Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

имам някои въпроси за религията

Featured Replies

току-що, dioib написа:

Да, вижда, но не приемам твоите аргументи. Постарай се още НоСърче ... :) 

Не съм тук да те отказвам от религията ти, нито пък ще се напъвам с аргументи. Ти сам ще ги видиш, когато ти се наложи. 

• Отговори 336
  • Прегледи 18,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Водил Мойсей евреите през пустинята 10 години. Заведе ги някъде и ги пита: - Харесва ли ви тука? Евреите отвръщат: - Не, тук много смърди. Води ги още 10 години. Стигат някъде и ги

• 🤣 ....пловдивския митрополит Николай носи на ръката си платинен  часовник с брилянти" Константен Вашерон" равняващ се на три  твои колиби в планината...фейслифта на резиденцията му в центъра на Пловди

• Емил Костов
    Емил Костов

Викаш символично е да те гонят, убиват, горят на клада, преследват защото не вярваш в Християнството. 

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Не съм тук да те отказвам от религията ти, нито пък ще се напъвам с аргументи. Ти сам ще ги видиш, когато ти се наложи. 

:offtopic_s:Не ме интересува за какво си тук, но личи, че не знаеш аз за какво съм тук.

преди 13 минути, dioib написа:

:offtopic_s:Не ме интересува за какво си тук, но личи, че не знаеш аз за какво съм тук.

Ти си просто потребител като мен. За нищо друго не си тук.

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Ти си просто потребител като мен. За нищо друго не си тук.

Не знаеш моите потребности, но за сметка на това, съм декларирал своя интерес. ;) = Което ме прави различен. ;) 

Да, нямам потребности, но ти си въобразяваш моите интереси. Поне виж декларацията ми. 

п.п. Не я гледай така тъпо българино!!! :) 

преди 45 минути, dioib написа:

Пак да ти напомня: Не бъркай католицизма с православието!!! 

Мислиш ли, че аз православния християнин имам страхове?! И всичко това, при положение, че съм и комунист?! :) 

:offtopic_s:Ужасно добра комбинация е ..... :) :) :) 

И каква е разликата? Вместо папа, патриарх и григорианския календар вместо юлиански.

току-що, АСПЕКТ написа:

И каква е разликата? Вместо папа, патриарх. и григорианския календар.

За теб явно няма. За какво да ти я кажа, при положение, че не те интересува?! Смяташ ли да станеш православен?! = Не мисля ... 

преди 17 минути, dioib написа:

Не знаеш моите потребности, но за сметка на това, съм декларирал своя интерес. ;) = Което ме прави различен. ;) 

Да, нямам потребности, но ти си въобразяваш моите интереси. Поне виж декларацията ми. 

п.п. Не я гледай така тъпо българино!!! :) 

Подписът ти пък няма ама нищо общо с религията. А аз който съм от село не ме почвай на граждани и селяни! :)

преди 14 минути, dioib написа:

За теб явно няма. За какво да ти я кажа, при положение, че не те интересува?! Смяташ ли да станеш православен?! = Не мисля ... 

След като Господ е създал земята и рая, кой е създал ада? Колко пъти се спонава тази дума в Библията? Думата ад.

преди 16 минути, АСПЕКТ написа:

И каква е разликата? Вместо папа, патриарх и григорианския календар вместо юлиански.

Никаква разлика няма. Лъгали са и са плашили хората. Като добавиш и големият терор и вземане на пари просто са измет.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Никаква разлика няма. Лъгали са и са плашили хората. Като добавиш и големият терор и вземане на пари просто са измет.

Под контрол. Чрез страх.

https://webstage.bg/filosofiya-i-psihologiya/7005-dilemata-na-vladetelya-da-bade-lyubim-ili-da-budi-strah-makiaveli.html

Хората с по-малко колебание отиват против владетел, който буди обич, отколкото против такъв, който буди у тях боязън.

Обичта се крепи върху връзката на признателността, но тя лесно се къса когато изгодата го налага, защото хората са лоши по природа. Боязънта се крепи върху страха от наказанието, а той никога не напуска човека. Владетелят трябва да предизвика в поданиците си боязън, та ако не спечели обичта им, да избегне омразата им.

преди 14 минути, Емил Костов написа:

Подписът ти пък няма ама нищо общо с религията. А аз който съм от село не ме почвай на граждани и селяни!

Е, подписа е да знаят какъв съм, т.е. може да съм раждан в градо, но моем да живеем и на село, щото баща ми е такъв и ма е научил и на труд. :) 

преди 8 минути, АСПЕКТ написа:

Под контрол. Чрез страх.

Дечко, а не циганино ... :) Страх те е от какво?! :) 

преди 4 минути, dioib написа:

Е, подписа е да знаят какъв съм, т.е. може да съм раждан в градо, но моем да живеем и на село, щото баща ми е такъв и ма е научил и на труд. :) 

Дечко, а не циганино ... :) Страх те е от какво?! :) 

http://bibliata.zahristos.org/?t=7&q=Откровение 14:7&bot_test=1

Откровение 14:7

И каза със силен глас: Бойте се от Бога и Му въздайте слава, защото часът на Неговия съд настана; и поклонете се на Този, който е направил небето и земята, и морето, и водните извори!

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Бойте се от Бога и Му въздайте слава, защото часът на Неговия съд настана; и поклонете се на Този, който е направил небето и земята, и морето, и водните извори!

Слушай Откровение 14:7

И?! Как го разбираш?!

Що се боиш от Бог и неговия син?! 

п.п. Аз не съм послушник малиш ... :) 

п.п.2. И ти не вярваш в православието ..... 

преди 5 минути, dioib написа:

И?! Как го разбираш?!

https://www.pravoslavie.bg/библия/книга-притчи-соломонови/

7. Начало на мъдростта е страхът Господен; (добре разумяват всички, които се водят от него; а благоговението към Бога е начало на разбиране;) само глупци презират мъдрост и поука.

Вместо да наблягате на позитивизма във вашата вяра, то "атакувате" друга, защо?! 

Извода е само един: Вашата вяра е "нечистоплътна"!!! 

преди 6 минути, dioib написа:

И?! Как го разбираш?!

п.п. Аз не съм послушник малиш ... :) 

п.п.2. И ти не вярваш в православието ..... 

И какво има да му разбираш. Точно и ясно както е написано!

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Начало на мъдростта е страхът Господен

Малък, първо стани вещ!!! 

преди 4 минути, Емил Костов написа:

И какво има да му разбираш. Точно и ясно както е написано!

Продължавай в тоя нюанс ,,, :) = Той не е нон сентситивен ... ба ... :) 

Топ 5 на най-често срещаните думи в Библията.

1. Господар

2.Господ

3.Мъж

4.Израел и 5. Люде

1-Lord-2-God-3-Man-4.jpg?w=650&ssl=1

преди 1 минута, dioib написа:

Малък, първо стани вещ!!! 

Продължавай в тоя нюанс ,,, :) 

Ама няма нюанси тука. Точно и ясно ти казват да се плашиш и подчиняваш и хората това са и правили заради суеверия и неграмотност.

Споделям- отварям за да прочета нещо по темата. Обаче

Първо, авторът започва с библейски въпроси, сякаш християнството и юдаизма са единствената религия. Това не е така. религиите са много- https://bg.wikipedia.org/wiki/Религия#Религиозни_направления

Второ, вярата в свръхестествени явления не винаги е религия. Атеисти могат да вярват, че земята е лаборатория на извънземни, които влияят на хората, както и хора могат да вярват в нещо си, което прилича на божество, но щом не са в общност, не споделят вярвания и норми с други като тях, не може да се твърди, че изповядват религия.

Трето- моето мнение е, че религиите, като човешко творение, организират в някакъв период обществата, но са преходни, а сегашните са в кръпки и е добре да се изхвърлят.

преди 1 минута, Търсещ истини написа:

Искрено, отварям за да прочета нещо по темата. 

Първо, авторът започва с библейски въпроси, сякаш християнството и юдаизма са единствената религия. Това не е така.

Второ, вярата в свръхестествени явления не винаги е религия. Атеисти могат да вярват, че земята е лаборатория на извънземни, които влияят на хората. 

Трето- добре беше да става дума самоза религия, като се има предвид, че религиите са много- https://bg.wikipedia.org/wiki/Религия#Религиозни_направления

И четвърто- моето мнение е, че религиите, като човешко творение, организират в някакъв период обществата, но са преходни, а сегашните са в кръпки и е добре да се изхвърлят.

ЕВАЛА приятелю!

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 47 минути, АСПЕКТ написа:

Топ 5 на най-често срещаните думи в Библията.

1. Господар

2.Господ

3.Мъж

4.Израел и 5. Люде

1-Lord-2-God-3-Man-4.jpg?w=650&ssl=1

Няма любов, Иисус, вяра, жена,.. От това ти става ясно, че е политически проект.

Даже и сатанинската библия не е била забранявана.

преди 23 минути, Емил Костов написа:

ЕВАЛА приятелю!

Това "евала" (означаващо слава на Алаха) пак показва, колко религиите са се вплели в съвремието, профанизирани са и как няма нищо религиозно в толкова много думи и ритуали- сватба, раждане, смърт.

преди 2 минути, Търсещ истини написа:

Това "евала" (означаващо слава на Алаха) пак показва, колко религиите са се вплели в съвремието, профанизирани са и как няма нищо религиозно в толкова много думи и ритуали- сватба, раждане, смърт.

Не! Просто те поздравявам за правилния коментар. Нямам нищо общо с религията и никога няма да имам!

преди 4 часа, dioib написа:

Бъркаш католицизма с православието. 

При православието си има ктитори, които за своя сметка строят храмове и параклиси. 

🤣 ....пловдивския митрополит Николай носи на ръката си платинен  часовник с брилянти" Константен Вашерон" равняващ се на три  твои колиби в планината...фейслифта на резиденцията му в центъра на Пловдив  глътнал около 8 млн лева, сиромашияяяя до шия това не помня вече кой пореден сериал от "скандали в БПЦ" беше...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.