Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

имам някои въпроси за религията

Featured Replies

преди 3 минути, valkiria1 написа:

И древната религия свързана с Тенгри/Тангра/ е религия минала през кръв и жертви.

Жреците решили ,че Пагане ще си говори най-добре с бог лице в лице.

Не знам народ да е минал през историята си без кръвопролития и завоевания.

Писа че си вярващ. Коя е твоята религия която лежи само на любов,мир и моркови ,ако не е тайна да споделиш.

Аз НЯМАМ религия, но няма и да споменавам в кое, какво, защо и как вярвам. Няма да го разберат! :)

• Отговори 336
  • Прегледи 18,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Водил Мойсей евреите през пустинята 10 години. Заведе ги някъде и ги пита: - Харесва ли ви тука? Евреите отвръщат: - Не, тук много смърди. Води ги още 10 години. Стигат някъде и ги

• 🤣 ....пловдивския митрополит Николай носи на ръката си платинен  часовник с брилянти" Константен Вашерон" равняващ се на три  твои колиби в планината...фейслифта на резиденцията му в центъра на Пловди

• Емил Костов
    Емил Костов

Викаш символично е да те гонят, убиват, горят на клада, преследват защото не вярваш в Християнството. 

преди 4 минути, Емил Костов написа:

Аз НЯМАМ религия, но няма и да споменавам в кое, какво, защо и как вярвам. Няма да го разберат! :)

Водим диалог ние двамата.

Не ти предлагам помощ да намериш правилния бог /защото на нашия му стигаме ние😂/.

Искам на мен да обясниш.

В края на краищата е коректно да не се изявяваш като воайор в темите за религиите и да критикуваш ,без да обясниш твоето верую.

Така е правилно и редно в една дискусия.

преди 5 минути, valkiria1 написа:

Водим диалог ние двамата.

Не ти предлагам помощ да намериш правилния бог /защото на нашия му стигаме ние😂/.

Искам на мен да обясниш.

В края на краищата е коректно да не се изявяваш като воайор в темите за религиите и да критикуваш ,без да обясниш твоето верую.

Така е правилно и редно в една дискусия.

Аз НЕ критикувам никой. Твърдя, че не вярвам на религиите и че Християнството е прогнила религия. Доказателства за това има колкото пожелаеш. Всеки може да си вярва в каквото иска. Никога даже не съм обвинявал някой че вярва в Християнството. Прегледайте ми постовете Мадам.

преди 42 минути, Емил Костов написа:

Аз НЕ критикувам никой. Твърдя, че не вярвам на религиите и че Християнството е прогнила религия. Доказателства за това има колкото пожелаеш. Всеки може да си вярва в каквото иска. Никога даже не съм обвинявал някой че вярва в Християнството. Прегледайте ми постовете Мадам.

Ясно. Няма да задавам трети път един и същи въпрос. Понякога липсата или избягването на отговор също е отговор...

------------------------

На Блез Паскал принадлежи измислянето на понятието "дупка с формата на Бог",за да опише зеещата празнина ,която представлява за много хора понятието или представата свързана с Бог.  Някои запълват тази празнина със спагети,чанти,успехи,храна,книги ,секти в които наблягат на секс,  с Джони Уокър, а някои /като повечето  тук/ и с бъркоч от Гугъл......Само се чудя,защо не се опитат да запълнят зеещата празнина с Бог ?! При това Той е посочил къде да го търсят....

Струва ми се,че няма да стане нищо трагично, най-много да им олекне, като да си оставят товара на земята, а не да вървят с него на главата.

Който разбрал,разбрал. Толкова от мен.....

преди 3 минути, valkiria1 написа:

Ясно. Няма да задавам трети път един и същи въпрос. Понякога липсата или избягването на отговор също е отговор...

------------------------

На Блез Паскал принадлежи измислянето на понятието "дупка с формата на Бог",за да опише зеещата празнина ,която представлява за много хора понятието или представата свързана с Бог.  Някои запълват тази празнина със спагети,чанти,успехи,храна,книги ,секти в които наблягат на секс,  с Джони Уокър, а някои /като повечето  тук/ и с бъркоч от Гугъл......Само се чудя,защо не се опитат да запълнят зеещата празнина с Бог ?! При това Той е посочил къде да го търсят....

Струва ми се,че няма да стане нищо трагично, най-много да им олекне, като да си оставят товара на земята, а не да вървят с него на главата.

Който разбрал,разбрал. Толкова от мен.....

Не мисля да коментирам в този форума в какво и защо вярвам. Въпросът беше за християнството. Няма смисъл по-нататък, а и не е важно.

на 6.08.2022 г. в 4:45, Banesc написа:

, Който за греха на бащи наказвам до трета и четвърта рода децата, които Ме мразят,

Да, не е правилно и справедливо за греховете на бащата, да бъдат наказвани деца и внуци.

Но пък, тук е вмъкната думата мразят, така че, изглежда се наказват само тези, които Го мразят, а не всички наследници.

• Автор
преди 3 часа, capnemo написа:

Ех, какво нещо е невежеството. Когато се пускат такива неща (даже и като вицове) трябва да мислите малко и да съобразите. В никоя от земите през които е минал Моше няма нефт, нито тогава, нито сега. Минавали сме през тези земи и знаем много добре какво е там.

spacer.png

Питайте г-н миро20 той ще ви каже че това са фейкове 

Леле, леле ... аzbuki или новия й мем на кичозната баба не издържа, да мели за дайвинги и ала-балла за пътечката към сушения лебед Рамзес III.
Капара-капара, нешима шели, точно на тиша бе ав ли реши, да гепиш микрофона? Какъв цом? Днес дори не трябваше да с.ереш. Търчи-лъжи елате ме вижте, но тези поредни мокри сънища не са от мераци, а от старост.

Свери си часовника - дайверския!
 Точно на тиша бе ав редовно ви сурвакат. Като почнеш от вавилонския Нахуйносорога, после Тит, и все на тази дата тиша бе ав: 

• 1095,
  • 1146,
  • 1290,
  • 1348,
  • 1492,
  • 1555,
  • 1567,
  • 1648,
  • 1882,
  • 1942,
  • 2005,

че и днес в момента - акция "изгрев".

Какъв бог, какви 5 шекела? Вие го разпънахте и той се отвърна от догора. Show me the money - това е формулата на вашето DNK, останалото е плява как баба ви си купила дъскорезница в Туин Пийкс.

преди 1 час, shishmanovp861 написа:

Па се правиш на интересен.

Той   е най-голямото кукуриго ,което  е писало във форум религии от които между другото нищо не разбира.

Не че може изобщо да отговори, защо връзва разрушаването на двата храма с тази тема, но  да се обади,иначе ще го забравим, трола модератор.

преди 1 час, Profruit написа:

Какъв бог, какви 5 шекела? Вие го разпънахте и той се отвърна от догора.

😂Сигурно само ти си  знаеш тая морзова азбука защо я плесна и какво общо има с темата. Така или иначе не си спомням някога твой пост тук да е бил носител на реална информация за нещо .В случая да вземеш да обясниш от гледна точка на иудаизма как евреите сме  разпънали своя бог. Повтарям своя бог. И кога е Адонай се е отвърнал от договора си с евреите.

Да ти дам жокер ,троле......християните твърдят че евреите са разпънали Исус ,но той не е и никога не е бил техен бог. ...и продължавай .....

Show me the money - това е формулата на вашето DNK, останалото е плява как баба ви си купила дъскорезница в Туин Пийкс.

Пръцна, айде бегай в Поморие 🤣

Капара-капара, нешима шели, точно на тиша бе ав ли реши, да гепиш микрофона? Какъв цом? Днес дори не трябваше да с.ереш. Търчи-лъжи елате ме вижте, но тези поредни мокри сънища не са от мераци, а от старост.

Троле,крайно време е да прочетеш какво е писал Маймонидес по въпроса и коя общност как прекарва траура.

Както и внесената модификация на основание тълкуване на Талмуд-а, как прекарват тези дни/които съвсем не са само  от 6 до 7/ тези евреи които не живеят в Ерец Исраел.

Между другото наясно ли си ,че реформаторите отдавна  отмениха този траур.....

Както казах ,да се зъбиш безпринципо не ми прави впечатление,толкова ти е възпитанието,толкова са ти възможностите.

Но съвсем друго е когато заблуждаваш поради незнанието и невежеството си. 

преди 2 часа, Profruit написа:

Show me the money - това е формулата на вашето DNK, останалото е плява как баба ви си купила дъскорезница в Туин Пийкс.

Това е важно докат си жив.А като умреш ко става?

преди 12 часа, АСПЕКТ написа:

Което е коствало 52 рода боляри.

52 ма души, а не родове ... :) Това са 26 боила и техните първородни синове, които са били против княз Борис I. 

Цитат

Боилите се делели на вътрешни („велики“) и външни („малки“). Вътрешните оглавявали т. нар. комитати.

Грешно се интерпретира, че са 52 рода!!! 

преди 12 часа, АСПЕКТ написа:

Аз пък съм чул, че Моисей е правил бунтове, въстания и затова са ги изгонили от Египет.

Може да е правил стачки, а не бунтове ... :) -> Простичко: Бил е против народът от който е да робува. ;) Ако е имало бунт, то щеше да пиши някъде за жертви. ;) -> И как по-точно народът му е попаднал в Египет?! 

на 7.08.2022 г. в 13:11, АСПЕКТ написа:

той се обърна на всички страни и след като се убеди, че няма никого, уби египтянина и го скри в пясъка

По кода- евреите са смятали, че да убиеш човек, който не е евреин, не е престъпване на божия заповед и не следва божие наказание. Има много текстове, вкл. на геноцид над други племена. 

на 6.08.2022 г. в 4:45, Banesc написа:

и се изпада в противоречие хем милос хем наказание 

Религията е пълна с противоречия, защото цялата им книжка на глупостите е писана от неграмотни и неможещи да мислят хора. Основното противоречие е как небесното татенце било любов, а в същото време то се държи като обидена мома и е отговорно за смъртта на повече хора, отколкото предполаегомото зло някога е убило. Бог бил любов и бил обичал всички, обаче същият този бог е причина за смъртта на милиони учени ("вещици") за период от над 1000 години САМО В ЕВРОПА. Да не говорим в Северна и Южна Америка колко народ е бил убит от религиозните диваци. И както става ясно от неговата книжка на глупостите, обича да убива деца и бременни жени (виж снимката долу). Обаче бог бил любов! :D

Няма друго такова противоречие като гнусната религия! Можеш да напишеш докторат от 10 000 страници за противоречията в религията.

C7xxksA.png

То в 10-те заповеди на олигофрена има още много противоречия. Тези са най-фрапиращите: https://atheistbg.eu/2021/03/analiz-na-3-ot-10-te-bozhi-zapovedi

Някога този блог беше във Фашистбук, но Suckerberg не обича хора, които не споделят неговата лудост и затова всички атеисти или си направихме външни блогове, или се преместихме в Туитър, където поне засега няма животни, акащи през устата.

Ако има Бог и той е милосърден и справедлив, най-великата благословия, която може да ни окаже е да ни направи от прах. Всичко, до което можем да се докоснем, всичко, което можем да видим - да се разпада на прах. Тогава трудно можем да сбъркаме нещата с реални, защото ни е дал и разум, чрез който да постигнем мъдрост и безстрашие. Можем да ги постигнем, ако имаме куража да пораснем. Доказателство за това, че човек е пораснал, не е факта, че е на 40, 50 или 80г., а факта, че осъзнава непостоянството, че е направен от прах, че е смъртен и безстрашно приема съществуването такова, каквото е, без да е подвластен на фикциите за вечен живот и вечни мъчения, защото на тези приказки вярват и от тях се плашат само "хората деца".

Човешкото тяло  на атеиста се състои от 37 трилиона (37 000 000 000 000) клетки, свързани помежду си в една система, която функционира като цяло.
Всяка клетка е сложна фабрика, която освен всичко друго има и програма за размножаване според точния генетичен код. Така че клетката не само съществува и умира, но и възпроизвежда нови клетки съгласно строго определена програма.
50 000 (петдесет хиляди) клетки в тялото на този атеист ще умрат и ще бъдат заменени с нови, докато той чете това изречение, което е само десет секунди.
По време на живота му кожата му ще се обнови 100 пъти.
Той ви гледа със собствените си очи, които имат сложна цветова система с невероятна точност от 576 мегапиксела, способна да заснеме движещо се изображение, което от своя страна мозъкът интерпретира за по-малко от една секунда.
Тялото му се състои и се движи с помощта на 640 различни мускула, да не говорим за сърдечния мускул, който работи десетилетия, без да спира ден и нощ, в сън и в състояние на будност.
Той работи автономно, без външна поддръжка, изпомпвайки 180 000 000 (сто осемдесет милиона) литра или 180 000 (сто осемдесет хиляди) тона кръв през съдовете и капилярите, чиято обща дължина е 100 000 (сто хиляди) километра, което е 10 000 000 (десет милиона) метра.
Само за един ден белите му дробове, състоящи се от 700 000 000 (седемстотин милиона) алвеоли, с площ от 90 квадратни метра, вдишват 65 000 (шестдесет и пет хиляди) литра въздух.

И така, този атеист, движещ езика си, свързан с челюстта от седемнадесет мускула, контролирани от мозъка, чийто капацитет е над 4 терабайта (4 милиарда килобайта), в който 100 000 (сто хиляди) химични реакции се случват за една секунда, може да каже следното:
"Няма научни доказателства за съществуването на Създател, който е създал и подредил човека. Човекът е случаен феномен, възникнал в резултат на еволюцията."
И когато се приближите до такъв човек и кажете, че ключът, с който той отваря колата си, се е случил сам по себе си, той ще ви погледне с изненада, с основание да приеме, че трябва да отидете на психиатър.

Пс 13: 1: и рече безумния в сърцето си: „Няма Бог“

преди 9 часа, _Aumi_ написа:
Пс 13: 1: и рече безумния в сърцето си: „Няма Бог“

Почти 30 години чакам небесното ти татенце да ме срази с гръмотевица, задето не вярвам в него и непрекъснато му се подигравам, както и на неговите овце. И още не ме е сразил. :D

tRgOd40.png

Не си поумнял. Ти само пльосваш цитати извън всякакъв техен контекст и питаш защо се казва едно, а не друго и какво ставало с другите хора.

За да добие човек ясна картинка, трябва да прочете книгата или поне всяка глава от нея, в която присъстват дадените цитати.

Това е все едно да гледаш една две-минутна сцена от някой двучасов филм и да питаш хората после защо е станало така в тази сцена. 

преди 3 часа, Валсо написа:

Почти 30 години чакам небесното ти татенце да ме срази с гръмотевица,

Бъди сигурен, че и това ще стане. Може да не е точно гръмотевица, но със сигурност ще получиш знак свише! Бъди сигурен!

преди 10 часа, Mediterranean написа:

Не си поумнял. Ти само пльосваш цитати извън всякакъв техен контекст и питаш защо се казва едно, а не друго и какво ставало с другите хора.

За да добие човек ясна картинка, трябва да прочете книгата или поне всяка глава от нея, в която присъстват дадените цитати.

Това е все едно да гледаш една две-минутна сцена от някой двучасов филм и да питаш хората после защо е станало така в тази сцена. 

Чел съм цялата ви свещена книжка на глупостите и точно затова съм атеист. Никой психично здрав не би приел глупостите в библията за чиста истина.

преди 3 часа, Валсо написа:

Чел съм цялата ви свещена книжка на глупостите и точно затова съм атеист. Никой психично здрав не би приел глупостите в библията за чиста истина.

Библията ли е причина да не вярваш в Бог?

преди 4 часа, Валсо написа:

Eй, човеко, някой кара ли те да вярваш в "Тримата братя и златната ябълка"? Библията са приказки, не истина. Но да ги смяташ за глупости е пресилено. Просто ума на ония хора е стигал до там. Проблемите и изводите в днешните вестници и днешните участници във форумите не са по- величествени. Като копаеш калта, може да намериш нещо заровено. Не те карам да копаеш библията, достатъчно е, че си я прочел, просто ти предлагам да я отминеш без да я плюеш. И аз съм атеист, но не отричам приказките за боговете на Олимп, Валхала, Израил, за Крали Марко или Иля Муромец

преди 12 часа, Валсо написа:

Лъжеш. Прочел си само няколко страници от началото и две-три от средата.

преди 6 часа, Валсо написа:

Съдейки по нелепия апломб, с който влизаш в темата е ясно, че си атеист, който не е наясно защо е такъв.А библията си я "чел" като телефонен указател.Логично следствие от такъв прочит са такива писания.

преди 14 часа, _Aumi_ написа:

Причината и той не я знае.

преди 15 часа, _Aumi_ написа:

И свещениците. Бившите шамани.

Църквите, синагогите, джамиите. Твърде много материално.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Жертвоприношения_при_маите

През 2010 г. археолозите намират нови доказателства за практиката на жертвоприношения на деца при маите. При разкопките на много добре запазена могила на владетел, погребан преди 1600 години на територията на днешна Гватемала, до скелета на вожда са намерени останки от шест деца, принесени в жертва при смъртта на владетеля. Освен това при анализ на кости от 127 тела, открити в една от свещените пещери в Чичен Ица е установено, че 80% от тях са на момчета на възраст между 3 и 11 години.

https://www.slovo.bg/showwork.php3?AuID=1&WorkID=3162&Level=1

Не ти, комуто се кланят

калугери и попове

и комуто свещи палят

православните скотове;

не ти, който си направил

от кал мъжът и жената,

а човекът си оставил

роб да бъде на земята;

не ти, който си помазал

царе, папи, патриарси,

а в неволя си зарязал

мойте братя сиромаси;

не ти, който учиш робът

да търпи и да се моли

и храниш го дор до гробът

само със надежди голи;

не ти, боже на лъжците,

на безчестните тирани,

не ти, идол на глупците,

на човешките душмани!

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.