Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 12 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ако имаш възражения по съществото на тези факти – посочи грешката.

Колко пъти да я посочвам? Ти твърдиш, че влизането ни в Еврозоната нямало нищо общо с падането на валутният борд и тегленето на още повече дългове, съответно и още повече кражби. Дадох доказателство чрез официална информация. Няма проблем, в смисъл... вярвай си на глупостите, ама не ми обяснявай колко много ги разбираш нещата, пределно ясно е, че хабер нямаш.

преди 13 минути, Мечо Хубавеца написа:

Некомпетентност е да бъркаш субективните си желания с действащото право на държавата.

Извинявай, ти български език говориш ли? На какъв език да ти се обясни, че можеше да се проведе референдум относно това кога да се приеме еврото!? 200 човека ти го написаха, а ти така и не го разбра... а още по-комичното е, че дори на теб това ти е професията. Излишно е да споменавам примера с Полша, който ти така извъртя, че те щели да го приемат, ама някога си. Да, де... то и ние това твърдим. НЯКОГА СИ! Но не сега!

преди 15 минути, Мечо Хубавеца написа:

През 1934 г. неграмотността при мъжете е едва 20 процента, а за цялото население пада до около 31 процента, като при младото градско население е под 10 процента.

31 процента?
1.jpg

преди 21 минути, Мечо Хубавеца написа:

Фактът, че някъде се спазва, а другаде се правят компромиси, е въпрос на контрол тогава и днес, а не доказателство, че днес целият пазар е измама, а тогава е бил идеален.

Къде се спазва, би ли дал примери? :)

преди 12 минути, Мечо Хубавеца написа:

Писах му като не знае, да пита и да си записва. Не е срамно.

Постоянно си записвам, от вас много неща може да научи човек...

преди 17 минути, Gencho 123 написа:

Ние не сме ти бюро справки да ти ровим за това което внезапно те е заинтересувало.

Кажи, де? Колко процента от българите са били неграмотни? Толкова ли е сложно? Нали уж си супер наясно с нещата?

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 2 часа, инж. lebel написа:

Нещата със статистиката са простички. Както и с всичко останало... да припомня останалото: когато участваш, става дума за бизнес начинание, а когато не - за престъпна далавера... същото е и при сeксa... участие - невероятен (или не толкова) сeкс, неучастие - отвратителен разврат... изборите... печелиш - честни, губиш - нагласени, опорочени... да не чопля стари рани... как прeeбаха Величие... иначе Радев щеше да духа супата сега. E те така е и със статистиката... когато данните ни устройват, са ебати железния аргумент... иначе - абсолютна манипулация, стъкмистика... накратко - oн че ми кае на мен.

Не става въпрос за статистика.Пример -Авганистан, ако гледахме статистиката за „състоянието“ на най-голямата етническа група там- страната е традиционно разединена-изкуственно създадена държава, но имат хилядолетна история народите и племената там, гледаме този народ -според статистиката-той е в Голяма криза, според Реалноста -този народ е в Агресивен Прогрес - удвоил е „неселението си“ за 40 години, пред този народ има ярко светло бъдеще. Какво бъдеще има пред етноса на холандците-примерно, пред народа на Дания ,пред Българския Народ? Кои са „по-добре“ като Общност, кои са в „по-добро състояние„ Българите или онези от Авганистан?

преди 2 часа, Волен написа:

Наблюденията ми са други. В днешно време който има някакъв проблем обвинява ЕС и Урсула, докато ни обяснява колко хубаво било при Бай Тошо.

Преди време обвиняваха Козяк, но откакто руZZнаците спряха анти-американската пропаганда, Козяк бе забравен. Сега лошите са "фашистите в Брюксел".

Козяк, мозяк, урсулайка и балалайка - тея всички са Виновни! Има една „прослойка“ в България -закупени и препродадени и обуначени тъпаци -едни близо милион- които са Виновни. Виновните трябва да си получат „наградата“

преди 5 минути, communismatic написа:
преди 11 минути, communismatic написа:

Колко пъти да я посочвам? Ти твърдиш, че влизането ни в Еврозоната нямало нищо общо с падането на валутният борд и тегленето на още повече дългове, съответно и още повече кражби. Дадох доказателство чрез официална информация. Няма проблем, в смисъл... вярвай си на глупостите, ама не ми обяснявай колко много ги разбираш нещата, пределно ясно е, че хабер нямаш.

Извинявай, ти български език говориш ли? На какъв език да ти се обясни, че можеше да се проведе референдум относно това кога да се приеме еврото!? 200 човека ти го написаха, а ти така и не го разбра... а още по-комичното е, че дори на теб това ти е професията. Излишно е да споменавам примера с Полша, който ти така извъртя, че те щели да го приемат, ама някога си. Да, де... то и ние това твърдим. НЯКОГА СИ! Но не сега!

31 процента?
1.jpg

Къде се спазва, би ли дал примери? :)

Аргументът „200 човека казаха така“ има тежест във форумен анкета, но не и в Конституционния съд или в международното право.

1. За Борда: Валутният борд вече е еврозоната без право на глас. Левът е фиксиран към еврото от 25 години. Заемането на дълг зависи от гласувания от българското НС бюджет, а не от преминаването от лев към евро.

2. За референдума: Месец, година или век — определянето на дата, която пренаписва ратифициран международен договор, е правно недопустимо по ЗПУГДВМС и чл. 85 от Конституцията.

3. За 1934 г.: Провери официалните бюлетини на Главна дирекция на статистиката от преброяването през 1934 г.. Данните за грамотността на младото градско население са точно такива.

4. Записвай и вечер като легнеш го прочитай. Утре ще те изпитам какво си запомнил...

Когато бъркаш факти с желания, и 200 души да повторят една грешка, тя си остава грешка.

преди 4 минути, communismatic написа:

Кажи, де? Колко процента от българите са били неграмотни? Толкова ли е сложно? Нали уж си супер наясно с нещата?

Както правилно ти каза колегата, записвай си, не е срамно. Не виждам смисъл да ти пиша всеки път, че аз не съм супер наясно с нещата. Бъркаш ме със себе си - ти твърдиш това, не аз 😄Ако четеш преди да пишеш, щеше да забележеш, че вече ти е отговорено, та вместо пак да изпаднеш в затворен кръг и да си повтаряш едно и също десетина пъти, просто прочети. Надявам се и за теб не е сложно да разбереш написаното, макар и вече да ме унижи (целта постигната) 🤣 :

image.png

Което за пореден път доказва, че изобщо не разбираш написаното, а избиваш в безмислени въпроси (многократно).

преди 2 часа, Gencho 123 написа:

Точно така - за някои комунистите, за други капиталистите, за трети рептилите. Има такава прислойка който все си търси някой да му е виновен за личните си проблеми. В случая е малко по-различно, като тематиката е колко по-добро е било времето през социализма спрямо днес 🤣

За личните проблеми Винаги „вина“ има и Обществото, няма случай да извадиш персоната от Обществото и да разглеждаш индивидуално и независимо. Това е реалност, а не „оправдание“ Проблемите-лични, персонални се решават ефективно, добре и в правилната насока само от колектив-дали от няколко човека или само най-близки, дали и от по-широк кръг.

Тематиката е точно за Времето, тогава Времето беше по-добро.

преди 7 минути, Мечо Хубавеца написа:

Заемането на дълг зависи от гласувания от българското НС бюджет, а не от преминаването от лев към евро.

Пича голямо доверие има на българските управляващи. Мани майтапа, ама... доста е тежко положението.

За референдума: Месец, година или век — определянето на дата, която пренаписва ратифициран международен договор, е правно недопустимо по ЗПУГДВМС и чл. 85 от Конституцията.

Искаш да кажеш, че да се направи референдум за да се определи датата за въвеждането на еврото е противоконституционно, понеже по еди кой си закон било "недопустимо". Кой е този закон, би ли пояснил? И какво конкретно пише в него... Щото наистина взехте да ми писвате на оная работа с тоталната ви невменяемост. Тоя е юрист, майко мила... Да се смееш ли, да плачеш ли. Чакам да ми цитираш закона и къде конкретно пише, че е задължение да влезем в Еврозоната през 2026-та година, и то при положение, че изобщо никой не го иска, че и не бяхме и подготвени.

преди 9 минути, Мечо Хубавеца написа:

За 1934 г.: Провери официалните бюлетини на Главна дирекция на статистиката от преброяването през 1934 г.. Данните за грамотността на младото градско население са точно такива.

Що трябва да проверявам нещо, което ти го има черно на бяло и твърди нещо съвсем различно от твоите простотии? И кво общо има "главна дирекция" с образованието, това също е доста интересно. В смисъл, как навърза едното с другото?

Записвай и вечер като легнеш го прочитай. Утре ще те изпитам какво си запомнил...

Мани майтапа, ама... дано не се налага да защитаваш някой в съда. Направо поп да опява човека...

преди 8 минути, Gencho 123 написа:

Не виждам смисъл да ти пиша всеки път, че аз не съм супер наясно с нещата.

Да, де... то това е ясно на всеки тук. Ти не си наясно с абсолютно нищо.

.............

За Кои работи Времето, за кои може да се каже „сега е по-добре“ като Народ и като Общество за Българския народ- онзи народ в смисъла на носителя на Българското наследство, а не за всички с българско гражданство, или за Онзи народ в Авганистан -Носител на Тяхното си наследство? Кои са по-добре, кой от двата народа?

..............

Като Общество, Народ и Държава Кой и кои са по-добре? -Северна Корея или България ?

....................

Темата- Истината за социализма-Да, тогава беше по-добре , от колкото сега.

-Да, тогава беше по-добре, както е по-добре „времето„ в Северна Корея, от колкото в България.

................

Кои са „по-добре“ - Палестинския Народ или Българския Народ. Какво е Времето за двата народа- Какво е за Българския народ? -Прогресоира ли,-множи се и се разпространява и усилва, пази традиция, завет, наследство, памет , може да се обединява и да оказва съпротива и пр., или Палестинския Народ, който дори няма собствена Държава. Кой Народ е „по-добре“ ?

................

Кога беше по-добре за Обществото, народите и държавата преди 36 години по време на „апартейда„ в ЮАР или Сега в ЮАР?

..........................

Къде е по-добре за народ, общество, държава в Бутан или България?

..................

Кой Народ има „светло бъдеще“ - Българския Народ или Кюрдския Народ ?

....................

За Какво се „борим„ - Да преживяваме добре, или да Оставим Нещо след себе си на приемниците от „нашия отбор“?

преди 20 минути, communismatic написа:

Пича голямо доверие има на българските управляващи. Мани майтапа, ама... доста е тежко положението.

Искаш да кажеш, че да се направи референдум за да се определи датата за въвеждането на еврото е противоконституционно, понеже по еди кой си закон било "недопустимо". Кой е този закон, би ли пояснил? И какво конкретно пише в него... Щото наистина взехте да ми писвате на оная работа с тоталната ви невменяемост. Тоя е юрист, майко мила... Да се смееш ли, да плачеш ли. Чакам да ми цитираш закона и къде конкретно пише, че е задължение да влезем в Еврозоната през 2026-та година, и то при положение, че изобщо никой не го иска, че и не бяхме и подготвени.

Що трябва да проверявам нещо, което ти го има черно на бяло и твърди нещо съвсем различно от твоите простотии? И кво общо има "главна дирекция" с образованието, това също е доста интересно. В смисъл, как навърза едното с другото?

Мани майтапа, ама... дано не се налага да защитаваш някой в съда. Направо поп да опява човека...

С всеки следващ пост копаеш все по-дълбоко:

1. За закона: Законът се казва ЗПУГДВМС (Закон за пряко участие на гражданите във властта...). Член 9, ал. 1, т. 4 забранява референдуми по ратифицирани международни договори. В Договора за ЕС писмено сме се задължили да приемем еврото при изпълнение на критериите. Налагането на забавяне до 2043 г. чрез референдум е нарушение на чл. 85, ал. 3 от Конституцията, защото вътрешен акт не може да отменя международен договор.

2. За статистиката (бисера на деня): Да питаш „Кво общо има Главна дирекция на статистиката с образованието“, когато говорим за Официалното преброяване на населението през 1934 г., е прецедент. Кой според теб измерва неграмотността на населението при преброяване — Министерството на земеделието ли? Статистиката е тази, която прави преброяванията и изкарва данните за грамотност.

3. За дълговете: Дали имаш доверие на управляващите е твоя лична драма. Конституционният факт е, че дълг се тегли само след гласуване на Бюджета в НС, а не автоматично от ЕЦБ.

4. Споко, аз не защитавам никого. По-скоро обвинявам, ама чак пък поп да ги опява...

Прочитай го два пъти, запиши си го и утре като решиш пак да ме „оборяш“, първо отвори поне един закон или справочник.

преди 5 минути, Мечо Хубавеца написа:

В Договора за ЕС писмено сме се задължили да приемем еврото при изпълнение на критериите.

Да, де... то дори ние и критериите не изпълнихме. Дори и по тоя параграф - пак гредЪ. Трябваше да влезем при 3% дефицит? Колко беше дефицита?

преди 6 минути, Мечо Хубавеца написа:

Налагането на забавяне до 2043 г. чрез референдум е нарушение на чл. 85, ал. 3 от Конституцията, защото вътрешен акт не може да отменя международен договор.

Аха. А Полша що не е в Еврозоната? Щото не може да покрие критериите? Затова ли?

Статистиката е тази, която прави преброяванията и изкарва данните за грамотност.

Да, бе, умни ми юристе. Аз ти постнах официалната статистика от "Статистически годишник", ето ти я информацията, която е черно на бяло. Даже я има и в интернет. Кажи ми кой от тях лъже, щото взех много да се обърквам? Кой е правил въпросната статистика? Не е ли въпросната дирекция?

преди 8 минути, Мечо Хубавеца написа:

Конституционният факт е, че дълг се тегли само след гласуване на Бюджета в НС, а не автоматично от ЕЦБ.

Кога съм твърдял, че дълга се тегли "автоматично от ЕЦБ"?

Прочитай го два пъти, запиши си го и утре като решиш пак да ме „оборяш“, първо отвори поне един закон или справочник.

Правилно, да. Ти си човека, който е наясно със законите...

Да, де... то дори ние и критериите не изпълнихме. Дори и по тоя параграф - пак гредЪ. Трябваше да влезем при 3% дефицит? Колко беше дефицита?

Аха. А Полша що не е в Еврозоната? Щото не може да покрие критериите? Затова ли?

Да, бе, умни ми юристе. Аз ти постнах официалната статистика от "Статистически годишник", ето ти я информацията, която е черно на бяло. Даже я има и в интернет. Кажи ми кой от тях лъже, щото взех много да се обърквам? Кой е правил въпросната статистика? Не е ли въпросната дирекция?

Кога съм твърдял, че дълга се тегли "автоматично от ЕЦБ"?

Правилно, да. Ти си човека, който е наясно със законите...

Виждам, че започна да правиш завой след завой, но пак уцелваш грешните факти:

1. За Полша и ERM II: Полша не е в Еврозоната, защото не е влязла в ERM II (чакалнята) и държи злотата с плаващ курс. България влезе в ERM II през 2020 г. и има валутен борд с твърд курс от 1997 г. Да сравняваш плаващата злота с нашия борд е икономически абсурд.

2. За дефицита и критериите: Критериите са икономически показатели, които се оценяват от ЕЦБ и ЕК в конвергентните доклади. Наличието на критерии в договора не значи, че можеш да си спреш задължението с референдум за 20 години напред.

3. За Статистическия годишник: Самото заглавие на годишника е „издание на Главна дирекция на статистиката“ — същата онази дирекция, за която питаше „кво общо има с образованието“. Объркването ти идва от това, че гледаш общия процент (включващ 80-годишните хора на село от XIX век), а аз ти цитирам процента за младото градско население от същото преброяване през 1934 г. Разликата е в четенето на редовете.

4. За дълга: Смяната на валутата не тегли дълг. Дългът се гласува от депутатите в София с Закона за бюджета, независимо дали плащаш в левове, евра или франкове.

5. Радвам се, че го разбра.

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

За Полша и ERM II: Полша не е в Еврозоната, защото не е влязла в ERM II (чакалнята) и държи злотата с плаващ курс. България влезе в ERM II през 2020 г. и има валутен борд с твърд курс от 1997 г. Да сравняваш плаващата злота с нашия борд е икономически абсурд.

Аха, Полша не била в Еврозоната щото не била в борд, че и в ERM II. ОК, разбрах... 😆
Досега мантрата беше, че всяка страна която покривала критериите трябвало да влезе в Еврозоната, сега вече ново 20. Намесихме и борда в цялата работа...

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

Наличието на критерии в договора не значи, че можеш да си спреш задължението с референдум за 20 години напред.

Аха, ясно. Е, нали уж всяка държава която покриваше критериите, трябваше и да влезе в Еврозоната!? Ти изобщо четеш ли си простотиите, които ръсиш през 2 минути!?

преди 4 минути, Мечо Хубавеца написа:

Объркването ти идва от това, че гледаш общия процент (включващ 80-годишните хора на село от XIX век), а аз ти цитирам процента за младото градско население от същото преброяване през 1934 г. Разликата е в четенето на редовете.

Аха, ясно. Т.е. статистиката е такава, каквато на нас ни изнася. ОК, разбрах... Предлагам от днес нататък да се определя грамотността само от тия дето са грамотни, че да ги докараме до 100%.

Смяната на валутата не тегли дълг. Дългът се гласува от депутатите в София с Закона за бюджета, независимо дали плащаш в левове, евра или франкове.

Пича е супер наясно с нещата... Коя според теб е причината останалите страни в ЕС да имат толкова много дългове спрямо БВП-то? Да не би ние да сме някакъв кономически тигър, че да не съм разбрал още?!

Радвам се, че го разбра.

Нали ти казвам, че си записвам...

преди 13 минути, communismatic написа:

Да, де... то това е ясно на всеки тук. Ти не си наясно с абсолютно нищо.

Сега се оказва, че след като имаш информацията от която толкова много се интересуваше (питаш по няколко пъти, значи ти е много важно, разбирам и пак казвам - записвай си). Интересно, какво следва от това разпитване... пита, пита, отговориха му и млъкна 🤣Предполагам като не си разбрал, поредното унижение, жестоко !!!

Да коментираш кой колко е наясно е съвсем друга история и е поредното доста просташко изказване. Без изненади отново от твоя страна, можеш още да копаеш дъното което си постигал преди :

communismatic.png

Кое е просташко изказване? Да ти се присмивам на поредната теза, която не можеш да защитиш!?

преди 2 минути, communismatic написа:

Кое е просташко изказване? Да ти се присмивам на поредната теза, която не можеш да защитиш!?

Записвай си, казаха ти го, но няма шанс.

Просташко е да наричаш други хора, които дори не познаваш : Ти не си наясно с абсолютно нищо.

Едва ли ще го схванеш, но поне опитах да ти обясня :) Това са твоите думи, твоето отношение към другите - никой не е наясно освен тебе изглежда. Демек пак унижение, браво на теб !

След като отново изписа 10 безмислени публикации, можеш ли да кажеш коя е тезата която не съм обяснил, защитил ? Опитай този път да избегнеш отново същите 10 излишни публикации както се случва при теб. Давай смислено и по същество - тезата която съм казал и не съм защитил коя е 🤣

Абсолютно. Твърдиш, че комунистите не постигат успехи в образованието, а реално не си наясно какво реално са постигнали. Това се нарича "разпространение на лъжи" по принцип. Аз проблем с никой тук нямам, искам да се пишат неща, които да са аргументирани, а не някакви простотии, които просто сте видели във "Фейсбук".

Абсолютно. Твърдиш, че комунистите не постигат успехи в образованието, а реално не си наясно какво реално са постигнали. Това се нарича "разпространение на лъжи" по принцип. Аз проблем с никой тук нямам, искам да се пишат неща, които да са аргументирани, а не някакви простотии, които просто сте видели във "Фейсбук".

Аз показах, че мита за големите успехи на образованието при социализма не са валидни. След като самите другари комунисти са си го написали, какво по-ясно от това. Казвам, че не е било това високо ниво, което всеки соц носталгик обича да изтъква като голям плюс на системата. Демек с думи прости - разпространението на тезата за високото ниво което е било постигнато през соца а сега колко е спаднало, спада по принцип към категорията лъжи, както сам забелязваш. И хора като теб явно са свикнали да го правят и не им прави впечатление. Нищо, че според вашите другари комунисти към 1985 година 63% от работниците са били със средно и по-ниско образование. Ако за някой това минава за голямо постижение, то самите партийци не го отчитат като такова. Явно обаче, щом ти не си го казал, това са простотии видени във "Фейсбук" или може би ИИ.. каквото си харесаш😅Пак унижение, не разбрал за какво иде реч, значи унижение.

преди 15 минути, communismatic написа:

Твърдиш, че комунистите не постигат успехи в образованието, а реално не си наясно какво реално са постигнали..

Човекът, който не е бил роден по време на соца, е авторитет по успехите на соца.

Откъде се запозна с тези успех - от Фейса ли?

преди 57 минути, communismatic написа:

Аха, Полша не била в Еврозоната щото не била в борд, че и в ERM II. ОК, разбрах... 😆
Досега мантрата беше, че всяка страна която покривала критериите трябвало да влезе в Еврозоната, сега вече ново 20. Намесихме и борда в цялата работа...

Аха, ясно. Е, нали уж всяка държава която покриваше критериите, трябваше и да влезе в Еврозоната!? Ти изобщо четеш ли си простотиите, които ръсиш през 2 минути!?

Аха, ясно. Т.е. статистиката е такава, каквато на нас ни изнася. ОК, разбрах... Предлагам от днес нататък да се определя грамотността само от тия дето са грамотни, че да ги докараме до 100%.

Пича е супер наясно с нещата... Коя според теб е причината останалите страни в ЕС да имат толкова много дългове спрямо БВП-то? Да не би ние да сме някакъв кономически тигър, че да не съм разбрал още?!

Нали ти казвам, че си записвам...

С тези опити за хумор само потвърждаваш липсата на аргументи:

1. За Полша и ERM II: Едно от условията в Договора за ЕС е престой от 2 години в ERM II (чакалнята). Полша съзнателно не влиза в ERM II и така спира процеса. България влезе в ERM II през 2020 г. и този критерий го покри отдавна заради Валутния борд. Не е „ново 20“, а А и Б на европейското право.

2. За дълга в Еврозоната: По твоята логика, че Еврозоната носи дългове — как Естония (също в Еврозоната) има по-нисък дълг от България (под 20% от БВП)? А Нидерландия и Люксембург? Дългът се трупа от парламентарни решения за харчене, а не от валутата в портфейла.

3. За статистиката: Когато се оценява развитието на една образователна система, се гледа грамотността на младото поколение, защото възрастните хора през 1934 г. са родени преди Освобождението. Това се нарича демографски анализ.

Желая ти приятна вечер и повече четене на икономически анализи вместо форум философии.

преди 1 час, laplandetza написа:

Не става въпрос за статистика.Пример -Авганистан, ако гледахме статистиката за „състоянието“ на най-голямата етническа група там- страната е традиционно разединена-изкуственно създадена държава, но имат хилядолетна история народите и племената там, гледаме този народ -според статистиката-той е в Голяма криза, според Реалноста -този народ е в Агресивен Прогрес - удвоил е „неселението си“ за 40 години, пред този народ има ярко светло бъдеще. Какво бъдеще има пред етноса на холандците-примерно, пред народа на Дания ,пред Българския Народ? Кои са „по-добре“ като Общност, кои са в „по-добро състояние„ Българите или онези от Авганистан?

...

В твоя ред на мисли, според мен най-добре са си африканизираните медоносни пчели, тоест "пчелите - асасини" (Apis Mellifera scutellata). Вероятно... глупости вероятно, убеден съм знаеш, че наричат този хибрид убийци не толкова защото са смъртоносни за човека (което е факт), а защото заради тяхната агресивност, след срещата им с обикновените медоносни пчели, при която среща, в някои случаи убиват царицата им и я заменят със своя, а в други... или след други, ако позволиш - за обикновените медоносни пчели обикновено метафорично се казва "земля их пухом"... за разлика от асасините, за които не се казва така... според мен не защото те самите са покрити с повече пух от обикновените медоносни пчели, което между другото се оказва и мит, не по-зле разпространен от митовете за "безплатните" благини по време на соца... а... по други причини.

"В България сме имали и имаме (независимо от опитите да нямаме... ддт - тогава и сигурен съм някои от съвременните простотии - сега) наш собствен ценен подвид – българската медоносна пчела (Apis mellifera rodopica), която е много кротка (не знам това дали е мноо добре... което не знам - не знам) и издръжлива на студ."

Полша съзнателно не влиза в ERM II и така спира процеса. България влезе в ERM II през 2020 г. и този критерий го покри отдавна заради Валутния борд. Не е „ново 20“, а А и Б на европейското право.

Aха, Полша съзнателно не влизала в ERM II и затова не била в Еврозоната, а България влязла там и затова била... Ясно, ясно. Досега се въртя мантрата, че всяка държава била длъжна да приема валутата, сега пак ново 20. Разбрах, всичко е точно...

По твоята логика, че Еврозоната носи дългове — как Естония (също в Еврозоната) има по-нисък дълг от България (под 20% от БВП)? А Нидерландия и Люксембург? Дългът се трупа от парламентарни решения за харчене, а не от валутата в портфейла.

Умни ми юристе, аз ти дадох информация, която е официална. А именно - с колко ще нарасне външният ни дълг. Дали си разбрал или не, това не е мой проблем. До момента си тотално несъстоятелен в опитите си да защитиш тъпите си тези.

Когато се оценява развитието на една образователна система, се гледа грамотността на младото поколение, защото възрастните хора през 1934 г. са родени преди Освобождението. Това се нарича демографски анализ.

Искаш да кажеш, че младо поколение е това което е на 53-54 години? Това е младо поколение? Щото 1934-1878 = ?

преди 8 минути, Мечо Хубавеца написа:

С тези опити за хумор само потвърждаваш липсата на аргументи:

Естествено, как. Всяка държава била длъжна да приеме еврото, ама Полша не била длъжна щото не била в ERM.

преди 11 минути, Волен написа:

Човекът, който не е бил роден по време на соца, е авторитет по успехите на соца.

Е, теб те виждаме колко си наясно, щом качествената храна я купуваш от щандовете на Billa...

Aха, Полша съзнателно не влизала в ERM II и затова не била в Еврозоната, а България влязла там и затова била... Ясно, ясно. Досега се въртя мантрата, че всяка държава била длъжна да приема валутата, сега пак ново 20. Разбрах, всичко е точно...

Умни ми юристе, аз ти дадох информация, която е официална. А именно - с колко ще нарасне външният ни дълг. Дали си разбрал или не, това не е мой проблем. До момента си тотално несъстоятелен в опитите си да защитиш тъпите си тези.

Искаш да кажеш, че младо поколение е това което е на 53-54 години? Това е младо поколение? Щото 1934-1878 = ?

Естествено, как. Всяка държава била длъжна да приеме еврото, ама Полша не била длъжна щото не била в ERM.

Математиката и логиката ти днес са в пълен нокаут:

1. За гениалната ти сметка за 1934 г.: Родените през 1878 г. (годината на Освобождението) през 1934 г. са били на 56 години. Младото поколение през 1934 г. (15–25 годишните) са родени около 1910 г. — т.е. цели 30 години СЛЕД Освобождението! Те са учили в българските училища на Царството. Като правиш исторически сметки, поне си проверявай събирането и изваждането.

2. За Полша и задължението: Задължението в Договора за ЕС е правно валидно за всички (без Дания). Разликата е, че Полша саботира Етап 1 (влизането в ERM II), докато България влезе в ERM II още през 2020 г. Задължението го има и за двете държави, просто Полша се прави, че не вижда процедурата, а България я измина.

3. За дълга: Дългът нараства, когато Парламентът гласува дефицитен Бюджет, за да покрива разходи. Никое правителство в света не тегли дълг „защото приема еврото“, а защото харчи повече, отколкото събира.

Спри да правиш свободни съчинения върху математиката и правото, че сметката ти за родените през 1878 г. ще влезе в златния фонд на форума.

преди 2 минути, Мечо Хубавеца написа:

а гениалната ти сметка за 1934 г.: Родените през 1878 г. (годината на Освобождението) през 1934 г. са били на 56 години. Младото поколение през 1934 г. (15–25 годишните) са родени около 1910 г. — т.е. цели 30 години СЛЕД Освобождението! Те са учили в българските училища на Царството. Като правиш исторически сметки, поне си проверявай събирането и изваждането.

Аха, а тия дето са родени преди тях, те изобщо не попадат в списъка? Много интересно... Явно образованието ги е прескачало. 😆

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

Задължението в Договора за ЕС е правно валидно за всички (без Дания). Разликата е, че Полша саботира Етап 1 (влизането в ERM II), докато България влезе в ERM II още през 2020 г. Задължението го има и за двете държави, просто Полша се прави, че не вижда процедурата, а България я измина.

Аха, т.е. то е толкова задължително, че чак не е задължително. ОК, разбрах...

преди 3 минути, Мечо Хубавеца написа:

Никое правителство в света не тегли дълг „защото приема еврото“, а защото харчи повече, отколкото събира.

Кога съм твърдял нещо подобно? Или че ЕЦБ ще тегли дълг вместо нас? Ще спреш ли постоянно да правиш внушения поради тоталната си безпомощност?

преди 7 часа, Gencho 123 написа:

Не съм казвал такива неща, няма нужда да ми слагаш думи в устата.

Интересно. И ние не сме казвали такива неща, пък ти ни сложи тези думи в устите:

преди 10 часа, Gencho 123 написа:

Преди време говорихте, че трябвало да се избият 50-60 милиона души в Европа

Сега какво правим?

преди 24 минути, инж. lebel написа:

В твоя ред на мисли, според мен най-добре са си африканизираните медоносни пчели, тоест "пчелите - асасини" (Apis Mellifera scutellata). Вероятно... глупости вероятно, убеден съм знаеш, че наричат този хибрид убийци не толкова защото са смъртоносни за човека (което е факт), а защото заради тяхната агресивност, след срещата им с обикновените медоносни пчели, при която среща, в някои случаи убиват царицата им и я заменят със своя, а в други... или след други, ако позволиш - за обикновените медоносни пчели обикновено метафорично се казва "земля их пухом"... за разлика от асасините, за които не се казва така... според мен не защото те самите са покрити с повече пух от обикновените медоносни пчели, което между другото се оказва и мит, не по-зле разпространен от митовете за "безплатните" благини по време на соца... а... по други причини.

"В България сме имали и имаме (независимо от опитите да нямаме... ддт - тогава и сигурен съм някои от съвременните простотии - сега) наш собствен ценен подвид – българската медоносна пчела (Apis mellifera rodopica), която е много кротка (не знам това дали е мноо добре... което не знам - не знам) и издръжлива на студ."

преди 24 минути, инж. lebel написа:

Мецдоедните авганци ще ги има след повече от 100 години, твоите деца и внуци, правнуци няма да имат свой кошер и свое „семейство“ Това е положението, природа е жестока и безкомпромисна. Няма бъдеще за едно Общество и Народ- индивидите в него са вече вкарани в Един Филм с Очакван край !

преди 5 часа, Gencho 123 написа:

Даже @Бохемеца изтъкна като основен довод колко спокойно е било тогава по пътищата, факта, че той е карал кола тогава и така го е усещал.

Четеш, а не разбираш. Тук става ясно, че не си получил образованието си през социализма, в противен случай щеше да успееш да вникнеш във въпроса (на който така и не отговори): "А според теб кога е по-спокойно? Когато има по-малко катастрофи, или когато има повече?"

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.