Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Психология на разговора

Featured Replies

преди 1 минута, Inana.. написа:

Ахаааа , значи прописа като зверилника , а ? 

Това вече го писа от 'звяра " !!! 

Едни и същи простотии и колко болно ти е , че си низвергнат от групите ми , където не си желан !

Никой друг не подскача в този форум както теб , че не е приет в групите ми !

Само на теб ти е много тежко от този факт ! 

Не харесвам интриганти и манипулатори на дребно !

Ако беше точен пич щеше още да си седиш в групите ми , но нямаш качества да бъдеш там !

Тук вече фантазията ти работи максимално. Пишеш неверни неща с които целиш да унижиш някой. Наспи се и тогава помисли и пиши.

• Отговори 198
  • Прегледи 17,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• от това че  народо е прост и ако не намачкаш  клечката трябва да ги намачкаш тях  и шибнеш един шамар примерно   тая тема защо я пусна да се похвалиш че си управител я ка

• (:IдioiдI:)
    (:IдioiдI:)

Проблема се е появил в следствие на досадата. Сам казвате, че е свързан с "труден' и "деликатен' обсъждан проблем.  Нямате идея как да го разрешите, но се изисква от вас решение, а то е пряко свъ

• мачкай каквото мачкаш взимай парите не  е будала този който яде баницата  и аз мисля така но не съм съгласен че не може да се  справи а по скоро го занимават с глупости

преди 28 минути, other times написа:

Защото НИКа ти е типичен в мъжки род което предполага че си мъж.

А защо тогава твърдиш, че...

преди 34 минути, andiay написа:
  преди 3 часа, other times написа:

Предположението ти че е мъж не е вярно.

преди 4 минути, andiay написа:

Предположение. Става въпрос за предположение. Така и не отговори на простички неща. Казват че удавниците за сламката се хващали ее вярно е и ти го доказа тази вечер. Имаш повод да се гордееш утре с това.

преди 11 часа, andiay написа:

За отдушник там има създаден винаги специален раздел...

Тук също има раздел, тема в раздела и т.н. Има и възможност за създаване на група, т.е. да не ви досаждат други и т.н. 

И идваме до: Какво възприемаме на сериозно?! Темата, раздела, мнението си или себе си?! 

После идва и: Коментари към темата, извън темата, мнения и т.н. 

В тоя случай вече не може да се счита, че това е разговор. Имаме диалог, монолог, пропаганда и т.н., включително и желание да те считат за сериозен, т.е. че това което споделяш е сериозно, значимо и т.н. 

= Това вече не е отдушник, а изява! 

Тази изява естествено, че други ще я критикуват. От тук пък следва и: До колко възприемаш критиката към теб като сериозност?! До колко си се вживял в образа си тук?! До колко искаш да станеш "звезда", да си "на елхата", да те отличат и т.н.?! 

Само, че някои забравят, че тук всеки е потребител. ;) Тук единствени по-големи права имат модераторите, а над тях администраторите. 

За да те считат за авторитет, т.е. че си компетентен, то трябва да си убедителен към йерархията, а не към други потребители. 

И от тук започват някои потребители да си фантазират, т.е. да виждат двоен стандарт, интрига, заплаха, театър и какво ли не. Примерно:

преди 12 часа, Just a Stranger написа:

Просто този участник отговаря напълно на думите ти.

= Това е класическото: Другарко/Госпожо пък този ми дърпа плитката. :) = Това обаче не е инфантилност! Да, прилича и добре, че го възприемам като такова, защото иначе вече говорим за друго = трайно увредена психика. ;)  

преди 55 минути, andiay написа:

Лелей ... дукутуре ... :) нълъжен си ... :) Как са пациентите? :) 

преди 29 минути, other times написа:

Предположение. Става въпрос за предположение. Така и не отговори на простички неща. Казват че удавниците за сламката се хващали ее вярно е и ти го доказа тази вечер. Имаш повод да се гордееш утре с това.

Предположението според теб е на другия потребител, който казва, че съм мъж, а ти му заявяваш категорично, че това не е вярно....

Усещам, че и "другите времена" скоропостижно ще останат само в небитието, без никой да ги "стреля", а като знак на "ритуално самоубийство", целящо да "докаже", че те са жертвата, и то не каква да е жертва, а жертва на "организирана конспирация"...

Което е особено забавен момент...

Няма нещо във виртуала, което да смятам, че е повод да се гордея с него...

Виртуалната гордост е фалшива гордост, илюзорна, присъща и желана само от тези, които нямат повод за какво да се гордеят в реалността...

Затова създават и вярват в илюзията си тук...

А когато илюзията веч нимой да биде захранвана достатъчно, то правят "виртуално самоубийство" с нацупено изражение и скачат на новата илюзия, която е до болка познатата стара, но в нов цикъл с предизвестен край....

Няма вариант за хепи енд...

преди 33 минути, dioib написа:

Тук също има раздел, тема в раздела и т.н. Има и възможност за създаване на група, т.е. да не ви досаждат други и т.н. 

Форумите за които аз говоря, нямат нищо общо с този....

Потребителите им също....

За останалото си прав, съотносено към форуми от типа на този...

преди 38 минути, dioib написа:

Лелей ... дукутуре ... :) нълъжен си ... :) Как са пациентите? :) 

Глеат турски сиряли....

преди 9 часа, andiay написа:

Това е така, не защото аз го казвам, а защото за "познание" не може да се разчита само на случайността....

Добавих една думичка в това, т.е. някои "познания" може да включват и някаква случайност под формата на асоциация примерно, но за това си трябва въображение, а не фантазия. ;) 

Като пример: "Красив ум". -> Случайността: гълъби, красива дама с много ухажори и т.н. преобръща съществуващата математиката от 150 години преди това.  

Самата шизофрения за момента не е напълно изследвана и дори се смята за порок. = Само, че, това не може да се имитира!!! ;) 

току-що, dioib написа:

Добавих една думичка в това, т.е. някои "познания" може да включват и някаква случайност под формата на асоциация примерно, но за това си трябва въображение, а не фантазия. ;) 

Никога не се разчита на случайността....

Тя може да изиграе роляна катализатор, но никога не можеш да добиеш познание разчитайки на това...

Освен въображение, трябва и много солидна предварителна подготовка....

преди 4 минути, dioib написа:

Като пример: "Красив ум". -> Случайността: гълъби, красива дама с много ухажори и т.н. преобръща съществуващата математиката от 150 години преди това

Примери да искаш - Архимед и ваната, Нютон и Ябълката, Айнщайн и часовниковата кула и т.н....

Всичко изглежда плод на случайност, но съвсем не е така....

Ако аз бях на тяхното място, едно такова случайно събитие, едва ли щеше да катализира същите процеси като при тях..

И не защото страдам от липса на въображение, а защото нито имам тяхната подготовка, нито в главата ми се въртят техните мисли....

преди 11 минути, dioib написа:

Самата шизофрения за момента не е напълно изследвана и дори се смята за порок. = Само, че, това не може да се имитира!!! ;) 

Едно клише гласи, че разликата между лудостта и гениалността е почти незабележима....

преди 45 минути, andiay написа:

Глеат турски сиряли....

Сирялите или сир идеалите може и да са индийски и т.н. = все сапун за някой или ибрик (абриз). ;) 

= Структурата на "вашата" група е бе значение. 

преди 7 минути, andiay написа:

Никога не се разчита на случайността....

Кой говори за разчитане? 

Любим мой изказ за това нещо е: "Това не подлежи на разчитане!" = Тя, случайността, не може да се преведе, но може да се ползва. = После, със събраните емпирични данни може да се подложи на апроксимация и се изведе модел и т.н. 

НО, за това се изисква да имаш познания по анализи и т.н. 

Иначе, да, познание не се формират от филми или форуми от този сорт, но да си набавяш данни, то е възможно. ;) 

Друг е въпроса от другата страна какви модели ползват, но това вече е друга тема ... 

преди 44 минути, andiay написа:

Едно клише гласи, че разликата между лудостта и гениалността е почти незабележима....

Има и друго клише: Прави се на луд, за да не те правят на луд. ;) 

В това отношение пък, аз мога да напиша .... как се изрази ти ... дисертация ... 

Само, че тук ли трябва да защитаваме въпросната и пред кого? 

Тук не всеки е, за да стане доктор, професор и т.н. Или пък да си мерим колко докторати (по старото разбиране висши образования) имаме и т.н.  

Както и да е ... 

Гениалното не е гена на човечеството. ;) Защото от някои гени, то, не мутира човеците в по-съвършени, а може да е опасно за цялото човечество. 

преди 6 часа, Inana.. написа:

От прекалено престараване да се направиш на "нов " правиш груба ГРЕШКА !!!

Ако беше "нов " нямаше да напишеш " кой е ТОЗИ  Сирена / инан !!!

Сирена е в ж.р. !!! Инана не е "инан " !!! 

Изгърмя си патроните - закривай и този профил ! 

Аз съм писал Сирен първи, а не въпросния потребител. И предполагам, че просто е сбъркал инан, защото никнеймът ти е някакъв нескопосан. Инана наистина не звучи като кадърно име. Яна може да го напишеш примерно, да е по-побългарено. С това ианнана е по-лесно да си Инан наистина. Вече и Инан ще ти викам. :giggle1: 

преди 6 часа, dioib написа:

Сирялите или сир идеалите може и да са индийски и т.н. = все сапун за някой или ибрик (абриз). ;) 

= Структурата на "вашата" група е бе значение.

Сигур си прав...

Не глеам сиряли...

Понекогиш без да искам ма заснемат в масовката им...

Баси, жената иска да гледа идин сирял - Bosch: Legacy, а нема букви...

Сиги ша требе да превеждам 10 серии сезон 1 и после да почвам и с.2...

Кой говори за разчитане? 

Любим мой изказ за това нещо е: "Това не подлежи на разчитане!" = Тя, случайността, не може да се преведе, но може да се ползва. = После, със събраните емпирични данни може да се подложи на апроксимация и се изведе модел и т.н. 

НО, за това се изисква да имаш познания по анализи и т.н. 

Ми нали и аз туй казах...

За да се възползваш от случайността, трябва да си "подготвен" за нея...

преди 7 часа, dioib написа:

Иначе, да, познание не се формират от филми или форуми от този сорт, но да си набавяш данни, то е възможно. ;) 

Друг е въпроса от другата страна какви модели ползват, но това вече е друга тема ... 

Всичко е възможно, както ни учи квантовата теория...

Просто различните варианти имат различна степен на вероятност...

Данни в днешно време можеш да набавиш лесно от най-различни източници...

Друг е въпроса дали можеш да набавиш / извлечеш нещо от тези данни и какво точно...

Има и друго клише: Прави се на луд, за да не те правят на луд. ;) 

В това отношение пък, аз мога да напиша .... как се изрази ти ... дисертация ...

Е, чак дисертация едва ли моа да защитя, но... поне изпит ще взема успешно...

Само, че тук ли трябва да защитаваме въпросната и пред кого? 

Знам ли...

Некои са опитват пред себе си...

Други са опитват пред "нас"...

Трети пред "вас"...

Четвърти пък пред сички....

Тук не всеки е, за да стане доктор, професор и т.н. Или пък да си мерим колко докторати (по старото разбиране висши образования) имаме и т.н.  

Както и да е ... 

По-правилно е - тук много искат да бъдат в ролята на....

Което е забавната страна на подобни форуми....

Гениалното не е гена на човечеството. ;) Защото от някои гени, то, не мутира човеците в по-съвършени, а може да е опасно за цялото човечество. 

Гениите по принцип са опасни хора...

Нито една мутация / еволюция няма за цел съвършенството...

преди 1 час, andiay написа:

....

Баси, жената иска да гледа идин сирял - Bosch: Legacy, а нема букви...

Сиги ша требе да превеждам 10 серии сезон 1 и после да почвам и с.2...

Да ти спестя 1-ви сезон

https://yavka.net/subs/14327/BG

преди 2 минути, parmobil написа:

Да ти спестя 1-ви сезон

https://yavka.net/subs/14327/BG

Сърдечно благодаря....

Е, ще трябва да правя доста корекции на първи взгляд, но определено ще стане по-бързо...

• 1 месец по-късно...
преди 13 часа, Just a Stranger написа:

Това, че нещо не ти изнася, не означава че авторът му е невежа. Но пък виж самият стремеж да изкараш някого невежа, защото не ти харесва, е признак за доста ниска духовност и култура. Нямам нищо против да съм невежа в твоите очи. Виж си какви ги пишеш: "ОК, не възразявам, но в тоя случай ти си този който лъжеш". Ами, то самото това горепосоченото е възражение. Чисто логически сам си противоречиш. Но дали ще можеш да понесеш истината? И защо споменаваш Агни Йога? Какво общо има тя в случая? Не е ли стремеж да ме нараниш - дето иначе уж се молиш на Бог да ми прости греховете. Моли се за своите - имаш нужда, - а моите ги остави на мен. 

Изнасяне, внасяне ... :) Самият ти изказ показва, че си невежа. = Без значение дали ми харесва или не, то не те изкарвам невежа (ти показваш за пореден път, че си невеж), а го констатирам. 

Словосъчетанието "чисто логически" отново показва невежеството, т.е. показва безсилието ти да намериш аргументи в полза на твоята логика. 

Самата ти реплика е признак на отчаяние. Поне да бе сложило едно токова :offtopic_s:пред изразеното ти възмущение към мен, а не да изчаткаш по клавиатурата си това неадекватно слово. :) 

Малко вредно нещо: Светът не се върти около теб! Никой не те напада или се опитва да те нарани. Ти към какво се стремиш? 

Малко вредно нещо: Светът не се върти около теб! Никой не те напада или се опитва да те нарани. Ти към какво се стремиш? 

Пак си противоречиш. Аз кога съм се отнесъл с обидно, колкото и да не приемам написаното от теб? А ти при най-малкото противопоставяне и минаваш на лични обиди. Хайде, живей си със заблудите, че си съвестен християнин и голям психолог. Не ме интересуваш. Нямаме допирни точки.

преди 27 минути, Just a Stranger написа:

Не ме интересуваш. Нямаме допирни точки.

сега... като свърши ползичката от приказки и нужните рефлексии - и айдеееее. Следващия дето обиждал, дето е заблуден...

Просто за да ти покажа че то това лицемерието се мери по нуждата от полза. И че ти също си лицемер - докато му ползваше глупостите за да си списваш рецитациите беше ок, нали? :) Пък вече не става - и това огледало стана криво и отново злите сили се вдигнаха да задушат говорителя и радетеля на доброто и духовното

току-що, _ramus_ написа:

сега... като свърши ползичката от приказки и нужните рефлексии - и айдеееее. Следващия дето обиждал, дето е заблуден...

Просто за да ти покажа че то това лицемерието се мери по нуждата от полза. И че ти също си лицемер.

Добре, лицемер съм. Изпя си песничката

преди 5 минути, Just a Stranger написа:

Изпя си песничката

ми да - мога да пея и го правя чудесно още от 3 годишна възраст. :) Освен всичко - разбирам от музика и последните години чак  ме научиха да разбирам от пеене, гласообразуване, фонетика, прозодия на текст, певческо дишане, фразировка и разликата в стиловете на пеене...

Докато ти грачиш заучените си припеви от някаква народна измишльотина, на която композитор се води некакъв приказен владика. Тва можеш, толкова можеш, това правиш.

преди 36 минути, _ramus_ написа:

ми да - мога да пея и го правя чудесно още от 3 годишна възраст. :) Освен всичко - разбирам от музика и последните години чак  ме научиха да разбирам от пеене, гласообразуване, фонетика, прозодия на текст, певческо дишане, фразировка и разликата в стиловете на пеене...

Докато ти грачиш заучените си припеви от някаква народна измишльотина, на която композитор се води некакъв приказен владика. Тва можеш, толкова можеш, това правиш.

Добре.

преди 1 час, Just a Stranger написа:

... минаваш на лични обиди

За разлика от теб, то аз реагирам спрямо словото на другия. То, словото, не може да бъде обидно! То може да е правилно, праведно или да изразява лично отношение. Тук само ти претендираш, че твоето  е отношение, но то изобщо никога не е било по темата, а декламация по смисъла на Агни Йога. И всичко това е така, защото не владееш добре български. Чуждите мнения пораждат в твоя мозък дисонанс, който възприемаш като обида към теб. = Това е твой проблем, която яростно отричаш и преписваш на другия. (Не само на мен.) 

От където си правиш грешен извод, че аз си противореча, а истината е, че твоя светоглед е в противоречие с общия и изобщо няма никаква връзка с действителността. = Твоите разсъждения ти казах = са аномални! Нормите които си приело от Агни Йога по никакъв начин не обособяват реалната действителност. Това е утопичен начин на мислене и определено е вреден! 

Този твой начин на мислене определено не може да доведе до развитие на света. Светът не си ти!!! Няма да чака да се развиеш!!! Той се развива независимо от теб. Ти би следвало да се синхронизираш с него, а не обратното! Само, че не!!! То (ти/тя) било знаещото което да определи какво е вредно за човек! :) = Това е смешно!!! Това е неадекватно! :) = Няма как да те възприема на сериозно. :) 

преди 24 минути, Just a Stranger написа:

За мен е без значение дали някой ще приеме или ще му се хареса това, което пиша. По същият начин и аз често не приемам за вярно написаното от други, но уважавам желанието им да го изразят, ако е свързано с темата.

Ти си недорасъл и колкото и да повтаряш това за другите, все тая. Защо ли ти е нужно това? Ти как точно показваш зрялост? Всички тези повтаряни до безкрай изрази изкарващи вярващите фантазьори, деца, папагали и др. са единствено за да препотвърдиш вече изградения образ за този тип хора в себе си. Стремеж превърнал се в мания да се разграничиш и дистанцираш от тях; да се покажеш преодолял това състояние - пораснал. Детска необходимост.

Не само мен. Как пиша си е моя работа. Ти не го правиш. Затова и ми е негативното отношение към Бадр, защото той е главният виновник темите да са пълни със спам и празни приказки. Той е причината простаци като теб да са с представата, че всичко им е позволено и да стават все по-нагли и по-нагли. Пиша това напълно откровено и спокойно, но съм сигурен, че и това ща са опиташ да използваш обратно срещу мен. Знам, че няма да приемеш, че си ми напълно прозрачен. Как така детето ще се опре на зрелият, разумен, рационален и не знам още какъв рамус.

Пример за: Неправилен разговор!  :) 

Разговарят само и единствено за своите си противоречия. 

на 9.12.2023 г. в 13:21, andiay написа:

Хм, инфантилен не е в състояние да повежда "разговора" в каквато и да е посока, дори посоката да е отклоняване...

Той искрено вярва, че е единствения взимащ точно отношение по темата...

А това се дължи на факта, че не е в състояние да схване за какво е темата, бидейки инфантилен, нито пък е в състояние да схване какво му отговарят...

Той "предизвиква", защото искрено си вярва, че илюзорните му представи за темата са реалното отражение на действителността и е в  по-добра позиция спрямо "предизвикания"....

Има три варианта...

1. Просто спираш да отговаряш и прекъсваш по този начин "разговора" (т.е. клишето "по-умния отстъпва")...

Най-често ползвания метод, вършещ чудесна работа за ползващия го, но в краткосрочен план...

Недостатък - инфантилния става още по-уверен в "правотата" си  и това неминуемо води до ескалиращо желание да я "доказва" и на други...

Краен резултат - неинфантилните винаги "отстъпват", а остава да се чува единствено мнението на инфантилните, а както е научно доказано, глупостта е заразна и инфантилността се превръща в норма...

2. Продължаваш "разговора" с ясно изразени и дефинирани аргументи, очаквайки инфантилния да разбере че греши и да отстъпи...

Много наивен подход, показващ че във всеки от нас се крие капчица инфантилност...

Резултат - безкраен "спор"...

3. Продължаваш "разговора" с ясното съзнание, че това е "спор с радиоприемник", като умишлено сваляш нивото си, за да може все пак "посланието" ти към инфантилния да достигне адресата си...

Този метод няма за цел да убеди инфантилния, че греши, това е "мишън импосибъл" иначе не бил инфантилен, но същевременно дава ясен сигнал и на самия инфантилен и на страничните "слушатели"...

Както често казвам - на един глупак е достатъчно да му осигуриш обществена трибуна и да го подтикваш да говори, за да докаже сам глупостта си, а за теб остава просто да я осветлиш...

Недостатък на този метод :

1. глупостта е заразна и трябва да се прилага с повишено внимание и голяма доза самокритичност, за да не преминеш "дъ пойнт ъф нот ритърн"...

2. трябва да имаш железни нерви, защото колкото по-дълго продължи този "разговор", толкова повече се увеличава риска срещу теб да се изсипят всякакви помии, сиреч трябва да си готов да се изкаляш, борейки се с прасе...

3. да не ти пука от мнението на страничните слушатели, защото тези от тях, които не са инфантилни ще разберат, а мнението на останалите е без значение...

Резултат - зависи от гледната точка на всеки, но егото на инфантилния винаги страда...

Точно това вече показва безсилие и наранено до болка его...

Лека поправка - да защити егото си, не да изяви егото си...

Разговор е ясно, че няма как да води...

Затова и "разговора" трябва да бъде насочен към основната "тема" - егото му...

Мога да защитя дисертация вече на тема "Емотиконите - кой, как и защо ги ползва"....

Повярвай - това, че някой казва "говори си, не те чувам", съвсем не означава, че не те чува....

Никога не бих тръгнал да разговарям с подобни индивиди, виж да "разговарям" с тях ми е кеф...

Е, то и аз предпочитам да се смея...

Макар да осъзнавам, че това си е смях през сълзи в един общ план...

И е прав...

Та даже и се увеличава в прогресия...

Виновни са умните, защото винаги отстъпват...

А глупостта е заразна...

Много добре. Похвално изложение.

Аз съм зациклил на 1-ва точка.

преди 19 часа, chuko написа:

Аз съм зациклил на 1-ва точка.

Липсват ти витамини! Трябват ти "крале". :)

Цикли = това ти е работата!!!

Успех!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.