Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 29 минути, Miusuka написа:

Много са ми интересни Пармобил, Генчо и Косьо. Като те хванат че си изтървал една запетайка и 5 страници само за това пишат. Като най-важното нещо в темата. Много са съмнителни и тримата.

Биолаборатория е лаборатория в която се правят биологични изследвания. Това е дефиницията.

Аферим! И са навсякъде.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 8 часа, Gencho 123 написа:

Същественото е, че ти тотално игнорираш официалните данни за България, а не представяш нищо насреща.

Вече обясних това, няма как да не игнорирам официалните данни на НСИ, при положение, че са манипулиращи. Ти смяташ ли, че за април месец миналата година е имало дефлация? Доколкото си спомням, дори за изминалият месец се твърдеше нещо подобно. Кои продукти са с намалени цени? Още тогава тук питах сума ти съфорумци, бай Иван Умния след огромно търсене стигна до извода, че имало по-ниски цени на горивата... и до там. Пак да повторя, то не се изисква да си с четири висши образования за да стигнеш до извода, че НСИ си прави някаква си своя стъкмистика. Най-малкото ходя до магазина всекидневно, ходя и по заведения доста често и прочее... В момента особено ресторантьорският бизнес е адски ударен заради високата инфлация, в Русе абсолютно всичко реве...

Човек може само да гадае как стигаш до тези генерални изводи за икономиката на една страна без да използваш статистика.

Кво има да се "гадае", след като по твои данни услугите са нараснали с над 20%? Ти сериозен ли си в момента... Има ръст на БВП-то просто защото има огромна инфлация, която е несъизмерима с реалната. Продуктите поскъпват съответно и БВП-то расте. Отделно от това обясних и че дори по официални данни има нещо напълно нелогично във всичко това, т.е. или има инфлация, или има кредитен балон... или и двете.

Извода е, че опираме може би на твоя житейски опит т.е. обиколил си България, видял си предприятията как работят, техните отчети и си заключил, че работят с нисък марж на печалбата, услугите не са нараснали, а имаме само инфлация и кредитен балон. Даже беше писал, че статистиката определяла нещата на база платени данъци (нещо такова мисля беше ?).

Няма проблем, кажи какво конкретно се произвежда у нас? Помня с Иван Умния като спорих по тая тема... той след огромно търсене установи, че сме произвеждали совалки. "Колко совалки, бе, бай Иване?", питам аз... Оказа се, че май са една-две.

Всеки който би се опитал да покаже какво е развитието, дори и любител като нас (всъщност ти може би както винаги си нещо повече), би се базирал на някакъв вид статистика.

Да, бе... това ми е ясно. Аз те питам, ти как по-точно се уповаваш на нея, при положение, че нямаш никаква идея, дали от НСИ твърдят истини или не? Щото над 200 пъти те питах, ти така и не уточни, т.е. оставям с впечатлението, че нямаш никаква представа. Извинявай, ама това е абсолютна простотия... ще ме извиняваш, ама...

Даже беше писал, че статистиката определяла нещата на база платени данъци (нещо такова мисля беше ?).

Не само на база платени данъци, а и на оборот. Що? Как по-точно са измерили ръста на услугите? Би ли конкретизирал?

Имаме официални данни които го доказват.

Доказват кое? Ти дори не беше наясно въпросната статистика, какво точно мери, как го мери и прочее? И си го доказал? Не думай?

преди 19 минути, parmobil написа:

И всички, които са потърсили са разбрали, че биолаборатория означава всяка лаборатория, която се занимава с изследване на човешки и животински проби (кръв, урина, секрет, тъкан и т.н.), нали така?

Най-умният костовист още спори какво означавало "биолаборатория"...

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Сигурно си я пропуснал новината, но по подробно инфо не мисля че някой от тук може да предостави.

Истината е, че понеже няма тема по която да е компетентен, та сега ще задава един и същ малоумен въпрос по 200 пъти. Имаш чувството, че още е в детската градина...

преди 6 минути, communismatic написа:

Най-умният костовист още спори какво означавало "биолаборатория"...

А комунистическият запъртък още не може да си прехапе устата и да дефинира биолаборатория. Защото ще олекне, че такива има навсякъде, а не само в Украѝна.

току-що, parmobil написа:

А комунистическият запъртък още не може да си прехапе устата и да дефинира биолаборатория. Защото ще олекне, че такива има навсякъде, а не само в Украѝнз.

Нали това казах, Тълси Габард е направила специална пресконференция, в която е казала, че просто там произвеждат украински аналгин. Това е...

Как беше? "Гърча" се, нали?

преди 28 минути, parmobil написа:

Аферим! И са навсякъде.

Навсякъде са. Но има и такива "по-специални" които ги има (интересно защо) все в бившите соц страни - Украйна и България например. И все под чуждо ръководство.

Великата социалистическа политика, която замени пазарната икономика с централно планиране доведе до празни рафтове и опашки с часове за основни стоки. Ето как изглежда социализмът. Във всички комунистически държави е еднакво.

ссср.png

полша.png

преди 15 минути, Miusuka написа:

Навсякъде са. Но има и такива "по-специални" които ги има (интересно защо) все в бившите соц страни - Украйна и България например. И все под чуждо ръководство.

Имаш вътрешна информация?

Разбира се, че нямаш. Просто си спекулираш!

Чакам Мите какво ще клинчи по повод статията на японците в ковид-темата.

Само да вметна, че относно твърденията на Габард, първата мантра, която жълтопаветните тигри въртяха е, че тя била "путлерист" и Кремъл й плащал. После, понеже мантрата е идиотска, започнаха да въртят, че то имало биолаборатории, ама не било нищо особено, просто тествали нови медикаменти. Само не е много ясно, ако има подобни американски биолаборатории в Украйна, за какво изобщо Габард ще прави пресконференция, при положение, че то биолаборатории има хиляди по света и това не е никаква новина. Но това е прекалено сложно за разгадаване за соевите. А и да не забравяме, че "фактчекърите" твърдят, че няма нищо такова, а много добре знаем, че те никога не лъжат и проверяват абсолютно всяка новина. Нали Буча беше руски геноцид... Такъв "геноцид", че даже кмета на Буча не знаеше, че има такъв.

Автор: Кръжок СеСеСеРе

Стъкмистиката и изкуството на Петилетката - от дефектния ляв крак до телевизионния триумф. Чудите ли се как се е управлявала необятната планова икономика в епохата преди Excel, облачните технологии и софтуера за управление на ресурсите? Отговорът е прост, но гениален - с индиго, дървени сметала с липсващи топчета и мащабна, почти клинична фантазия. Това е ерата на стъкмистиката – онази висша форма на математика, при която числата не отразяват реалността, а реалността се заставя да коленичи пред числата.

преди 26 минути, communismatic написа:

Нали това казах, Тълси Габард е направила специална пресконференция, в която е казала, че просто там произвеждат украински аналгин. Това е...

Как беше? "Гърча" се, нали?

В биолаборатория? Не може да бъде! Те са ограничени и само РФ знае къде са.

преди 1 минута, parmobil написа:

В биолаборатория? Не може да бъде! Те са ограничени и само РФ знае къде са.

Прави впечатление, че възможностите ти опират единствено до задаване на тъпи въпроси и някакви постове, колкото да напишеш там нещо. Ако имаш някакъв конкретен въпрос - давай, иначе ще си поредният дето ще ми отиде в банлиста. Направо ми писнахте на оная работа...

Тая не беше ли една от "фактчекърите"... "Клането в Пуча!"

преди 10 минути, communismatic написа:

Само да вметна, че...

...си обърнал едно шише "синьо джони" и в мигом всички биолаборатории са станали лаборатории за химически оръжия или лаборатории за биологични оръжия.ТОП!!! 🤣

преди 3 минути, БаалБек написа:

..си обърнал едно шише "синьо джони" и в мигом всички биолаборатории са станали лаборатории за химически оръжия или лаборатории за биологични оръжия.ТОП!!! 🤣

Чочи, много се радвам, че ми следиш абсолютно всички постове, барабар и тия от преди две години. Това само показва колко добре ми се получава... Продължавай в същият дух, умнице мила! Ти си форумно бижу...

преди 2 минути, communismatic написа:

много се радвам, че ми следиш абсолютно всички постове

От кога глупостите ти ги наричаш миловидно - постове? 🤣

преди 8 минути, БаалБек написа:

...си обърнал едно шише "синьо джони" и в мигом всички биолаборатории са станали лаборатории за химически оръжия или лаборатории за биологични оръжия.ТОП!!! 🤣

Няма лошо. Той и за язовирите и ВиК имаше човек, дето му беше разказал всичко.

преди 2 минути, БаалБек написа:

Ми, все тая, де... Самият факт, че отделяш толкова много от "ценното" си време за да следиш постове на някакъв непознат от преди две години говори красноречиво за какво иде реч. Да не говорим, че дори не е много ясно, какво изобщо си изнамерила и как това би ме уязвило, но карай... То акъл от теб... Все пак се знаем.

Няма лошо. Той и за язовирите и ВиК имаше човек дето му беше разказал всичко.

Имаш предвид, че нещо не съм написал като хората ли? Щото доколкото помня, и по тая тема беше супер компетентен, но и там избяга...

преди 1 минута, communismatic написа:

Ми, все тая, де...

Имаш напредък. Вече си осъзнал и не отричаш, че пишеш глупости.

преди 1 час, Miusuka написа:

Много са ми интересни Пармобил, Генчо и Косьо. Като те хванат че си изтървал една запетайка и 5 страници само за това пишат. Като най-важното нещо в темата. Много са съмнителни и тримата.

Бъркаш се нещо, аз не се заяждам за твоите запетайки, но като цяло през 90% от времето копираш всякакви глупости които ти попаднат от интернет. Къде видиш нещо по-скандално и трябва да се публикува, без грам проверка или малко поне разум да се вкара има ли смисъл. Ей такива хора избраха Тръмп и са му фенове, щото бил по-различен, по-скандален от "традиционните" кандидати 😄

преди 1 минута, БаалБек написа:

Имаш напредък. Вече си осъзнал и не отричаш, че пишеш глупости.

Ми никога не съм твърдял нещо подобно, ама както вече писах - "акъл от теб". Все пак се знаем.

преди 3 минути, communismatic написа:

Имаш предвид, че нещо не съм написал като хората ли? Щото доколкото помня, и по тая тема беше супер компетентен, но и там избяга...

Аз никъде не съм бягал, а ти се опита да ми редиш глупости какво ти е казал личен авер от ВиК . И трябваше да ти обяснявам, че водоподаване от язовир и ВиК са различни неща. И ти избяга.

Аз никъде не съм бягал, а ти се опита да ми редиш глупости какво ти е казал личен авер от ВиК . И трябваше да ти обяснявам, че водоподаване от язовир и ВиК са различни неща. И ти избяга.

Авер ми е казал за ВиК? Верно? Я дай да видя...

Сега пак ще избяга. Бас? :)

преди 7 минути, communismatic написа:

Ми никога не съм твърдял нещо подобно, ама както вече писах - "акъл от теб". Все пак се знаем.

Типична реакция на комунист! Глупостите и лъжите ти нямат давност. Както се опитвате да игнорирате комунистическите издевателства над българския народ и те да бъдат забравени.

Благодаря за вниманието по този въпрос!

Редактирано от БаалБек (преглед на промените)

току-що, communismatic написа:

Авер ми е казал за ВиК? Верно? Я дай да видя...

Сега пак ще избяга. Бас? :)

Не си познал, няма аз да се занимавам с твоите полюции.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.