Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 5 минути, NovakJ написа:

Веднага ще ти покажа.... :rolleyes:

Виж сега господине как стоят нещата.... :basketball3:

Съдейки по аватара и снимката на профила ти си личи, че не си Българин! Да пишеш в Български форум няма нищо нередно, но ти нагло разпространяваш пропаганда в полза на твоята държава, която в България много, много не се харесва... Аз най-културно ти направих забележка без да ползвам лош или груб език, а ти се правиш на приятно разсеян. Сега си представи, че си направя регистрация в някой рузки форум и започна да се държа грубо с ватенките и да ги обиждам? Едва ли ще им стане приятно на хората, така че съобразявай се малко. 

Остай ги руснаците ,американците и германците ,напрай си регистрация в македонски форум (мога да препоръчам) да видиш що е свобода на словото в действие :D

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

"Боже, колко мъка има на тоя свят, Боже" Йовков.....

И колко глупост, бих добавил аз...

преди 1 час, M.Николов написа:

Ама защо да спираме само дотук?

Аз предлагам всеки различен производител и доставчик на ел. енергия да е с отделна преносна мрежа, трафопости и т.н.

Много плоско разсъждение. Уж си зрял мъж. Но капаците от соца са ти останали.

Технически е възможно ядрените блокове в една централа да се захранват с гориво от различни доставчици. Въпрос на задълбочено проучване и обучение на инженерите. Горивото от различни доставчици трябва да отговаря на проектните и експлоатационните спецификации на реактора.

преди 3 минути, БаалБек написа:

Технически е възможно ядрените блокове в една централа да се захранват с гориво от различни доставчици. Въпрос на задълбочено проучване и обучение на инженерите. Горивото от различни доставчици трябва да отговаря на проектните и експлоатационните спецификации на реактора.

За възможно е възможно, но не знаеш ли, че във всяко производство и в това също, се търси опростяване на процесите, а не усложняване.

Ето порадвай се:

САЩ са зависими от руския уран

преди 9 минути, БаалБек написа:

Душице, технически възможното не е равнозначно на практически възможното....

При избиране на доставчик за гориво на ядрен блок се сключва договор със срок - в случая с Уестингхаус е 10 години...

При избиране на нов доставчик се изискват множество тестове....

Обучението на инженерите не е като твоето самоубочение от нета...

Горивото от различни доставчици има и различно икономическо въздействие...

Гориво за ядрена централа не може да се сменя след всеки негов жизнен цикъл....

преди 1 час, AAUUXX написа:

Остай ги руснаците ,американците и германците ,напрай си регистрация в македонски форум (мога да препоръчам) да видиш що е свобода на словото в действие :D

Е , те още на първият ден макетата ще му хвърлят един моряшки бой и ще прилази пак насам разреван и оскубан да го дундуркате и да му лекувате раните :D  

преди 25 минути, andiay написа:

Душице, технически възможното не е равнозначно на практически възможното....

При избиране на доставчик за гориво на ядрен блок се сключва договор със срок - в случая с Уестингхаус е 10 години...

При избиране на нов доставчик се изискват множество тестове....

Обучението на инженерите не е като твоето самоубочение от нета...

Горивото от различни доставчици има и различно икономическо въздействие...

Гориво за ядрена централа не може да се сменя след всеки негов жизнен цикъл....

И какво доказа с това? Че технически и практически е възможно и съм права. Останалото са празни приказки.

току-що, БаалБек написа:

И какво доказа с това? Че технически и практически е възможно и съм права. Останалото са празни приказки.

Тцъ...

Че технически към днешна дата е възможно, но практически не е....

Научи се да разбираш, какво четеш....

Приказки без съдържание са твоите споделени тук вярвания в над 90% от случаите....

преди 1 минута, andiay написа:

Че технически към днешна дата е възможно, но практически не е....

Е щом го твърдиш. Дано поне соцносталгиците да ти се хванат на куката...

преди 2 минути, БаалБек написа:

Е щом го твърдиш. Дано поне соцносталгиците да ти се хванат на куката..

Тцъ, експертите по темата го твърдят....

Науката го твърди...

Дадох ти и да слушаш...

Но... маргиналите смятат, че разбират повече от тях и светът се свежда до детинските им вярвания....

"

Купуваме 2 реактора от Русия за 1.6 милиарда евро, продаваме ги на Украйна за 0.6 милиарда евро и дължим на Русия неустойки за Белене 1 милиард евро.
Дотук 2 милиарда евро назад. 650 милиона евро са похарчени от правителството за подготвителни работи след размразяването на проекта.
Имеме -2.65 милиарда евро загуба.
Ще правим АЕЦ Белене с Уестинхаус и Хюндай за 30 милиарда лева.
Ще влачат строежа 10+ години и ще се оскъпи с най-малко 30% за това време, пък и финансирането е на кредит.
Руснаците щяха да ни направят АЕЦ Белене за 10 милиарда лева.
Това ли е бизнес, това ли е капитализъм?
Или плащаме да ни чукат американците без вазелин - защото ни харесва!?
Същата наведена работа с Ф16-ките.
После защо нямаме пари.. Защо растат цените, данъците и т.н.
Колонийо родна.." 

и ПОСЛЕ :

343112472_1485317072277455_4895369665417124083_n.jpg

току-що, Мечо Хубавеца написа:

Да, това е капитализъм....но изроден капитализъм. 

Чист капитализъм никъде не съществува....

И той като комунизма е просто идеал - Утопия...

Самата същност на капитализма предопределя "израждането" му в една или друга форма...

преди 17 минути, Мечо Хубавеца написа:

Да, това е капитализъм....но изроден капитализъм. 

331256719_2081777618683060_808616209437353788_n.jpg

преди 25 минути, Inana.. написа:

Ще правим АЕЦ Белене с Уестинхаус и Хюндай за 30 милиарда лева.

убягва ти нещо от голямата картинка 

има ли пещерна  маймуна  в българия способна  да управлява АЕЦ ?

има ли пещерна  маймуна способна да ползва  ф16 блог 70 ?

Аз като ви казвах, че не е със всичкия си въпросната жена - вие едва ли не се чудихте защо! 😂

преди 5 часа, NovakJ написа:

Съдейки по аватара и снимката на профила ти си личи, че не си Българин! Да пишеш в Български форум няма нищо нередно, но ти нагло разпространяваш пропаганда в полза на твоята държава, която в България много, много не се харесва... Аз най-културно ти направих забележка без да ползвам лош или груб език, а ти се правиш на приятно разсеян. Сега си представи, че си направя регистрация в някой рузки форум и започна да се държа грубо с ватенките и да ги обиждам? Едва ли ще им стане приятно на хората, така че съобразявай се малко. 

Пича няма представа кое е обида и кое не е... аз направо съм потресен... 😆😆😆

преди 9 часа, BANKATA написа:

Опитай се да осмислиш първо какво си написал.

Аз много добре съм го осмислил, понеже е писано от самият мен. Там е работата, че тоя дето няма капацитет, да вникне в написаното ми държи сметка, че не съм се аргументирал.
Eто ми го точният цитат...
1.jpg
Ако трябва да поясня, какво имам предвид под "нефтената рафинерия да се дава на чужда държава и то за жълти стотинки"? Я ми кажи от тая приватизация и от тия приватизационни сделки на Иван Костов, коя беше успешната? БГА Балкан и Гад Зееви на стойност един апартамент в квартал Младост? Там какво се случи? Сделката беше абсолютен провал, даже министъра на транспорта не е имал хабер за точните параметри по сделката, ти прави сметка каква далавера е било... Клаузите по договора? Там пък да не отваряме темата... БГА Балкан просъществува по-малко от две години, ако не ме лъже паметта.
Кремиковци? Продаден за един долар, поредната нагла далавера на Иван Костов, поредното предприятие построено през социализма, което беше докарано до фалит и поредната неуспешна сделка на Иван Костов. То поне просъществува по-дълго след приватизацията... осем или девет години, не ми се проверява.
За Нефтохим-а вече съм обяснил, продаваш нефтена рафинерия на чужда държава, пак за никакви пари и прочее... с абсурдното обяснение, че рафинерията работила само с руски петрол, което естествено е една най-нагла лъжа, която може да се докаже и с документи.
Изобщо... много ме кефи, как сам-самичък се тласкаш към ямата на излагацията... Чакам си отговорите, много искам пак да те гавря... щом толкова пъти твърдеше, че съм избягвал въпроси...

преди 1 час, Banesc написа:

убягва ти нещо от голямата картинка 

има ли пещерна  маймуна  в българия способна  да управлява АЕЦ ?

има ли пещерна  маймуна способна да ползва  ф16 блог 70 ?

Пич, АЕЦа работи вече повече от 50г. Маймуни ли го управляват? И дедо ти се е топлил с неговия ток и баща ти те е правил докато се е топлил със същия!

преди 2 минути, Т.Христов написа:

Пич, АЕЦа работи вече повече от 50г. Маймуни ли го управляват? И дедо ти се е топлил с неговия ток и баща ти те е правил докато се е топлил със същия!

а май пенсионната възраст е  65

в аеца май ги водят първа категория  и ги пенсионират на  45 но не съм сигурен....

колко вишисти  за зъвършили и могат да управляват аец

преди 20 години един колега  уж можеше и ме питаше защо  тръбите са боядисани сини и жълти....

преди 5 минути, Banesc написа:

а май пенсионната възраст е  65

Май, ама ... не си сигурен!

За 2025 година - условията за пенсиониране за осигурителен стаж и възраст, за трета категория труд са:

• жени - 62 г. 4 м. възраст и 36 г. 8 м. стаж;
  • мъже - 64 г. 8 м. възраст и 39 г. 8 м. стаж.

За 10 години стаж първа категория

• жени - 51 години
  • мъже - 54 години и 4 месеца
преди 2 часа, communismatic написа:

Аз много добре съм го осмислил, понеже е писано от самият мен. Там е работата, че тоя дето няма капацитет, да вникне в написаното ми държи сметка, че не съм се аргументирал.
1.jpg
Ако трябва да поясня, какво имам предвид под "нефтената рафинерия да се дава на чужда държава и то за жълти стотинки"? Я ми кажи от тая приватизация и от тия приватизационни сделки на Иван Костов, коя беше успешната? БГА Балкан и Гад Зееви на стойност един апартамент в квартал Младост? Там какво се случи? Сделката беше абсолютен провал, даже министъра на транспорта не е имал хабер за точните параметри по сделката, ти прави сметка каква далавера е било... Клаузите по договора? Там пък да не отваряме темата... БГА Балкан просъществува по-малко от две години, ако не ме лъже паметта.
Кремиковци? Продаден за един долар, поредната нагла далавера на Иван Костов, поредното предприятие построено през социализма, което беше докарано до фалит и поредната неуспешна сделка на Иван Костов. То поне просъществува по-дълго след приватизацията... осем или девет години, не ми се проверява.
За Нефтохим-а вече съм обяснил, продаваш нефтена рафинерия на чужда държава, пак за никакви пари и прочее... с абсурдното обяснение, че рафинерията работила само с руски петрол, което естествено е една най-нагла лъжа, която може да се докаже и с документи.
Изобщо... много ме кефи, как сам-самичък се тласкаш към ямата на излагацията... Чакам си отговорите, много искам пак да те гавря... щом толкова пъти твърдеше, че съм избягвал въпроси...

Защо така се изказваш? В смисъл казваш само това, което на теб ти отърва и то е:

"Кремиковци? Продаден за един долар, поредната нагла далавера на Иван Костов, поредното предприятие построено през социализма, което беше докарано до фалит и поредната неуспешна сделка на Иван Костов." 

Това сега защо така го написа лъжливо с пропаганда? 

Иван Костов преди да продаде "Кремиковци" завода беше фалирал, фалирал през комунизма и имаше натрупани дългове в размер на 630 милиона лева! Тези дългове се зачислиха на купувача, който не успя да ги погаси заради свръх печалбите, които имаше от предприятието и той фалира. През 2005-та година след фалита продаде "Кремиковци" на някой си, който също фалира... Фалит след фалит и то от частници, през 2008 година дълговете са били към два милиарда лева и за да се погасят тези дългове разпродават "Кремиковци" на парчета/части, разчленяват го... 😂 За какво и е на държавата този фалирал още през комунизма завод/предприятие?

Не се напъвай да ми отговаряш, то не че можеш де... досега който въпрос да си повдигнал, винаги ставаш за смях, така че и с този въпрос на там вървят нещата.... 😁

П.П. България фалира през 1989 година точно заради такива предприятия като Кремиковци, които работеха на загуба. Предишните фалити пак на това се дължат, производството от нашите предприятия/заводи, не можеше да покрие разходите.... 😂

Джокер, много искам да почна дискусия с теб по тия теми, ама да не вземеш, да се обидиш... 😆😆😆😆

преди 8 часа, communismatic написа:

1.jpg

Иван Костов ли ги докара до фалит или любимите ти комуняги като Луканов и Виденов?

Костов не е виновен че държавата няма пари, виновни са тези преди него че не са продали заводите когато са могли да им вземат някакви пари.

Всичко си е един много добре обмислен план за кражба, не отричам. Ама не от Костов, а от тези още преди него.

Но не разбирам, защо за теб кражбата '52 е приемлива, а '98-'99 не? 

Смяташ ли да ми отговориш на въпросите? Коя от всички приватизационни сделки по времето на циганина бяха успешни? Щото нали това е темата на дискусия...? Гледам и че го защитаваш... а-у? Ако искаш... мога да ти дам и друг пример - обувният завод в Добрич, в момента едновремешният най-голям обувен завод на Балканите е... мол. И пак не разбирам, кво общо има тъпата приватизация по времето на Иван Костов със ситуацията след краят на войната от петдесетте години? Не, наистина ми е чудно как навърза едното с другото? Тоя е уникален... И сам се бута, да се излага...

преди 29 минути, communismatic написа:

Смяташ ли да ми отговориш на въпросите? Коя от всички приватизационни сделки по времето на циганина бяха успешни? Щото нали това е темата на дискусия...? Гледам и че го защитаваш... а-у? Ако искаш... мога да ти дам и друг пример - обувният завод в Добрич, в момента едновремешният най-голям обувен завод на Балканите е... мол. И пак не разбирам, кво общо има тъпата приватизация по времето на Иван Костов със ситуацията след краят на войната от петдесетте години? Не, наистина ми е чудно как навърза едното с другото? Тоя е уникален... И сам се бута, да се излага...

Забавно е как като комуне оправдаваш едната кражба и заклеймяваш другата.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.