Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 43 минути, communismatic написа:

Не, просто очаквам, че когато един човек твърди нещо е редно просто да го докаже, а не да ми бяга с малоумни оправдания.

Когато някой каже приятен ден, очакванията са, разбраният човек да се държи нормално, а не да нарича приказките на другия "малоумни оправдания".

Но при тебе вечно другите не са разбрали дълбоката ти мисъл 😅 Като видиш, че GDP е примерно 100 милиарда - ти проверяваш ли тези данни, днес е 26/Август, очакваш ли някой да ти го докаже, еврото е 0,86 за долар, ама из искам да ми го докажеш, не само едно число, докажи ми го защо е точно 100 милиарда, или курса е 0,86 или инфлацията защо била 5,5 % и т.н. . В България имало 3 088 245 мъже, ама искам да ми докажеш, как са точно толкова, а не 3 088 243 примерно. Ей така изглеждат въпросите ти относно данните които има от НСИ.

На такива малоумни въпроси ти си вярваш, че един средностатически човек би следвало задължително да може да ти отговори. Едва ли не си мислиш, че аз съм човека измислил НСИ, да ги защитавам, да им знам абсолютно всичките данни, как са събрани, каква им е методологията.. бъди реалист, ние сме обикновенни потребители. Но пък по-умните от нас които постоянно изтъкват колко много знаят (както ти правиш но може би не се усещаш, ще отидат в кварталния магазин и ще навържат нещата, ще направят необходимите анализи и с тези техни аргументи от хоремаг-а ще могат да направят изводи за икономиката на една държава. Това са твоите аргументи, друго ти така и не посочи и очакваш това да са сериозни и меродавни данни. Вярвайте ми хора 🤣

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 35 минути, Gencho 123 написа:

Ей така изглеждат въпросите ти относно данните които има от НСИ.

Тъй, пак да повторя, ако вярваш на въпросните данни, дай ми 20 продукта, които са си понижили цените през април 2025-та година. Така... ти естествено, че няма да ми ги дадеш, първо защото е твърде вероятно, да не си наясно дори с цените в момента. Щом няма как да ми ги дадеш, та тогава е пълен абсурд да ми обясняваш нещо за въпросните данни. И освен това отново да напиша, че то не се изисква някаква кой знае каква логическа мисъл, за да се стигне до заключението, че няма как услугите за 3-4 години да са нараснали с над 20%. Това е пределно ясно за всеки с повече от две мозъчни гънки, от които едната е да се пази равновесие.

преди 38 минути, Gencho 123 написа:

На такива малоумни въпроси ти си вярваш, че един средностатически човек би следвало задължително да може да ти отговори.

Искаш да кажеш, че 99,9% от българите у нас, когато всекидневно ходят до магазина и до кварталното заведение, те не виждат, че сметките постоянно растат? Сиреч, 99,9% от българите нямат нищо над раменете си?

преди 38 минути, Gencho 123 написа:

Едва ли не си мислиш, че аз съм човека измислил НСИ, да ги защитавам, да им знам абсолютно всичките данни, как са събрани, каква им е методологията.. бъди реалист, ние сме обикновенни потребители.

Аз абсолютно нищо не си мисля, ти си ми пределно ясен, още от "дискусията" за ПТП-тата, дето статистиката я въртеше както само на теб ти харесва. Колкото до НСИ, ти сам написа, че изобщо не знаеш, дали данните са верни, ама то нямало други и трябвало да се уповаваме на тях. И пак да повторя - това са абсолютни глупости, това не е никакво адекватно разсъждение. И "обикновенНи" се пише с едно "н". Най-редовно бъркаш с правописа.

преди 40 минути, Gencho 123 написа:

Но пък по-умните от нас които постоянно изтъкват колко много знаят (както ти правиш но може би не се усещаш, ще отидат в кварталния магазин и ще навържат нещата, ще направят необходимите анализи и с тези техни аргументи от хоремаг-а ще могат да направят изводи за икономиката на една държава.

Точно така, да. Всеки ден отиваш до магазина и наблюдаваш как цените растат, а от официалната институция ти казват, че цените са надолу (дори и към месец юли)... Та, в същото време ти ми твърдиш, че от НСИ не лъжат. Та... на кого да вярвам, на собствената си глава или на някакви, дето дори и за инфлацията преди една година излъгаха, и то по западни данни?

преди 42 минути, Gencho 123 написа:

Вярвайте ми хора

Точно така, да. Ето ти и примера, който ти дадох, само дето ти реши услужливо да го подминеш. Нали уж инфлацията за да влезем в Еврозоната беше 3,0%? А реално сме влезли с измама, т.е. официалната ни инфлация е била 3,5%? Та... да вярваме ли на НСИ или не?

Bulgaria’s finance ministry pushed back strongly against claims that hospital price adjustments were motivated by euro adoption targets, noting it “has always been a reliable partner in providing statistical financial information and will not allow any disinformation and rumors to undermine the authority of the institutions in Bulgaria.”
A spokesman for the National Statistical Institute added that “the NSI only provides statistical data, while decisions are made by other institutions.”

Както беше казал Атанас Пеканов: "Инфлацията е субективно усещане!"

В момента излъчват един от любимите детски филми от 80-те - "Войната на таралежите". Слушайки като фон, попадам на следното изказване (някакво партийно събрание, много другари, трибуна, пионери - всичко както си беше тогава) :

"Как стои въпроса другари за снабдяването с пресни плодове и зеленчуци. Има и плодове и зеленчуци, но потърсиш ли в магазина, няма да намериш. Защо... "

пропускали са ги такива реплики понякога, вкарвали са таква комична и иронична гледна точка между другото. Така беше по въпроса за "имането" по времето на социализма. Разбира се другарите като проф. Иво Христов обичат да казват, то социализма е много повече от материалното 😅

Така е, тогава беше по-хубаво, бяхме млади

преди 1 минута, Gencho 123 написа:

И по-умни сигурно сте били...

В момента излъчват един от любимите детски филми от 80-те - "Войната на таралежите".

Той сериала е от 1979-та, ама карай...

преди 1 минута, communismatic написа:

И по-умни сигурно сте били...

Той сериала е от 1979-та, ама карай...

Имам и пропусната запетайка, да не забравя. Изключително на място се включи и много точно веднага откри, че лъжа и манипулирам. Наша гордост си ти 😁Пробутвам сериал от 1979 като от 80-те.. как може такова нещо, каква драма драги зрители. Даже сериала е заснет през 1978, далеч преди 80-те. Това, че някои твърдят 1979, не им вярвай, нарочно и те фалшифицират историята. Винаги това е най-важното - точната година на заснемането, а не съдържанието.

Флагман.Бг - новини за политика, обществен и икономически живот, новини бг
No image preview

Легендарна история от соца, която не знаете

Как другарят Ташев от „Войната на таралежите“ си навлича гнева на децата

Това, че някои твърдят 1979, не им вярвай, нарочно и те фалшифицират историята.

Кога е премиерата на "Войната на таралежите"?

преди 2 минути, Gencho 123 написа:

Изключително на място се включи и много точно веднага откри, че лъжа и манипулирам. Наша гордост си ти

Ти не лъжеш, просто толкова си можеш... Аз никога не съм твърдял, че го правиш умишлено. Просто толкова си можеш.

преди 39 минути, communismatic написа:

Ти не лъжеш, просто толкова си можеш... Аз никога не съм твърдял, че го правиш умишлено. Просто толкова си можеш.

Никога ли не усещаш колко си дребнав и заядлив 😄След като съм написал филм от 80-те, държиш веднага да ме опровергаеш, че бил от 79-та година.

Голяма работа, ако не го разбираш колко е несериозно да се хванеш за дата, годината в случая.. твой проблем. Целта беше съвсем друга, че във филма има отразена част от социалистическата действителност от онези времена. Нищо не се променя от това дали е от 1979 или 1980 за повечето хора, но не и за теб. Просто толкова си можеш.

Изобщо не съм дребнав и заядлив, нарочно те настъпвам, понеже веднага тръгваш да подскачаш... Дори обясних и защо. Виждам, че отново си доказал твърдението ми.

преди 1 час, Gencho 123 написа:

В момента излъчват един от любимите детски филми от 80-те - "Войната на таралежите". Слушайки като фон, попадам на следното изказване (някакво партийно събрание, много другари, трибуна, пионери - всичко както си беше тогава) :

"Как стои въпроса другари за снабдяването с пресни плодове и зеленчуци. Има и плодове и зеленчуци, но потърсиш ли в магазина, няма да намериш. Защо... "

пропускали са ги такива реплики понякога, вкарвали са таква комична и иронична гледна точка между другото. Така беше по въпроса за "имането" по времето на социализма. Разбира се другарите като проф. Иво Христов обичат да казват, то социализма е много повече от материалното 😅

Нали имате вече банани - яжте и кротувайте! Да, прав е Иво Христов - лакомията ще ни затрие!

преди 19 минути, Joss Bomon написа:

Нали имате вече банани - яжте и кротувайте! Да, прав е Иво Христов - лакомията ще ни затрие!

И банани има, и от пиле мляко. При това - ежедневно, през цялата година. Продукти има за всеки джоб, за всеки вкус, че и за всяко състояние - едва сега един диабетик или човек с лактозна непоносимост може да се храни пълноценно.

Лош капитализъм - бачкаш добре, изкарваш добре, живееш добре. Направо да се погнусиш!

преди 20 минути, Joss Bomon написа:

Имаме си квот си искаме анадънмо. И вас малограмотните ви имаме за да ни забавлявате

преди 4 минути, kaldata1 написа:

Продукти има за всеки джоб, за всеки вкус, че и за всяко състояние - едва сега един диабетик или човек с лактозна непоносимост може да се храни пълноценно.

100% съм сигурен, че ти можеш да си позволиш всякаква храна.

току-що, акад. проф. д.н. Иванов написа:

Имаме си квот си искаме анадънмо. И вас малограмотните ви имаме за да ни забавлявате

Имаш дръшки и въшки специално ти . А ,държава има ли ве идиот.Командват те други държави и ти си една пионка . Ти мозък имаш ли изобщо ?

току-що, nusho73 написа:

Имаш дръшки и въшки специално ти . А ,държава има ли ве идиот.Командват те други държави и ти си една пионка . Ти мозък имаш ли изобщо ?

Бедна пиянка снимай пораженията от последното ти падане и щи пратя 20 евро пак да се напиеш

преди 2 минути, акад. проф. д.н. Иванов написа:

Бедна пиянка снимай пораженията от последното ти падане и щи пратя 20 евро пак да се напиеш

Бре ,за такъв богаташ си много щедър. Нали ти казах какво да направиш с 20 евро

преди 11 минути, акад. проф. д.н. Иванов написа:

Похарчи ли 20€ от касичката ?

Оф, айде спирайте вече с тоя... Просто го слагайте в банлиста и това е, само спамите с вашите глупости - "Мосейково", "Коцич" и прочее тъпотии. И без това форума е пълен с умнокрасиви.

преди 14 минути, kaldata1 написа:

И банани има, и от пиле мляко. При това - ежедневно, през цялата година. Продукти има за всеки джоб, за всеки вкус, че и за всяко състояние - едва сега един диабетик или човек с лактозна непоносимост може да се храни пълноценно.

Лош капитализъм - бачкаш добре, изкарваш добре, живееш добре. Направо да се погнусиш!

Не е съвсем така ,аз като зачета съдържанието от етикетите и избора ми стига пак до един ,два продукта. Колбаси и сладкиши не купувам от 20-25г.

преди 1 минута, nusho73 написа:

Бре ,за такъв богаташ си много щедър. Нали ти казах какво да направиш с 20 евро

Бедняко пиянка с 20 евро отново ше напиеш и ше се сетиш какъв хаспел си бил на 15 години 89г. Без снимка няма да ти дам пари.

преди 4 минути, AAUUXX написа:

Похарчи ли 20€ от касичката ?

Пари за тебе няма

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Не е съвсем така ,аз като зачета съдържанието от етикетите и избора ми стига пак до един ,два продукта. Колбаси и сладкиши не купувам от 20-25г.

Много добре, че си го писал това тъкмо на него. Доколкото помня беше написал, че парцалите в едновремешната бира била заради ниската хигиена едно време. То и други го твърдяха, де...

преди 9 минути, акад. проф. д.н. Иванов написа:

Бедняко пиянка с 20 евро отново ше напиеш и ше се сетиш какъв хаспел си бил на 15 години 89г. Без снимка няма да ти дам пари.

Пари за тебе няма

Малограмотен ли си ,даже не може и да смяташ ? Предполагаш съм 73 набор ли .дъртанян такъв, мозъка ти те оставя ти не го оставяш

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

Вероятно другаря от трибуната (във филма) е имал в предвид баш бананите тогава. През 1979 година !

Произвеждаме, а в магазините няма. И петилетките се преизпълняваха и пак няма..

Ама пуста лакомия, да е жив и здрав Иво Христо, разкри замисъла на капитализма - да ни разложи, чрез ядене и пресищане, докато преди нямаше такова нещо. Като няма в магазина, ядеш каквото има, обаче всички стройни и здрави, не като сега. Виц от тогава :

• Добър ден нямате ли месо ?

• Ние нямаме риба, магазина за месо е отсреща.

преди 2 минути, Gencho 123 написа:

Виц от тогава :

Нито е от "тогава", нито отразява истината. А на Иво Христов няма кой да опонира в дебат, пък вие се хихикайте, след като не може да се опрете на хилядна от процента на неговите знания!

Милиционер спира Кокич през соца на улицата късно вечерта и го пита строгo:
— Защо ходите без цел и задача след полунощ?!
Кокич отговаря уплашено:
— Излязох да си търся и купя първак , другарю милиционер.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.