Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 3 минути, M.Николов написа:

Не азерския газ

Aз мисля, че ставаше дума точно за него, но все тая... Така или иначе, той е пак руски, просто ни го препродават на нас. Понеже политиците ни са тотални безхаберници и изобщо им е през шмайзера за българският народ. Между другото, цигарите отново са вдигнати... Пети път за последните две години!

Ето, виж как се обяснява като ученичка, боклука му с боклук... Тоя май даде фира, хвърли каишите...

Цитат

Новата мантра е, че всъщност азерският газ бил руски. Уважаеми спекуланти, част от газа, който се добива от Шах Дениз 2 Phase 2 за 2022г. в размер на 10 млрд. куб. м и поема посока ЕС е както следва: 8 млрд. за Италия, 1 млрд. за България и 1 млрд. за Гърция, написа във фейсбук газовият експерт Васко Начев.

Тези 10 млрд. куб. м ще достигнат до пазара в трите държави през 9 търговци: Axpo Trading AG Bulgargaz EAD DEPA Public Gas Corporation of Greece S.A. Enel Trade SpA E.ON Global Commodities SE Gas Natural Aprovisionamientos SDG SA GDF SUEZ S.A. Hera Trading srl Shell Energy Europe Limited.

От тези 10 млрд. куб. м няма нито една молекула руски газ. Що се касае до акционерите в това находище, те са както следва: Оператор е "Бритиш петролиум" с дял от 28,8%. Останалите партньори на британската компания са: TPAO (19%), SOCAR (16,7%), Petronas (0), LUKoil (19%+ 6% - закупени от италианската Eni) и NIOC (10%).

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

току-що, communismatic написа:

Aз мисля, че ставаше дума точно за него, но все тая... Така или иначе, той е пак руски, просто ни го препродават на нас. Понеже политиците ни са тотални безхаберници и изобщо им е през шмайзера за българският народ. Между другото, цигарите отново са вдигнати... Пети път за последните две години!

Ето, виж как се обяснява като ученичка, боклука му с боклук... Тоя май даде фира, хвърли каишите...

Не само газа, всичко е рузко дори и космоса... слънцето всичко...

Безхаберници... не ги е срам значи...

преди 2 минути, communismatic написа:

Aз мисля, че ставаше дума точно за него, но все тая...

Не, дори Делян Добрев тогава показа фактурите за газа закупен от посредници.

току-що, M.Николов написа:

Ок, да приемем, че е така.

След неговия пост обаче, и май само от един потребител.

Всъщност твърдеше се, че газът, който идваше от Гърция е бил руски.

Не азерския газ!

И Макстон го намекна...

Но... срещал съм това твърдение не от един и двама, още докато пишех в темата за войната....

А и съм го срещал нееднократно от най-различни политици, анализатори, коментатори и т.н. по медиите...

И от Гърция, и от Турция....

току-що, M.Николов написа:

Не, дори Делян Добрев тогава показа фактурите за газа закупен от посредници.

И какво е казал? Той самият Гуцанов казва, че половината азерски газ е всъщност руски...

Цитат

„Най-важното нещо за България е да бъдат осигурени най-добрите цени на газ – независимо от кой доставчик ще бъде тя. Също така да бъдат възобновени разговорите с „Газпром”, защото ние повече от 40 години зареждаме от тях и до момента не сме видели по-добра възможност. Сега ще дойдат 2 танкера с втечнен газ, но те са за 1 месец и по-важно е какво ще правим след това“. Това заяви депутатът от БСП Борислав Гуцанов пред Нова.

За БСП е най-важно да имаме сигурност в доставките, както и да ползваме гориво на възможно най-ниската цена, защото това е ключово за българската икономика и нашата сигурно, посочи той.

„Когато говорим за азерски газ също трябва да знаем, че една част и по-точно 45% от него е руски газ. Ние можем да вземем максимум 1 млрд. от азерския газ, но необходими са ни още 2.5 млрд. и е важно откъде ще ги вземем тях”, допълни Гуцанов.

преди 27 минути, communismatic написа:

Спомени, спомени... От времето, когато във форум "Наука" обяснявах на дебилните модератори, че САЩ разгарят войни тук и там заради финансови облаги, а те ми опяваха, че помагали на Украйна заради хуманност... Та... точен цитат от Ваня Григорова. Бай Кимон съм аз (велик български политик), а Warlord е дебил от модераторите в "Наука". Прост на квадрат...
viber-2023-01-22-00-08-03-618.jpg

В коя тема е това?:rolleyes:

Николов, ето ти още нещо...

Цитат

По повод информациите за внос в ЕС на руски газ през Азербайджан, говорител на Европейската комисия уточни в отговор на въпрос на пресконференция, че страните от Евросъюза получават азерски газ само по Южния газов коридор, който е директно свързан с азерските находища в Каспийско море. По думите му ЕС получава данни за внасяните количества от различни източници, включително и от азерската страна, а доставяният от Русия газ в Азербайджан е за собственото ѝ потребление.

😆😆😆

преди 2 минути, M.Николов написа:

Ми, ето, получаваме единствено азерски газ.

Аха. ОК... Вярваш на тия простотии? 😆

Газа си го купуват от Русия за да го ползват, а тоя дето го добиват и си е техен го продават?! 😆😆

преди 12 минути, BANKATA написа:

Много ясно, все пак това е част от кремълската опорка.

Точно така... У нас няма и молекула руски газ. Всичко са руски спекулации...

Въпрос на логистика, пич.

Имат изграден газопровод, от който получават руски газ за вътрешно потребление предполагам още от времето на соца.

Отделно имат друг нов газопровод изграден за износ на газ добиван в Каспийско море.Двата газопровода нямат връзка.

Примерно "Балкански поток" минава през България, но няма отклонение от него за да можем и ние да ползваме газ от него.

Добре, бе, "пич"... след като една сюрия "забранени" икономисти, включително и човек от НС ти казват в прав текст, че това е руски газ, не виждам, какво има да се спори толкова по въпроса!? Кой твърди обратното? Пеперастите? Я дай да видя, къде Делян Добрев е твърдял, че не е руски... аз за пръв път чувам подобно нещо.

преди 10 минути, communismatic написа:

Добре, бе, "пич"... след като една сюрия "забранени" икономисти, включително и човек от НС ти казват в прав текст, че това е руски газ, не виждам, какво има да се спори толкова по въпроса!?

Няма значение какво твърдят, важното е какви са фактите.

Делян Добрев твърдеше, че ПП са закупили руска газ от посредници в Гърция, когато те се хвалеха, че вече не купуваме руска газ.

https://dnes.dir.bg/politika/delyan-dobrev-pokaza-fakturi-za-plashtane-na-gazprom-prez-posrednitsi

преди 16 минути, M.Николов написа:

важното е какви са фактите.

Фактите не ги знаем, нито аз, нито ти. Няма кой да ни ги оповести, понеже у нас няма свобода на словото... Можем единствено да гадаем. Аз се уповавам на информация идваща от Гуцанов, от Сарийски, от Ваня Григорова... но най-вече от паническият страх, който изпитваха икономистите около пеперастите, които яростно подскачаха по темата. Буквално изглеждаха като гузни...

преди 16 минути, M.Николов написа:

Делян Добрев твърдеше, че ПП са закупили руска газ от посредници в Гърция, когато те се хвалеха, че вече не купуваме руска газ.

Това го знам, аз те питам дали е казал нещо по-конкретно за азерският газ? Явно не...

Ето още нещо по темата...

Цитат

Турция и Азербайджан се споразумяха миналия месец да удвоят капацитета по тръбопровода от сегашните 16 милиарда куб. метра. На 23 ноември ръководителите на руския „Газпром“ и азербайджанската държавна енергийна компания Socar, Алексей Милер и Ровшан Наджаф, се срещнаха в Москва. Нито едната, нито другата страна предостави подробности за срещата, но този месец Русия се съгласи да достави на Азербайджан 1 милиард куб. м газ по нов краткосрочен договор. Срещата „повдигна някои опасения от страна на пазара“ относно потенциално споразумение за размяна на газ с Русия, който да се изнася за Европа...

Цитат

След 56:00
Карбовски: "Ти твърдиш, че без руски газ не можем?"
Григорова: "Очевидно е, че можем... но след като успяхме, да вкараме азерския газ..."
Карбовски: "Който е руски..."
Григорова: "Който в голямата си част пак си е руски....!" /смее се/

преди 6 минути, communismatic написа:

Фактите не ги знаем, нито аз, нито ти. Няма кой да ни ги оповести, понеже у нас няма свобода на словото... Можем единствено да гадаем. Аз се уповавам на информация идваща от Гуцанов, от Сарийски, от Ваня Григорова... но най-вече от паническият страх, който изпитваха икономистите около пеперастите, които яростно подскачаха по темата. Буквално изглеждаха като гузни...

Това го знам, аз те питам дали е казал нещо по-конкретно за азерският газ? Явно не...

Ти се бъзикаш с мен...

Няма такъв потребител Кимон Георгиев във форум наука!....... НЯМА!!!

Накара ме слизам до долу и да разглобявам служебния компютър за да му взема ССД-то и да проверя... :mad:

преди 13 минути, communismatic написа:

Извинявай много, но ти карбовски за какъв го имаш? Не че нещо имам против него, но не познавам някой, който да е казал нещо позитивно за този индивид... 😂

преди 5 часа, ivottoshev написа:

нямам нищо против да ти дам едни 10-15лв. за да не ти се налага утре да се чудиш дали да си дадеш печалбата за да си платиш нет-а, или да смениш менюто си от леб и лютеница с почерпка в ''Мръвката''. Пиши ЛС

@teo-glavata, можеше да дам на теб 15лв, та поне веднъж да можеш да си позволиш да хапнеш като бял човек (пардон: като нормален бакшиш) в "Мръвката", ма ти така и не ми писа ЛС и се прибрах с читаво такси. Що не ми писà? Нямаше да кажа на никой колко ти е вмирисана копърката.

От мен да го знаеш, че няма как да просперираш ако бягаш така от парите :no-no:

преди 6 часа, communismatic написа:

Аха. ОК... Вярваш на тия простотии? 😆

Газа си го купуват от Русия за да го ползват, а тоя дето го добиват и си е техен го продават?! 😆😆

Точно така... У нас няма и молекула руски газ. Всичко са руски спекулации...

Точно така!

А най-забавното е че колкото и да се пенявиш не може да докажеш нищо.

За съжаление и Ваня Григорова представи неверни твърдения в това интервю.

Примерно, че европейската комисия ни била принудила да променим формулата по която се изчисляваше цената на руския газ.

Другарката е събрала класа на Кокич за обща снимка     Може да бъде изображение с 3 души

преди 3 часа, BANKATA написа:

А най-забавното е че колкото и да се пенявиш не може да докажеш нищо.

Правилно. По-добре е да се самозаблуждаваме... 😆

преди 2 часа, M.Николов написа:

За съжаление и Ваня Григорова представи неверни твърдения в това интервю.

Извинявай, ама ти до момента си този, който представя неверните твърдения. Азерския газ не бил руски, щото Добрев го твърдял. И къде го е твърдял Добрев, така и не стана ясно. Т.е. на базата, на какво ти твърдиш, че този газ не е руски, при положение, че сума ти хора го казват. Ваня Григорова беше част от кризисният щаб, когато беше срещата от лятото на 2022 г. и се реши, че трябва да се обърнем отново към "Газпром".

Цитат

Кризисният щаб по енергетика заседава за първи път с участието на синдикати, работодатели и браншови организации, откакто беше създаден от служебния кабинет в началото на август от служебния кабинет. 

Работодателите и профсъюзите искат пределна цена на газа от 250 лв. за мегаватчас. Според тях това е начинът да се избегнат фалити в индустрията. 

Властта обяви, че доставките на газ за страната ни за октомври все още не са напълно осигурени, за ноември и декември също. Това е и причината служебното правителство да иска възобновяване на преговорите с “Газпром” по действащия ни договор, който изтича в края на годината.

преди 3 часа, M.Николов написа:

Примерно, че европейската комисия ни била принудила да променим формулата по която се изчисляваше цената на руския газ.

Всъщност поляците първи изреваха, че им било скъпо с ценообразуване свързано с петрола. И разбира се ЕК като стриктен пазител на интересите на жителите на съюза подкрепи това полско начинание. А ние барабар Петко с мъжете се наредихме на опашка за да може някой после да те тупа в гърдите как връщат пари на крайни клиенти. Пари, които след това се върнаха обратно (дори повече) в доставчиците и търговците поради високите борсови цени предизвикани от доставки на втечнен газ. За принуда изобщо не може да става дума. Има целенасочена политика и ЕК и отделни държави.

Азербайджан добива и изнася свой собствен газ, който не е рузки. Европа предпочита да внася азерски газ, за да намали зависимостта от Газпром и рузия. До тук се стигна благодарение на враждебността която проявява диктатора към нас... 

Добре де, вие вместо да си отворите очите и си отваряте устите. Не виждате ли кой е виновен за всичко? Вдигнете се и започнете да ревете срещу виновника, защитавайки го ще става все по-лошо за вас рузнаците. Нали се досещате, че държавата ви, голямата държава я очаква хиперинфлация и фалит? Историята е доказала, че такива войни каквато водят рузнаците няма да свърши с победа както ви се иска. Вижте миналото, историята, такива войни водят до падането на диктатора и разпадането на държавата... Не исках да ви го казвам, но вие сигурно си го знаете! 

Хубав ден! :newspaper:

преди 1 минута, Т.Христов написа:

Не знаех че тая е ман*галка. И тази печка вчера е спряла нощния транспорт в София!!!!!!!!

И защо да работи нощният транспорт в столицата, при положение, че имате недостиг на кадри и на всичкото отгоре автобусите стоят празни нощно време. Тезата на Григорова беше, че е пълна простотия, да се отделят средства за нощни линии, за да може студентите да ходят на дискотека, режейки се средствата за линиите през деня, където хората ходят на работа, на училище, на университет и прочее... Има логика, нали? Принципно и аз смятам, че е напълно права.

Иначе циганите и аз ги мразя, ама ако всички цигани са като Ваня Григорова... няма да имам нищо против тях. Жената говори изключително смислени неща, ляв човек е, казва, че докато е учила в университет е миела някакво училище, в което няма абсолютно нищо срамно. Срамно е да си прост наркодилър или онлифенсърка...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.