Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За или против електромобилите в България

Гост

Бихте ли си купили електромобил - днес  

22 гласували потребители

1. 1. Бихте ли си купили електромобил - днес

Препоръчан отговор

• Отговори 113
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 6 часа, ined написа:

а който ептен няма - ще се вози на тролейбуса

Шшшт, тихо че тия дето ептен нямат нищо чудно да карат и каруци...:hush:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, grizly написа:

И БМВто се брои за каруца, ама плащам данъци, винетки и застраховки.....!😂

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, grizly написа:

Ще кара каруца ама друг път. Преди това трябва да е виждал кон или магаре и да знае как и с какво да го впрегне. И ако конят му пръдне един път или го ритне с него е свършено.

току-що, Станислав Кьоров написа:

И БМВто се брои за каруца, ама плащам данъци, винетки и застраховки.....!😂

Нищо му няма на БМВ-то. Кола като кола.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Емил Костов написа:

Преди това трябва да е виждал кон или магаре и да знае как и с какво да го впрегне.

Как бе - ша одат на уроци при дръндя, той за 4-5 кифтета и ша ги изучи...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Нищо му няма на БМВ-то. Кола като кола.

Да бе , аз му викам бездънна яма!😄

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, grizly написа:

И викаш ша има обгазяване 6 та степен...

Който не е свикнал с животни, техните изпражнения, пръдня и миризма не обгаряне ами отравяне 20-та степен ще получи.

току-що, grizly написа:

Как бе - ша одат на уроци при дръндя, той за 4-5 кифтета и ша ги изучи...

Ще ги научи ама друг път. Само се прави на тъп сиганин иначе е чист и парфюмиран джентълмен. Ще го вкарам в курника на село само за 5 минути и след това ще си направи харикири с вилица.

току-що, Станислав Кьоров написа:

Да бе , аз му викам бездънна яма!😄

Е затова не споря. Иска си неговото, както и всяка друга кола естествено.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Емил Костов написа:

Докато не подобрят батериите и не се намерят материали, които да ги поевтинят електромобилът е просто гъзария и нищо повече.

Емо, те батериите са почти достигнали върховия си капацитет. Едно време оловните беха пъти три пъти по-тежки от днешните полимери, но - те - полимерите не могат повече да поемат. Така, че един електрокар винаги ще е тежък , ако иска да минава повече от 200-300км. Това е ясно.

Това , което не е ясно е - къде ще зарежда, кога и за колко време.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, dimy написа:

Емо, те батериите са почти достигнали върховия си капацитет. Едно време оловните беха пъти три пъти по-тежки от днешните полимери, но - те - полимерите не могат повече да поемат. Така, че един електрокар винаги ще е тежък , ако иска да минава повече от 200-300км. Това е ясно.

Това , което не е ясно е - къде ще зарежда, кога и за колко време.

Може и да са го достигнали. Въпросът е да поевтинеят дотолкоз, че да са евтини, да могат да се сменят и да не ти е проблем да имаш няколко чифта, които да си ги зареждаш на спокойствие. Точно тогава електромобилите ще пробият наистина. И другото нещо, което трябва да се направи е да се поне утрои произвежданата електроенергия, за да могат тези машини да се наложат. Нали се сещаш, ако се включат милиони автомобили да се зареждат в сегашната ел. мрежа и инсталации какво ще се случи. За замърсяването няма да говорим. Едното е за сметка на другото. Да електромобилът е чист и не замърсява, но нужната му енергия както и батериите си вземат своето.

Освен това замърсяването се решава по доста елементарен начин. Засаждане на дървета и ти поголовно. Само, че никой не иска да го прави.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 9 минути, Емил Костов написа:

Засаждане на дървета и ти поголовно

не е изгодно за бизнеса
защо да не изсече джунглата, като му я предлагат на безценица
а после що имало натрупан въглероден диоксид, ми щот няма фотосинтеза

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, дръндю написа:

не изгодно за бизнеса
защо да не изсече джунглата, като му я предлагат на безценица
а после що имало натрупан въглероден диоксид, ми щот няма фотосинтеза

Въглероден диоксид не се трупа само от замърсяване, както и по-голямата част от фотосинтезата се извършва от фитопланктона в океаните. Да, хората замърсяват, но ако един вулкан като Везувии или недай си боже Йелоустоун изригне ще ни върне в каменната ера.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

С тоя колабс на световната икономика, не само българите, ами и западняците ще карат още дълго старите джугани, ама и тях трудно ще ги карат. В Нидерландия е отчетен рекорд на зареждане на гориво за под 5 евро.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Станислав Кьоров написа:

права тръба

Това Вход ли е, или е Изход, че в тоа форум има съмнения някакви? ;)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Емил Костов написа:

American V8. :) Европейските пасти да ядат. Една от любимите ми модели:

преди 2 часа, badr написа:

Интересен е въпроса с парното при електромобилите.

Какво му се чудиш - бичиш повече жешко или климатик -  батерията умира по-бързо. Далавера как и да го гледаш....особено зимата. Както при телефоните.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Може и да са го достигнали. Въпросът е да поевтинеят дотолкоз, че да са евтини, да могат да се сменят и да не ти е проблем да имаш няколко чифта, които да си ги зареждаш на спокойствие.

Емооо, ама тези няколко чифта - в колата ли ще ги натовариш??? До Варна или ... до Резово??? А в Резово как ще ги заредиш и за колко време? :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, S197 написа:

American V8. :) Европейските пасти да ядат. Една от любимите ми модели:

Какво му се чудиш - бичиш повече жешко или климатик -  батерията умира по-бързо. Далавера как и да го гледаш....особено зимата. Както при телефоните.

Е аз дадох пример. Обожавам всяка една от така наречените "мускулести коли". 

преди 8 минути, dimy написа:

Емооо, ама тези няколко чифта - в колата ли ще ги натовариш??? До Варна или ... до Резово??? А в Резово как ще ги заредиш и за колко време? :)

Разбра ме много добре, но е хубаво че ме бъзикаш! 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Емил Костов написа:

Разбра ме много добре, но е хубаво че ме бъзикаш! 

Напротив , зададох въпрос. Е, и ти ме разбра добре.

1. Въпросът с капацитетът на батериите (пробега с тях) е основния за всеки електрокар.
2. Въпросът за колко време се зарежда.
3. Цена - колкото повече - толкова повече - теслите (модел III) от отдавна са над 100 бона.

Така , че Емо, ако не караш теслА за 120бимберици - къде ще качиш втория и третия комплект батерии? И - защо?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, dimy написа:

Напротив , зададох въпрос. Е, и ти ме разбра добре.

1. Въпросът с капацитетът на батериите (пробега с тях) е основния за всеки електрокар.
2. Въпросът за колко време се зарежда.
3. Цена - колкото повече - толкова повече - теслите (модел III) от отдавна са над 100 бона.

Така , че Емо, ако не караш теслА за 120бимберици - къде ще качиш втория и третия комплект батерии? И - защо?

Ама теслата е скъпа заради батерията. Не може от 120 000 бимбила 60 000 да е батерия. Ако батерията е от по-евтини материали и може да се заменя тогава електричките ще се наложат.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

световното задкулисие  е предвидило за човечеството  крепостно селячество

хората ще бъдат  изселени  от  градовете и всеки ще работи където живее

и ще има хора с коне  и каруци които ще доставят необходимата стока на хората

и такива коли са излишни защото няма да има смъсъл от пътувания а и няма  да има горива

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ама теслата е скъпа заради батерията. Не може от 120 000 бимбила 60 000 да е батерия. Ако батерията е от по-евтини материали и може да се заменя тогава електричките ще се наложат.

Е, добре де. Ама нали стигнахме почти до съгласие, че капацитета на батериите спрямо теглото вече няма на къде да се увеличва. Ко праиме тогава?

Капацитета няма да се увеличава - значи - НЯМА ДА ИМА ПОЕВТИНЯВАНЕ, нали? А и литий - няма. Братушките не дават, има война. И китайците не дават техния литий.

Не Емо, тая "зелена сделка" - няма как да стане. Електрокари в Европа след 10г. няма да има не само на 100%, ами и - на 20. Няма от къде. И от какво. Ми то и чипове нема.

Тогава - защо "ручахме жабетата" и участваме в тоя цирк ... и в оня цирк с некви емисии, а? И още ручаме тея, пък и всички други жабета дето ни ги сервират брюкселци. И вашингтонци.

Ама не е луд тоя дето яде зелника, нали?

преди 11 минути, Banesc написа:

...

и такива коли са излишни защото няма да има смъсъл от пътувания а и няма  да има горива

Да , горива - няма да има - максимум след 50г. Но последните количества ще бъдат преразпределени с война. Да, след това може да има /или няма/ каруци. Зависи от радиацията.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, dimy написа:

....

електрокари нямало да има, чипове нямало да има, гориво нямало да има ...... тва май съм го гледал по руZлямистката пропаганда. 😏

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, insec написа:

електрокари нямало да има, чипове нямало да има, гориво нямало да има ...... тва май съм го гледал по руZлямистката пропаганда. 😏

Само комунист-русороб е способен да пусне тема за коли и да я обърне в руско идиотска пропаганда 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...