Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

имам някои въпроси за религията

Featured Replies

преди 4 часа, valkiria1 написа:

Християните стоят на куц крак.

Куц, куц, колко да е куц, като са хем най- многобройни, хем са най- богати, хем са най- цивилизованата част на света. Уж божето на вас го обещал, пък даже и държава не ви прати - добре, че са християните да ви я създадат. Или ви е метнал на върбите, или нещо в превода сте се объркАли. 😏

• Отговори 336
  • Прегледи 18,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Водил Мойсей евреите през пустинята 10 години. Заведе ги някъде и ги пита: - Харесва ли ви тука? Евреите отвръщат: - Не, тук много смърди. Води ги още 10 години. Стигат някъде и ги

• 🤣 ....пловдивския митрополит Николай носи на ръката си платинен  часовник с брилянти" Константен Вашерон" равняващ се на три  твои колиби в планината...фейслифта на резиденцията му в центъра на Пловди

• Емил Костов
    Емил Костов

Викаш символично е да те гонят, убиват, горят на клада, преследват защото не вярваш в Християнството. 

преди 17 часа, NVJ написа:

Тогава при желание се търси начин да бъде разбрано.

Именно, ключовото е желание. 

Да мотивираш желание не всеки го владее. 

Когато човек е задоволен, то има свободна воля да не желае, а да твори. 

Да, в следствие на това може да има нещо което повечето харесват, но има и други които не го разбират това творчество. 

В днешно време на мода е халтурата. 

И остава една истина: Културният човек не руши, а съгражда. За него по-важно е класиката. 

За това и са създадени стария и новия завет, за да напомнят, че човек е само и единствено подобие на Бог. Говорим в този свят. Останалото ще разберем след като се възнесем и напуснем този свят. 

До тогава Бог е до теб или не. Ти имаш свобода да го приемеш или не. 

Едно мога смело да кажа: Вярването в Бог не пречи, независимо, че може и да не помогне. = Както напоследък ми е любим следния изказ: Божа работа е и по-важно е да сме живи и здрави. Тези които не са здрави, то да се радват, че все още са живи. :) 

преди 6 часа, Mediterranean написа:

Всичко се променя с раждането на Иисус, живота Му, разпъването му на кръста и възкръсването му.

А ти ако изобщо беше чела библията, щеше да знаеш, че библейският Бог от Стария завет, сключва вечен завет, а не временен, който след това може да бъде отменен.

Битие 17:7
И ще утвърдя завета Си между Мене и тебе и потомците ти след тебе през всичките им поколения за вечен завет, че ще бъда Бог на тебе и на потомството ти след тебе.

Езекиил 16:60
Обаче, ще помня 
завета Си Сключен с тебе в дните на младостта ти, И ще ти утвърдя вечен завет

Но, както казва Валкирия, тази религия е на евреите и този завет е сключен само с народа на Израел.

Новосъздаденият образ на Христос, не може да съществува без Стария завет, където християните търсят доказателство с което да докажат, че той е чаканият месия. Свободни сте да вярвате, че той е месията, че той е Божи син, или че той е самият Бог или една трета част от Бога, но това не променя по никакъв начин писаното и утвърденото в Стария завет - че Бог е един и че е избрал Израел за негов народ.

Харесва ли ви или не, но евреите по един или друг начин стоят в управлението на света. Въпреки че на самата държава Израел, е отредена малка и не толкова плодородна земя, те са се пръснали по света и са успели да се докажат като умни, далновидни и преуспели в много сфери на живота хора. 

И дали наистина Бог е сключил с тях вечен завет и им е обещал да бъдат негов народ, е истина, или това е една прекрасна приказка, която им дава стимул и вяра в живота и в Божиите обещания - факт е, че именно тази вяра и убеждение в истинността на писаното в Библията, ги прави силни и успешни!

преди 54 минути, _Aumi_ написа:

Харесва ли ви или не, но евреите по един или друг начин стоят в управлението на света. 

Не е точно казано.

Световната еврейска мафия не се интересува от управление (то е И труд и отговорност), а се интересува от паразитиране върху хората и осигуряване на това паразитиране.

Ето преди неколко годин попаднах на списък на личностите на върха на управлението на световното банкерство. Подчертавам – в управлението, а не на собственици.

Стотина индивида. Около 30-40 процента бяха с характерни еврейски имена и/ли фамилии (ако се чудиш – например фамилията Цви, разни Розени, Щейнове, Зилбери, Голдове и прочая сволач).

Останалите бяха с човешки имена/фамилии и точно от тях се заинтересувах и потърсих подробно в Мрежата.

Е, 90% от тях бяха евреи с имена на човеци. Не прегледах всичките, тенденцията е ясна още след първите 20-ина евреи, скрити зад човешки имена.

преди 6 минути, Аралампи написа:

Не е точно казано.

Световната еврейска мафия не се интересува от управление (то е И труд и отговорност), а се интересува от паразитиране върху хората и осигуряване на това паразитиране.

Ето преди неколко годин попаднах на списък на личностите на върха на световното банкерство.

Стотина индивида. Около 30-40 процента бяха с характерни еврейски имена и/ли фамилии (ако се чудиш – например фамилията Цви, разни Розени, Щейнове, Зилбери, Голдове и прочая сволач).

Останалите бяха с човешки имена/фамилии и точно от тях се заинтересувах и потърсих подробно в Мрежата.

Е, 90% от тях бяха евреи с имена на човеци. Не прегледах всичките, тенденцията е ясна още след първите 20-ина евреи, скрити зад човешки имена.

Само ще ти кажа, че зад всички успехи, се крие много труд. И потенциал! 
 Ти, ако нямаш потенциал и достатъчно ум, находчивост, талант, и един милиард да ти дадат, нито ще можеш да го управляваш, нито ще можеш да го умножиш!

Моме, основното в мафията не са труд и потенциал или обща полза, егалите, фратерните, либерте.

преди 6 часа, _Aumi_ написа:

....факт е, че именно тази вяра и убеждение в истинността на писаното в Библията, ги прави силни и успешни!

това не е факт, а бабини басни, поредната митология, в която и ти си повярвала - инак факта е, че най- интелигентните евреи се надсмиват над всичката тая религиозна идиотщина.

преди 5 минути, insec написа:

това не е факт, а бабини басни, поредната митология, в която и ти си повярвала - инак факта е, че най- интелигентните евреи се надсмиват над всичката тая религиозна идиотщина.

Глей са, Аумито е войнстващ веган.

С това всичко обективно и субективно за нея е казано достатъчно.

преди 18 часа, insec написа:

Куц, куц, колко да е куц,

Аз "говоря" за духовната страна на нещата,ти за пари🤣

хем най- многобройни,

не "говорим" за количество, а за качество

хем са най- богати,

виц

хем са най- цивилизованата част на света.

Две християнски инквизиции-това е най-добрия пример за цивилизованост

Уж божето на вас го обещал,

Евреите,светът и парите...друго не виждам.

Напълно съм наясно ,колко е вбесяваща темата за цървули с оперетно самочувствие....

преди 17 часа, _Aumi_ написа:

Харесва ли ви или не, но евреите по един или друг начин стоят в управлението на света. Въпреки че на самата държава Израел, е отредена малка и не толкова плодородна земя, те са се пръснали по света и са успели да се докажат като умни, далновидни и преуспели в много сфери на живота хора. 

И дали наистина Бог е сключил с тях вечен завет и им е обещал да бъдат негов народ, е истина, или това е една прекрасна приказка, която им дава стимул и вяра в живота и в Божиите обещания - факт е, че именно тази вяра и убеждение в истинността на писаното в Библията, ги прави силни и успешни!

Какво управляват? Пари. Светът няма нужда от управление, за да съществува. А за богатите пише само лоши неща в Новия Завет.

Бог е дал премного на българите, защото такава природа с такива планини не може да се намери никъде извън териториите на Европа. България е наистина парче от Рая. Всяко градче и селце, и даже София с тази приказно красива планина, която й е като фон - Витоша, са доказателство , че Бог ни обича.💖

преди 19 часа, _Aumi_ написа:

Новосъздаденият образ на Христос, не може да съществува без Стария завет, където християните търсят доказателство с което да докажат, че той е чаканият месия.

Християните не търсят доказателства. :) Просто евреите не го приемат като божи син, нито пък за техен цар. Даже не го зачитат и като пророк, за разлика от мюсюлманите. Някои даже считат, че Исус не е съществувал, защото данни за живота му докато не се е покръстил няма. 

Божията промисъл няма нищо общо с божия завет.  И евреите не знаят, защо човек е лишен от вечен живот на този свят. 

Основната характеристика при християнството е, че всички сме грешници и трябва да си прощаваме, но някои не прощават. 

Да, в миналото властта е била религиозно обвързана, но не и в 21-ви век. Илюзията, че израелският народ е избранияТ е достатъчно добре "насадена" из всички евреи.  И затова определени евреи трябва да доказват, че са с произход от Израел, а не нерде от Ямбол или Сливен... :) 

Та, едно е да си слуга (раб) на Бог, а друго е да си слуга (роб) на евреи, :)  Кой е избрания народ, т.е. е мил на Бог е табу. :) Според мен това са циганите, защото те не желаят да властват, а успешно ползват този свят, за да изпитат любов и щастие. :) За друг не мислят. :)  

п.п. Не бъркайте циганин с ром!!! :) 

преди 5 часа, Mediterranean написа:

Какво управляват? Пари. Светът няма нужда от управление, за да съществува. А за богатите пише само лоши неща в Новия Завет.

Християнството издига  в култ бедността и нищетата в полза на кесаря. Иудаизма не порицава бедността, но и не я възхвалява.

Няма нищо красиво и привлекателно в бедността.

Бог е дал премного на българите, защото такава природа с такива планини не може да се намери никъде извън териториите на Европа. България е наистина парче от Рая. Всяко градче и селце, и даже София с тази приказно красива планина, която й е като фон - Витоша, са доказателство , че Бог ни обича.💖

Верно ли ? Ще ме умориш от смях. Най-вероятно не си излизала никога извън България ?Или викаш като няма пари за швейцарските и френските  Алпи/ един пример от всичките/,българските чукари са най-хубави на света, а пък блатата на Рила наречени езера са по-хубави от тези в Канадските скалисти планини,..... Почти ти повярвах.

преди 3 часа, dioib написа:

Божията промисъл няма нищо общо с божия завет.

Пак ли пишеш пиян в темата,невежий логорейко?

.  И евреите не знаят, защо човек е лишен от вечен живот на този свят. 

Знаят ,как да не знаят.Пирке Авот за какво е написан?

Да, в миналото властта е била религиозно обвързана, но не и в 21-ви век. Илюзията, че израелският народ е избранияТ е достатъчно добре "насадена" из всички евреи.

Големи комплекси ви тресат...

И затова определени евреи трябва да доказват, че са с произход от Израел, а не нерде от Ямбол или Сливен... :) 

Дали ? Бръщолевенията,уригванията  и бълнуванията на Профрута в поне десет теории на възможностите изказани  досега са точно толкова верни,колкото и твоите за Библията.Да стои там в ъгъла Гавроша  и да брои пътешествията  и дайвингите на Валкирия и без това във всеки пост,само затова пише  и си изяжда черния дроб....

Смях и забава .....балкански чесъни и сланини  ,които си въобразяват ,че някой някъде му пука кой какво кълбо натрива за да гадае....

Та, едно е да си слуга (раб) на Бог, а друго е да си слуга (роб) на евреи, :)  Кой е избрания народ, т.е. е мил на Бог е табу. :)

Дори не знаеш и избора за какво е бил ,а толкова пъти дъвчем темата...това е защото идваш да изтрезняваш в темата, а не да свържеш две думи на кръст,православний християнино.....който не знае дори догматите на християнството.... о, симпличита,но не  санта 

Светът няма нужда от управление, за да съществува.

Ако няма управление и управляващи, ще настъпи тотален хаос и анархия.

Нали не искаш всички да чупят, трошат и унищожават това, което други са построили с много труд?! А за да не се случи това, светът навсякъде има нужда от управление и здрава ръка!

А за богатите пише само лоши неща в Новия Завет.

Ами нека си пише ... но друго си е да имаш пари, с които можеш да си позволиш всички удобства, които ти предоставя света. Без пари не можеш да си платиш дори тока и веднага ще ти го спрат, не можеш да ползваш така нужната вода. Да не говорим за другите екстри на съвременния свят.

Така че тези които твърдят, че парите са зло, нека опитат да живеят поне една седмица извън цивилизацията - без най-необходимите неща, за които са нужни пари, пък тогава нека се пъчат и говорят колко голямо зло били парите!

преди 4 часа, dioib написа:

Християните не търсят доказателства.

За кое? че Исус бил обещаният месия или че бил една трета от някаква Троица?!

Напротив, търсите тези доказателства и то точно в Стария завет. 

Но да не забравяме, че повечето като теб, които ги мързи да четат, предпочитат да вярват на проповедите на свещениците!

преди 4 часа, dioib написа:

Илюзията, че израелският народ е избранияТ е достатъчно добре "насадена" из всички евреи. 

Не знам дали е илюзия, но е факт, че в управлението на почти всички държави по света стоят хора с еврейски произход. А също, че ключовете за най-големите банки и най-печелившите бизнеси, са в техни ръце.

Та има нещо вярно, че Бог ги е избрал. Или, че Бог избира тези, които доказват, че могат да управляват парите!

• Автор
преди 8 часа, valkiria1 написа:

Големи комплекси ви тресат...

наистина религията е била обвързана в миналото с политиката

дори и сега някой  политици се заиграват

поне за 3 партии се сещам в момента дето играят на религиозна основа 

2 ходят да даряват по църкви

една ходи да лобира за джамийте

преди 9 часа, valkiria1 написа:

Християнството издига  в култ бедността и нищетата в полза на кесаря.

:) Не ме разсмивай моля ... :) Все пак ти благодаря де ... :) 

Имаш в предвид, че на кесаря трябва да се даде нали?! -> Но, никой не споменава колко. ;) Нормално е да вземе 10%, а не повечето за себе си. 

Мен, ако питаш и 7% му стигат, но ай ... да сме по десетичната система ... :) За 3% ... нема да спорим ... :) 

В цял свят Валки нормата е този който е над теб да взема 10% поне печалба ... Се, да в България държавата взема 20%, но това е защото е малка. ;) 

Явно добре владееш туризма, но икономиката ти куца ... 

преди 4 минути, dioib написа:

:) Не ме разсмивай моля ... :) Все пак ти благодаря де ... :) 

Имаш в предвид, че на кесаря трябва да се даде нали?! -> Но, никой не споменава колко. ;) Нормално е да вземе 10%, а не повечето за себе си. 

Мен, ако питаш и 7% му стигат, но ай ... да сме по десетичната система ... :) За 3% ... нема да спорим ... :) 

В цял свят Валки нормата е този който е над теб да взема 10% поне печалба ... Се, да в България държавата взема 20%, но това е защото е малка. ;) 

Явно добре владееш туризма, но икономиката ти куца ... 

Точно така е, колкото и да се смееш. Църквата е доста богата институция и не само в БГ. Примери имаше доста. Мисля, че не е нужно да ти ги давам.

преди 8 часа, _Aumi_ написа:

За кое? че Исус бил обещаният месия или че бил една трета от някаква Троица?!

Как да ти отговоря на този безумен въпрос??? 

След като не изповядваш християнството, то това е безсмислено. 

ОК, не го разбираш. Но, не аз мога да те направя християнка. 

Бъди себе си и щастлива!!! Амин

преди 7 минути, Емил Костов написа:

Точно така е, колкото и да се смееш. Църквата е доста богата институция и не само в БГ.

Бъркаш католицизма с православието. 

При православието си има ктитори, които за своя сметка строят храмове и параклиси. 

И отиди до манастира над село Кремиковци и прочети какво пише там. Който не може с пари, труд, материали и прочие, то може и с молитва!!! 

Но, то НоСърче не вярваш в християнството и е нормално да не го познаваш, защото изповядваш друго. 

п.п. Има си канони по които даден имот може да стане църковен. А, после нормално е Църквата да разпорежда с него.

Аз казах!!!

преди 11 минути, dioib написа:

Как да ти отговоря на този безумен въпрос??? 

След като не изповядваш християнството, то това е безсмислено. 

ОК, не го разбираш. Но, не аз мога да те направя християнка. 

Бъди себе си и щастлива!!! Амин

Бъркаш католицизма с православието. 

При православието си има ктитори, които за своя сметка строят храмове и параклиси. 

И отиди до манастира над село Кремиковци и прочети какво пише там. Който не може с пари, труд, материали и прочие, то може и с молитва!!! 

Но, то НоСърче не вярваш в християнството и е нормално да не го познаваш, защото изповядваш друго. 

п.п. Има си канони по които даден имот може да стане църковен. А, после нормално е Църквата да разпорежда с него.

Аз казах!!!

МОЛЯ?! Точно за нашето мръсно прогнило православие говоря. Хайде припомни си охраната на дядо ти Пимен, скъпата му кола и часовник или ония олигофрени дето се чоластриха в манастира. И това не е отсега. Църквата е просто ФИРМА ЕАД. Пари, пари и пак пари и никаква вяра.

преди 6 минути, Емил Костов написа:

Точно за нашето мръсно прогнило православие говоря.

Не те питам защо го смяташ за прогнило, но не изповядваш православието, което означава, че не го разбираш. 

И за какво мислиш, че разбираш какво е православното християнство?! = Някой те е убедил в това. 

За какво водиш задочен спор при това?! Нека твоя Сър, който те е "отстрелял" да се пребори с мен. 

Нищо лично!!!

преди 3 минути, dioib написа:

Не те питам защо го смяташ за прогнило, но не изповядваш православието, което означава, че не го разбираш. 

И за какво мислиш, че разбираш какво е православното християнство?! = Някой те е убедил в това. 

За какво водиш задочен спор при това?! Нека твоя Сър, който те е "отстрелял" да се пребори с мен. 

Нищо лично!!!

Няма как да изповядвам религия, която те кара да си в подчинение и страх. Това е безумие! Но който иска негово решение. 

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Няма как да изповядвам религия, която те кара да си в подчинение и страх.

Пак да ти напомня: Не бъркай католицизма с православието!!! 

Мислиш ли, че аз православния християнин имам страхове?! И всичко това, при положение, че съм и комунист?! :) 

:offtopic_s:Ужасно добра комбинация е ..... :) :) :) 

току-що, dioib написа:

Пак да ти напомня: Не бъркай католицизма с православието!!! 

Мислиш ли, че аз православния християнин имам страхове?! И всичко това, при положение, че съм и комунист?! :) 

Абе никой не ти говори за католицизма. Ония са още по-прогнили и долни. Колко народ е измрял заради тези мърши и имат наглостта и сега да парадират че са вярва.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Абе никой не ти говори за католицизма.

:) То е ясно ... "ехнали" сте мене, щото не съм мислещ като вас ... :) 

Абе, не бе, но до де мислиш ще може да спориш с мен?! -> До твоята ко нчина ли?! :) 

п.п. Бъди и ти щастлив!!! Амин

току-що, dioib написа:

:) То е ясно ... "ехнали" сте мене, щото не съм мислещ като вас ... :) 

Абе, не бе, но до де мислиш ще може да спориш с мен?! -> До твоята ко нчина ли?! :) 

Аз не споря с теб. Просто казвам че и православието е прогнила религия. Никъде не съм написал да не вярваш в него. Само, че не това, което ти представяш. Отиди в една църква и ще разбереш сам. Или отиди да поискаш някаква услуга от там и ще го видиш сам. Църквата е просто МОЛ. Кел файда за учението! И то е прогнило, като се интерпретира по различен начин.

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Аз не споря с теб.

Да, виждам, но не приемам твоите аргументи. Постарай се още НоСърче ... :) 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.