Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

имам някои въпроси за религията

Препоръчан отговор

понеже станах много умен и започнах да чета  между редовете

изникват въпроси

които противоречат на логиката

https://bg.wikipedia.org/wiki/Десетте_Божи_заповеди

и ето какво ми се набива като противоречие

ИЗХОД 20, 2 – 17

• [20:2] Аз съм Господ, Бог твой, Който те изведох от египетската земя, от дома на робството;
  • [20:3] да нямаш други богове, освен Мене.
  • [20:4] Не си прави кумир и никакво изображение на онова, що е горе на небето, що е долу на земята, и що е във водата под земята;
  • [20:5] не им се кланяй и не им служи, защото Аз съм Господ, Бог твой, Бог ревнител, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят,
  • [20:6] и Който показва милост до хилядно коляно към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди.
  • [20:7] Не изговаряй напразно името на Господа, твоя Бог, защото Господ няма да остави ненаказан оногова, който изговаря името Му напразно.
  • [20:8] Помни съботния ден, за да го светиш;
  • [20:9] шест дена работи и върши (в тях) всичките си работи;
  • [20:10] а седмият ден е събота на Господа, твоя Бог: недей върши в него никаква работа ни ти, ни син ти, ни дъщеря ти, ни робът ти, ни робинята ти, ни (волът ти, ни оселът ти, нито какъвто и да е) твой добитък, нито пришълецът ти, който се намира в жилищата ти;
  • [20:11] защото в шест дена създаде Господ небето и земята, морето и всичко, що е в тях, а в седмия ден си почина; затова Господ благослови съботния ден и го освети.
  • [20:12] Почитай баща си и майка си, (за да ти бъде добре и) за да живееш дълго на земята, която Господ, Бог твой, ти дава.
  • [20:13] Не убивай.
  • [20:14] Не прелюбодействувай.
  • [20:15] Не кради.
  • [20:16] Не лъжесвидетелствувай против ближния си.
  • [20:17] Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си, (нито нивата му) нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, (нито никакъв негов добитък) – нищо, което е на ближния ти.

значи проблемите са следните .....  

извел от египтската земя от дома на робството

и какво става с тези които са останали в египет

след това се казва не върши работа нито робът  ти нито робинята ти  в седмия  ден което значи че робството продължава

а пък се споменава не пожелавай робът и робинята на ближния

и от  тук друг въпрос излиза

а какво става с робът и робинята и жената на не ближния  и другите  неща към не ближния 

и се казва седмият ден е СЪБОТА

което значи че първият ден от седмицата е  неделя 

Цитат
  • , Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят,
  • [20:6] и Който показва милост до хилядно коляно към ония, които Ме обичат и пазят Моите заповеди.

значи  тук много голям проблем

какво ще стане ако 

има милост към хилядно  коляно но пък от това хилядно  коляно започне някой да го мрази

и се изпада в противоречие хем милос хем наказание 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 336
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 1 час, Banesc написа:

понеже станах много умен

От там и ти идват проблемите. 

Казваш, че има противоречия, а в действителност има неразбиране. = А уж си умен ... 

Да се опитам като на прост човек да ти обясня, че иначе умът ти явно нещо не можеш да го ползваш по предназначение. 

Кои са били роби в Египет?! = Навремето морските народи са откарвали северняци като роби в Египет. По-късно посредством Божията промисъл същите са освободени и изведени от там. 

Тези които не са изведени са тези които не са северняци. Те остават в Египет, защото са верни на Фараона си. 

а какво става с робът и робинята и жената на не ближния  и другите  неща към не ближния 

Кои са ти ближните?! = Тези към които носиш отговорността за живота им. 

За не ближните, то отговорността носи друг. = Не поемай чужда отговорност, защото може да е непосилна за теб и да не се справиш. 

Да, защото е деня в който трябва да планираш седмицата. 

преди 2 часа, Banesc написа:

и се изпада в противоречие хем милос хем наказание 

Не се изпада в противоречие, а ти зацикляш. Това е защото не разбираш, а не разбираш, защото не вярваш в Бог. 

Милостта и наказанията ги прави Бог. Ти нито може да си милостив, нито пък да наказваш. Ти или вярваш в Бог и живееш праведно или се водиш по правилата на някакъв човек. Сред човеците едни са милостиви, а други пък считат, че трябва да наказват. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Уж си станал много умен, а задаваш въпроси за религията ?! Религията не е за мислещи хора, а за вярващи. Трябва да вярваш, че всички дивотии написани в библията са самата Истина независимо, че противоречат не само на здравия смисъл, но и помежду си.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, Banesc написа:

значи проблемите са следните .....  

след това се казва не върши работа нито робът  ти нито робинята ти  в седмия  ден което значи че робството продължава

а пък се споменава не пожелавай робът и робинята на ближния

и от  тук друг въпрос излиза

и се казва седмият ден е СЪБОТА

Библията е сборник от митове и познания на евреите, който е добре да бъде прочетен. Кодът, който изяснява повечето текстове е, че те се отнасят за юдеите към момента на записването.

В този смисъл, "ближен" означава евреин и законите не се отнасят към другите. По- късно Христос прави реформа, според която "ближен" означава човека, който ти помогне- вж. притчата за Добрият самарянин. С основаване християнската общност, ближен означава християнин от твоята деноминация. Кръстоносците са изтребвали Константинопол, а по пътя си и българите.

Съботният ден е въпрос на организацията на труда. Пак по кода- денят с който започва еврейската седмица е друг и почивният ден- също. 

Изходът се отнася (по кода) за евреите. В Египет останали други роби, от други народи, които не се отнасят до текста. Останали и едни египтяни, на които били свити златните съдове. :) Нормално е, като се отървали от това, да бъдат роби, евреите да си набавят роби. Какво изненадващо? Времена. 

Та, елинските митове отразяват мисленето и реда при елините, германските- при германците, славянските- при славяните, а старозаветните- при юдеите. Новият завет съдържа митове, отнасящи се до неосъщественото желание на Исус да реформира юдаизма и до митове, свързани с апостолите, които се отнасят до християнското светоусещане.

Интересна книга.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 часа, dioib написа:

Казваш, че има противоречия, а в действителност има неразбиране. = А уж си умен ... 

Да се опитам като на прост човек да ти обясня, че иначе умът ти явно нещо не можеш да го ползваш по предназначение. 

Кои са били роби в Египет?! = Навремето морските народи са откарвали северняци като роби в Египет. По-късно посредством Божията промисъл същите са освободени и изведени от там. 

Тези които не са изведени са тези които не са северняци. Те остават в Египет, защото са верни на Фараона си. 

За не ближните, то отговорността носи друг. = Не поемай чужда отговорност, защото може да е непосилна за теб и да не се справиш. 

Не се изпада в противоречие, а ти зацикляш. Това е защото не разбираш, а не разбираш, защото не вярваш в Бог. 

Милостта и наказанията ги прави Бог. Ти нито може да си милостив, нито пък да наказваш. Ти или вярваш в Бог и живееш праведно или се водиш по правилата на някакъв човек. Сред човеците едни са милостиви, а други пък считат, че трябва да наказват. 

Браво, 'ората си блъскат главите над тия текстове от векове, сега вече могат да просто да отворят форума и да прочетат каква е работата.

Реално всичките тези писания не са буквални, всичко е интерпретация, ти го интерпретираш така, някой друг по друг начин, трети по трети начин и т.н.

Най общо казано религията е за овците, вярата в Бог няма общо с никакви религии, светци, книги или каквото и да е човешко, тя е просто вяра, също като вярата в това че Дързост и красота все някога ще свърши и берковското височество някой ден ще се събере с Пешо.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 часа, dioib написа:

Не се мъчете милорд. Вие мен не можахте да убедите в религията, дето съм вярваш за него да не говорим.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Търсещ истини написа:

Библията е сборник от митове и познания на евреите, който е добре да бъде прочетен. Кодът, който изяснява повечето текстове е, че те се отнасят за юдеите към момента на записването.

В този смисъл, "ближен" означава евреин и законите не се отнасят към другите. По- късно Христос прави реформа, според която "ближен" означава човека, който ти помогне- вж. притчата за Добрият самарянин. С основаване християнската общност, ближен означава християнин от твоята деноминация. Кръстоносците са изтребвали Константинопол, а по пътя си и българите.

Съботният ден е въпрос на организацията на труда. Пак по кода- денят с който започва еврейската седмица е друг и почивният ден- също. 

Изходът се отнася (по кода) за евреите. В Египет останали други роби, от други народи, които не се отнасят до текста. Останали и едни египтяни, на които били свити златните съдове. :) Нормално е, като се отървали от това, да бъдат роби, евреите да си набавят роби. Какво изненадващо? Времена. 

Та, елинските митове отразяват мисленето и реда при елините, германските- при германците, славянските- при славяните, а старозаветните- при юдеите. Новият завет съдържа митове, отнасящи се до неосъщественото желание на Исус да реформира юдаизма и до митове, свързани с апостолите, които се отнасят до християнското светоусещане.

Интересна книга.

Забрави да споменеш защо Мойсей ги е мотал юдеите, евреите, изралтяните там другите 12 племена, както се наричат... в пустинята 40 години и какви ги е вършил по пътя си и в пустинята. От Египет до окупираната от тях земя, също така какво е правил. Толкова дълго време.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Обетована_земя

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Водил Мойсей евреите през пустинята 10 години. Заведе ги някъде и ги пита:

- Харесва ли ви тука?

Евреите отвръщат:

- Не, тук много смърди.

Води ги още 10 години. Стигат някъде и ги пита:

- Харесва ли ви тука?

Евреите отвръщат:

- Не, и тук много смърди.

Тръгват отново. След 20 години той ги отвежда някъде и пита:

- Харесва ли ви тука?

Те отговарят:

- Харесва ни.

За 40 години намерили единственото място в пустинята където нямало нефт.

Сега евреите са известни с чувствителните си носове, а арабите с нефтените си залежи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Bubbles написа:

Най общо казано религията е за овците, вярата в Бог няма общо с никакви религии, светци, книги или каквото и да е човешко, тя е просто вяра, също като вярата в това че Дързост и красота все някога ще свърши и берковското височество някой ден ще се събере с Пешо.

В друга тема пък предпочитат кози и то питомни. :) 

Всяка религия си има своя Църква и/или клир. Набожни има във всяка, а така също и фанатици. (Има и заблудени де ...) Да оприличаваш всички изповядващи дадена религия с овце е признак на ниска твоя култура. Все едно да ти кажа на теб, че си тъпо теле. 

Да, вярата си е вяра и е възможно тя да е в Бог, но да смяташ, че всеки който вярва в Бог е овца е като да търсиш под вола теле. 

И се, я ко да направя, че съм пръч, а не овен?! :) Отгоре на това съм раждан от дърта коза ... :) И въпреки това вярвам в Бог и християнските религиозни ценности. = Многократно съм го изписвал -> Аз съм обикновен православен мирянин. Това не ме прави овен или овца!!! ;) 

Все пак по мой начин (интерпретация ако щеш го наречи) споделям мнение по темата зададена от вече "умен" (или считаш себе си за такъв) образ в този форум... 

/Свикнал съм с твоя жаргон, т.е. не се обиждам). 

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Не се мъчете милорд. Вие мен не можахте да убедите в религията, дето съм вярваш за него да не говорим.

Тук не съм да убеждавам някой в каквото и да е. Всеки вярващ знае към кого да се обърне, за да му разяснят аспектите било то от НЗ, СЗ или прочие някакви старозаветни писания било то свети и/или канонични. 

Да ти напомня едно: Не всяко нещо извън закона и/или канона е противозаконно и/или против канона. ;) 

Всеки праведен си знае!!! Не му се налага някой да му разяснява, тълкува и т.н. някакви древни текстове от завети и/или легени, митове и прочие ... 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да ти напомня едно: Не всяко нещо извън закона и/или канона е противозаконно и/или против канона. - Направо изгоряхте пред светата инквизиция ако говорите така :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Емил Костов написа:

Да ти напомня едно: Не всяко нещо извън закона и/или канона е противозаконно и/или против канона. - Направо изгоряхте пред светата инквизиция ако говорите така :)

Изгори, за да светиш .... :) = По-важно е да светиш, а не да гълташ. ;) Ду ю ъндест ми?! :)

:) 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, АСПЕКТ написа:

Забрави да споменеш защо Мойсей ги е мотал

Авторът на темата не пита това.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Търсещ истини написа:

Авторът на темата не пита това.

Авторът е посочил като заглавие въпрос към религията, после описва някакви цитати от библията, нещо като Чери-пикинг – Уикипедия (wikipedia.org). Цитати извън контекста.  А и Моисей е част от религията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, АСПЕКТ написа:

Авторът е посочил като заглавие въпрос към религията, после описва някакви цитати от библията, нещо като Чери-пикинг – Уикипедия (wikipedia.org). Цитати извън контекста.  А и Моисей е част от религията.

Ако въпросът е Защо Мойсей ги е тътрил 40 г.?- то моят отговор е по- горе. 

на 6.08.2022 г. в 12:03, Търсещ истини написа:

Библията е сборник от митове и познания на евреите

Това е разказ за познанията на евреите за собствената им история. Тътрил ги е. Факт.

Като помислим, то е доста трудно едно племе да си намери земя. Близкият изток е бил добре заселен и тамошните пастири не са искали да приемат други в големи количества. Можело е само, ако някой владетел ги сметне за потребни или има пустееща земя, но види се владетелите не са били благосклонни, а юдеите не са искали да се заселват в пущинаци. Оставало е да се отвоюва, но бегълците от Египет не са имали оръжия и войска. Това с тълкуването, че "робското" трябва да се изчисти е домислица.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 30 минути, Търсещ истини написа:

Ако въпросът е Защо Мойсей ги е тътрил 40 г.?- то моят отговор е по- горе. 

Това е разказ за познанията на евреите за собствената им история. Тътрил ги е. Факт.

Като помислим, то е доста трудно едно племе да си намери земя. Близкият изток е бил добре заселен и тамошните пастири не са искали да приемат други в големи количества. Можело е само, ако някой владетел ги сметне за потребни или има пустееща земя, но види се владетелите не са били благосклонни, а юдеите не са искали да се заселват в пущинаци. Оставало е да се отвоюва, но бегълците от Египет не са имали оръжия и войска. Това с тълкуването, че "робското" трябва да се изчисти е домислица.

Аз пък съм чул, че Моисей е правил бунтове, въстания и затова са ги изгонили от Египет. Затова питам. Дали е вярно.

Разбира се, имало е и бунтове срещу Моисей. С неговата управа. Имало и тестове. Затова 40 години се е проточило.

Питам дали е вярно, защото не следа с детайли библейските им(евреиски, юдейски..) митове и легенди.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, АСПЕКТ написа:

Аз пък съм чул, че Моисей е правил бунтове, въстания и затова са ги изгонили от Египет. Затова питам. Дали е вярно.

Разбира се, имало е и бунтове срещу Моисей. С неговата управа. Имало и тестове. Затова 40 години се е проточило.

Питам дали е вярно, защото не следа с детайли библейските им(евреиски, юдейски..) митове и легенди.

Никой не може да каже какво е било. Просто се е хванал някой, написал книга и всичко днес му вярва безпрекословно. Ако някой ден се измисли машина на времето вероятно ще останат всички доста изненадани от всички глупости, които са се писали през вековете.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 11 минути, Емил Костов написа:

Никой не може да каже какво е било. Просто се е хванал някой, написал книга и всичко днес му вярва безпрекословно. Ако някой ден се измисли машина на времето вероятно ще останат всички доста изненадани от всички глупости, които са се писали през вековете.

Е то след никейския събор,

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Първи_вселенски_събор

християнство се отдалечи доста от самото си хрумване като нова религия. И е станало нещо като клуб на богатите. Който всеки е искал да бъде.

Примерно българите след 3 века и влизането им в клуба през 7 век. Което е коствало 52 рода боляри.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Е то след никейския събор,

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Първи_вселенски_събор

християнство се отдалечи доста от самото си хрумване като нова религия. И е станало нещо като клуб на богатите. Който всеки е искал да бъде.

Примерно българите след 3 века и влизането им в клуба през 7 век. Което е коствало 52 рода боляри.

Религия свързана със смърт, мъчения, убийства, зверства не е дори и учение. Това трябва да се забрани със закон и да се заличи. Без значение за нейното име.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 28 минути, АСПЕКТ написа:

Аз пък съм чул, че

Вж. Библията или уикипедия. 

Хубавото на митовете е, че могат да бъдат тълкувани и преразказвани. Юдео- християнските митове са закрепени със "свещен печат" и тези, които ги приемат не позволяват промени. Останалите можем да ги променяме и преразказваме с нови елементи. Това, което си чул не се отнася до библията, а до проекция на нещо съвременно. И то е готино. Да говориш за Моисей, а да разбираш някой друг.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Търсещ истини написа:

Вж. Библията или уикипедия. 

Хубавото на митовете е, че могат да бъдат тълкувани и преразказвани. Юдео- християнските митове са закрепени със "свещен печат" и тези, които ги приемат не позволяват промени. Останалите можем да ги променяме и преразказваме с нови елементи. Това, което си чул не се отнася до библията, а до проекция на нещо съвременно. И то е готино. Да говориш за Моисей, а да разбираш някой друг.

2.Mose 2 | Библия, нов превод от оригиналните езици :: ERF Bibleserver

11 В онова време, когато Мойсей порасна, отиде при братята си[1] и видя робския им труд. Видя още, че един египтянин бие евреин, принадлежащ към братята му. 12 Тогава той се обърна на всички страни и след като се убеди, че няма никого, уби египтянина и го скри в пясъка

ИЗХОД. Втора книга Моисеева - Синодално издателство (pravoslavieto.com)

11. След много време, когато Моисей порасна, случи се, че излезе при братята си (синовете Израилеви) и видя тежките им работи; видя още, че един египтянин бие едного евреина от братята му (синовете Израилеви).
12. И като се огледа насам-нататък и видя, че няма никого, той уби египтянина и го скри в пясъка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 часа, ined написа:

Водил Мойсей евреите през пустинята 10 години. Заведе ги някъде и ги пита:

.....

Ех, какво нещо е невежеството. Когато се пускат такива неща (даже и като вицове) трябва да мислите малко и да съобразите. В никоя от земите през които е минал Моше няма нефт, нито тогава, нито сега. Минавали сме през тези земи и знаем много добре какво е там.

spacer.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, capnemo написа:

Ех, какво нещо е невежеството. Когато се пускат такива неща (даже и като вицове) трябва да мислите малко и да съобразите. В никоя от земите през които е минал Моше няма нефт, нито тогава, нито сега. Минавали сме през тези земи и знаем много добре какво е там.

Да . Така е. В отрязъка на пътя през Синайския полуостров-минахме двамата с нашите водачи през месец април ,тази година.През Йордания  отделно. Някои разбирачи до ден днешен не знаят че всъщност Синай се намира в Египет. Непознаването на географията на древния библейски свят е само една от причините за неразбирането и на Библията.Не можеш да разбираш и да коментираш Тора без да познаваш географията и историята през онези векове.

Между другото нефт няма и  по пътя който е минал Авраам от Харан /днешна Турция/ вървейки по течението на река Белих до река Ефрат в която тя се влива ,после през един стар хилядолетен маршрут на кервани се продължава до оазиса Палмира,от библейкия Радмор за Дамаск, а после в югозападна посока за Генисаретското езеро.....и като си помисля,с кой тук мога да коментирам този древен маршрут през които съм минала ,защото тука е видно, че  слепи водят слепи,отделно арогантното държание на откровени лаици . Затова и   четем смешните и неадекватни коментарии... за налучкванията и измислици отделно.

преди 3 часа, Емил Костов написа:

Религия свързана със смърт, мъчения, убийства, зверства не е дори и учение. Това трябва да се забрани със закон и да се заличи. Без значение за нейното име.

Само едно уточнение, ако позволиш.

Исус Назарянина не е създавал религия. Бащицата на християнството е римския гражданин Павел.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 43 минути, valkiria1 написа:

Да . Така е. В отрязъка на пътя през Синайския полуостров-минахме двамата с нашите водачи през месец април ,тази година.През Йордания  отделно. Някои разбирачи до ден днешен не знаят че всъщност Синай се намира в Египет. Непознаването на географията на древния библейски свят е само една от причините за неразбирането и на Библията.Не можеш да разбираш и да коментираш Тора без да познаваш географията и историята през онези векове.

Между другото нефт няма и  по пътя който е минал Авраам от Харан /днешна Турция/ вървейки по течението на река Белих до река Ефрат в която тя се влива ,после през един стар хилядолетен маршрут на кервани се продължава до оазиса Палмира,от библейкия Радмор за Дамаск, а после в югозападна посока за Генисаретското езеро.....и като си помисля,с кой тук мога да коментирам този древен маршрут през които съм минала ,защото тука е видно, че  слепи водят слепи,отделно арогантното държание на откровени лаици . Затова и   четем смешните и неадекватни коментарии... за налучкванията и измислици отделно.

Само едно уточнение, ако позволиш.

Исус Назарянина не е създавал религия. Бащицата на християнството е римския гражданин Павел.

Говоря в общия случай! :) Нямам предвид само Християнството, но понеже за него става на въпрос тук в няколко теми! 

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 39 минути, Емил Костов написа:

Говоря в общия случай! :) Нямам предвид само Християнството, но понеже за него става на въпрос тук в няколко теми! 

И древната религия свързана с Тенгри/Тангра/ е религия минала през кръв и жертви.

Жреците решили ,че Пагане ще си говори най-добре с бог лице в лице.

Не знам народ да е минал през историята си без кръвопролития и завоевания.

Писа че си вярващ. Коя е твоята религия която лежи само на любов,мир и моркови ,ако не е тайна да споделиш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...