Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 24 минути, NovakJ написа:

Азербайджан добива и изнася свой собствен газ, който не е рузки. Европа предпочита да внася азерски газ, за да намали зависимостта от Газпром и рузия. До тук се стигна благодарение на враждебността която проявява диктатора към нас... 

Оф, на тоя клоун... Няма ли някой модератор, да му нашие един двадесетгодишен бан... Честно, писна ми, да му чета простотиите 24/7... Баси посмешището...

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

Не ти се е налагало да четеш Реджеп Иведик - виден бургаски гларус 

Джоката е като невинно дете 

Относно газа

https://en.wikipedia.org/wiki/Shah_Deniz_gas_field

уики определя някаква пределна пропусквателна способност на тръбата до находището

Те обаче продават ДВОЙНО количесто за миналата година :)

Повишили добива с 40% - да бе 

преди 4 минути, communismatic написа:

Оф, на тоя клоун... Няма ли някой модератор, да му нашие един двадесетгодишен бан... Честно, писна ми, да му чета простотиите 24/7... Баси посмешището...

Много ясно че ще ти писне, след като пиша истината, която ти знаеш и не ти изнася... 

Сега ако започна да пиша пропаганда като вас, няма да можете да ми стъпите и на малкия пръст... Ще ги разбия всички, защото знам какво да напиша и как да го напиша! Ще се избиете да ми харесвате коментарите, начело с М-Николов е Глен и Флаша и .... 

Обаче нямам такова желание... :rolleyes:

Kва истина си писал, ти до оня ден, не правеше разлика между тръбен и втечнен газ? Писал истини, иначе... 😆😆😆

Джока

изтепа рибата братле 

Най видния укропропагандист се пенсионира миналата есен защото "няма перемога"

Ясно е че купуват

Втечнен най вече че имат терминали къде ли не 

Корабите са с какви ли не регистрации - няма да развеят руско знаме я :)

преди 1 минута, nikolov2020 написа:

Ясно е че купуват

Втечнен най вече че имат терминали къде ли не 

Значи за някой - има за други няма! БРАВО НА ЕВРОГЕЙСКИЯ СЪЮЗ! И браво на Урсула фон дер Лайен , която иска да купува американски газ на тройни цени само и само да не сме ЗАВИСИМИ от Русия!

Американците са отворили сметките на ГАзпром до май

Наясно са че ако замръзнат германските гъзове и някой внезапно ще дойде на власт :)

преди 33 минути, communismatic написа:

Честно, писна ми, да му чета простотиите 24/7... Баси посмешището...

Като гледам как ходиш на всеки коментар да му отговаряш, май си лъжец

преди 19 минути, Belefor написа:

Нещо имаш проблем да четеш, но пак да ти кажа, руският газ не е санкциониран. 

преди 12 минути, Belefor написа:

Това го знам, новината не е нова... знам също, че и през тази година ще се купува и през следващата също. Така че ще има нови рекорди! :wink12:

https://www.ft.com/content/ef4230c1-befa-4053-97b2-397c69c20002

На мен ми харесва да гледам как се гърчат копейките и реват, че вече спрели да внасят газ от рузия.. 😁  То не бяха фалирали предприятия заради това, цяла Европа измръзна и премръзна, чак и до разпадането на Европа се стигна в приказките им за газта. 😁Условието е до 2027 да се ограничи вноса на рузки газ, така че ще купуват и през тази и следващата година. Ако до 2027 година не свалят диктатора и не го сменят с някой който да не е враждебен и да плаши с ядрени удари по Европа и да не се държи вражески - наистина ще спрат да купуват рузки газ... :topsecret:

преди 52 минути, nikolov2020 написа:

Не ти се е налагало да четеш Реджеп Иведик - виден бургаски гларус 

Джоката е като невинно дете 

Относно газа

https://en.wikipedia.org/wiki/Shah_Deniz_gas_field

уики определя някаква пределна пропусквателна способност на тръбата до находището

Те обаче продават ДВОЙНО количесто за миналата година :)

Повишили добива с 40% - да бе 

Е, те азербайджанците нали "успокоиха" брюкселските зелки, че този газ, който продават на Европа е азерски, а те за лични нужди си купуват руски газ. Сиреч продават целия свой добив на Европа, а задоволяват вътрешните си нужди с купен от Русия газ. ;)

Украйна разреши закупуването на ядрени реактори от АЕЦ „Белене“

Украинският парламент разреши закупуването на два руски ядрени реактора от България, съобщава Euractiv.

В четвъртък Комисията по енергетика на украинския парламент гласува в подкрепа на закон, който привидно има за цел да подобри бизнес средата в страната, но който също така съдържа изменение в последния момент, което дава зелена светлина за закупуването на два стари руски ядрени реактора, за да се разшири АЕЦ "Хмелницки".

"Кабинетът на министрите на Украйна и "Енергоатом" получават разрешение да преговарят, финализират текста, подписват, плащат, приемат и съхраняват оборудването", се казва в поправката, цитирана от Euractiv.

Ядрената централа в Хмелницки в югозападната част на Украйна е построена в началото на 70-те години по времето на Леонид Брежнев. Поради аварията в Чернобил тя винаги е работила само наполовина.

През 2023 г. започнаха преговори за закупуване на два руски реактора, първоначално закупени за недовършената АЕЦ "Белене" в България. Планираната покупка има плаваща цена от поне 600 милиона евро .

Американската компания "Уестингхаус" също планира да построи два реактора на украинската площадка.

https://www.vesti.bg/sviat/ukrajna-razreshi-zakupuvaneto-na-iadreni-reaktori-ot-aec-belene-6218459

преди 15 минути, N1K17Y написа:

Като гледам как ходиш на всеки коментар да му отговаряш, май си лъжец

Ми, ти ако не правиш разлика между нормален отговор или елементарна ирония, осмиваща го... значи си с акъл на земноводно.

преди 10 минути, communismatic написа:

Ми, ти ако не правиш разлика между нормален отговор или елементарна ирония, осмиваща го... значи си с акъл на земноводно.

Ми, каквото и да го наричаш, продължаваш да го четеш. 

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Ми, каквото и да го наричаш, продължаваш да го четеш. 

Мда... Трудно й е... много й е трудно... 😆

преди 2 часа, communismatic написа:

Извинявай, ама ти до момента си този, който представя неверните твърдения. Азерския газ не бил руски, щото Добрев го твърдял. И къде го е твърдял Добрев, така и не стана ясно.

Това, че ти не си разбрал нещо си е само твои проблем.

Никъде не съм твърдял, че Добрев е твърдял подобно нещо.

Написах, че Добрев разкри, че газа, който получихме от Гърция след спирането на доставките на руски газ от Газпром по договор, е отново руски, но чрез посредници.

преди 1 минута, M.Николов написа:

Написах, че Добрев разкри, че газа, който получихме от Гърция след спирането на доставките на руски газ от Газпром по договор, е отново руски, но чрез посредници.

Да, де, ама в твърдението му и документите, които показва не става и дума за азерския газ. Т.е. на база, на какво се уповаваш на неговите твърдения, че азерския газ не е руски? Нали това те питам...

Намесих Добрев в случая, защото цитата, който си показал на Ваня Григорова долу в червено от интервюто ѝ за "Поглед" се отнася именно за този газ, който закупихме чрез посредници от Гърция от Газпром, а не за азерския газ.

image.thumb.jpeg.f9d45180b64f9f1620f2e75eec5fd5c5.jpeg

И откъде си сигурен, че става дума точно за този газ? Интервюто за БСП-арската медия (или както там се води) е по същото време, от когато е и интервюто за Мартин Карбовски. Едното е на 6-ти януари 2023 г., а другото е на 4-ти февруари 2023 г. По-малко от месец, имай предвид, че интервютата на Карбовски принципно се излъчват по-късно отколкото фактически се състоят, понеже изчаква удобният момент, обработват ги и прочее...

Но както и да е, де... така или иначе сме на едно мнение. Все тая. Важното е, че управляващите ни са пълни дебили. Да не взимаме директно от Русия, а да даваме отгоре на техните посредници и да си купуваме пак руски само и само да ги "санкционираме" пред Вашингтон. Ама кво ги бърка нашите политици? Нали к*ра го яде българският гражданин...

Пък от твърдението, че взимаме азерски, понеже от "Газпром" ни "извивали ръцете" (по думите на разни съфорумци), направо ме втриса от смях...

Редактирано от communismatic (преглед на промените)

Иначе поне аз не знам той да е коментирал въпросът азерски ли е азерският газ или руски.

Направих си труда да изгледам въпросното интервю.

Нагласил съм го на нужното време.

Какво против онлифенсърките имаш :)

По скоро е дразнят инфлуенсърките - досадни са като мухи

Мимиииии Шишковаа

преди 6 часа, communismatic написа:

И защо да работи нощният транспорт в столицата, при положение, че имате недостиг на кадри и на всичкото отгоре автобусите стоят празни нощно време. Тезата на Григорова беше, че е пълна простотия, да се отделят средства за нощни линии, за да може студентите да ходят на дискотека, режейки се средствата за линиите през деня, където хората ходят на работа, на училище, на университет и прочее... Има логика, нали? Принципно и аз смятам, че е напълно права.

Естествено че Григорова ще пробута нещо подобно за да оправдае действията си, а ти веднага клъвна.

И не, не са били празни рейсовете. Ако и ти имаше наблюдение по въпроса като мен, нямаше да напишеш тази глупост.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.