Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

имам някои въпроси за религията

Препоръчан отговор

преди 8 часа, Търсещ истини написа:

Да, темата е за религията, не за науката и "кармично наказание" е термин точно за тук, но по- често генетичните заболявания са от случайни изменения или закономерно следствие от вредна среда или нездравословни жизнени необходимости. Каква е кармата на живеещи сред радиация, болестоворни вещества, глад, бледо слънце и лоша вода или въздух? 

Ами загинали семейства при земетресение? 

Някои болести са следствие от минали прераждания, други са следствие от сегашният ни живот. Но всяко следствие си има причина и всичко подлежи на причинно-следствения принцип.

Най-добрата астроложка в България, с дълбоки познания върху Кармата и тези на причинно-следствени връзки, е Светлана Тилкова - Алена.

Има интересни книги написани от нея, със стотици случаи върху които има лични наблюдения.

https://ladyzone.bg/laifstail/alena-za-karmata-i-zdraveto.html

https://ladyzone.bg/astro/novini/alena-zlostta-na-horata-razhda-zemnijat-trus-omrazata-go-predizvikva.html

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 336
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Някои болести са следствие от минали прераждания

Да. Някои казват точно така.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, _Aumi_ написа:

Някои болести са следствие от минали прераждания, други са следствие от сегашният ни живот. Но всяко следствие си има причина и всичко подлежи на причинно-следствения принцип.

Най-добрата астроложка в България, с дълбоки познания върху Кармата и тези на причинно-следствени връзки, е Светлана Тилкова - Алена.

Има интересни книги написани от нея, със стотици случаи върху които има лични наблюдения.

https://ladyzone.bg/laifstail/alena-za-karmata-i-zdraveto.html

https://ladyzone.bg/astro/novini/alena-zlostta-na-horata-razhda-zemnijat-trus-omrazata-go-predizvikva.html

Ти или предците ти ,ако сте били лоши , това е най - голямата причинно - следствена връзка , независимо дали сте се преродили или ви е първо раждане. Отделно имате постоянно изпити за утвърждаване на вярата или проверка дали изпълнявате божиите закони , и когато бе издържате изпитите бивате наказвани , и обратното - щом издържате изпитите ,имате награда ...

преди 46 минути, Търсещ истини написа:

Да. Някои казват точно така.

Всичко е причинно следствие , дали ще си в рая след този живот пак си има своите причини ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Но ,според мен няма прераждания ,както е при будизма. Само в редки случаи. Но повечето хора 999.999 имат един живот за цяла вечност. 

Вие ще кажете ,, регресиите ". Но според мен регресиите , когато виждаш някакви картини от миналото ,са кодирани спомени от предците ни . По време на регресия всъщност ние виждаме и чувстваме това ,което някой от предците ни е видял или чувствал.... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Всичко е причинно следствие

Нерелигиозните търсят причините в естественото, материята, енергията. Религиозните намират лесен отговор в бога като централна причина за всичко. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Търсещ истини написа:

Нерелигиозните търсят причините в естественото, материята, енергията. Религиозните намират лесен отговор в бога като централна причина за всичко. 

Нещата са взаимосвързани. При изследването ми на божията промисъл установих , че един път като повярваш в Бог като във ,, висша сила която въздава за делата " ,след това се стига неминуемо до размисъла ,, какво следва след смъртта ? " , Когато повярваш ,че има вечност след смъртта  се стига  неминуемо до въпроса ,, какво трябва да се прави за да съм добре и в този живот и за цяла вечност след смъртта ? " . И като осъзнаеш Божията промисъл , вече ти става по - лесно. След като се осъзнае Божията промисъл , трябва да се почне работа по нея. Колкото по рано се осъзнае и се започне работа по Божията промисъл ,толкова по добре. Примерно много хора им е трудно да направят добро, защото социалната среда ги учи на сребролюбие . На младите особено , им е много трудно да изговарят даже добри думи , и празнословят , обиждат се за да се самоизтъкнат на чужд гръб , клеветят се като разпространяват лъжи един за другиго , това даже е присъщо и на много от възрастните , та камо ли да направят добро. В библията пише ,,,

Матей 12:36 BG1940

И казвам ви, че за всяка празна дума, която кажат човеците, ще отговарят в съдния ден.   "" Но хората не го разбират , тъй като не вярват . Бъзиците са такова голямо зло , но хората се бъзикат и даже не осъзнават ,че попадат под голям грях и ще бъдат наказани и са наказвани ,но даже не се и замислят ,че злото което ги сполетява рано или късно , е поради това , че даже не се и замислят ,, какво е грях ? " . Аз например не се бъзикам никога , освен ако някой не прекали с бъзиците спрямо мен или околните, защото съм осъзнал че нещата са доста сериозни. Особено като гледам ,че бъзикнярите ги сполетяват големи нещастия .... Не ми се говори за другите грехове ,за които биват наказвани , но не се осъзнават. Но като няма кой да им говори за Бога , и не са възпитани от малки с фразата ,, прави на другите това , което би искал да правя другите за теб " или ,, Прави добро за да ти Даде дядо Боже и да си в рая след смъртта си " , а те ги възпитават в ,, учи ,забавлявай се , един ден да изкарваш много пари и да си добре " дори някои си подучават децата на измами само и само да се научат да печелят. ....

Бог , наказва най - много чрез болести , защото здравето е от Бога. След това наказва в негативни чувства , като им праща примерно ,, безспокойство , страх ... " . Друго с ,което наказва Бог е вечен недоимък , онова чувство че все нямат хубави неща. Наказва ги и със загуба на имущество. В много случаи наследниците вместо да надградят , те попилеят всичко ... И много други такива ...

А някои хора се чувстват по - добре от милионерите , защото са изпълнени с положителни чувства , и се зарадват даже и на левчета и стотинки ( образно казано ) ... Изпитват радост от разнебитените си стари вещи , по голяма отколкото милионер на на последна мода вещи ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Anzhel Dimitrov написа:

При изследването ми на божията промисъл установих ...

Извини ме, че няма да дискутирам. Имам положително отношение към личността ти, но божията вселена няма допирни точки с моята.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Търсещ истини написа:

Извини ме, че няма да дискутирам. Имам положително отношение към личността ти, но божията вселена няма допирни точки с моята.

Може ли да обясниш ?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Може ли да обясниш ?

Смятам, че обективно не съществува бог и дори понятието за бог не обяснява нещата в света. Като толерантен атеист смятам, че вярата в божества не ми пречи, а на вярващите помага, подкрепя ги в живота, имат сигурност, че съществува "добър дядо" или "татко", който помага. 

Според мен това не е така, но не се бъркам на когото и да било да живее в свой филм.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 59 минути, Търсещ истини написа:

Смятам, че обективно не съществува бог и дори понятието за бог не обяснява нещата в света. Като толерантен атеист смятам, че вярата в божества не ми пречи, а на вярващите помага, подкрепя ги в живота, имат сигурност, че съществува "добър дядо" или "татко", който помага. 

Според мен това не е така, но не се бъркам на когото и да било да живее в свой филм.

Естествено , ти си решаваш. Но пропускаш , и ще пропуснеш много . Това ,което ти наричаш ,, съвпадение " аз го наричам ,, божие проявление " . Да не говоря за някои неща , които са ми се случвали и случват , за които ако разкажа ще ти се  сторят фантастика , Но за тези неща не говоря обществено , защото всеки сам трябва да достигне до тях , ако ги търси изобщо. Някои неща , пък само Бог може да ги покаже. Това ,за рая ,че съм го виждал и изживял , е разкрито на малцина , но повечето е ,,  апокрифно " и го разкривам само очи в очи . 

Виждал съм хора ,които също са преживели рая .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Търсещ истини написа:

че съществува "добър дядо" или "татко", който помага. 

.

Бог , е всъщност ,, Висш Разум " . Примерно ,има хора , които преместват предмети с умът си , така и Бог променя реалността , както в филмът ,, Матрицата " се изкривяваше материята , така и Бог може,  но не го прави в нашата позната Вселена , но може да управлява хората като роботи ако поиска....

Не е точно определено същество от вселената а Бог е всичко,  и материя и разум . ..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 2 седмици по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...