Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 14 минути, communismatic написа:

Затова ли пляскаш постоянно лъжи по мой адрес?

Лъжи? Какво съм ти приписал на по детски чистата глава?

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 13 минути, Мечо Хубавеца написа:

И така да е, законът е влязал в сила преди повече от 26 години и не е отменен.

Скоро всичко ще си дойде на мястото. И паметника на съветската армия.

Каква съветска армия като са изобразени жена, мъж и дете. И жълтопаветните, градскодесни гейлиберали направиха торта с техните крайници и ги изядоха...

преди 9 минути, Miusuka написа:

Скоро всичко ще си дойде на мястото. И паметника на съветската армия.

Каква съветска армия като са изобразени жена, мъж и дете. И жълтопаветните, градскодесни гейлиберали направиха торта с техните крайници и ги изядоха...

Тъй, тъй, само че защо го наричат паметник на Съветската армия? Защо този мъж е в униформа и носи Шпагин? Всъщност и аз бях против махането му, но толкова ли е важно това?

преди 5 минути, Мечо Хубавеца написа:

Тъй, тъй, само че защо го наричат паметник на Съветската армия? Защо този мъж е в униформа и носи Шпагин? Всъщност и аз бях против махането му, но толкова ли е важно това?

Тъй и тъй вече е демонтиран, на това място Трябва да има изцяло Исторически Български паметник. Някъде другаде в София , нов малък-компактен „бронзов паметник“ на Съветския Войник смазал главата на хитлеро-фашизЪмЪ.

преди 1 час, Miusuka написа:

Горната снимка е при социализма, а долната сега при капитализма:

Files.fm
No image preview

png: 2026-09-11_15-39.png

Visit this link to download: 2026-09-11_15-39.png

Ахахах, сасипа ги!

Чей да ги довърша...

img%5D

Така си отиде известната в цяла София, България, света и Млечния път пивница "Сивият кон". Майтапа настрана, наистина беше известна и готвеха страшно вкусно!

Социалистите па сринаха "Тримата казаци" (на стария гаров площад), която аз, не знам защо, помня като сините казаци. Ма се тая. Вероятно са ги обаркале с бандеровци.

Баси, като пуснах да ми я потърси като изображения, ми извади Демерджията. А съм си изключил предпочитанията... Ужас!

А това съм аз, като по-млад...

img%5D

преди 24 минути, laplandetza написа:

Тъй и тъй вече е демонтиран, на това място Трябва да има изцяло Исторически Български паметник. Някъде другаде в София , нов малък-компактен „бронзов паметник“ на Съветския Войник смазал главата на хитлеро-фашизЪмЪ.

преди 25 минути, laplandetza написа:

преди 25 минути, laplandetza написа:

Искаш ли да направят паметник на теб там? В цял ръст и махаш с ръка. Отдолу да пише паметник на глупостта...Ще има много общо с историята на България, като имаме предвид какви са ги творили нашите управници...

преди 1 час, parmobil написа:

Лъжи? Какво съм ти приписал на по детски чистата глава?

Обясних вече. Простотиите относно някакъв мой познат какво ми бил казал за ВиК. Поредните лъжи, които пляскаш по нечий адрес. Това ти е нивото просто. Щом с аргументи не можеш...

преди 1 минута, communismatic написа:

Обясних вече. Простотиите относно някакъв мой познат какво ми бил казал за ВиК. Поредните лъжи, които пляскаш по нечий адрес. Това ти е нивото просто. Щом с аргументи не можеш...

Когато ни заливаше с "познания" за язовирите, се позова на твой познат от ВиК. Няма да ти търся писаниците. Можеш и сам да го правиш.

преди 54 минути, инж. lebel написа:

Ахахах, сасипа ги!

Чей да ги довърша...

img%5D

Така си отиде известната в цяла София, България, света и Млечния път пивница "Сивият кон". Майтапа настрана, наистина беше известна и готвеха страшно вкусно!

Социалистите па сринаха "Тримата казаци" (на стария гаров площад), която аз, не знам защо, помня като сините казаци. Ма се тая. Вероятно са ги обаркале с бандеровци.

Баси, като пуснах да ми я потърси като изображения, ми извади Демерджията. А съм си изключил предпочитанията... Ужас!

А това съм аз, като по-млад...

img%5D

Изяли са коня и закрили пивницата...

току-що, Мечо Хубавеца написа:

Изяли са коня и закрили пивницата...

Още един пример че при социализма се гради, а при капитализма се руши...

преди 14 минути, parmobil написа:

Когато ни заливаше с "познания" за язовирите, се позова на твой познат от ВиК. Няма да ти търся писаниците. Можеш и сам да го правиш.

Естествено, че няма да търсиш писаниците ми. Изключително жалко създание...

преди 3 минути, communismatic написа:

Естествено, че няма да търсиш писаниците ми. Изключително жалко създание...

Разбира се. С Тошев съм го играл този мач. Всеки път трябва аз да припомням какво сте писали. Нали, другарче с приятелче от ВиК.

Както ми вадиш поста за "насилствена" мобилизация, който само ти интерпретираш като такъв, така и можеш да извадиш и твоето писане за приятел от ВиК.

Да, де... ти и за Тошев твърдеше някакви простотии, които също нямаше как да докажеш, та затова и не искаше и да цитираш. Брутално жалък, както винаги. Колкото до "насилствената мобилизация"... поста ти се пази, виждали сме го хиляди пъти, цитирал съм го една дузина пъти. Брутално жалък, пак да повторя.

току-що, communismatic написа:

Да, де... ти и за Тошев твърдеше някакви простотии, които също нямаше как да докажеш, та затова и не искаше и да цитираш. Брутално жалък, както винаги. Колкото до "насилствената мобилизация"... поста ти се пази, виждали сме го хиляди пъти, цитирал съм го една дузина пъти. Брутално жалък, пак да повторя.

Аз на Тошев съм му вадил простотиите. Пенсионерите у нас щяха да погинат след СВО без руски газ и да горят борови иглички в централите. И му дадох доклад от министерството, че 27% от отечеството е газифицирано. БАРАБАР с промишлеността. И се чудих за какви обеми и количества се тръшка. Защото бяха осигурени.

А сега сам си потърси глупостите за ВиК.

едит Продължавам да чакам да покажеш къде съм писал насилствена мобилизация. Аз къде съм писал, а не твоя интерпретация!!!

преди 1 минута, parmobil написа:

Пенсионерите у нас щяха да погинат след СВО без руски газ и да горят борови иглички в централите.

Откъде знаеш, че не е вярно, след като руският газ у нас не е спирал?!

преди 2 минути, parmobil написа:

А сега сам си потърси глупостите за ВиК.

Аха, добре...

преди 3 минути, communismatic написа:

Откъде знаеш, че не е вярно, след като руският газ у нас не е спирал?!

Аха, добре...

Аха, чакам

току-що, parmobil написа:

Аха, чакам

И пак надробен пост, в който искаш да се губи контекста, че България е смешно малко газифицирана.

Смехурко

преди 2 минути, parmobil написа:

Аха, чакам

Чакаш аз да публикувам нещо, което всъщност твърдиш ти. Интересно... Да пояснявам ли пак колко си жалък или?

преди 4 минути, parmobil написа:

И пак надробен пост, в който искаш да се губи контекста, че България е смешно малко газифицирана.

Надробявам го, понеже винаги ми е адски трудно да водя дискусия с теб, просто имаш страшно много акъл в главата.

току-що, communismatic написа:

Чакаш аз да публикувам нещо, което всъщност твърдиш ти. Интересно... Да пояснявам ли пак колко си жалък или?

Естествено, че ти го твърдиш. Потърси! Както потърси, че нищо написано от мен няма за насилствена мобилизация.

Вече казах, че възпитано ти се подиграваме.

Само да вметна, че това форумно недоразумение до преди няколко дни въртя мантрата, че имал бизнес... Тоя 100% мъкне кофи на някой строеж.

преди 42 минути, Miusuka написа:

Така е. Благодарение на СССР милиони човешки животи бяха погубени, но пък всичко беше в името на светлото бъдеще. А когато бъдещето не дойде, очевидно виновни се оказаха недостатъчно светлите хора. Съветският експеримент имаше впечатляваща програма - експроприирайте собствеността, национализирайте фабриките, въведете ценови контрол, издигнете култ към вожда, сложете го в мавзолей и обяснете на всички, че това е пътят към „Новия човек“. После опразнете градовете, пренапишете календара, забранете стария свят и започнете да строите новия. Само че има един малък проблем: Новият човек така и не се появява. Появява се старият човек. Само че вече е въоръжен, униформен и разполага с цялата мощ на държавата, която държи монопола върху насилието. А когато някой се усъмни в светлото бъдеще, обикновено му се обяснява с помощта на този монопол защо е сгрешил. Ето това е социализмът, който „гради“ първо разрушава стария ред, после разрушава човешкия живот, а накрая тържествено обявява, че всичко това е било необходимо, за да построим рая. Само дето раят все остава за следващата петилетка.

преди 1 минута, communismatic написа:

Само да вметна, че това форумно недоразумение до преди няколко дни въртя мантрата, че имал бизнес... Тоя 100% мъкне кофи на някой строеж.

Само да вметна, че този комунистически запъртък още се прави на тъп какви глупости пишеше за язовири, водоподаване, ВиК. И имаше приятел, който му е "разказал". И върти бургери, защото за толкова стигат възможностите и образованието.

И как така премина на бизнес? Наака се и в безпомощността си премина на друго? Давай, експерт по всичко! Обясни ми за FESTO, ако обичаш! Каквото ти е казал баща ти, защото знам, че си нямаш хабер.

Така е, да. И ти напълно доказа, че съм писал подобни неща. И не лъжеш грам... ;)

преди 1 час, Miusuka написа:

преди 24 минути, БаалБек написа:

Така е. Благодарение на СССР милиони човешки животи бяха погубени, но пък всичко беше в името на светлото бъдеще. А когато бъдещето не дойде, очевидно виновни се оказаха недостатъчно светлите хора. Съветският експеримент имаше впечатляваща програма - експроприирайте собствеността, национализирайте фабриките, въведете ценови контрол, издигнете култ към вожда, сложете го в мавзолей и обяснете на всички, че това е пътят към „Новия човек“. После опразнете градовете, пренапишете календара, забранете стария свят и започнете да строите новия. Само че има един малък проблем: Новият човек така и не се появява. Появява се старият човек. Само че вече е въоръжен, униформен и разполага с цялата мощ на държавата, която държи монопола върху насилието. А когато някой се усъмни в светлото бъдеще, обикновено му се обяснява с помощта на този монопол защо е сгрешил. Ето това е социализмът, който „гради“ първо разрушава стария ред, после разрушава човешкия живот, а накрая тържествено обявява, че всичко това е било необходимо, за да построим рая. Само дето раят все остава за следващата петилетка.

Колкото и да не ти харесват комунистите, които с помощтта на съветската армия направиха преврат на 09.09.1944 г. не може да не си им благодарна, тъй като ако не беше този преврат нямаше да се родиш. Родителите ти нямаше да се срещнат, а ако са родени след него и те нямаше да се родят. Така че да сме благодарни и на Сталин, и на Хитлер, и на Рузвелт, и на Чърчил и на Борис Трети, дори и на Баязид, зареди ефекта на пеперудата... Звучи стряскащо, но е така.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.