Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 8 часа, M.Николов написа:

Само един цитат под статията ще цитирам:

Източника на Давид? Тоест соцмозъка ти е стигнал до там? А другите сегменти? 

Много сте елементарни. Хващате се като удавник за фъшкия и правите генерално заключение на всичко.

Те всички постове са ти такива. Нищо ново.

преди 8 часа, andiay написа:

Желаеш ли да ги оборвам сегмент по сегмент?

И ако го направя ще обещаеш ли първо да проверяваш, преди да пускаш пак някоя тъпотия в която искрено си повярвала?

Вместо да пишеш излишно, за да се правиш на остроумен, да се беше постарал да изфабрикуваш някакви твои умозаключения та да се посмеем за пореден път.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 8 часа, ivottoshev написа:

Ми то и Цецека-то трябваше да се казва "Литекс", ма щеше да има много квичене и справедливостта не възтържествува.

Тошев, то и левскарите трябваше да слагате "тире", не се прави на ударен... Даже взехте половин милион лева от Дебелият...

преди 11 часа, ivottoshev написа:

Ми то и Цецека-то трябваше да се казва "Литекс", ма щеше да има много квичене и справедливостта не възтържествува.

---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  ---  

ЦСКА не е име на национален герой....В това е разликата. 

преди 2 часа, communismatic написа:

Тошев, то и левскарите трябваше да слагате "тире", не се прави на ударен... Даже взехте половин милион лева от Дебелият...

Реално няма Цецека. Литекс дойде и ви превзе къщичката. Цялото ръководство + 95% от играчите и помощният персонал пристигнаха от Ловеч, а вие претендирате че това на Армията било Цецека :giggle1: 

Дори и емблемата, която купихте вие феновете (и по точно фирмата на шефа на агитката ви - Кюстендилеца), още до края на деня вече беше собственост на... Литекс Комерс:

"Ред енимълс" смени собственика си след плащането за емблемата

Цецека съществува само в съзнанието на шепа заблудени фенове, които приемат желаното за реално.

пп: Аналогията с тукашни потребители, като БаалБукащата простотии, Ванката и сие, които също вярват в това, което им се иска да е вярно, а не в истината е повече от очевАдна :)

преди 2 минути, ivottoshev написа:

Реално няма Цецека. Литекс дойде и ви превзе къщичката. Цялото ръководство + 95% от играчите и помощният персонал пристигнаха от Ловеч, а вие претендирате че това на Армията било Цецека

И? Това променя ли написаното от мен? Факт е и че вас ви чакаше същата съдба, просто БФС и държавата беше майка за едни и мащеха за други...

преди 2 минути, communismatic написа:

И? Това променя ли написаното от мен? Факт е и че вас ви чакаше същата съдба, просто БФС и държавата беше майка за едни и мащеха за други...

Ако свалиш червените(оранжевите) очила, може би ще прогледнеш, ма се съмнявам. Т'ва е все едно някой от Ванката, Гражданчето или Дзверчето да прогледне...

преди 4 минути, ivottoshev написа:

Ако свалиш червените(оранжевите) очила, може би ще прогледнеш, ма се съмнявам. Т'ва е все едно някой от Ванката, Гражданчето или Дзверчето да прогледне...

Да прогледна за кое? Ние бяхме с 250 000 лева задължения към Вихрен за Удоджи и почти 1 милион лева задължения към НАП. Резултатът беше, че ни отнеха лиценза за ЕКТ. На вас колко ви бяха задълженията, имаш ли представа? Някой нещо да ви отне?

Цитат

Левски обяви, че приходите на клуба за 2022 година са 17 421 000 лева, което с над 1,8 млн. повече спрямо година по-рано. Въпреки това “сините” отчитат загуба от 1 001 000 лева. През 2021 г. те обявиха печалба в размер на 1 604 000 лева.

Задълженията на Левски в края на 2022 г. са 31 596 000 лв. спрямо 11 704 000 лева 12 месеца по-рано.

Клубът увеличава с близо милион заплатите на служителите си. Сега те са 7 320 000 лв., спрямо 6 308 000 лева година по-рано.

Тук не са включени голяма част от възнагражденията на изпълнителния директор и членовете на УС и НС, които най-вероятно се водят на щат във фирми на основния спонсор и се плащат от него.

Странна работа...

преди 31 минути, communismatic написа:

Да прогледна за кое? Ние бяхме с 250 000 лева задължения към Вихрен за Удоджи и почти 1 милион лева задължения към НАП. Резултатът беше, че ни отнеха лиценза за ЕКТ. На вас колко ви бяха задълженията, имаш ли представа? Някой нещо да ви отне?

Странна работа...

Ма верно започваш да заприличваш на гореспоменатите от мен. Опитваш се да пробутваш опорки от "Хиляда и една нощ"

Цецка не постига споразумение с държавата, Левски постига такова. Това е. Ти ако искаш, можеш да продължаваш да се правиш на луд, аз обаче считам темата за изчерпана.

току-що, ivottoshev написа:

Цецка не постига споразумение с държавата, Левски постига такова. Това е. Ти ако искаш, можеш да продължаваш да се правиш на луд, аз обаче считам темата за изчерпана.

Т.е. държавата и БФС беше майка за едни и мащеха за други. Благодаря, че току що потвърди това, което фактически твърдя и аз. Темата е изчерпана вече, и затова си прав...

преди 8 минути, communismatic написа:

Т.е. държавата и БФС беше майка за едни и мащеха за други. Благодаря, че току що потвърди това, което фактически твърдя и аз. Темата е изчерпана вече, и затова си прав...

Т.е, Левски са се съгласили с условията поставени им от държавата, а Цецка не.

БФС направи чисто ново първенство и промени правилата само и само Литекс София да може участва в първенството. Ръка трябва да целувате заради това на Б. Михайлов, а не да псувате БФС-то

Ти можеш да носиш от още десетнайсет дерета вода, ясно ми е че по гръб не ти се пада, но аз спирам да комуникирам с теб на тази тема.

пп: Пусни си Джоката и Алкараз по Евроспорт и разпусни малко :) 

преди 12 часа, andiay написа:

Написах ти бре, чети....

Монтажник на кулокранове....

После отиде на работа дет изкарваше легално 120 лв., а нелегално 1200 и нагоре...

После избяга, заедно с дъщеря си и с "Булгарреното", уж на екскурзия...

Невъзможно е нищо да се сравнява ей така наизуст...

Имаха достатъчна стойност за времето си...

Тцъ, не го бърка...

И за тех нема да е рай...

Влизането в еврозоната прави още по-достъпни и лесни правителствените кредити...

Ми ей така...

Кадафито казва - толкоз и ша ги върна коги мога...

Наще са претендирали поне за 500 млн...

После па казва 38 млн. връщам ви ги и вие ги дарявате на фонда за Бенгази...

Медиците още са в затвора...

Общо от Ирак и Либия сме загубили над 2 млрд. долара (главници)....

Това е друго, бре Мечо...

Всеки с това глупаво клише оправдава пълното безхаберие в България...

Кое й е толкова работещото на икономиката?

Що при тази добре работеща икономика имаме такива дупки в бюджета?

Да трупаш дълг, за да повишаваш бюджетни разходи за заплати на държавни служители и пенсионери е възможно най-тъпото нещо, което една власт може да направи, това са пари хвърлени на вятъра, а не кредит който да инвестираш в нещо, което поне след време ще ти донесе печалба и ръст на икономиката...

Представи си, че при този "скромен" наш дълг утре получим отказ за нови кредити, а идва време да правим голяма вноска по старите...

Кво се случва?

Значи чичакът е получавал пари повече от два пъти от заплатите на родителите ми през 70те, но въпреки това се е махнал от тази работа и отишъл на друга, в която е имал възможност да прави пари незаконно...Какъв извод можем да си направим? Или че чичакът е бил много алчен или че за това което е работил е заслужавал много повече... По тази причина (една от двете) чичакът избягал в чужбина...Избягал...                            Значи по времето на соца през 1987 година вместо да си приберем парите от тези нагли араби, теглим кредити....Браво на нас...То без кредити нямаше да мине, но щяха да са с два милиарда по-малко...Краят на соца пак щеше да дойде...                           Нима е възможно тези медици да струват милиарди....Хайде нека в случая да са милиони...Милиардите са се отказали преди това да ги търсят...Отишли са на гурбет, да се оправят медиците...Какво ни дреме за тях...Вдигна се толкова шум заради тях, а всеки ден умират хора, които може и да не умрат. Кинтитите които пряко загуби страната можеше да помогнат на болни да се лекуват в чужбина примерно....Туй обаче стана след десети...                              Веднага разбрах след като сравних текста с твоя, че е друго...То няма как да не е друго. Ако два факта си противоречат, то поне единият от тях не е факт...        Ако се управлява правилно, ще има пари за всичко. Бих запълнил дупката с огромни данъци върху добвите на ценни метали, както и справедливи такива от Лукойл и банките. Само от там ще запълня дупката. Отделно могат да се понижат разходите - данъци върху пенсии и здравни осигуровки върху тях, държавните служители да си плащат осигуровките и съкращаване на администрацията.....Ще ме линчуват за което...

преди 1 час, ivottoshev написа:

Реално няма Цецека. Литекс дойде и ви превзе къщичката. Цялото ръководство + 95% от играчите и помощният персонал пристигнаха от Ловеч, а вие претендирате че това на Армията било Цецека :giggle1: 

Дори и емблемата, която купихте вие феновете (и по точно фирмата на шефа на агитката ви - Кюстендилеца), още до края на деня вече беше собственост на... Литекс Комерс:

"Ред енимълс" смени собственика си след плащането за емблемата

Цецека съществува само в съзнанието на шепа заблудени фенове, които приемат желаното за реално.

пп: Аналогията с тукашни потребители, като БаалБукащата простотии, Ванката и сие, които също вярват в това, което им се иска да е вярно, а не в истината е повече от очевАдна :)

Прав си Тошев, прав си.... Само че какво значение има туй което пишеш, щом феновете припознават ЦСКА София? Даже играеше на Армията и строи нов стадион...Така че прав си, но написаното от теб няма никакво значение...

преди 28 минути, Мечо Хубавеца написа:

Прав си Тошев, прав си.... Само че какво значение има туй което пишеш, щом феновете припознават ЦСКА София? Даже играеше на Армията и строи нов стадион...Така че прав си, но написаното от теб няма никакво значение...

Важна е единствено истината и тя трябва постоянно и непрекъснато да се набива в канчетата на заблудените оФце. Дори и един от тях да влезе в правият път, това ще е успех :)

преди 32 минути, ivottoshev написа:

Важна е единствено истината и тя трябва постоянно и непрекъснато да се набива в канчетата на заблудените оФце. Дори и един от тях да влезе в правият път, това ще е успех :)

Аз го знам туй, но съм фен на ЦСКА, нищо, че е нов отбор и играе слабо. :)

преди 1 час, ivottoshev написа:

ЦСКА е правоприемник на стария ЦСКА . ПРИЗНА го УЕФА.

преди 3 часа, communismatic написа:

Странна работа...

Много офтопик ама все пак, Левски си плати задълженията още миналата година. Имаше план, имаха намерението да ги платят, имаше и отсрочка/план за погасяване поради тази причина. Държавата не е ощетена, тези над 30млн. са платени барабар с лихвите. 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 15 часа, Gaming_Solutions написа:

Така, аз говоря за цифрите в момента, сами по себе си те не са стряскащи, нито дълга/БВП е стряскащ, нито дефицит под 3% Сега какъв бюджет ще се гласува и приеме ще видим, най-вероятно ще има много критики от моя страна. А за това колко е работеща икономиката говори факта, че при повишаване на дълга в абсолютна стойност се намалява въпросното съотношение, което вече коментирахме. 

И да, дълга ни е скромен спрямо икономиката ни и няма нужда от кавички. А за това, което ме караш да си представя, няма такива индикации и не е нужно да си го представям. 

https://tribune.bg/bg/politika/pari-v-darzhavata-nyama-drugat/

преди 3 часа, Мечо Хубавеца написа:

Аз го знам туй, но съм фен на ЦСКА, нищо, че е нов отбор и играе слабо. :)

Жалко че любимият ти отбор умря. Съболезнования :(

преди 3 часа, Мечо Хубавеца написа:

ЦСКА е правоприемник на стария ЦСКА . ПРИЗНА го УЕФА.

На книга е така, практически това е Литекс София.

Я попитай Гришата и Стойчо Стоилов, онова 8:0 на Литекс-ЦСКА от '98-ма дали е най-големият им успех, или най-голямата им загуба. Празнуват или плачат на 28.11 :D

преди 32 минути, ivottoshev написа:

Жалко че любимият ти отбор умря. Съболезнования :(

На книга е така, практически това е Литекс София.

Я попитай Гришата и Стойчо Стоилов, онова 8:0 на Литекс-ЦСКА от '98-ма дали е най-големият им успех, или най-голямата им загуба. Празнуват или плачат на 28.11 :D

Ама се роди нов, който взе историята на стария отбор. Никой не го интересуват номерата с който Литекс стана ЦСКА. Както ти писах новият ЦСКА е правоприемник на стария. 

преди 35 минути, Мечо Хубавеца написа:

Ама се роди нов, който взе историята на стария отбор.

Браво. Признаваш че ЦЕЦКА е умряла :wors:

Колкото до историята и емблемата - по-горе дадох линк, от който се разбира че още до края на деня на покупката им от червените фенове, те вече са собственост на "Литекс Тауърс" и Литекс Комерс"

преди 35 минути, Мечо Хубавеца написа:

Никой не го интересуват номерата с който Литекс стана ЦСКА. Както ти писах новият ЦСКА е правоприемник на стария. 

И ако в някой мач решат да излязат с оранжеви фланелки, ти сигурно ще ме убеждаваш че това е нюанс на червеното :giggle1:

Спирам с дискусията на тази тема. Каквото имах да ви казвам, аз ви го казах. Знам че можете да вадите още опорки от "Хиляда и една нощ", но нямам намерение да гледам как падате до нивото на Дзверо, Ванката и сие, в опити да защитите незащитимото. 

преди 12 часа, БаалБек написа:

Източника на Давид? Тоест соцмозъка ти е стигнал до там? А другите сегменти? 

Много сте елементарни. Хващате се като удавник за фъшкия и правите генерално заключение на всичко.

Те всички постове са ти такива. Нищо ново.

А кой е автора на тази дебилска пропагандна смехория, душице?

Не е задължително автора да е дебил, но... определено таргета му  е... елементарните...

Всичките ти ретранслации са се такива.... наистина нищо ново...

преди 12 часа, БаалБек написа:

Вместо да пишеш излишно, за да се правиш на остроумен, да се беше постарал да изфабрикуваш някакви твои умозаключения та да се посмеем за пореден път.

Вместо първосигнално да хукнеш да ретранслираш подобни пасквили за дебили, да се бе опитала първо да помислиш върху това, което пише в тях и дали има връзка с реалността...

Но... да мислиш явно не ти е в стила, достатъчно е да вярваш....

Не се налага нищо да изфабрикувам, нито да правя умозаключения...

Има предостатъчно лесно проверими факти, които напълно оборват онзи вкиснат миш-маш, който си излапала лакомо, вярвайки си че ядеш гурме деликатес и бе нетърпелива да се похвалиш....

Кажи, че си съгласна с написаното в статията и я почвам точка по точка....

Тъй де, кът ша са смеем, да се разбере кой ще се смее последен...

преди 6 часа, Мечо Хубавеца написа:

Значи чичакът е получавал пари повече от два пъти от заплатите на родителите ми през 70те, но въпреки това се е махнал от тази работа и отишъл на друга, в която е имал възможност да прави пари незаконно...Какъв извод можем да си направим? Или че чичакът е бил много алчен или че за това което е работил е заслужавал много повече... По тази причина (една от двете) чичакът избягал в чужбина...Избягал... 

Влезе във възраст бре Мечо, да си монтажник на онея чудовища не е работа за всеки....

А и постоянните му командировки му докараха развод, дъщеря му остана към него и докато свърши договора му живееше у нас...

После се хвана там, където можеше да изкара достатъчно пари, за да може да избяга при другия ми чичо и леля ми....

Причината не бе в парите, пари и тук той имаше предостатъчно....

Значи по времето на соца през 1987 година вместо да си приберем парите от тези нагли араби, теглим кредити....Браво на нас...То без кредити нямаше да мине, но щяха да са с два милиарда по-малко...Краят на соца пак щеше да дойде... 

Да, глупост е било - спор няма....

Има и други глупости към други "братски държави" за още толкова милиарда...

Краят на плановата соц. икономика - да, но соца можеше да просъществува още бая, бая време, да не кажа и до днес...

Краят на соца бе предизвикан, както отвън, тъй и отвътре...

Нима е възможно тези медици да струват милиарди....Хайде нека в случая да са милиони...Милиардите са се отказали преди това да ги търсят...Отишли са на гурбет, да се оправят медиците...Какво ни дреме за тях...Вдигна се толкова шум заради тях, а всеки ден умират хора, които може и да не умрат. Кинтитите които пряко загуби страната можеше да помогнат на болни да се лекуват в чужбина примерно....Туй обаче стана след десети... 

Човешкият живот е безценен....

А Кадафито и с тях, и без тях немаше да върне нищо...

Ку бе продължил соца и Съветския съюз, сигур щеше да ги върне лека полека с нефт. но след разпада - абсурд....

А и нашите мекотели не успяха да изтъргуват подлагането си....

Веднага разбрах след като сравних текста с твоя, че е друго...То няма как да не е друго. Ако два факта си противоречат, то поне единият от тях не е факт.

И двата са факти, но показват различни неща....

Ако се управлява правилно, ще има пари за всичко.

Ако... ма надали....

Бих запълнил дупката с огромни данъци върху добвите на ценни метали, както и справедливи такива от Лукойл и банките.

Мечтател...

Отделно могат да се понижат разходите - данъци върху пенсии и здравни осигуровки върху тях, държавните служители да си плащат осигуровките и съкращаване на администрацията.....Ще ме линчуват за което...

Ка данък върху пенсии бре, туй и Тръмпи не би го напрайл, нит па здравни осигуровки върху тех....

То.... здравно осигурителната ни система е възможно най-тъпата...

За държавните служители и администрацията съм напълно съгласен....

Но... нема се намери такъв политик...

Бюджета само за заплати и осигуровки в държавния сектор за таз година ще бъде над 15 млрд. лева...

Това е 15% от БВП....

А тези не повишават БВП....

преди 51 минути, ivottoshev написа:

Браво. Признаваш че ЦЕЦКА е умряла :wors:

Колкото до историята и емблемата - по-горе дадох линк, от който се разбира че още до края на деня на покупката им от червените фенове, те вече са собственост на "Литекс Тауърс" и Литекс Комерс"

И ако в някой мач решат да излязат с оранжеви фланелки, ти сигурно ще ме убеждаваш че това е нюанс на червеното :giggle1:

Спирам с дискусията на тази тема. Каквото имах да ви казвам, аз ви го казах. Знам че можете да вадите още опорки от "Хиляда и една нощ", но нямам намерение да гледам как падате до нивото на Дзверо, Ванката и сие, в опити да защитите незащитимото. 

Старото дружество отдавна не съществува. Какво има да признавам.

УЕФА признава новото ЦСКА за правоприемник на старото като му взима историята.

Оранжевото е съставено от червено и жълто. Имат нещо общо цветовете. Ако решат да го променят цвета, ще изразя становище.

Разбирам те. Не ти харесва, че клубът от Сухата Река ще плати всичко, а ЦСКА по приблизителни изчисления с парите платени на бивши футболисти заедно с разноски и лихви, около две трети от парите, които дължи. :)   За това се пенявиш така. :) 

преди 34 минути, andiay написа:

Влезе във възраст бре Мечо, да си монтажник на онея чудовища не е работа за всеки....

А и постоянните му командировки му докараха развод, дъщеря му остана към него и докато свърши договора му живееше у нас...

После се хвана там, където можеше да изкара достатъчно пари, за да може да избяга при другия ми чичо и леля ми....

Причината не бе в парите, пари и тук той имаше предостатъчно....

Да, глупост е било - спор няма....

Има и други глупости към други "братски държави" за още толкова милиарда...

Краят на плановата соц. икономика - да, но соца можеше да просъществува още бая, бая време, да не кажа и до днес...

Краят на соца бе предизвикан, както отвън, тъй и отвътре...

Човешкият живот е безценен....

А Кадафито и с тях, и без тях немаше да върне нищо...

Ку бе продължил соца и Съветския съюз, сигур щеше да ги върне лека полека с нефт. но след разпада - абсурд....

А и нашите мекотели не успяха да изтъргуват подлагането си....

И двата са факти, но показват различни неща....

Ако... ма надали....

Мечтател...

Ка данък върху пенсии бре, туй и Тръмпи не би го напрайл, нит па здравни осигуровки върху тех....

То.... здравно осигурителната ни система е възможно най-тъпата...

За държавните служители и администрацията съм напълно съгласен....

Но... нема се намери такъв политик...

Бюджета само за заплати и осигуровки в държавния сектор за таз година ще бъде над 15 млрд. лева...

Това е 15% от БВП....

А тези не повишават БВП....

Значи влязъл във възраст и командировките му били много, жена му пък и той кръшкали....Парите не са му били много, щом не са били достатъчно и човекът дим да го няма на Запад при другия чичак...От хубаво не се бяга, вервай ми... 

Излиза, че родителите ми, пък и аз сме бачкали да се отпускат заеми на братски държави, които те не връщат. Не знаех, че било в такива големи мащаби, ако е било.... Нещо подобно и сега се получава. От моите данъци отиват за Украйна...не само за Украйна, но това е друга тема...

Е, безценен... как ще е безценен като не се осигуряваше, а и сега не се осигурява качествено и безплатно здравеопазване на всички? Колко смъртни случаи имаше в казармата по онова време до 2007 г. и то не от естествена смърт? Колко бяха самоубийствата и нещастните случаи? Май не беше и не е безценен. Никога не е бил. 

За парите от Кадафито и другите араби е имало съдебен начин. Никой не  ги е търсил обаче...

Това не са факти за едно и също нещо. Това исках да кажа. 

Туй един политик отдавна го говори и той е мечтател...С туй се почва, с мечти...

Защо да няма данък върху пенсиите, по каква причина? Нали пенсиите са доход. Защо да е необлагаем? Защо старците да не си плащат здравните осигуровки? Те най-много точат здравната система, включвам и родителите си. Ама като им го кажа, се сърдят...Като искат здравеопазване, да си плащат...

преди 32 минути, Мечо Хубавеца написа:

Значи влязъл във възраст и командировките му били много, жена му пък и той кръшкали....Парите не са му били много, щом не са били достатъчно и човекът дим да го няма на Запад при другия чичак...От хубаво не се бяга, вервай ми... 

Парите му бяха достатъчно....

Други неща му липсваха...

Бая на Запад избега и вервай ми, но тук щеше да изкарва повече пари, аку бе останал...

Лошото е, че не ни предупреди и всички последствия от бягството му се стовариха като гръм от ясно небе върху родителите ми....

Но... така е решил, така е направил... повече никога не му проговорих...

И кой е казал, че тук е било хубаво?

преди 40 минути, Мечо Хубавеца написа:

Излиза, че родителите ми, пък и аз сме бачкали да се отпускат заеми на братски държави, които те не връщат. Не знаех, че било в такива големи мащаби, ако е било.... Нещо подобно и сега се получава. От моите данъци отиват за Украйна...не само за Украйна, но това е друга тема...

Било е...

Приликите между тогава и днес са повече от разликите...

преди 42 минути, Мечо Хубавеца написа:

Е, безценен... как ще е безценен като не се осигуряваше, а и сега не се осигурява качествено и безплатно здравеопазване на всички? Колко смъртни случаи имаше в казармата по онова време до 2007 г. и то не от естествена смърт? Колко бяха самоубийствата и нещастните случаи? Май не беше и не е безценен. Никога не е бил.

Въпрос на гледна точка...

Нищо не е безплатно, дори сиренцето в капана е платено от някой...

преди 45 минути, Мечо Хубавеца написа:

За парите от Кадафито и другите араби е имало съдебен начин. Никой не  ги е търсил обаче...

Нямало е...

И Ирак, и Либия беха под санкции....

Всичките им кредитори отписаха заемите си....

Някои дори на 100%....

Ма после си ги изкараха....

преди 49 минути, Мечо Хубавеца написа:

Това не са факти за едно и също нещо. Това исках да кажа. 

Съгласен...

преди 50 минути, Мечо Хубавеца написа:

Туй един политик отдавна го говори и той е мечтател...С туй се почва, с мечти..

Викат, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му...

Но... забравят да добавят, че е добре все пак мечтите да се опрат и на нещо реално....

И комунизма е бил мечта....

преди 54 минути, Мечо Хубавеца написа:

Защо да няма данък върху пенсиите, по каква причина? Нали пенсиите са доход. Защо да е необлагаем?

Знаеш ли един мъж доколко години требе да живее, за да си върне от пенсията вноските, които е правил по нея над 40 години, в номинално стойност, без да се отчитат лихви и инфлация?

Коги си играх да го сметам се получи над 116 години.... вече май е повече....

Къв доход е пенсията бре Мечо, коги дори нема си върнеш парите, които си дал...

преди 1 час, Мечо Хубавеца написа:

Защо старците да не си плащат здравните осигуровки? Те най-много точат здравната система, включвам и родителите си. Ама като им го кажа, се сърдят...Като искат здравеопазване, да си плащат...

Защото пък преди те са плащали, а други са ползвали...

И пенсионната ни система и здравноосигурителната са солидарни....

Тъпо е... но факт....

Предстои ни година с много нов дълг

Πpeз 2025 г. нa пpaвитeлcтвoтo мy пpeдcтoи aĸтивeн eмиcиoнeн ĸaлeндap, зaщoтo cпopeд инфopмaциятa нa Mиниcтepcтвoтo нa финaнcитe тo тpябвa дa пoгacи дълг зa близo 3,7 млpд. лeвa и дa eмитиpa дoпълнитeлeн дълг зa пoĸpивaнe нa дъpжaвния дeфицит, ĸoйтo вce oщe нe e яcнo ĸoлĸo щe бъдe.

Kaтo цялo, пpeдвapитeлнитe плaнoвe ca пpeз 2025 г. дъpжaвaтa дa взeмe зaeми зa oбщo 16,9 млpд. лeвa.

https://money.bg/finance/predstoi-ni-godina-s-mnogo-nov-dalg-no-pri-kakvi-usloviya.html

преди 22 часа, Мечо Хубавеца написа:

Това не е моето ЦСКА... Аз от 2016-та не съм стъпвал на Армията. А не е като да съм пропускал важни мачове там... Най-нормалното беше да се започне от нулата. Оня ден гледах Крум Савов, той има някаква си своя теория (от Дуци Симонович), че Гриша-та е взел ЦСКА, понеже му е трябвал щит с огромна фенска маса, понеже Тиквата го е притискал, да му взима бизнеса. Има логика... Снощи след работа пък си пуснах Стойчо Младенов по "Код Спорт", общо-взето и той е на мнение, че гробокопачите са ни ТИТАН

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.