Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

Мда. Явно няма да отговориш на въпросите ми. А аз съм бягал от дискусия... Толкова може момчето, няма как да го виня.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

Явно бая хора си нямат и хал хабер за приватизацията по времето на Костов.

Като жокер давам -  мистър 10% и тоя след него Жотев направо разпродадоха държавата за жълти стотинки. На себе си естествено. 

преди 9 минути, communismatic написа:

Мда. Явно няма да отговориш на въпросите ми. А аз съм бягал от дискусия... Толкова може момчето, няма как да го виня.

Аз не твърдя че приватизацията е била ОК, въпреки че има голяма степен на субективност по цялата тема. Това че за мен не е добре да се продаде губещо предприятие за Х пари не значи че за теб е и обратното.

преди 9 минути, nikssi написа:

Като жокер давам -  мистър 10% и тоя след него Жотев направо разпродадоха държавата за жълти стотинки. На себе си естествено. 

Аз няма да забравя никога... бях гледал някакви кадри от БНТ предоставени от покойната вече Маргарита Михнева... как се извършва една от първите приватизации у нас. Годината мисля, че беше 1991 г. извършваше се приватизация на някаква бензиностанция в квартал Люлин (или някъде из столицата, все тая). Костов по това време е министър на финансите у нас, стои на едната маса заедно с Иван Пушкаров (министър на индустрията, търговията и услугите). Показват се кадрите от приватизацията, те си сипват даже шампанско а-у. Та... най-интересното. Появява се някакво момче без никакво образование, с несъществуваща фирма, което в последствие даже е обявено в неизвестност, което купува въпросната бензиностанция с пари, което фактически ги няма. Може да погледнете как стана и откупуването на Кремиковци, ако не ме лъже паметта... през 2011 г. Някакъв русенлия, дето живее в панелка в Белене и то под наем, бил още студент, не работил май и абсолютно нищо. Показаха и дядо му, оня с една очукана запорожка, беше направо шашнат милия, откъде внукът му е намерил 316 милиона лева за да закупи Кремиковци. Има ли връзка между едната далавера и другата? Тц... не мисля!

преди 3 минути, BANKATA написа:

Аз не твърдя че приватизацията е била ОК, въпреки че има голяма степен на субективност по цялата тема. Това че за мен не е добре да се продаде губещо предприятие за Х пари не значи че за теб е и обратното.

Пич, ти нищо не твърдиш, аз 300 пъти ти написах, че си един класически трол. Ти задаваш по 200 пъти едни и същи тъпи въпроси, колкото да върви там някаква дискусия. В голяма част от темите, дори не можеш и да вникнеш, какво се говори, какво се пише, кой какво е обяснил и прочее... Същото се случи и сега, затова и би отбой. Айде...

преди 7 минути, nikssi написа:

Факт. Откраднаха на хората парите от банките и с тях си купиха заводи на безценица. Аз повече обвинявам Ф. Димитров че не неправи тогава голямата привация, когато заводите все още не бяха задлъжняли.

преди 1 минута, BANKATA написа:

А, печелившо за жълти стотинки е ОК? Сделките мистър 10% ги подписваше на коляно бре. Това с очите си съм го виждал. 

преди 2 минути, communismatic написа:

Пич, ти нищо не твърдиш, аз 300 пъти ти написах, че си един класически трол. Ти задаваш по 200 пъти едни и същи тъпи въпроси, колкото да върви там някаква дискусия. В голяма част от темите, дори не можеш и да вникнеш, какво се говори, какво се пише, кой какво е обяснил и прочее... Същото се случи и сега, затова и би отбой. Айде...

Написах ти го вече. Ти си този който оправядава едната кражба понеже е направена от комунистите и заклеймява другата. Не аз. А и двете са си...кражба. Просто като червена тиква не можеш да приемеш че приятелите ти са крадци и тъсиш с какво да ги оправдаеш.

току-що, BANKATA написа:

Написах ти го вече. Ти си този който оправядава едната кражба понеже е направена от комунистите и заклеймява другата. Не аз. А и двете са си...кражба. Просто като червена тиква не можеш да приемеш че приятелите ти са крадци и тъсиш с какво да ги оправдаеш.

Тъй? Пак да задам въпроса - как се намира връзка между тежки икономически реформи в следвоенно положение, за което БКП дори нямат никаква вина... и бандитска приватизация, извършена от боклуци, които източиха предприятията, нарязаха ги за скрап, в следствие на което сигурно 20% функционират фактически. Не, наистина ми е интересно... как навърза едното с другото... 😆

преди 2 минути, nikssi написа:

А, печелившо за жълти стотинки е ОК? Сделките мистър 10% ги подписваше на коляно бре. Това с очите си съм го виждал. 

Ванката е фен на Костов, то му личи... Сега леееееко е дал назад, ама дълго време въртеше въпросната мантра. Класически трол, сега ще задава пак по 200 пъти един и същ въпрос, до там му стигат възможностите. Фен на Костов, има ли смисъл, да го обиждаме повече...

преди 21 минути, communismatic написа:

Да, точно ти бягаш от дискусията. Не извъртай въпроса и не го мести, започна за Кремиковци и когато аз и Ванко започнахме да ти пишем истината веднага смени темата...

преди 57 минути, communismatic написа:

Смяташ ли да ми отговориш на въпросите? Коя от всички приватизационни сделки по времето на циганина бяха успешни? Щото нали това е темата на дискусия...? Гледам и че го защитаваш... а-у? Ако искаш... мога да ти дам и друг пример - обувният завод в Добрич, в момента едновремешният най-голям обувен завод на Балканите е... мол. И пак не разбирам, кво общо има тъпата приватизация по времето на Иван Костов със ситуацията след краят на войната от петдесетте години? Не, наистина ми е чудно как навърза едното с другото? Тоя е уникален... И сам се бута, да се излага...

Кремиковци дали Иван Костов или Драган Драганов все някой трябваше да се отърве от него, както и от редица други заводи заради които България фалира!

Не е нужно да се изброяват един по един всичките. Знаем защо се подариха, но ти сега пишеш глупости, то от теб друго не се и очаква де... 😂

току-що, NovakJ написа:

Да, точно ти бягаш от дискусията. Не извъртай въпроса и не го мести, започна за Кремиковци и когато аз и Ванко започнахме да ти пишем истината веднага смени темата...

Тъй? И? Кво за Кремиковци? Успешна приватизация викаш? 😆😆😆

Тоя... даже е обидно, да се почва дискусия с него. Затова и мненията му се двоумя, дали да ги скролвам или да ги чета. Щото в 80% от случаите следва смях след като ги прочета, ама и в същото време не ми се четат тъпотии на един неособено здрав човек. 😆😆😆

току-що, BANKATA написа:

Ти си този който оправядава едната кражба понеже е направена от комунистите и заклеймява другата.

Костов се предложи на БКП, Луканов му отказа | TemaDaily.bg - Темите на деня

преди 8 минути, communismatic написа:

Тъй? Пак да задам въпроса - как се намира връзка между тежки икономически реформи в следвоенно положение, за което БКП дори нямат никаква вина... и бандитска приватизация, извършена от боклуци, които източиха предприятията, нарязаха ги за скрап, в следствие на което сигурно 20% функционират фактически. Не, наистина ми е интересно... как навърза едното с другото... 😆

Значи БКП няма вина за тежките реформи които е направила '47-'52 довели държавата до положението и. Но Костов има вина че Жан Виденов докара държавата до фалит. Ти си гении бе момче.

ПП: Все още не си ми отговорил на въпроса: Не мислиш ли че една деноминация за 3 дни нямаше да е по-добре.

току-що, communismatic написа:

Тоя... даже е обидно, да се почва дискусия с него. Затова и мненията му се двоумя, дали да ги скролвам или да ги чета. Щото в 80% от случаите следва смях след като ги прочета, ама и в същото време не ми се четат тъпотии на един неособено здрав човек. 😆😆😆

Да, точно така. Успешно приватизация, причините ги написах, но мога още веднъж да ги повторя защото явно на теб ти е много трудно разбирането. Предприятието натрупа дългове които постоянно растяха и държавата не беше в състояние да погасява. Инфраструктурата на предприятието беше много остаряла и трябваше да се обнови за да работи предприятието на печалба, за това е било необходима да се направят сериозни инвестиции с които България не е разполагала. 

преди 15 минути, communismatic написа:

Хайде бъди таак добър да кажеш какво трябваше да стане с Кремиковци ?

преди 6 минути, BANKATA написа:

Значи БКП няма вина за тежките реформи които е направила '47-'52 довели държавата до положението и. Но Костов има вина че Жан Виденов докара държавата до фалит.

Виденов е докарал държавата до фалит? Смятай... Интересна теория за масовото разграбване случило се от 1989-а до днес. Личи му, че е костовист...
Т.е. оправданието за бандитската приватизация е "лошото наследство"? Продаваш Нефтохим-а на друга държава... Отговор "Виденов, нямам думи... гледай какво направи с България!" 😆😆😆

преди 7 минути, BANKATA написа:

Ти си гении бе момче.

Е, не знам, дали съм гениИ, но думата "гениЙ" се пише с "Й"... Ти определено не си такъв.

преди 8 минути, BANKATA написа:

Не мислиш ли че една деноминация за 3 дни нямаше да е по-добре.

Брато, ти си направо неспасяем случай... Кво общо има деноминацията с това, че приватизацията беше извършена по най-бандитският начин? Пиша го за 20-ти път вече? Ти толкова ли не умееш, да четеш с разбиране? Направо нямам нерви вече... Ще си пусна едно кафе в твоя чест, явно забавлението ще продължи дълго време.

преди 8 минути, NovakJ написа:

Успешно приватизация

Джокера пак къса веригите... 😆

преди 4 минути, BANKATA написа:

Хайде бъди таак добър да кажеш какво трябваше да стане с Кремиковци ?

Ми, да се намери някой, който да оздрави дружеството. За всеки средноинтелигентен човек е пределно ясно какво трябваше да се случи с комбината. Нали затова си избираме управляващи, които УЖ да са интелигентни и да взимат важни решения за съдбата на тази страна. В случаят от всички приватизации на Костов, ни една нямаше читава. Това какво трябва да ни говори?

преди 12 минути, communismatic написа:

Брато, ти си направо неспасяем случай... Кво общо има деноминацията с това, че приватизацията беше извършена по най-бандитският начин? Пиша го за 20-ти път вече? Ти толкова ли не умееш, да четеш с разбиране? Направо нямам нерви вече... Ще си пусна едно кафе в твоя чест, явно забавлението ще продължи дълго време.

И двете са направени по  бандитски начин. Само хората са различни.

преди 25 минути, communismatic написа:

Ми, да се намери някой, който да оздрави дружеството. За всеки средноинтелигентен човек е пределно ясно какво трябваше да се случи с комбината. Нали затова си избираме управляващи, които УЖ да са интелигентни и да взимат важни решения за съдбата на тази страна. В случаят от всички приватизации на Костов, ни една нямаше читава. Това какво трябва да ни говори?

Кремиковци си е проблемно предприятие откакто е построено.

Идиот

ПП

Може да намериш някой работил и да питаш какво е работило последните години. И с какъв ток :)

Впрочем Костов не може да се отърве от курорта Албена :)

А и мога да те водя да си купиш пуловерче от фабриката на дъщеря му купена с хартийки - като Албена 

Толкова сте ми жалки, нещастни, заблудени ...

преди 20 минути, BANKATA написа:

Кремиковци си е проблемно предприятие откакто е построено.

Тъй? И? Кво като е "проблемно"? От цялата приватизация не се намери някой добър инвеститор за да ги оздрави? Верно? Продаваш нефтената рафинерия на чужда държава с лъжливо обяснение без изобщо да се интересуваш, че по тоя начин ще ни извиват ръцете сума ти години напред?

Пак не вдявам, що даваш назад? Нещо много знаещ беше, бил съм бягал от дискусия, а сега нещо взе да се изнизваш? Недей така, някой ще си помисли, че си най-обикновен лаладжия, дето няма и грам понятие за нещата, за които се опитва, да пише...

преди 4 минути, communismatic написа:

Пак не вдявам, що даваш назад? Нещо много знаещ беше, бил съм бягал от дискусия, а сега нещо взе да се изнизваш? Недей така, някой ще си помисли, че си най-обикновен лаладжия, дето няма и грам понятие за нещата, за които се опитва, да пише...

С този коментар описваш себе си... 😆

Джока готов ли си за инагурацията :)

От други ден друга песен ще пуснат по радиоточката :)

преди 13 минути, communismatic написа:

Тъй? И? Кво като е "проблемно"? От цялата приватизация не се намери някой добър инвеститор за да ги оздрави? Верно? Продаваш нефтената рафинерия на чужда държава с лъжливо обяснение без изобщо да се интересуваш, че по тоя начин ще ни извиват ръцете сума ти години напред?

Още на етап проект руснаците са имали съмнения че завода може да е рентабилен.

Ето и какво пише в уикито:

"Решението за създаване на Металургичен комбинат „Кремиковци“ на базата на Кремиковското железнорудно находище е взето на Априлския пленум на Централния комитет на Българската комунистическа партия през 1956 година. Това става въпреки възраженията на български и съветски специалисти за смесения състав на кремиковската желязна руда и липсата на адекватна технология за използването ѝ, както и отдалечеността на стотици километри от пристанищата[2]. Проектът е реализиран само с активния натиск на диктатора Тодор Живков върху съветското правителство, което осигурява технологията на комбината. Като аргумент за започването на проекта се сочи, че извличаните от рудата барит и олово ще са достатъчни, за да осигурят рентабилността на завода – нещо, което се оказва невъзможно."

"От създаването си „Кремиковци“ е нерентабилно предприятие, съществуващо за сметка на значителни дотации от държавния бюджет. Капацитетът му значително надхвърля потреблението в страната, произвежданият от него нискосортов прокат има ниска добавена стойност, а в същото време се налага внос на скъпи висококачествени метали. След 1970 година неколкократно се взимат политически решения за реконструкция на комбината за повишаване на неговата ефективност, но те така и не са реализирани на практика."

Май е трябвало да наливаме още пари след '99, да заборчее предориятието още няколко стотин млн. та да ти дойде акъла.

Относно Лукоил, аз не знам да са ни извивали ръцете след като е продадена.

Т.е. не е имало друг възможен вариант? Костов е направил приватизацията по правилен начин, така ли да разбирам? 😆😆😆😆😆😆

преди 11 минути, nikolov2020 написа:

Джока готов ли си за инагурацията :)

От други ден друга песен ще пуснат по радиоточката :)

Готов за?

Встъпването на длъжност на Тръмп мен не ме касае.... 

Радиоточка не слушам!

От цялата хегемония да не ревете вие, ватниците? 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.