Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 3 минути, communismatic написа:

Е как да вземе завоят, според теб? Я виж ЗИЛ-а колко е дълъг...

Тъй ли?
860x800x1_w4pjjwp4ymbk.png

И като е дълъг трябва да е препречи шосето ли ?       Нещо против лимонената киселина ли имаш? Е330?

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 4 минути, communismatic написа:

Тъй ли?

Ми тъй. Както казах, за имане, има. Ама масовото е това което написах. А не е като да не гледам какво пише по етикетите.

преди 6 минути, communismatic написа:

Тъй ли?

Хубав адрес. Само трябва да застанеш отсреща и да броиш колко камиона с мляко влизат. Цифрата клони към 0.

преди 7 минути, Мечо Хубавеца написа:

И като е дълъг трябва да е препречи шосето ли ? 

Ти кое не разбра, че няма как да извърши маневрата по друг начин? Кой е виновен в случаят? ЗИЛ-аджията или Алфа-джията, дето е карал като луд и се е ударил в него, при положение, че ЗИЛ-а е бил почти спрял? Еб*хти оправданията, еб*хти чудото... То по тая логика... да вземем, да забраним и на тракторите да минават по шосето, що карат така бавно?

преди 6 минути, maxthon написа:

Хубав адрес. Само трябва да застанеш отсреща и да броиш колко камиона с мляко влизат. Цифрата клони към 0.

Много добре го знам това, пак повтарям... баща ми е в тоя бизнес и много добре знам за какво говоря...

преди 10 минути, communismatic написа:

Тъй ли?

Я виж какво намерих.   "

Трябваше да караме павета за Арабаконак",­ почва разказа си бай Илия. "Излизам на главния път, гледам чисто е. Взимам завоя наляво на първа скорост и се изнасям в моето платно. Имаше четири метра чисто платно! Те изскочиха и пресякоха осовата линия, въпреки че имаше много свободно място. После разбрах, че сутринта Гунди го викали нещо във федерацията, лишили го от две срещи, щото на предишния мач ритнал някакъв футболист в корема (б.р. – става въпрос за мача с ЦСКА, игран на 28 юни и завършил 1:0 за “Левски”). Та като излезли с Котков, отишли в кръчмата „Куцото куче“. Пили коняк и мастика. Били страшно ядосани. По пътя катаджиите пет пъти го предупреждавали да намали скоростта. Към 10,30 спрели в ресторанта на Витиня и там пак пили. После заредили резервоара на бензиностанцията и качили някакъв човек на стоп. Аз бях направил само два курса и моят резервоар беше пълен. Хванали се на бас, че за три минути ще стигнат до Ботевград.

Бухнаха се в ремаркето, докато завивах. Всичко пламна -­ вдига ужасено ръце бай Илия. ­ Веднага скочих и взех пожарогасителя. Бях обгорял и аз косата, лицето, дрехите... Не знаех кои са били в колата. Мислех, че са семейство с деца и страшно се натъжих,­ много обичам децата... После разбрах, че имало много хора по пътя ­ свинари, овчари... Един овчар казал: „Абе, що се правите на улави! Я сложете човеко в камионо, па пущете онази кола да лети и ще видим...“ Ако беше станало на следващия завой, щели са да паднат в реката. Спасило ме е ремаркето. Иначе зилът е щял да се обърне и да ме затрупа. Шасито цялото беше изкривено навътре, а то е от стомана! Имал съм 190 метра видимост, а по закон, ако имам над 100, мога да завия. Малко след това спря черна волга, качиха ме и ме откараха в Ботевград", ­ завършва спомена си за сутринта на „черната сряда“ бившият шофьор. Същия ден стартирал и произволът на самозабравилите се МВР шефове. Мъчел се да дава кураж на бай Илия само следователят Стоянов...

Трябвало да стигнат чак в Ботевград, за да благоволят да му кажат, че в алфа-ромеото са били Гунди и Котков. Шокът без малко щял да изпрати на оня свят и него. „Тях цял свят ги знае, а аз съм никой!“, рекъл си набеденият за „убиец“. И взел да си блъска главата в стената.".                           Не става ясно откъде се разбира кой къде мастика е пил и на какъв бас се е ловил. Тоз завой така ли се взима, също не дава обяснение? 

Много добре знам какво е казал, това по какъв начин променя написаното от мен? Виновен е Гунди, тоя човечец със ЗИЛ-а, с какво е виновен по-точно?

преди 19 минути, Мечо Хубавеца написа:

Не съм писал, че е, макар че и там разхищенията бяха големи. Спекулира се с помощите към тези братски държави, не че ги нямаше и че не бяха пълна глупост...Сега не помагаме ли на Украйна много повече пряко и косвено без да е братска страна? Или е станала братска, пък аз не съм разбрал!?

Кредитирането на "братски страни" тогава бе почти 40% от нашия външен дълг... да не е и повече...

За кво ти думам, че и днес вършим същите глупости...

преди 25 минути, Мечо Хубавеца написа:

Мисълта ми е, че цената на хранителните стоки трябваше да е поне три пъти по-голяма за да се получи адекватно заплащане на работниците без да се налага да крадат...

Определено икономиката не е сред силните ти страни....

Цените на храните бяха напълно адекватни, заплатите също спрямо цените....

Даже предполагам, че и краденето е било включено в цената...

преди 32 минути, Мечо Хубавеца написа:

Има и инфлацията спасява положението.

Тцъ, новите кредити спасяват положението, но не сме САЩ, за да си го позволим...

Инфлацията насърчава по-големи кредити....

преди 34 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ама се увеличили с десетина милиарда лева задълженията за една година...Какво толкова, като процент от БВП е намалял..

Всъщност, вече задминават 50% от БВП....

За сравнение - 50% от БВП са били през 1989-а...

По-високи като % са били само след Виденов...

А тепърва ще се налага да теглим още...

преди 39 минути, Мечо Хубавеца написа:

Кредитите имат две страни, добра и лоша...Ако си инвестирал парите някъде, печелиш повече или по-малко, ако си ги прахосал, печели някой друг. И в двата случая се печели.

Е, аз за кво ти дадох пример с някой, който е взел кредит за да го "инвестира" в корема си....

Точно това прави и България...

И не е от печелившата страна...

преди 1 минута, communismatic написа:

Много добре знам какво е казал, това по какъв начин променя написаното от мен? Виновен е Гунди, тоя човечец със ЗИЛ-а, с какво е виновен по-точно?

Препречил е пътя. Гунди че има вина, има. Според мен виновни са и двамата. Ако беше останал жив, трябваше да му вземат книжката...

преди 6 минути, Мечо Хубавеца написа:

Препречил е пътя.

Аха. Я ми обясни, по какъв начин ЗИЛ-аджията трябва да извърши маневрата, че да не препречва пътя?

Ето ти я снимката... вижда се накъде е трябвало да завие ЗИЛ-а, вижда се и колко разстояние му трябва... вижда се, между другото и че има перфектна видимост за Гунди... Вижда се и кой е виновен...
2B12E182-3482-013C-8DC4-2CA12DA57DB2.jpg

преди 2 минути, andiay написа:

Кредитирането на "братски страни" тогава бе почти 40% от нашия външен дълг... да не е и повече...

За кво ти думам, че и днес вършим същите глупости...

Определено икономиката не е сред силните ти страни....

Цените на храните бяха напълно адекватни, заплатите също спрямо цените....

Даже предполагам, че и краденето е било включено в цената...

Тцъ, новите кредити спасяват положението, но не сме САЩ, за да си го позволим...

Инфлацията насърчава по-големи кредити....

Всъщност, вече задминават 50% от БВП....

За сравнение - 50% от БВП са били през 1989-а...

По-високи като % са били само след Виденов...

А тепърва ще се налага да теглим още...

Е, аз за кво ти дадох пример с някой, който е взел кредит за да го "инвестира" в корема си....

Точно това прави и България...

И не е от печелившата страна...

Айде бе, 40 %! Я дай линк.      Заплатите бяха смешни сравнение с някои сегашни....с някои само....щото не сме с нормален капитализъм....                                       Хайде пак дай линк, да видим кога е прескочил 28%.                          О, да, туй е сигурно...    

преди 19 минути, maxthon написа:

Дано не си измръзнал докато си ги чакал.

преди 4 минути, communismatic написа:

Аха. Я ми обясни, по какъв начин ЗИЛ-аджията трябва да извърши маневрата, че да не препречва пътя?

Ето ти я снимката... вижда се накъде е трябвало да завие ЗИЛ-а, вижда се и колко разстояние му трябва... вижда се, между другото и че има перфектна видимост за Гунди... Вижда се и кой е виновен...
2B12E182-3482-013C-8DC4-2CA12DA57DB2.jpg

Аааа, сега видях, че има ремарке или греша? Няма много място да мине Алфата....

преди 22 минути, BANKATA написа:

Може да е бил с яке тогава...

преди 20 минути, Мечо Хубавеца написа:

Аааа, сега видях, че има ремарке или греша? Няма много място да мине Алфата....

Няма, да...

преди 17 минути, BANKATA написа:

Е то на целогодишна база камионите с мляко влизащи в обекта клонят към 0. Та може и на топлинен удар да получиш.

току-що, Мечо Хубавеца написа:

Айде бе, 40 %! Я дай линк.

Външния дълг на България към 1989-а е към 10 млрд....

Само Ирак и Либия са ни дължали близо 2 млрд. главници...

преди 15 минути, Мечо Хубавеца написа:

Заплатите бяха смешни сравнение с някои сегашни....с някои само....щото не сме с нормален капитализъм....

Заплатите отговаряха на тогавашният стандарт и масовият стандарт не бе по-нисък от сегашният масов...

Няма нормален капитализъм никъде - казах ти го вече....

Онова си бе вид ляв държавен капитализъм...

преди 20 минути, Мечо Хубавеца написа:

Хайде пак дай линк, да видим кога е прескочил 28%. 

https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_download/202401_s_ged_press_a1_bg.pdf

И се гласува ново теглене после...

Дупката от 18 млрд. в бюджета требе се запълни отнекъде....

преди 21 минути, Мечо Хубавеца написа:

О, да, туй е сигурно... 

Рядко се случва да напиша нещо в което не съм сигурен....

преди 15 минути, andiay написа:

Външния дълг на България към 1989-а е към 10 млрд....

Само Ирак и Либия са ни дължали близо 2 млрд. главници...

Заплатите отговаряха на тогавашният стандарт и масовият стандарт не бе по-нисък от сегашният масов...

Няма нормален капитализъм никъде - казах ти го вече....

Онова си бе вид ляв държавен капитализъм...

https://www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_download/202401_s_ged_press_a1_bg.pdf

И се гласува ново теглене после...

Дупката от 18 млрд. в бюджета требе се запълни отнекъде....

Ако по онова време не можеш да си прибереш парите от Либия и Ирак....Къв трябва да си?   Имах предвид безвъзмездните помощи, щото  имаше и такива....                     Колко взимаше по онова време един ендокринолог, колко взима сега ?   Колко изкарва хирург и дентален лекар?  Ами строителен работник, мскар че по онова време бяха заради частното платени?         Ами трябва....Ама туй не е дупка, туй е таковата....дупка е, ама не е дупка...чуй го Кокорчо... П.п. Туй че соца е държавен капитализъм, отгога го разправям. Малко хора управляват много хора както и при изродения капитализъм. На теб не може да се угоди. Има ли някъде неизроден? Туй не знам....

преди 3 часа, communismatic написа:

Виж сега... аз може и да използвам турски изрази, ама за разлика от теб поне познавам историята на собствената си държава

За турската държава или за България?

Защото една псевдо историчка (Искра Баева) е написала гениална мисъл. Може да се провери за достоверност, а не като при теб - само фейкове. Защото ти слагаш "Свободата на словото" с "Лъжовното слово" в една кошница.

Цитат

"Сталин не е обявил война на България, за да я окупира, а само за да могат войските му да преминат през територията й, преследвайки германците."

И се питам!

А защо тогава Сталин обявява война, а просто не е помолил да преминат през наша територия войските му? И защо войските му са забравили да си тръгнат чак до края на 1947 г.? И защо е оставил колониалната си администрация да ни управлява и до днес? И професори, които са слуги на тази колониална администрация?

Туй @andiay не го одобрява. Той само факти и истини пишел. Твърди, че се крият под леглото ми.

Все пак сте само вие двамата в раздела "Политика", които се хвалите. Ти с баща си, а той с образованието си. Комплексари сър....просто комплексари.

преди 17 минути, andiay написа:

Обратно е!

преди 1 минута, БаалБек написа:

А защо тогава Сталин обявява война, а просто не е помолил да преминат през наша територия войските му? И защо войските му са забравили да си тръгнат чак до края на 1947 г.? И защо е оставил колониалната си администрация да ни управлява и до днес? И професори, които са слуги на тази колониална администрация?

Кога България скъсва отношенията си с Третият Райх? Знаеш ли? :)

току-що, communismatic написа:

Кога България скъсва отношенията си с Третият Райх? Знаеш ли? :)

Баева сър, Баева....

току-що, БаалБек написа:

Баева сър, Баева....

Пак ли бягаш от темата като... да не обиждам? Нали искаш дискусия? Дай да започнем дискусия...

преди 1 минута, communismatic написа:

Пак ли бягаш от темата като... да не обиждам? Нали искаш дискусия? Дай да започнем дискусия...

Виждам, че много конкретно си написал за Бева. Страхотен текст. Ще си го запаметя. 

преди 1 минута, БаалБек написа:

Виждам, че много конкретно си написал за Бева. Страхотен текст. Ще си го запаметя. 

Питам те, кога България къса с Райха? Знаеш ли отговора на тоя въпрос или не? Стига ми бяга по тъча, трудно ще се измъкнеш...

на 29.12.2024 г. в 22:49, communismatic написа:

Иначе, на Баева и Калинова (те винаги работят двете) им имам всички книги.

И?

Я влез в "Дойче Веле", виж там какво пише и след 5 минути отговори. Ясно е, че в момента не знаеш, поне използвай "пищови"...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.