Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

току-що, БаалБек написа:

От всички глупости, които си написал това е най-вярното - според теб. 

Костов го изкара като "Героят с 1000 лица". А останалите боядисани демократи? Да, има демократи и "демократи". Едните се служители и сътрудници на "ДС", но внедрили се във всички сфери на обществения живот. И до момента е така. Но твоят "гениален" мозък и анализ някак услужливо го пропуска този ФАКТ. А него не можеш да го замениш с друго, защото става откровена лъжа. Та освен нескопосани опити да лъжеш друго не умееш. Понякога напишеш нещо истинско, но веднага вплетеш в него куп лъжи и откровенни манипулации,  за да могат да се радват соцносталгиците.

И кой(кои) е(са) попречил(попречили) да се случи?

:popcorn2:

Душице, под леглото или в гардероба ти крие ли се ДС?

Всички ние, като народ, попречихме да се случи, защото не принудихме политиците да го случат, а и ни беше страх да се случи....

А нито един от тях нямаше интерес да го случва....

Давай, посочи кои са демократи и кои са "демократи"....

Костов е не с 1000, а с 1001 лица... поне...

Се пак е бил член на идеологическият отдел във ВМЕИ "Ленин"...

Освен собствената си вяра друг аргумент нямаш....

Типично по комунистически....

"Ядеш" пуканки и подхвърляш "пуканки"....

Без значение дали го осъзнаваш или не...

преди 13 минути, БаалБек написа:

Кварталния суперразбирач. Като почне от външна политика, вътрешна политика, технологии, анализи, млечни продукти, икономика... - абе като Иван Костов си (Героят с 1000 лица)

Душице, в Икономическият техникум имахме предмет стокознание...

Там щем не щем учехме тогавашния БДС за хранителните продукти....

Първото ми висше образование е икономическо....

Второто ми е "Политически науки"....

От технологии разбирам дотолкова, доколкото ми е нужно в ежедневния ми живот или ако ми е нужно за работата ми и не претендирам за повече...

И да, част от служебните ми задължения е да правя различни видове анализи, което съм учил и при първото, но най-вече при второто ми висше образование...

В ролята на "кварталния разбирач" си ти душице, защото не можеш да се аргументираш по нито един въпрос с нещо друго, освен с голата си вяра и пропагандни клишета...

Затова и освен да ме "атакуваш" на лична основа, друго не си в състояние да направиш...

Що се отнася до избора ми кво сирене да ям... това си е мой избор и не го натрапвам на никой...

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 18 минути, andiay написа:

Душице, под леглото или в гардероба ти крие ли се ДС?

Всички ние, като народ, попречихме да се случи, защото не принудихме политиците да го случат, а и ни беше страх да се случи....

А нито един от тях нямаше интерес да го случва....

Давай, посочи кои са демократи и кои са "демократи"....

Костов е не с 1000, а с 1001 лица... поне...

Се пак е бил член на идеологическият отдел във ВМЕИ "Ленин"...

Освен собствената си вяра друг аргумент нямаш....

Типично по комунистически....

"Ядеш" пуканки и подхвърляш "пуканки"....

Без значение дали го осъзнаваш или не...

Душице, в Икономическият техникум имахме предмет стокознание...

Там щем не щем учехме тогавашния БДС за хранителните продукти....

От технологии разбирам дотолкова, доколкото ми е нужно в ежедневния ми живот или ако ми е нужно за работата ми и не претендирам за повече...

И да, част от служебните ми задължения е да правя различни видове анализи, което съм учил и при първото, но най-вече при второто ми висше образование...

В ролята на "кварталния разбирач" си ти душице, защото не можеш да се аргументираш по нито един въпрос с нещо друго, освен с голата си вяра и пропагандни клишета...

Затова и освен да ме "атакуваш" на лична основа, друго не си в състояние да направиш...

Що се отнася до избора ми кво сирене да ям... това си е мой избор и не го натрапвам на никой...

Браво на човека с триеточието. Много добре казано и те поздравявам за двете висши. Аз едвам едно искарах ама каквото такова :) .

Но и ние сме учили във висшето икономика,политика и т.н. дори повече от математиката...

преди 24 минути, Flashback написа:

Да, тази фета, която вече от години купувам не е от краве мляко, но това е най-доброто, което съм намерил на шведския пазар след много опити проба-грешка. Вероятно вече съм свикнал с този вкус и когато пробвам различни марки сирена в България и те не ми харесват на вкус.

Турските сирена, които съм купувал в Швеция, са заминавали в коша - отвратителни на вкус, даже ми приличат на имитиращ продукт, нито мирише на сирене, нито има вкус на сирене. Изхвърлял съм цели купи със салати заради гадното турско сирене, то не се яде.

Свикнеш ли на вкуса на овче сирене е напълно нормално вкуса на кравето да не ти харесва толкова...

При други пък е обратното....

Както ти казах, турско сирене съм купувал в Турция и беше добро краве сирене, по-сухо, но вкусно....

преди 41 минути, Belefor написа:

Браво на човека с триеточието. Много добре казано и те поздравявам за двете висши. Аз едвам едно искарах ама каквото такова :) .

Но и ние сме учили във висшето икономика,политика и т.н. дори повече от математиката...

Кой квот го влече...

Мен ме влече да уча...

Не съм спирал и до днес...

Иначе... особено при второто, ми се е налагало да уча и физика, и психология, и история, дори и история на изкуството и още куп други дисциплини, но това не ме прави физик, психолог, историк, културен критик и т.н., но пък помага...

преди 1 час, ivottoshev написа:

Щото е на промоция. Ти прочете ли реалната цена?

Изобщо купувал ли си си някога нормално сирене, или бюджета не ти позволява и го караш на боклуци от по 12-15лв килото?

Ще ти издам една тайна, никой няма да те бие, ако си купуваш сирене на промоция :hush:

Със сирене по 12 лева килото ще си купиш 90кг сирене с минималната заплата, аз казах 60. За 18 лв има предостатъчно опции, които не са боклуци, но толкова му е капацитета на един трол. 

преди 1 час, N1K17Y написа:

Ще ти издам една тайна, никой няма да те бие, ако си купуваш сирене на промоция :hush:

Със сирене по 12 лева килото ще си купиш 90кг сирене с минималната заплата, аз казах 60. За 18 лв има предостатъчно опции, които не са боклуци, но толкова му е капацитета на един трол. 

Значи ако днес ми се прияде сирене... аз ще чакам месец или два за да го пуснат на промоция? Е, тогава може би ще ти излиза сметката, но и аз ще ти издам една тайна: насрал си се и по-добре спри да пишеш на тази тема, щото само още повече се омазваш :)

преди 4 часа, andiay написа:

Класическото българско бяло саламурено сирене, такова каквото трябваше да е по стария БДС вече няма, без значение от цена и производител....

Кашкавал също....

Икономически не е изгодно...

По старото БДС, сиренето трябваше да "зрее" от 45 дни до три месеца в зависимост от региона където се произвежда...

Кашкавалът от 3 месеца до 6 месеца, пак в зависимост от региона, при това трябваше да е оформен в пити не по-малки от 5 кг. и не по-тежки от 7 кг., като щом се втвърди и се образува зеленикава коричка по края на питата, требеше питата да бъде парафинирана и да "зрее" така още месец....

Тези, които са живели по времето на соца си спомнят как в магазина преди да ти отрежат кашкавал, махаха коричката в края на питата....

Отделно, че в България днес няма толкова млекодайни животни, които да осигурят количеството мляко нужно за производството на количеството млечни продукти, които се предлагат и консумират....

Но... пък химията е много напреднала...

Най-близко до някогашното сирене може да се купи в Сърбия, но и там вече хитруват...

Турското също не е лошо, едва тогава е гръцката фета, най-голям боклук са българските...

За кашкавал - определено турският, което е много смешно, при условие че "куфарните" търговци от началото на 90-те, мъкнеха към Турция освен цигари и кашкавал....

Кашкавал  Витоша ме кефеше, кашкавал Балкан не, въпреки, че беше с 1,60 лв по-скъп. Сиренето не мога да кажа, че е било по-добро на вкус от сегашното скъпо. За качество не споря.

преди 20 минути, ivottoshev написа:

Значи ако днес ми се прияде сирене... аз ще чакам месец или два за да го пуснат на промоция? Е, тогава може би ще ти излиза сметката, но и аз ще ти издам една тайна: насрал си се и по-добре спри да пишеш на тази тема, щото само още повече се омазваш :)

Още една тайна ще ти издам, дал си линк към сирене във вакуум опаковка вместо насипно и срока му на годност е повече от половин година, а не 3 дена :hush:

Ти и японска тоалетна с биде да си купиш да ти мие насраното, това че през соца си могъл да си купиш повече сирене или друг продукт сравнено със сега е мит на изкуфели тъпи копейки :hush:

Имаше един салам, който миришеше яко на чесън. Все още има ли го? Един такъв розов.

И това е добро.

images?q=tbn:ANd9GcSn_gJZBq2jKO-wR-DFgp6

току-що, Мечо Хубавеца написа:

Кашкавал  Витоша ме кефеше, кашкавал Балкан не, въпреки, че беше с 1,60 лв по-скъп. Сиренето не мога да кажа, че е било по-добро на вкус от сегашното скъпо. За качество не споря.

Витоша бе кашкавал от краве мляко, Балкан бе от овче...

Балкан имаше леко тръпчив вкус и по-зърниста консистенция, общо взето "тежко сирене"...

И на мен Витоша ми харесваше повече...

Вкус се докарва...

Има и сирена от 10-12 лв. килото, които при сурова консумация имат приличен вкус...

преди 2 минути, N1K17Y написа:

Още една тайна ще ти издам, дал си линк към сирене във вакуум опаковка вместо насипно и срока му на годност е повече от половин година, а не 3 дена

Би ли посочил кое сирене е или е било с годност 3 дена, бре Тъпио?

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

Имаше един салам, който миришеше яко на чесън. Все още има ли го? Един такъв розов.

Maй става дума за "Камчия". Не беше от най-качественото месо, но беше вкусен. За съжаление, никой не е регистрирал марката и съответно рецептата и сега поне 30 фабрики го правят, всеки по различен начин.

преди 9 минути, N1K17Y написа:

Още една тайна ще ти издам, дал си линк към сирене във вакуум опаковка вместо насипно и срока му на годност е повече от половин година, а не 3 дена :hush:

Ти и японска тоалетна с биде да си купиш да ти мие насраното, това че през соца си могъл да си купиш повече сирене или друг продукт сравнено със сега е мит на изкуфели тъпи копейки :hush:

България е имало овце и била номер 1 тогава при овчето мляко. 

преди 1 минута, teo-glavata написа:

Maй става дума за "Камчия". Не беше от най-качественото месо, но беше вкусен. За съжаление, никой не е регистрирал марката и съответно рецептата и сега поне 30 фабрики го правят, всеки по различен начин.

Силно миришеше на чесън. Сигурно е той. Сигурно да компенсират некачествени материали. 😀

преди 2 часа, andiay написа:

Свикнеш ли на вкуса на овче сирене е напълно нормално вкуса на кравето да не ти харесва толкова...

При други пък е обратното....

Както ти казах, турско сирене съм купувал в Турция и беше добро краве сирене, по-сухо, но вкусно....

Кое по-точно сирене. Те имат различни видове.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Силно миришеше на чесън. Сигурно е той. Сигурно да компенсират некачествени материали. 😀

Е, не точно. Те и комунетата го правеха от МОМ основно - все пак беше (и сега е) от най евтините колбаси. Аз харесвам най-много "Камчията" на "Народен", макар че, ако прочетеш пълното съдържание - ще се хванеш за главата :) 

току-що, teo-glavata написа:

И той, и хамбургският...

Сега са под общото название ТХК (телешки, хамбургски, камчия)...

Болшинството на пазара от този вид ги правят от всичко друго, но не и от месо....

Най-става за ядене телешкият в естествено черво....

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Кое по-точно сирене. Те имат различни видове

Бяло саламурено краве...

току-що, teo-glavata написа:

Аз харесвам най-много "Камчията" на "Народен"

"Народен" е ентри левъла на Леки, премиум левъла им е Орехите...

Не знам дали предлагат ТХК освен като Народен...

преди 3 часа, andiay написа:

Браво за положения труд, но това какво общо има, че правиш плоски опити да манипулираш.

Последен пример е твърдението ти

под леглото или в гардероба ти крие ли се ДС?

В България има ли лустрация? Знаят ли се всички агенти, доносници и нещатни служители на партийната ДС, която е била вярна на БКП и най-вече на господарите от Кремъл. Ти как очакваш истински промени да настъпят, като все още има в сянка такива хора. Даже и децата им са в сегашните служби, но те не са спирали с контактите си с Москва.

И какво като Костов е бил 

член на идеологическият отдел във ВМЕИ "Ленин"...

Да не е бил в ДС? Там са истинските кукловоди. Той (Костов) да не би еднолично да е взимал решеня? Нали около него е имало "експерти" подчинени на Москва и са го съветвали по "правилния" начин.

И по-добре не споменавай за образованието си, защото по държанието ти към определени потребители, въобще не ти подхожда. И не се оправдавай като детенце "ама те първи започнали".

преди 8 часа, BANKATA написа:

Тест ли си му правил?

Царят на тъпите постове пак се обади. То не ти трябва тест за да разбереш, че за тия пари ще е пълно с е-та. Да не говорим, че с по-скъпите е почти същото...

преди 8 часа, Sliderum2 написа:

Всъщност има. Поне две-три марки имат краве саламурено сирене на такива цени, в моят град също, Милкинс, Ситово и още една не ѝ запомних името, може да има и други. "Наливно", не във вакуумирани опаковки, ако следиш такива, действително те са по-скъпи. 

Пич, баща ми е в бизнеса с млечните продукти... Повярвай ми пълен боклук е и Ситово, и Милкинс... Аз взимам от една русенска мандра... По-скъпо е, но долу-горе бива.

преди 8 часа, NovakJ написа:

През комунизма МРЗ 120:2= 60 килограма...

Джокера пак се опитва, да разсъждава... Естествено откъде да има хабер, че сиренето през социализма е било от истинско мляко, а не от сухо...

преди 7 часа, AAUUXX написа:

Е неминуемо лошото качество на хранителните продукти които всички консумираме се отразява на всички ни и това ясно го показва статистиката на смъртност ,хронични заболявания и инвалидност у нас, родното ни производство е заменено почти напълно от внос, като за качеството му отговарят други.

Как? Нали уж сме имали силна икономика, според титаните на мисълта тук? Достатъчно е да се излезе навън и да се види колко млади хора са с наднормено тегло. И повярвайте ми, не само че киснат целодневно из фейсбук е причината...

преди 10 минути, andiay написа:

И той, и хамбургският...

Сега са под общото название ТХК (телешки, хамбургски, камчия)...

Болшинството на пазара от този вид ги правят от всичко друго, но не и от месо....

Най-става за ядене телешкият в естествено черво....

Е, то е ясно, че на тази цена не може да е само от месо. Аз купувам "Камчия" на едро от известо време - този на "Белла" /народен/ и според сертификата, който имам от производителя:

Цитат

Съставки: свинско месо, сланина, вода, механично отделено свинско месо, кожна емулсия [свинска кожа, вода, сол, стабилизатори: дифосфати, полифосфати], механично отделено птиче месо, картофено нишесте, сол, стабилизатори: дифосфати, полифосфати, карагенан, ензими (трансглутаминаза); овкусител: E 621; антиоксидант: Е 316; регулатор на киселинност: Е 575; оцветител: E 120; суроватка (включително ЛАКТОЗА), декстроза, пшеничен грис, ароматизанти (съдържат ГЛУТЕН,СОЯ И СОЕВИ ПРОДУКТИ.), подправки, чесън (0.1%), нитритна сол [сол, консервант: натриев нитрит].

преди 7 часа, NovakJ написа:

При нас нали въведоха стандарт Стара Планина, който беше пълен провал... Сега ще ти дам пример:

Купих една тарелка с кубапчета с новия стандарт още когато го въведоха! Ами не ми харесаха... един кисел вкус имаха за сравнение на същите кебапчета от същия производител, които си взимам редовно и нямат стандарт, най-обикновени са...

Това го проверих и със салам стандарт Стара Планина и същия без стандарт, този без стандарт е по-хубав... Затова се провали този стандарт Стара Планина и сега дори не знам дали го има. Знам, че сега има стандарт БДС по-спомен така беше и продуктите от този стандарт не са никак лоши...

Аха... то на това се дължало... 😆

преди 5 минути, БаалБек написа:

В България има ли лустрация? Знаят ли се всички агенти, доносници и нещатни служители на партийната ДС, която е била вярна на БКП и най-вече на господарите от Кремъл. Ти как очакваш истински промени да настъпят, като все още има в сянка такива хора. Даже и децата им са в сегашните служби, но те не са спирали с контактите си с Москва.

И какво като Костов е бил член на идеологическият отдел във ВМЕИ "Ленин"... Да не е бил в ДС? Там са истинските кукловоди. Той (Костов) да не би еднолично да е взимал решеня? Нали около него е имало "експерти" подчинени на Москва и са го съветвали по "правилния" начин.

Майко милааааааааааааааааа...! 😆😆😆😆😆😆

преди 5 минути, communismatic написа:

Естествено откъде да има хабер

Направи ни за кашмер...

преди 4 минути, communismatic написа:

Майко милааааааааааааааааа...! 😆😆😆😆😆😆

преди 7 минути, teo-glavata написа:

Е, то е ясно, че на тази цена не може да е само от месо. Аз купувам "Камчия" на едро от известо време - този на "Белла" /народен/ и според сертификата, който имам от производителя:

Ужас. По-добре вкъщи да си направиш салам. Чесън няма и 1 процент. Странно. Пък мирише на чесън.

току-що, АСПЕКТ написа:

Ужас. По-добре вкъщи.

Вкъщи.....ама домашено приготвен подобен колбас, няма как да ти падне на 12 лв/кило. Като искат да ядат вкусни колбаси от месо, ще си поръчват "а ла карт". На "шведската маса" за закуска - камчия :) 

Опитвал съм овче сирене в България, щях да си изповръщам червата, мирише на овца, та не се трае.

Тази гръцка фета въобще не мирише на овца, вкусът е страхотен.  

Купувал съм гръцка фета от Лидъл, но отново бледнее като вкус в сравнение с доказаната марка, която предимно купувам. 

преди 3 минути, БаалБек написа:

Специален поздрав за @communismatic

"Merhaba, sayın kullanıcı!"

Виж сега... аз може и да използвам турски изрази, ама за разлика от теб поне познавам историята на собствената си държава, а не чета статии от медии, които са на хранилка при "Америка за България" и да им вярвам сляпо... Компренде? (на чист български)

преди 32 минути, communismatic написа:

Пич, баща ми е в бизнеса с млечните продукти... Повярвай ми пълен боклук е и Ситово, и Милкинс... Аз взимам от една русенска мандра... По-скъпо е, но долу-горе бива.

Джокера пак се опитва, да разсъждава... Естествено откъде да има хабер, че сиренето през социализма е било от истинско мляко, а не от сухо...

Твоят "БАБА" след като е в бизнеса са "кашар пейнира" не ти ли е казал, че само със сухо мляко сирене не може да се направи ага аби, ибрик ефенди.... 😂

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.