Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 2 минути, parmobil написа:

Да припомням ли ти какви прокоби ги редеше преди първата зима на войната - как ще погинем от студ без руски газ. И посочвах с линкове, че България е газифицирана на не повече от 27% барабар с промишлеността. А ти ми говореше за борови иглички.

А сега газта от къде е която купуваме ? Руска газ ли е или не е ? 

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 3 минути, AAUUXX написа:

А сега газта от къде е която купуваме ? Руска газ ли е или не е ? 

Не е важно каква е, а дали ще те изнудват. Кой постави условие да му се плаща в рубли? И в онази тема плашехте, че ще ни съдят, че сме отказали.

Още чакам maxthon да ми покаже как руснаците са осъдили Gasum, че отказаха да плащат в рубли.

Майко мила! Майко милаааааааааааааааааааа! 😆😆😆

Руснаците ни извивали ръцете, а ние взимаме пак руски газ, но чрез посредник... който е по-скъп, но по-важното е, че не ни извива ръцете! АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ! Неееееееееее, братоооо! Направо се преродих в тоя форум! ЗАКЛЕВАМ СЕ! 😆😆😆

Вижте сега какво, четейки ви толкова време стигнах до извода, че: Всички са ционисти, фашисти, нацисти, сорсоиди, кравари, укри, наркомани, терористи и.......

Всички територии, тоест за да не пропусна нещо ще го напиша така - всяко кътче земя на планетата ни, всяка капка вода, морета океани, язовири реки, градове , села всичко принадлежи и е собственост на раZията, ние хората също. Луната, слънцето, Марс, цялата слънчева система, целият космос заедно със всичките му обитатели принадлежат на вожда! :P

преди 2 минути, NovakJ написа:

Луната, слънцето, Марс, цялата слънчева система, целият космос заедно със всичките му обитатели принадлежат на вожда! :P

Луната е Македноска земя ,не мисля че я делят :hush:

преди 2 минути, communismatic написа:

Майко мила! Майко милаааааааааааааааааааа! 😆😆😆

Руснаците ни извивали ръцете, а ние взимаме пак руски газ, но чрез посредник... който е по-скъп, но по-важното е, че не ни извива ръцете! АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ! Неееееееееее, братоооо! Направо се преродих в тоя форум! ЗАКЛЕВАМ СЕ! 😆😆😆

А бе вие само с краткосрочна памет ли сте? Забравихте ли, че като започна войната, руснаците искаха да им се плаща в рубли? И им се отказа. И дадох пример с Gasum, които отидоха на арбитраж и отсъдиха в тяхна полза. И maxthon две страници се гърчеше и тропаше с краче, че не било верно.

преди 5 минути, parmobil написа:

А бе вие само с краткосрочна памет ли сте? Забравихте ли, че като започна войната, руснаците искаха да им се плаща в рубли? И им се отказа. И дадох пример с Gasum, които отидоха на арбитраж и отсъдиха в тяхна полза. И maxthon две страници се гърчеше и тропаше с краче, че не било верно.

Пич, ако ще и Путин да е искал, да се плаща в криптовалута или в перли... за пореден път приказваш глупости. Най-важното нещо е на народа да му е добре, да излезе максимално евтино, да има полза от цялата работа... Ти така като гледаш... съдейки по случващото се в цяла Европа и масовите фалити, съдейки по факта, че продължаваме да внасяме пак руски газ, ама вече от Азербайджан, дали нашите управляващи са ударили кьоравото със "санкциите" си срещу Русия?! Направо ме втрещявате с вашето тотално неумение, да разсъждавате... Кво значение има, дали Путин ти "извива ръцете", искайки да се плаща само в рубли, при положение, че няма никаква алтернатива на руският газ? Ти какво избираш? Да си купуваш ябълки от комшията или да биеш 20 километра път и да ги вземеш от друг?

И ай спрете се вече с това "гърчене", щото единствените, които се "гърчите" сте именно вие. Особено Джокович и Баалбек. Тия двамата направо са като царе на бисерите тук... Само простотии ръсят, никакви наченки на мислене...

Най-важното нещо е на народа да му е добре,

На мен ми е добре!

че продължаваме да внасяме пак руски газ, ама вече от Азербайджан,

Ще внасяте от където ви кажат

преди 3 минути, communismatic написа:

че няма никаква алтернатива на руският газ?

Има

преди 3 минути, communismatic написа:

Да си купуваш ябълки от комшията или да биеш 20 километра път и да ги вземеш от друг?

Ако комшията не ми харесва, ще ходя и на 100 км да си купя от друг

преди 1 минута, teo-glavata написа:

На мен ми е добре!

Е, на теб нормално е да ти е добре. За един клошар няма никакво значение, дали взимаме руски тръбен газ или американски втечнен... Важното е в контейнера за боклук да има кльопачка...

току-що, teo-glavata написа:

На мен ми е добре!

На мен също ми е добре, газ не ползвам ,вдигнаха също пенсиите ,ама телешкото поскъпна много последните 4-5г ,правих онзи ден телешко варено -17 евро килото телешко  :eek:

преди 5 минути, parmobil написа:

https://www.svobodnaevropa.bg/a/gaz-rusiya/33275141.html

Screenshot.png

Аз само да питам-руския газ не беше ли .."забранен" в ЕС!?

И то още в началото на СВО-И ТОЧНО В ЕС!?

Това сега значи ли,че някои..по-по-най държави от другите, са ползвали руски газ,плащали са както им кажат,и хич не им пука за забраната !?

Това значи ли,че сме балъците в ЕС,като им играем по свирката(по правилно е -правим свирки)и си пре.аваме икономиката,щото на някои това им е кеф!?

преди 31 минути, parmobil написа:

Пак ли по този въпрос? До войната как беше? Петрол - руски, газ - руски, ядрено гориво - руско. 

След като е била най-евтината алтернатива… 

Иска ти се още от тогава да бяхме плащали повече ли?

преди 33 минути, parmobil написа:

Пак ли по този въпрос? До войната как беше? Петрол - руски, газ - руски, ядрено гориво - руско. Това ако не е зависимост, не знам какво е. maxthon ехидно обясняваше, че ядреното гориво забравяме да има начин да го сменим, ама явно имало начин. 

Да припомням ли ти какви прокоби ги редеше преди първата зима на войната - как ще погинем от студ без руски газ. 

Да, припомни ми, а аз ще ти припомня какво ти отговарям винаги и ти след това спираш да говориш по темата с мен. Наистина ли искаш пак да играем тази игра?

преди 4 минути, teo-glavata написа:

Ще внасяте от където ви кажат

Много си прав ,нашите избор нямат ,пък тука някой реват че някога били зависими от Русия :D

Между другото, повече от забавно е как някакви хора се жалват, че руснаците ни ИЗВИВАТ РЪЦЕТЕ, при положение, че сме колония на САЩ... 😆

Кво значение има, дали Путин ти "извива ръцете", 

Няма никакво значение, аз дори съм се навел и съм свалил панталоните си, щом е за него - може... Дори съм премахнал всички икони в къщи и съм сложил на тяхно място негови плакати, на тях се кланям, моля се, и паля свещи! Защото няма никакво значение.... защо трябва да се моля на господ, нали няма никакво значение... :wors:

Дори в момента падам на колене за да се помоля за неговия мир. 

How the impasse over Ukraine aid could have critical global ...

Красота! Диктаторския мир... ❤️

преди 5 минути, communismatic написа:

Пич, ако ще и Путин да е искал, да се плаща в криптовалута или в перли... за пореден път приказваш глупости. Най-важното нещо е на народа да му е добре, да излезе максимално евтино, да има полза от цялата работа... Ти така като гледаш... съдейки по случващото се в цяла Европа и масовите фалити, съдейки по факта, че продължаваме да внасяме пак руски газ, ама вече от Азербайджан, дали нашите управляващи са ударили кьоравото със "санкциите" си срещу Русия?! Направо ме втрещявате с вашето тотално неумение, да разсъждавате... Кво значение има, дали Путин ти "извива ръцете", искайки да се плаща само в рубли, при положение, че няма никаква алтернатива на руският газ? Ти какво избираш? Да си купуваш ябълки от комшията или да биеш 20 километра път и да ги вземеш от друг?

И ай спрете се вече с това "гърчене", щото единствените, които се "гърчите" сте именно вие. Особено Джокович и Баалбек. Тия двамата направо са като царе на бисерите тук... Само простотии ръсят, никакви наченки на мислене...

Абсолютен запалянко. Стой си наведен, за да ти е по-евтино.

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Много си прав ,нашите избор нямат ,пък тука някой реват че някога били зависими от Русия :D

А  и ако бяха държавници,цената нямаше да е такава,каквато е...

преди 1 минута, parmobil написа:

Абсолютен запалянко. Стой си наведен, за да ти е по-евтино.

И си мислиш,че като стоиш прав,не ти е вътре!? Вътре е и то на два ката...и само ти си мислиш че си прав.....

преди 3 минути, ivottoshev написа:

След като е била най-евтината алтернатива… 

Иска ти се още от тогава да бяхме плащали повече ли?

Да, припомни ми, а аз ще ти припомня какво ти отговарям винаги и ти след това спираш да говориш по темата с мен. Наистина ли искаш пак да играем тази игра?

Ми намери в темата за войната какво коментирахме по този повод. А спирам да говоря, защото винаги е "а защо биете негрите".

преди 4 минути, parmobil написа:

Стой си наведен, за да ти е по-евтино

Да, ще стоя. Ако това е в интерес на българският народ естествено, че ще стоим. Точно това е и работата на един управляващ, да лавира, да умее да преговаря и т.н. Именно заради това турците най-много печелят от всички "санкции"... Ние кво печелим по-точно? За тия БТР-и някой дали е взел и една стотинка, според теб?

преди 18 минути, parmobil написа:

Пак ли по този въпрос? До войната как беше? Петрол - руски, газ - руски, ядрено гориво - руско. Това ако не е зависимост, не знам какво е. maxthon ехидно обясняваше, че ядреното гориво забравяме да има начин да го сменим, ама явно имало начин. 

Да припомням ли ти какви прокоби ги редеше преди първата зима на войната - как ще погинем от студ без руски газ. И посочвах с линкове, че България е газифицирана на не повече от 27% барабар с промишлеността. А ти ми говореше за борови иглички.

Приятелю, диверсифицирането на ядрено гориво, не е като диверсифициране на горивото за колата - днес тая бензиностанция, утре друга и т.н....

Реално, АЕЦ Козлодуй е започнала разговори за доставка на гориво с Уестингхаус още преди повече от 20 години...

До съвсем неотдавна руското гориво за Козлодуй нямаше алтернатива, сега освен от Уестингхаус има вече и френско...

Основният проблем обаче е, че американците със сигурност няма да взимат обратно отработенотто гориво, тъй като нямат право по федералното законодателство в САЩ. Самите  американски АЕЦ плащат на Русия да вземе тяхното  гориво, защото към момента единствено Русия и Франция имат мощности за вторична преработка на отработено ядрено гориво от АЕЦ, но французите преработват само своето...

Остава и проблема, че всеки ремонт в АЕЦ Козлодуй требе да бъде сертифициран от производителя на реакторите, както и необходимите срочни сертификации са пак в прерогативите на същият производител, а без тези сертификации централата на практика не отговаря на изискванията за безопасност...

току-що, Proshark написа:

А  и ако бяха държавници,цената нямаше да е такава,каквато е...

Да, щеше да е безплатен... Всичко щеше да е без пари, също както е в момента в рузията, там всичко е безплатно и не са зависими. Хората са богати, всички са магнати, имат имения и яхти, живеят в небостъргачи по високи от тези в Дубай и построени по времето на сесесер... 

Не се хранят с щурци и хлебарки, само с луксозни стоки които сами си произвеждат, всичко при тях е с велико качество.. хората са прости защото никой не иска да отиде там да живее в лукс на хубавото и евтиното, да яде газ и петрол без пари...

преди 1 минута, andiay написа:

Приятелю, диверсифицирането на ядрено гориво, не е като диверсифициране на горивото за колата - днес тая бензиностанция, утре друга и т.н....

Реално, АЕЦ Козлодуй е започнала разговори за доставка на гориво с Уестингхаус още преди повече от 20 години...

До съвсем неотдавна руското гориво за Козлодуй нямаше алтернатива, сега освен от Уестингхаус има вече и френско...

Основният проблем обаче е, че американците със сигурност няма да взимат обратно отработенотто гориво, тъй като нямат право по федералното законодателство в САЩ. Самите  американски АЕЦ плащат на Русия да вземе тяхното  гориво, защото към момента единствено Русия и Франция имат мощности за вторична преработка на отработено ядрено гориво от АЕЦ, но французите преработват само своето...

Остава и проблема, че всеки ремонт в АЕЦ Козлодуй требе да бъде сертифициран от производителя на реакторите, както и необходимите срочни сертификации са пак в прерогативите на същият производител, а без тези сертификации централата на практика не отговаря на изискванията за безопасност...

Руснаците нали и сега си го прибират. И нали вече правим хранилище?

преди 6 минути, communismatic написа:

Да, ще стоя. Ако това е в интерес на българският народ естествено, че ще стоим. Точно това е и работата на един управляващ, да лавира, да умее да преговаря и т.н. Именно заради това турците най-много печелят от всички "санкции"... Ние кво печелим по-точно? За тия БТР-и някой дали е взел и една стотинка, според теб?

Ти верно ли ще ни сравняваш с Турция като влияние? И после си бил много наясно с всичко?

преди 3 минути, parmobil написа:

Ти верно ли ще ни сравняваш с Турция като влияние? И после си бил много наясно с всичко?

Кво влияние, бе, елементарен? Руснаците са на зор, понеже трябва да притикват газа си, Европа е на зор, понеже танкерите с втечнен й еб*ха майката... появява се Ердоган на политическата сцена и останалото е ясно. Тук не става дума за влияние, а за правилна политика. Кво общо има влиянието с това, че сме ку*вата на САЩ?

Кажи ми, какво печелим с тая политика, която водим в момента?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.