Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

имам някои въпроси за религията

Featured Replies

преди 3 часа, dioib написа:

...но комуникацията с него не е за нормални хора.

не думай 🤣

• Отговори 336
  • Прегледи 18,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Водил Мойсей евреите през пустинята 10 години. Заведе ги някъде и ги пита: - Харесва ли ви тука? Евреите отвръщат: - Не, тук много смърди. Води ги още 10 години. Стигат някъде и ги

• 🤣 ....пловдивския митрополит Николай носи на ръката си платинен  часовник с брилянти" Константен Вашерон" равняващ се на три  твои колиби в планината...фейслифта на резиденцията му в центъра на Пловди

• Емил Костов
    Емил Костов

Викаш символично е да те гонят, убиват, горят на клада, преследват защото не вярваш в Християнството. 

• Автор
преди 19 часа, Mediterranean написа:

Ти да не слагаш под общ знаменател психопати с психично болни хора?

Психопатите са здрави хора. Не смесвай понятията.

повечето шизофреници дето говорят  че бог им говори обикновено са били в секти и там са им промивали мозъците с наркотици

ако не знаеха  за бог нямаше да го измислят и да казват че бог им говори а нещо друго 

преди 8 минути, Banesc написа:

... и да казват че бог им говори а нещо друго 

е то тва вече се изясни - другото са мъртви хора обзети от нисши страсти, в които нищо човешко не може да се прояви или в кратце: демонииии 😈

преди 27 минути, insec написа:

е то тва вече се изясни - другото са мъртви хора обзети от нисши страсти, в които нищо човешко не може да се прояви или в кратце: демонииии 😈

Ти гледай себе си. Психопатите по ги оправдавам, отколкото изроди чудещи се с какво да ае заядат. А тук в темата не сте един-двама. 

преди 32 минути, Just a Stranger написа:

Ти гледай себе си.

а няма ли да отнесеш съвета си към тебе? - щот нали се сещаш колко ме вълнува твоето оправдание. Такива тъпотии пишеш, че даже са далечни на всяка една религия - не, че религиите са по- стока, ала твоето са самосиндикални измишльотини: в мъртви хора да се проявило нещо човешко ....... малоумщини не, ами и отатък.

преди 17 часа, _ramus_ написа:

Що да са само психопати. Те се изписват и сами...

а ето го и невежеството, неграмотията и... простотията, които винаги са в комбина:

Селяндурчо неосведомен ти, да четеш можеш ли?

Спори с психиатрите , щом знаеш повече от тях - https://www.24chasa.bg/mneniya/article/6652439

Селски натегач 👎

преди 36 минути, Mediterranean написа:

Спори с психиатрите , щом знаеш повече от тях - https://www.24chasa.bg/mneniya/article/6652439

а бе да ти кажа, по- скоро ти влезе в спор със психиатрите, ала ........ то като смяташ, че психопатите са такива, щот демоните нинам си какво им правили, по- добре не ходи на психиатър, че току виж станала неочаквана изненада 😏

преди 12 минути, insec написа:

а бе да ти кажа, по- скоро ти влезе в спор със психиатрите, ала ........ то като смяташ, че психопатите са такива, щот демоните нинам си какво им правили, по- добре не ходи на психиатър, че току виж станала неочаквана изненада 😏

Казах какво казват самите психопати по интервютата , като дават предавания за тях по Investigation Discovery.

Не ми изопачавай думите, с цел да изкараш мен с ниска обща култура.

Видя се, че човекът натегач има такава.

преди 6 минути, Mediterranean написа:

Казах какво казват самите психопати по интервютата ....

е убу, ала що го каза - не е ли, щото като имало демони, как така нямало бог?

преди 2 минути, Mediterranean написа:

Да, но не съм казала, че те са станали психопати заради демоните.

Казах, че те се чувстват сякаш демони ги карат да убиват. 

oк - явно съм останал с погрешното впечатление, че посочи психопатите, като своеобразно доказателство за демони, богове и прочие свръхестествени, религиозни персонажи.

преди 7 часа, insec написа:

не думай 🤣

Разговори с Бога - Нийл Доналд Уолш - 📕 книга - store.bg ... 

Все пак може да се печели и от това ... :) 

преди 9 часа, insec написа:

а няма ли да отнесеш съвета си към тебе? - щот нали се сещаш колко ме вълнува твоето оправдание. Такива тъпотии пишеш, че даже са далечни на всяка една религия - не, че религиите са по- стока, ала твоето са самосиндикални измишльотини: в мъртви хора да се проявило нещо човешко ....... малоумщини не, ами и отатък.

Що, аз да се заяяждам с някого? Малко е нагло това дето си го написал. Да спамя тотално в темите коментирайки участниците? И какво оправсание? За нищо не се чувствам виновен, нито ще тръгна да дообяснявам или доказвам написаното от мен. Бих го направил за хора, които наистина се интересуват, а не за да задоволя нечия простащина. 

преди 7 часа, Mediterranean написа:

Селяндурчо неосведомен

Само за вметка - общувам само с поне средно интелигентни хора, а не с папагали на "мнения на журналисти от 24 часа". Хигиената има значение - за мен, защото с глупави хора имам усещането за нечистиплътност от писменото им участие само като ботове на начинаещи гимназисти от МГ.

преди 43 минути, Just a Stranger написа:

нито ще тръгна да дообяснявам или доказвам написаното от мен.

:lol6:Направо  е добре, че не си почнал да ги 'доказваш"... (наново), че толкова години да не би все още да "подготвяш почвата"?

преди 43 минути, Just a Stranger написа:

Бих го направил за хора, които наистина се интересуват

Мдааа - новата банална версия на "В очакване на ГОДО" - в пиесата са представени няколко човека, всеки от които "чака" неговото си и "живее" с очакването. А всъщност ГОДО не идва и няма да дойде.... А досещаш ли се защо е избрано това име - GODo?

Така е и с вярата в... Важното е да се живее с нещо, дори и фикция да е... Пък ако е - може да се изиграе че "е истинска и си съществува извън нас".

Та и ти си така - толкова години си в пиесата "в очакване на тия, дето се НАИСТИНА се интересуват" - от какво, обаче - от фикциите, които би им сервирал, и с които фантазираш че ще им бъдат в полза поне толкова, колкото на теб. А тия фикции не им трябват говорители и изразители - същата анонимна книжка всеки може да си я прочете и сам и да се "заинтересува". Но пък в нея ти си се вдъхновил да си й глашатай за да се вживяваш на поучител - какъвто извън фикцията ти, в живота извън виртуала, това няма как да се случи...

Но пък... очакването е възможно да запълва празното...

преди 6 часа, insec написа:

Е какво може да стане? Или важното е да си изпишеш посланието. Тези демони ще почнеш да ги сънуваш накрая (е тогава ще видиш психиатрите с кой ще се занимават). Както споменах демони има във всички митологии и религии. Ама те всички вярващи са с психични отклонения, както излиза. Но добре че сте няколкото прогледнали и порастнали, за да ни кажете колко сме зле. 

преди 50 минути, _ramus_ написа:

Само за вметка - общувам само с поне средно интелигентни хора, а не с папагали на "мнения на журналисти от 24 часа". 

Излъга. Отново. 

преди 52 минути, _ramus_ написа:

Мдааа - новата банална версия

Така ще да е. Но по-важното е, че рамус винаги дебне за да разобличи. Психопатско от негова страна, това да е водещият мотив да пише по-темите, но какво от това? 

преди 52 минути, Just a Stranger написа:

рамус винаги дебне за да разобличи.

Не се "дебне" нещо, което е на показ.

Разобличава се само нещо, което е прикрито - щом го представяш по този начин, правиш признание за целите и намеренията си (въпреки че те също са на показ).

преди 52 минути, Just a Stranger написа:

Психопатско от негова страна

Може би защото ти си наясно с понятието ПСИХОПАТия ли? :) А може би - "водещ мотив"?

Прочете ли какво означава "експеримента "КИТАЙСКА СТАЯ" " ? Ей така сте няколкото "Ентелигенти" - плямпате си думички, които сте се научили как да ги подреждате за да си фантазирате колко ги разбирате.

преди 56 минути, Just a Stranger написа:

Излъга. Отново. 

Искаш да кажеш че с теб правя изключение ли? :lol6:

на 6.08.2022 г. в 4:45, Banesc написа:

понеже станах много умен и започнах да чета  между редовете

изникват въпроси

които противоречат на логиката

https://bg.wikipedia.org/wiki/Десетте_Божи_заповеди

и ето какво ми се набива като противоречие

ИЗХОД 20, 2 – 17

• [20:2] Аз съм Господ, Бог твой, Който те изведох от египетската земя, от дома на робството;
  • [20:3] да нямаш други богове, освен Мене.
  • [20:4] Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята;
  • [20:5] не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят,
  • [20:6] и Който показва милост до хилядно коляно към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди.
  • [20:7] Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог, защото Господ няма да остави ненаказан оногова, който изговаря името Му напразно.
  • [20:8] Помни съботния ден, за да го светиш;
  • [20:9] шест дена работи и върши (в тях) всичките си работи;
  • [20:10] а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог: недей върши в него никаква работа ни ти, ни син ти, ни дъщеря ти, ни робът ти, ни робинята ти, ни (волът ти, ни оселът ти, нито какъвто и да е) твой добитък, нито пришълецът ти, който се намира в жилищата ти;
  • [20:11] защото в шест дена създаде Господ небето и земята, морето и всичко, що е в тях, а в седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.
  • [20:12] Почитай баща си и майка си, (за да ти бъде добре и) за да живееш дълго на земята, която Господ, Бог твой, ти дава.
  • [20:13] Не убивай.
  • [20:14] Не прелюбодействувай.
  • [20:15] Не кради.
  • [20:16] Не лъжесвидетелствувай против ближния си.
  • [20:17] Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, (нито нивата му) нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, (нито никакъв негов добитък) – нищо, което е на ближния ти.

значи проблемите са следните .....  

извел от египтската земя от дома на робството

и какво става с тези които са останали в египет

след това се казва не върши работа нито робът  ти нито робинята ти  в седмия  ден което значи че робството продължава

а пък се споменава не пожелавай робът и робинята на ближния

и от  тук друг въпрос излиза

а какво става с робът и робинята и жената на не ближния  и другите  неща към не ближния 

и се казва седмият ден е СЪБОТА

което значи че първият ден от седмицата е  неделя 

значи  тук много голям проблем

какво ще стане ако 

има милост към хилядно  коляно но пък от това хилядно  коляно започне някой да го мрази

и се изпада в противоречие хем милос хем наказание 

Ей приятел , стани католик , там папата определя заветите и заповедите - ако има кой да го слуша 😀. Ето аз например имам собствена религия , но съм повече католик , щото все пак аз съм се самопровъзгласил се лидер в религия , докато за папата са го избирали дълги години - цяла международна организация .

току-що, Anzhel Dimitrov написа:

ако има кой да го слуша

Искаш да кажеш че "за разлика от папата" теб "има кой да те чете" ли?

преди 4 часа, Just a Stranger написа:

И какво оправсание? За нищо не се чувствам виновен, нито ще тръгна да дообяснявам или доказвам написаното от мен.

е тъ? Де съм писал да се чувстваш виновен или пък невинен? И за какво оправдание питаш? Изобщо нещо разстроен ми се струваш, що така? Щот се намират хора, които да ти се присмиват на фантасмагориите ли? - че обърни се към бог, ангелите, демоните или някакви други там духовни същества, да ти помогнат някак си, молитва нещо, свещичка запали. От толкоз много ритуали и знания, и моралности, и прочие религиозно съдържание, толкоз ли не се намира нещичко, което да успокои тревогата в теб, че идиотщините, в които вярваш стават само за присмех и нищо друго. Не го слушайте рамуса, че религията ви помага - обратното е: разсипва и малкото съзнателност, която е останала във вас.

• Автор
преди 1 час, Anzhel Dimitrov написа:

Ей приятел , стани католик

не съм педофил

идва края на религиите

идва нова система подобна на комунистическата

заповеди :

1 имай вода

2 храна

3 земя

4 оръжие

5 горива

6 стъкло метали хартия

преди 43 минути, Banesc написа:

1 имай вода

2 храна

3 земя

4 оръжие

5 горива

6 стъкло метали хартия

7. винкел 😏

преди 38 минути, insec написа:

7. винкел

той да не е от Перник? :)

преди 1 час, Just a Stranger написа:

Пак не мислиш.

Иронично е точно ти да ползваш думичката "мислене"... :) От кога филмовите герои вече и "мислят" и даже вече са наясно кой мислил, кой не?

Все едно къртица да е наясно с орловия живот. Това не й пречи да се сънува че има крилца, но пък орлите какво ги интересуват нелепости.

преди 1 час, insec написа:

които да ти се присмиват на фантасмагориите ли

всъщност не - не се присмивам. Иронизирам ги, защото само в неговите очи заблудите са му "велики истини".

Няма много варианти да ги представя по друг начин, а и без всякакъв смисъл е да дебатираме вярванията му. Винаги самозаблудите в очите на Заблуденият са "безспорна истина" - особено когато е фанатизиран и дълбоко вкопчен.

Просташките изцепки и опити за кълване са само ехо от безсилието... щото всяка самозаблуда, колкото и да я вярваш и помпиш има лимит и той би я ползвал само при потвърждение - което е целта на преживяванията му. И извън заблудата и филма - всички тия са обикновен капан за дефицитни... Така, че "вярата" помага именно на тях.

А байдъуей ти също имаш вярвания и когато се преживееш в неговата роля - да са сред дисонанси, също хвърляш къчове до съседната галактика. Така че на теб вярата в твоите работи помага ли ти или само ти влияе кофти?  

преди 4 часа, Anzhel Dimitrov написа:

Ето аз например имам собствена религия , но съм повече католик

Не ти трябва да ползваш католицизма. Там има облага само и единствено за кардиналите, а не за теб. ;) 

Но като си решил да копираш и пастнеш католицизма в твоята религия ... хм ... то какво търсиш си верни кардинали ли?! :) = Такива нема!!! :) 

п.п. Пробвай с протестантството, т.е. там по може да намериш верни "кардиналки" ... :)  

преди 13 минути, dioib написа:

Не ти трябва да ползваш католицизма. Там има облага само и единствено за кардиналите, а не за теб. ;) 

Но като си решил да копираш и пастнеш католицизма в твоята религия ... хм ... то какво търсиш си верни кардинали ли?! :) = Такива нема!!! :) 

п.п. Пробвай с протестантството, т.е. там по може да намериш верни "кардиналки" ... :)  

ВЕРНО ЛИ! Нима нашите кардинали са бедни и дават всичко на вярващите. Ма като взема една лопата......

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.