Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, parmobil написа:

Не си познал, няма аз да се занимавам с твоите полюции.

Пак познах, а? Кофти работа... 😆

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Ти гледай да не "корозира" язовира...

Кво стана със "срещата" ни? Нещо те хвана май страх?

преди 3 минути, БаалБек написа:

Типична реакция на комунист! Глупостите и лъжите ти нямат давност. Както се опитвате да игнорирате комунистическите издевателства над българския народ и те да бъдат забравени.

Умнице, нещо май си забравила да си пиеш хаповете тая вечер...

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 1 минута, communismatic написа:

Пак познах, а? Кофти работа... 😆

Просто е загуба на време. Както и Тошев искаше да му издирвам постове и после се правеше на луд.

Което ме подсеща - ще ми покажеш ли кога и къде съм писал за насилствена мобилизация? Защото многократно се опитваш да внушиш, че съм писал за такава.

Чувстваш ли се горд от себе си, че плещиш лъжи по нечий адрес? Колкото до останалото... вече съм показвал над 200 пъти, проблема е, че понеже си доста НЕжалък тип, та отричаш дори собствените си думи, понеже си визирал УЖ нещо друго. Така беше и с яйцата, и със славяните, и с насилствената мобилизация, и с "платеното" освобождение, и с Кремиковци и прочее. Щом я докара до там, че за да излезеш с някаква капка достойнство да лепиш лъжи за други хора и да бягаш от доказателството... кво има да коментираме.

преди 20 минути, communismatic написа:

Чувстваш ли се горд от себе си, че плещиш лъжи по нечий адрес? Колкото до останалото... вече съм показвал над 200 пъти, проблема е, че понеже си доста НЕжалък тип, та отричаш дори собствените си думи, понеже си визирал УЖ нещо друго. Така беше и с яйцата, и със славяните, и с насилствената мобилизация, и с "платеното" освобождение, и с Кремиковци и прочее. Щом я докара до там, че за да излезеш с някаква капка достойнство да лепиш лъжи за други хора и да бягаш от доказателството... кво има да коментираме.

чЕкам да започнеш с насилствена мобилизация, която съм казал къде?

А после чЕкам за славянството, което ни дали руснаците.

преди 3 минути, parmobil написа:

А после чЕкам за славянството, което ни дали руснаците.

Кво!?

Не можах, да разбера... чувстваш ли се горд от себе си, че капацитета ти стига единствено да разпространяваш лъжи по нечий адрес?

100% не визираш насилствената мобилизация към конкретният момент. Няма такова нещо...
изображение.png

преди 1 час, communismatic написа:

Вече обясних това, няма как да не игнорирам официалните данни на НСИ, при положение, че са манипулиращи. Ти смяташ ли, че за април месец миналата година е имало дефлация? Доколкото си спомням, дори за изминалият месец се твърдеше нещо подобно. Кои продукти са с намалени цени? Още тогава тук питах сума ти съфорумци, бай Иван Умния след огромно търсене стигна до извода, че имало по-ниски цени на горивата... и до там. Пак да повторя, то не се изисква да си с четири висши образования за да стигнеш до извода, че НСИ си прави някаква си своя стъкмистика. Най-малкото ходя до магазина всекидневно, ходя и по заведения доста често и прочее... В момента особено ресторантьорският бизнес е адски ударен заради високата инфлация, в Русе абсолютно всичко реве...

Кво има да се "гадае", след като по твои данни услугите са нараснали с над 20%? Ти сериозен ли си в момента... Има ръст на БВП-то просто защото има огромна инфлация, която е несъизмерима с реалната. Продуктите поскъпват съответно и БВП-то расте. Отделно от това обясних и че дори по официални данни има нещо напълно нелогично във всичко това, т.е. или има инфлация, или има кредитен балон... или и двете.

Няма проблем, кажи какво конкретно се произвежда у нас? Помня с Иван Умния като спорих по тая тема... той след огромно търсене установи, че сме произвеждали совалки. "Колко совалки, бе, бай Иване?", питам аз... Оказа се, че май са една-две.

Да, бе... това ми е ясно. Аз те питам, ти как по-точно се уповаваш на нея, при положение, че нямаш никаква идея, дали от НСИ твърдят истини или не? Щото над 200 пъти те питах, ти така и не уточни, т.е. оставям с впечатлението, че нямаш никаква представа. Извинявай, ама това е абсолютна простотия... ще ме извиняваш, ама...

Не само на база платени данъци, а и на оборот. Що? Как по-точно са измерили ръста на услугите? Би ли конкретизирал?

Много въпроси и така и не виждам твоите аргуметни, данни за това което твърдиш, освен, че си виждам какво е в магазина. По същество питаш какво произвежда България, като вероятно прекарваш в интернет по няколко часа на ден а не можеш да провериш, обърнахме го на бюро справки май 😁Нито данните които посочих са мои, нито мисля да си губим времето да ти показвам какво се произвежда, изнася от България. Информация има бол в интернет, другото е заяждане по форумите. Има много какво да се желае у нас, но не е и нужно да бъдем чак толкова черногледи - има редица добри примери у нас, стига човек да има желание да види. Имаме интересни български фирми като Ендуросат, Уолтопия, Биовет имаме чужди инвеститори като Либхер, Фесто, Идеал Стандарт, SAP Labs.. Избора е твой, можеш да намериш сам каквото те интересува.

Но за пореден път незнанието ти генерира простотия (цититирам ти приказката) - т.е. ако човек се изпозлва данни на българската статитистика, това било простотия. Ако обаче отиде до магазина и види домати по 2 евро, и реши, че миналата година бил 2 лева, това е истината. Всичко е по 2, огромна инфлация, икономиката спада, нямаме производство.. както се казва от един магази толкова иизводи 🤣Поне разбрахме на каква база си правиш заключенията, все е нещо.

Като гледам коментара ти как работела статистика, то май е по-важно да се разбере как се вземат данните, как функционира нашия НСИ, каква методология използва. Забиваш в изключително много детайли, които излишно разводняват темата. Сигурен съм, че и на това може да се намери отговор, но ти ме вземаш едва ли не за някой защитник на НСИ, човек който работи това, събира им данните и прочие. Доста ме надценяваш - както ти посочих няколко пъти аз изпозлвам данни достъпни за всеки един от нас. Има месечни, годишни отчети от фирмите, които съдържат далеч повече информация от данъците. Логично също можем да предполажим, че след като сме част от ЕС, то и изикванията на Евростат играят роля т.е. нашите следват някаква методология която се прилага в ЕС. За да не задълбаваш излишно за повече информация съм сигурен, в интернет може да се изрови много повече. Има изключително много показатели освен БВП, инфлация, търговско салдо, добавена стойност и т.н.

преди 1 минута, Gencho 123 написа:

Информация има бол в интернет, другото е заяждане по форумите.

Аха, т.е. и по тоя параграф нямаш аргумент... ОК.

Избора е твой, можеш да намериш сам каквото те интересува.

Що аз трябва да намеря нещо, което ти трябва да защитиш... Пак ли бягаш по тъча или?

преди 2 минути, Gencho 123 написа:

Но за пореден път незнанието ти генерира простотия (цититирам ти приказката) - т.е. ако човек се изпозлва данни на българската статитистика, това било простотия

Не, бе... УМНИ ми приятелю. Абсолютно всеки който се уповава на данни, които не знае, дали са верни... е ПРОСТОТИЯ. Сега разбра ли?

преди 2 минути, Gencho 123 написа:

Поне разбрахме на каква база си правиш заключенията, все е нещо.

Искаш да кажеш, че ти не разчиташ на главата си, а разчиташ на някаква институция, която трябва да решава вместо теб и да мисли вместо теб? Т.е. ти си без мозък, така ли да разбирам?

преди 3 минути, Gencho 123 написа:

Забиваш в изключително много детайли, които излишно разводняват темата.

Така е, да. Няма нужда изобщо да разсъждаваме, други трябва да разсъждават вместо нас.

преди 4 минути, Gencho 123 написа:

Има месечни, годишни отчети от фирмите, които съдържат далеч повече информация от данъците.

Сериозно? И какви са тия отчети? Какво отчитат? Би ли конкретизирал?

преди 4 минути, Gencho 123 написа:

Логично също можем да предполажим, че след като сме част от ЕС, то и изикванията на Евростат играят роля т.е. нашите следват някаква методология която се прилага в ЕС.

Така е, да. Изискването беше да сме с 3% дефицит за да влезем в Еврозоната. Изпълнихме ли изискването?
image201213.png

преди 5 минути, Gencho 123 написа:

Има изключително много показатели освен БВП, инфлация, търговско салдо, добавена стойност и т.н.

Аха, кои например? Раждаемост? Смъртност?

преди 1 час, parmobil написа:

Имаш вътрешна информация?

Разбира се, че нямаш. Просто си спекулираш!

Чакам Мите какво ще клинчи по повод статията на японците в ковид-темата.

Същия въпрос и заключение мога да направя и за теб.

преди 3 минути, communismatic написа:

Аха, т.е. и по тоя параграф нямаш аргумент... ОК.

Що аз трябва да намеря нещо, което ти трябва да защитиш... Пак ли бягаш по тъча или?

Не, бе... УМНИ ми приятелю. Абсолютно всеки който се уповава на данни, които не знае, дали са верни... е ПРОСТОТИЯ. Сега разбра ли?

Искаш да кажеш, че ти не разчиташ на главата си, а разчиташ на някаква институция, която трябва да решава вместо теб и да мисли вместо теб? Т.е. ти си без мозък, така ли да разбирам?

Поредно брилятно включване - пак грозна лична атака, това ли измисли в бързината да се докажеш 😁 Спокоен съм, че с такива като тебе комунизма скоро няма да се завърне. Човека от един магазин направи тотално заключение за икономиката на държавата, това, че имаме данни нищо не значи, тука имаме @communismatic който разби НСИ, след като отиде в кварталния магази, видя чутовната инфлация, кредитното задлъжняване и спада на националната икономика, нищо не произвеждаме (ами нямало го в Русе, значи не съществува). Гениален - да закриват НСИ, ще гледаме този магазин в Русе от тук нататък

И за да спреш да си повтаряш като папагал глупостите - аз не бягам по тъча за разлика от теб, но няма да си губя времето затова, че елементарни неща не можеш да си намериш в интернет. Очаквах повече от човек който се мисли за най-умния тук. От моя страна бюро справки затвори, намери си Тошев или някой друг на твоето ниво да ти обясни какво съдържа един отчет към статистиката, какво значи методология, Евростат, Интрастат и т.н. Разбери някои базови неща, отиди пак в магазина и така. Ще се получи при теб, сигурен съм и ти вярвам. Човек с такова голямо самочуствие не може да изчезне 🤣

1/

аз не бягам по тъча за разлика от теб

2/

но няма да си губя времето затова,

;)

преди 57 минути, communismatic написа:

Кво!?

Не можах, да разбера... чувстваш ли се горд от себе си, че капацитета ти стига единствено да разпространяваш лъжи по нечий адрес?

100% не визираш насилствената мобилизация към конкретният момент. Няма такова нещо...
изображение.png

И къде пише за насилствена мобилизация?

преди 3 минути, parmobil написа:

И къде пише за насилствена мобилизация?

Ми аз коментирам именно нея, а ти ми обясняваш, че вече "попривършили мераклиите за договор". Пределно е ясно, какво внушение правиш за пореден път. В смисъл... много добре ти знам капацитета, той стига единствено до лепене на лъжи по нечий адрес и до лепене на лъжи относно Русия, руснаците, комунизма и прочее. Ти си просто уникален талант, това да нямаш нито една тема по която да се включиш по що годе адекватен начин...

И не можах, да разбера... чувстваш ли се горд от себе си, че клеветиш? И то не за първи път...

преди 12 минути, communismatic написа:

И не можах, да разбера... чувстваш ли се горд от себе си, че клеветиш? И то не за първи път...

А ти?

преди 8 минути, Звяра! написа:

А ти?

Теб не съм те клеветил, ти самият си показа снимка от стаята. Помним много добре какво имаше на нея...

току-що, communismatic написа:

Теб не съм те клеветил, ти самият си показа снимка от стаята. Помним много добре какво имаше на нея...

И как снимка с неизвестен произход те наклевети?

преди 11 минути, Звяра! написа:

И как снимка с неизвестен произход те наклевети?

Брат, не ме занимавай с проблемите си... Намери си някакво занимание между тираджийските истории.

преди 1 минута, communismatic написа:

Брат, не ме занимавай с проблемите си... Намери си някакво занимание между тираджийските истории.

Бъркаш се!

Аз проблеми нямам, но виж себе си, и ще осъзнаеш проблема!

Не разбрах за снимката, която спомена? Ти присъстваше ли на нея? 😂

Редактирано от Звяра! (преглед на промените)

преди 7 часа, Звяра! написа:

Аз проблеми нямам

Съгласен съм, нещо напълно нормално е да влизаш постоянно от 200 различни акаунта, да си мениш мнението през 10 минути и за да докажеш, че това не е така, да си снимаш собствената стая, която е с четири включени компютъра и всички са с отворен браузър нa kaldata.com. Какво по-нормално от това...

преди 10 часа, БаалБек написа:

Великата социалистическа политика, която замени пазарната икономика с централно планиране доведе до празни рафтове и опашки с часове за основни стоки. Ето как изглежда социализмът. Във всички комунистически държави е еднакво.

ссср.png

полша.png

Това беше след социализъма ,след 1989г в период от няколко години когато Луканов обяви че няма пари и няма да обслужват външния дълг ,стоката от магазините изчезна. Има видео кадри от тогава с протести и хора редящи се за паничка супа за се нахранят.

Всички основни бизнеси в България са родени, създадени и свързани с Държавна сигурност (които са придатък на КГБ) и висшите номенклатурчици от БКП. Между тях има частично противопоставяне, а народа си мисли, че живее в реална демокрация с пазарни механизми.

Комунистическо-Милиционерския елит стана капиталистически и прехода още не е приключил. Затова много кадърни и можещи Българи избраха Запада! А нЕкой другаре чакат да се върне социализЪма да ги спаси от некадърността им.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Това беше след социализъма ,след 1989г в период от няколко години когато Луканов обяви че няма пари и няма да обслужват външния дълг ,стоката от магазините изчезна.

Ако си беше направил труда да провериш, нямаше да пишеш глупости, като Комунето. Това са снимки от СССР и Полша.

Благодаря за вниманието по този въпрос!

преди 4 минути, БаалБек написа:

Ако си беше направил труда да провериш, нямаше да пишеш глупости, като Комунето. Това са снимки от СССР и Полша.

Благодаря за вниманието по този въпрос!

Другарко ние не сме били част от СССР и това че са снимки от там това мен защо трябва да ме интересува? Аз пиша за нашата държава и недостиг на хранителни продукти не съм забелязал ,тогава имахме бизнес именно в този сектор и магазина беше зареден със стока.

Тогава имаше и по свестни хора .Днес са некадърниците не могат да оправят държавата 30 и кусур години. Даже един смислен Български филм не могат да заснемат,едно време какви филми имаше. Некадърници сега под път и на път.

преди 10 минути, nusho73 написа:

Тогава имаше и по свестни хора .Днес са некадърниците не могат да оправят държавата 30 и кусур години. Даже един смислен Български филм не могат да заснемат,едно време какви филми имаше. Некадърници сега под път и на път.

Ама те са едни и същи били тогава и след това. Защо така се случи всичко през прехода не знам дали ще научим някога.

Защото сме балъци . Германия иска да премахне еврото и да излезе от шенген,изглежда поумняха. Ами ние простите го приехме, без да сме готови и някой се нагуши ,за сметка на народа.

преди 2 минути, nusho73 написа:

Защото сме балъци . Германия иска да премахне еврото и да излезе от шенген,изглежда поумняха. Ами ние простите го приехме, без да сме готови и някой се нагуши ,за сметка на народа.

С евро или без все тая ,но лева ни беше национална валута и трябваше да го запазим ,но квото такова станало вече. Всеки знаеше ,че ако бяха питали народа с референдум нямаше да приемем еврото.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.