотата си. Елементарен си. То затова и всичко ти е сложно, когато трябва да обясниш нещо, а не само да се заяждаш. 

преди 54 минути, _ramus_ написа:

Защото нито имаш трибуна, нито си адвокат, прокурор или съдия - за да обвиняваш който и да било

Имам трибуна. Темите какво са? Защо трябва да съм адвокат, прокурор или съдия? Много тъп довод. Изказвам се от позицията на участник във форума, а това съм. Това са елементарни положения.

пробата беше да заложа първите изречения като емоционален капан - за да са лакмус как четеш , по това на кое и как реагираш. И - воала. :) Спокойния, уравновесения... дето иначе "повечето други хора нямало да са в равновесие", но не и той - няма такъв "пи4", просто.

Та затова за елементарника всичко гледа да му е "просто" - защото той така е устроен. И въпреки че го написах като за двойкаджия - за да потвърди че е такъв, се спъва именно в емоционалния капан. :)

Ей затова се забавлявам - за да не те съжалявам.

преди 1 час, _ramus_ написа:

пробата беше да заложа първите изречения като емоционален капан - за да са лакмус как четеш , по това на кое и как реагираш. И - воала. :) Спокойния, уравновесения... дето иначе "повечето други хора нямало да са в равновесие", но не и той - няма такъв "пи4", просто

Не съм се изключил от повечето. Случва се да изляза от равновесие и не го крия. Но в същото време мога да сравня със същото преди. Знам какво съм извървял, какво съм постигнал. Не казвам, че е много; нито, че е малко; нито, че е достатъчно; нито, че е недостатъчно... Животът е вечна промяна, вечно усъвършенстване и подобни оценки губят смисъл. Поне за мен. 

Ама той поставял капани. Сега и като ловец ли се вживяваш? Ловец на емоции. И то ниски. По-сладки ли са ти? Другите да не би да не можеш да ги асимилираш?

преди 51 минути, Just a Stranger написа:

Сега и като ловец ли се вживяваш

не е нужен рибар, за да има шарани. Те си шават в блатото... и налитат на царевичка. С риболовец или не - те пак са шаранчета и пак са сред блатото. Те, разбира се, няма как да знаят.

Знам какво съм извървял, какво съм постигнал.

Това го повтаряш непрекъснато, защото така е заучено... Нищо не знаеш - всяко "знаене" е компрометирано, при наличието на толкова много плява от фантазии и автосугестии. Щото бая си бил затънал и с тия фантазмагорийки се мъчиш да се закрепиш.

Твои са си проблемите, но калдата няма нищо общо за да ти служи за терапия. Никовете в нея - също. Никой не е задължен и да понася театъра ти или да се заиграва в него. Принципно това правите само няколко ника, по взаимна договорка "аз на теб, ти на мен". Всичките сте сходни по диагнози и именно това е единствения резонанс.

Няма никакъв проблем за зрял човек по отношение на емоционалните кризи, а и те по принцип са само симптоми, а не основния проблем. какъвто и да е той нямаш никакво място или път към развитието, още по-малко към духовност. Сигурно след много животи... но надали.

Животът е вечна промяна, вечно усъвършенстване

на думички - може и да звучи нахакано, но нито ти си мръднал, нито ще мръднеш. Това изречение е част от основната сугестия и заради нея царевичката за "кармата и прераждането" е толкова вкусна за шаранчето.

Цялата работа е да се крепиш да не паднеш пак... А шубето... ама не ме интересува, и другите не ги интересува, докато ти си пълниш памперса с поредната доза.

преди 14 часа, Just a Stranger написа:

Образът ми тук отразява личността ми.

Таратанци! Образът ти тук го отразяват другите. :) Иначе = видно е ако не ти се обръщат внимание какво споделяш тук = Агни Йога-ви писания. :) Считаш, че с това ще обогатиш платформата или с блудкавите си мисли и т.н. :) 

Бог да ти прости волните и неволни грехове, Амин

Образът ми тук отразява личността ми. А дали другите го отразяват и какво точно отразяват е друг въпрос. 

може и да го вярваш, но с повторение, дали ще го повярваш повече?

Там е работата, че иначе като фраза може да е всякакво, но извън вярването ти кое как е - е фейк. В объркания свят на психотичните личности непрекъснато в тях се поддържа самоусещането че са ок, че точно това е "истинското", че е само едно...

Но поведенчески, сред форума... са налице следи, сред които личността ти е с проблеми... И че чудесно си ги знаеш, че е имало история с проблеми и в опита да ги закърпиш, да изскочиш от дупката, си оставяш следите.

Можеш да вярваш колко си духовен, можеш и да го преживваш... но това ще си остане само твое си вярване и твое си преживяване.

Не е проблем това - но си избрал КАЛДАТА за да презентираш вярването и преживяването си... И да търсиш отклик и потвърждения че ти е "истинско". За теб - може би. непрекъснатите сугестивни утвърждения "аз си знам, аз се познавам, аз съм точно личността ми ... Но извън теб - въобще не е.

====================

Всеки актьор, по време на представление се вживява в героя си - изучава го, вниква в многопластовостта на личността му, стреми се да "му влезе под кожата". Но представлението свършва... и това приключва и артиста се ВРЪЩА и е вече "него си".

Но при психотичните личности стремежа да се потопят в "образа си" стига маниакални размери, защото... има обосновка и не е темата тук защо и как става още повече че е изключително сложно.

Има сред форума хора,, които са просто актьори. Те си слагат форумна маска с героя си и си я играят, защото им носи нещо тяхно си... Това са социални инстинкти, те са така само сред група и това е 'лицето", с което се показват в нея.

Има и няколко човека, които вече са влезли в образ... и вече "няма излизане". И толкова силно са окопали образа си с повярване и преживявания... че се нарича "СЪНУВАНЕ". И нямат събуждане, защото дълбоко в тях стои един ужас... че отново ще се събудят "на дъното, и на парчета".

преди 2 часа, _ramus_ написа:

може и да го вярваш, но с повторение, дали ще го повярваш повече?

Там е работата, че иначе като фраза може да е всякакво, но извън вярването ти кое как е - е фейк. В объркания свят на психотичните личности непрекъснато в тях се поддържа самоусещането че са ок, че точно това е "истинското", че е само едно...

Но поведенчески, сред форума... са налице следи, сред които личността ти е с проблеми... И че чудесно си ги знаеш, че е имало история с проблеми и в опита да ги закърпиш, да изскочиш от дупката, си оставяш следите.

Можеш да вярваш колко си духовен, можеш и да го преживваш... но това ще си остане само твое си вярване и твое си преживяване.

Не е проблем това - но си избрал КАЛДАТА за да презентираш вярването и преживяването си... И да търсиш отклик и потвърждения че ти е "истинско". За теб - може би. непрекъснатите сугестивни утвърждения "аз си знам, аз се познавам, аз съм точно личността ми ... Но извън теб - въобще не е.

====================

Всеки актьор, по време на представление се вживява в героя си - изучава го, вниква в многопластовостта на личността му, стреми се да "му влезе под кожата". Но представлението свършва... и това приключва и артиста се ВРЪЩА и е вече "него си".

Но при психотичните личности стремежа да се потопят в "образа си" стига маниакални размери, защото... има обосновка и не е темата тук защо и как става още повече че е изключително сложно.

Има сред форума хора,, които са просто актьори. Те си слагат форумна маска с героя си и си я играят, защото им носи нещо тяхно си... Това са социални инстинкти, те са така само сред група и това е 'лицето", с което се показват в нея.

Има и няколко човека, които вече са влезли в образ... и вече "няма излизане". И толкова силно са окопали образа си с повярване и преживявания... че се нарича "СЪНУВАНЕ". И нямат събуждане, защото дълбоко в тях стои един ужас... че отново ще се събудят "на дъното, и на парчета".

Точно се описваш. Никой не ти иска анализите, но фантазьорът уж-психолог си ги пробутва. Навсякъде, при най-малката възможност. И навсякъде му се привиждат прочетените в книжките проблеми. А той напира да постави диагнози, напира, и напира. За моите проблеми аз си нося отговорност и си е моя работа дали искам да ги видя, дали искам да ги разбера, дали мога да ги разбера, дали искам да ги преодолея и пак дали мога да ги преодолея. 

А дали осъзнаваш, че това, което пишеш е пълно с внушения. Горното не е изключение. Подобни опити за влияние върху психиката се заплащат скъпо. Дори и да са основателни в някаква степен, човек пак трябва да е много внимателен, защото резултатът може да е непредвиден. Но е въпрос дали това изобщо те интересува.

ПсихопрофесорЯ Биболй ПилчеФФ Жълтокнижний , пробва да ви скочи на веждите................... от положение амеба, овчарски скок😀

преди 3 часа, Just a Stranger написа:

Подобни опити за влияние върху психиката се заплащат скъпо.

:) Ти цена ли си им сложил. От мен да мине - е безплатно. Но ако толкова настояваш - 300 хиляди евро ме устройват. Ще ти дам банковата сметка.

За моите проблеми аз си нося отговорност

На готови думички си напомпен, :) но ако "носеше отговорност" нямаше да изнасилваш форума именно с "твоите духовни фантазии" вече толкова години. Като са проблеми - чети, учи се, вниквай... но това заливане с духовните ти сънища, по какви ли не теми... колко заемки изля от книжката си, колко глупости си изтипосал... Това ли ти е "носенето на отговорност"?

Иначе на идеалните фрази - ок. Но там е въпроса - че се познават че са идеални именно по разминаването между тях и поведението ти сред форума, по интерпретациите, по "своите думи" и огромния процент готови клиширани заемки и микс от тях.

Никой не ти иска анализите

И твоите фантазми с "духовен етикет" също никой "не ги иска", но ти ги изнасилваш сред толкова много теми.

Общата ти култура и ниво на съвременно знание е много ниска... като си заменил всичко това с духовни превземки.

Колко пъти повтори че образът сред форума и личността ти били еквивалент - но ти дори не си наясно какво въобще означава ЛИЧНОСТ, нито как, защо и с какво са свързани "образите", как се оформят идента и идентичността...

Въобще пишеш купчина глупости, които освен нахаканата заявка  те са просто фейк и низ от глупости. И зад всичко стои неистовия напън да си спишеш духовните фантазии сред които екзистенцираш, в опит да получиш рефлексия.

Общата ти култура и ниво на съвременно знание е много ниска... като си заменил всичко това с духовни превземки

Вече оценки и за обща култура и знания взе да поставяш. Няма да се спреш с жалките провокации. Ама иначе палячото е много зрял. Но пък и с боклуци трябва да се срещне човек в живота. Само за това има полза от такива като теб и за нищо друго.

преди 1 минута, Just a Stranger написа:

............ Но пък и с боклуци трябва да се срещне човек в живота. Само за това има полза от такива като теб и за нищо друго.

Аха . Калява стоманата и характера, тва соц.номенклатурата, милицията и Д.С, сетне  <комсомилите> полицаите, бюрократите, преди тва <казармата> , сега евробюрократи и пр.  А Биболя е обикновен психар , душевна реститутка всеядна.............

преди 13 минути, Just a Stranger написа:

с жалките рровокации.

:) ти си провокирания. Вече не се налага - като се вземе предвид кое точно изречение извади за да го цитираш... А другото не беше провокация, но ти си подбра "провокационното изречение", за да скриеш зад него немощта и безсилието, невежеството и некомпетентността.

Лесно е - просто залагам нужните тригъри по текста си и на който клъвнеш, значи това е и сработило.

Именно затова си елементарен - вече си кълвеш съвсем прозрачно и директно. Дори няма нужда от провокации, инерцията е заложена и си върви. На моменти ставаш страшно елементарен и пропадаш до "под Марианската падина". Именно това са пиковите моменти на когнитивното потискане и заради контрастността си чудесно (ти) личат.

преди 14 минути, _ramus_ написа:

:) ти си провокирания. Вече не се налага - като се вземе предвид кое точно изречение извади за да го цитираш... А другото не беше провокация, но ти си подбра "провокационното изречение", за да скриеш зад него немощта и безсилието, невежеството и некомпетентността.

Лесно е - просто залагам нужните тригъри по текста си и на който клъвнеш, значи това е и сработило.

Именно затова си елементарен - вече си кълвеш съвсем прозрачно и директно. Дори няма нужда от провокации, инерцията е заложена и си върви. На моменти ставаш страшно елементарен и пропадаш до "под Марианската падина". Именно това са пиковите моменти на когнитивното потискане и заради контрастността си чудесно (ти) личат.

Ти ли писа Трактата за Кламера, за който от диспансера ти дадоха буукърнаградата - Жълта книжка?😀 Каква ти е диагнозата? помниш ли др. Симеонов от пловдивския Диспансер, той ли те лекуваше?

ти си провокирания. Вече не се налага - като се вземе предвид кое точно изречение извади за да го цитираш... А другото не беше провокация, но ти си подбра "провокационното изречение", за да скриеш зад него немощта и безсилието, невежеството и некомпетентността.

Лесно е - просто залагам нужните тригъри по текста си и на който клъвнеш, значи това е и сработило

Палячо, какво точно си постигнал за да е сработило. "Залагал тригъри", въх, голямата работа. Ти дори и не осъзнаваш колко си жалък. Правиш си някакви изводи за да си подсилиш изживяването. Типичен маниак, като по учебник. Ти така и нямаш силата да погледнеш себе си - маниака зад целия този безсмислен спектакъл. А предното ти мнение, както и повечето напоследък ги чета по диагонал. Та аз почти не знам какво си писал. Но пък изводът, удобния извод, че съм се хванал на нещо си, той е важният за теб. А на мен изобщо ми е все едно дали съм се хванал. За мен е важно друго. И да съм се хванал, хванал съм се. Нищо особено не е станало. То е важно за теб. За да си подхраниш егото, самочувствието и жаждата. Да, ама тя жаждата пак ще дойде. Всичките ти жалки усилия са временни, просто защото са бягство от същинския проблем. А той е в теб. И хиляда проблема да откриеш в другите, твоя няма да го решиш. Защото всичко е само цирк и бягство. Изместване на фокуса.

преди 5 минути, Just a Stranger написа:

...............

Ами той е Диспансерен , има си книжле- Жълто. Остави го на Здравната Система, тя не прощава!, ще го довърши.............😀

:) накудкудякахте ли се - в тема за 'ПСИХОЛОГИЯ', та и на "РАЗГОВОР". Единия си повтаря едно... докато е стабилен, спокоен, сигурен и убеден... но най-вече е ОСЪЗНАТ. Любимият мотив на всеки изтрещял - той си е ок, всичко и всеки, дето са МУ криви - те не са ок.

Ама той не бил чел... :) - ми да си. Не чете, но си кудкудяка за някакъв фокус, щото неговия не бил важен. Е, думите му са неговия фокус и си го пише. Като не е важно, защо изнасилва КАЛДАТА вече толкова години... вместо да се уточни - важно ли е, не е ли... или си е просто "за него си". Хем си е направил личен блог... като ще си е за "него си", но не - там е скучно и самотно... друго си е да блесне сред фокуса и да "видят ората" колко е важно, нужно и развиващо да си изтрещел, с марка "духовен".

Другия изтрещел припява свой припев - аха, да приглася, някак си. И двамата изнасилват някакви фантазии за "разговори" - единия подскача по сфери, другия - революционизира вселената, щото е от партията на "боговете-слънца" и тяхната сила и значение е вселенска, нищо че му трябват вече твърде много хапчета, друго сърце и екзоскелет...

Психотиците  изнасилвали КАЛДАТА толкова години... щото "не им било важно нищо"... Като че ли някой нещо друго е писал :)

Ми точно това е въпросът - че са ви важни само психотизмите и единственото, което има значение е само това. Фиксацията е само и единствено около личната приказка на всеки един. Няма друга форма, оставеното дори от същата лична приказка е на ниво глупендъри, защото те са единствените негови автори, отговаря на личните им въжделения и като се вземе предвид ролята на същите - става ясно какво не им достига, какво мечаят, защо и колко са им спукани черупчиците. 

Няма да върви по театъра на нито един. Това е. :) Никой не пречи да си го играете, но щом е 'на светло' се осветляват и декорите, декоратора, режисьора... и малките хлапаци, борещи се с демоните си.

Това е - мрънкайте си, кудкудякайте си... Раздела е психология, а и двамата сте пълни невежи относно това. Това прави всеки ваш коментар флуд, спам и фейк.

Мога да пожелая на всеки един следната рецепта - свийте дясната ръка в юмрук, изправете само средния пръст и бавно, осъзнато, спокойно и хладнокръвно запушете виртуално ректума си. Ако това не е достатъчно - допуска се и "да не е виртуално"... :)

Това би спасило КАЛДАТА от безкрайните изпражнявания на личните фантазми, които са без значение за всеки друг.

преди 45 минути, _ramus_ написа:

Няма да върви по театъра на нито един. Това е. :) Никой не пречи да си го играете, но щом е 'на светло' се осветляват и декорите, декоратора, режисьора... и малките хлапаци, борещи се с демоните си.

Ти си светлината? Смешко. Кой изнасилва форума с коментари и анализи, нямащи връзка с темите, а с участниците. Че си се представя и в ролята на някакъв спасител на чистотата на темите. Спасител от наглите изнасилвачи на темите. Ама как смеят те да пълнят темите с долните си илюзии и фантазии. Рамус обаче бди, рамус е вечно нащрек. ... Само ти си толкова тъп за да си вярваш.

За бебешоци, изтрещели и бавноразвиващи, се налагат повторения - това е част от педагогическите похвати към този род обучаеми. Нещо като "Дюран-Дюран" :)

Мога да пожелая на всеки един следната рецепта за облекчение, написана на маймунски папируси - свийте дясната ръка в юмрук, изправете само средния пръст и бавно, осъзнато, спокойно и хладнокръвно запушете виртуално ректума си.

Ако това не е достатъчно - допуска се и "да не е виртуално"... :)

За същите, към които горното се съотнася - напомням внимателно да прочетат заглавието на раздела - пише ПСИХОЛОГИЯ, а не ПСИХИАТРИЧНО ОТДЕЛЕНИЕ.

При толкова наплив към последната категория, нека се напише петиция до собственика на това виртуално място, за да отворят и съответния раздел като за тях си.

Урсулата Фон Дер Лайнян  затри Психиатриите и Лудниците, превърна ги в КовидКазарми...............😀 Ей го, РамусоБиболя от СпецЧастите  за бързо психодезориентиране ..............😃

Проблем?

на 6.01.2022 г. в 16:00, _ramus_ написа:

МАЛКАТА, след нея на подобна възраст си говореше с различни гласове, а една нощ ми изкара акъла с думички, изразни средства, нисък мъжки глас с ръмжащ тембър... преминали докато сомнамбулстваше из апартамента нощем. Това мина и премина и те си спомнят за това с усмивка и се шегуват с него.

Лекарство?

преди 4 часа, _ramus_ написа:

Мога да пожелая на всеки един следната рецепта - свийте дясната ръка в юмрук, изправете само средния пръст и бавно, осъзнато, спокойно и хладнокръвно запушете виртуално ректума си. Ако това не е достатъчно - допуска се и "да не е виртуално"... :)

• 2 седмици по-късно...
Цитат

Според книгата Фундаментална неврология на Людмил Мавлов „пациентите нямат стремеж да изслушват събеседника, дори не му дават възможност да се изкаже. Нерядко просто не спират да говорят без прекъсване

Цитат

Пишещите в академичните полета, обвързващи себе си предимно с абстрактното, например философията и особено постмодернизма, обикновено не успяват да използват широко конкретния език, за да представят своите идеи, и така едно изследване (повърхностно или не, особено от друго поле на науката и съответната му гледна точка) на техните възгледи може да накара някого да остане с впечатлението, че всичко това са глупости или нонсенс, оттук и на английски пейоративния епитет „помобабъл“ (неологизъм от постмодерно бръщолевене (бабъл, babble).

Логорея – Уикипедия (wikipedia.org)

Графомания – Уикипедия (wikipedia.org)

Из по-горните "писания" на @_ramus_ и "вечните" му участници на неговата мизансцена това е начин да превръщат всяка тема в свой цирк. = За тях е по-важно те да са във фокуса!  

преди 16 часа, Търсещ истини написа:

Отмести се, търся истини, а не шутове. :masquerade2:

преди 16 часа, _ramus_ написа:

е... айде сега - той пък си еманира с "шотове". :)

Той пак е в еманация... и направо от екрана намирисва на джибри... Какво да напише завалията, освен еманирани простотии.

Типични изкази на безсилие от страна на две инфантилни същества.    

преди 3 часа, Коркодила написа:

Спри първака, че цирозата не прощава.

Още един типичен изказ на инфантилно същество. 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.