Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 7 минути, communismatic написа:

Т.е. не е имало друг възможен вариант? Костов е направил приватизацията по правилен начин, така ли да разбирам? 😆😆😆😆😆😆

На Кремиковци да.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 1 минута, BANKATA написа:

На Кремиковци да.

Аха, на Кремиковци само. ОК... Досега друга мантра въртяхме... 😆

преди 20 минути, nikolov2020 написа:

Джока готов ли си за инагурацията

Джокера пак трябва да създава нов акаунт. Толкова много глупости почна, да пише, че не е истина...

преди 3 минути, communismatic написа:

Аха, на Кремиковци само. ОК... Досега друга мантра въртяхме... 😆

Каква друга мантра ?

За приватизацията ти написах че като цяло не е ОК. Знам че искаш друго да напиша че да се заяждаш, вижда се.

Ти можеш ли да кажеш че Кремиковци е било рентабилно предприятие и е можело да се оздрави ?

преди 1 час, communismatic написа:

Виденов е докарал държавата до фалит? Смятай... Интересна теория за масовото разграбване случило се от 1989-а до днес. Личи му, че е костовист...
Т.е. оправданието за бандитската приватизация е "лошото наследство"? Продаваш Нефтохим-а на друга държава... Отговор "Виденов, нямам думи... гледай какво направи с България!" 😆😆😆

Е, не знам, дали съм гениИ, но думата "гениЙ" се пише с "Й"... Ти определено не си такъв.

Брато, ти си направо неспасяем случай... Кво общо има деноминацията с това, че приватизацията беше извършена по най-бандитският начин? Пиша го за 20-ти път вече? Ти толкова ли не умееш, да четеш с разбиране? Направо нямам нерви вече... Ще си пусна едно кафе в твоя чест, явно забавлението ще продължи дълго време.

Джокера пак къса веригите... 😆

Ми, да се намери някой, който да оздрави дружеството. За всеки средноинтелигентен човек е пределно ясно какво трябваше да се случи с комбината. Нали затова си избираме управляващи, които УЖ да са интелигентни и да взимат важни решения за съдбата на тази страна. В случаят от всички приватизации на Костов, ни една нямаше читава. Това какво трябва да ни говори?

Че нали Лупи (А. Томов) водеше индийци и т.н. за пустото Кремиковци. Че и шалче на ЦСКА му сложи на врата на Митал.

Аз пак казвам, че ви хваща странна амнезия за годините до 1998г. Нали същите директори ги управляваха и съсипаха тези заводи и предприятия. РМД-тата Костов ли ги измисли?

До '98, освен няма и половин мандат на Ф. Димитров, само червени юнаци управляваха.

преди 2 минути, BANKATA написа:

Каква друга мантра ?

Е как "каква"? Нали от там тръгна, да ми виеш на умряло и да ми защитаваш циганина, основател на ДСБ? Личи си, че си фен на Костов, пак казвам... няма нужда да те обиждаме повече... Нямало какво друго да стане, така било редно... Чети си глупостите по-рано, дето си ги писал.

преди 3 минути, BANKATA написа:

За приватизацията ти написах че като цяло не е ОК. Знам че искаш друго да напиша че да се заяждаш, вижда се.

А "като цяло" не е ОК? А иначе? Кво ще рече "като цяло"? Я ми дай пример с успешна приватизация по времето на Иван Костов?

преди 4 минути, BANKATA написа:

Ти можеш ли да кажеш че Кремиковци е било рентабилно предприятие и е можело да се оздрави ?

Естествено, че е можело да се оздрави. Само идиот би повярвал, че единственият изход е да се нареже на скрап... Не случайно е имало сума ти кандидати, които са "бити" от Валентин Захариев. Той тогава плати 1 долар за "Кремиковци", а Митал му даде 110 милиона долара и то пак при натрупани сума ти дългове...

преди 6 минути, parmobil написа:

РМД-тата Костов ли ги измисли?

Въъъъъъъъъъъъ... Още един защитник на Иван Костов... 😆😆😆

преди 7 минути, parmobil написа:

До '98, освен няма и половин мандат на Ф. Димитров, само червени юнаци управляваха.

Ама кво си говориш, бе, момче... Той Костов тогава е абсолютно никой в държавата. Само две години е министър на финансите и пак същите далавери... 😆😆😆

Бахти заблудените овце... АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!

преди 9 минути, communismatic написа:

Е как "каква"? Нали от там тръгна, да ми виеш на умряло и да ми защитаваш циганина, основател на ДСБ? Личи си, че си фен на Костов, пак казвам... няма нужда да те обиждаме повече... Нямало какво друго да стане, така било редно... Чети си глупостите по-рано, дето си ги писал.

А "като цяло" не е ОК? А иначе? Кво ще рече "като цяло"? Я ми дай пример с успешна приватизация по времето на Иван Костов?

Естествено, че е можело да се оздрави. Само идиот би повярвал, че единственият изход е да се нареже на скрап... Не случайно е имало сума ти кандидати, които са "бити" от Валентин Захариев. Той тогава плати 1 долар за "Кремиковци", а Митал му даде 110 милиона долара и то пак при натрупани сума ти дългове...

Въъъъъъъъъъъъ... Още един защитник на Иван Костов... 😆😆😆

Ама кво си говориш, бе, момче... Той Костов тогава е абсолютно никой в държавата. Само две години е министър на финансите и пак същите далавери... 😆😆😆

Бахти заблудените овце... АХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!

Не, иска ти се да съм фен Костов за да ме сочиш с пръст и да се заяждаш.

Кремиковци ако е мобело да бъде рентабилно предприятие защо още твоите приятели комунягите не го направиха такова преди '89?

Oтговори ми на въпросите, стига си бягал от темата... Питам те, коя приватизация по времето на Иван Костов беше успешна? И не ми се иска, да си фен на Костов, то просто си личи, ти и от там тръгна, да ми бъдеш "на въпреки", понеже много те заболя като написах, че протестите от 1997 г. бяха организирани. Нали от там тръгнахме. А защо "Кремиковци" не е било рентабилно през соца? Ми, вероятно защото не са притежавали нужните западни технологии, нямам идея. Аз ти давам пример с това, какво се е случило с комбината и как е протекла приватизацията. Факт е, че Кремиковци не беше "оздравен", а докаран до фалит и това продължи дълго време. Факт е, че Захариев го взе за долар, а после го продаде за сума ти пари на Митал. Типична Костовска приватизация.

преди 22 минути, communismatic написа:

Oтговори ми на въпросите, стига си бягал от темата... Питам те, коя приватизация по времето на Иван Костов беше успешна? И не ми се иска, да си фен на Костов, то просто си личи, ти и от там тръгна, да ми бъдеш "на въпреки", понеже много те заболя като написах, че протестите от 1997 г. бяха организирани. Нали от там тръгнахме. А защо "Кремиковци" не е било рентабилно през соца? Ми, вероятно защото не са притежавали нужните западни технологии, нямам идея. Аз ти давам пример с това, какво се е случило с комбината и как е протекла приватизацията. Факт е, че Кремиковци не беше "оздравен", а докаран до фалит и това продължи дълго време. Факт е, че Захариев го взе за долар, а после го продаде за сума ти пари на Митал. Типична Костовска приватизация.

Преди 2г. ходих за малко до селото ни в Троянско. Там се видях с мой познат който по Костово време си беше купил трактор за 5 /пет/лв.

Още бачка с него. Толкова за Костовата приватизация в кавички!

преди 26 минути, communismatic написа:

Тръгнах ти на въпреки понеже знам до къде ще се докараш. Да оправдаваш едни крадци и да заклеймяваш други. Каквото и направи.

Тръгнах ти на въпреки понеже знам до къде ще се докараш. Да оправдаваш едни крадци и да заклеймяваш други. Каквото и направи.

Смяташ ли да ми отговориш на въпросите? С такива жалки измъквания, нищо няма да постигнеш... Поне искам да се позабавлявам още с теб.

преди 1 минута, communismatic написа:

Смяташ ли да ми отговориш на въпросите? С такива жалки измъквания, нищо няма да постигнеш... Поне искам да се позабавлявам още с теб.

Много си заблуден, както сам казваш като добитък. ХАХАХАХАХА 😂

току-що, NovakJ написа:

Много си заблуден, както сам казваш като добитък. ХАХАХАХАХА 😂

Няма проблем, отговори ти. Коя приватизация на Костов беше успешна... Ти твърдиш, че е Кремиковци? Как е успешна по-точно? По какъв начин? Функционира ли в момента комбинатът?

преди 4 минути, communismatic написа:

Няма проблем, отговори ти. Коя приватизация на Костов беше успешна... Ти твърдиш, че е Кремиковци? Как е успешна по-точно? По какъв начин? Функционира ли в момента комбинатът?

При Костов ли се скапаха Кремиковци, ЗММ, Елпром, Мраз и т.н.? Защо Луканов, Попов, Беров и Виденов не ги направиха печеливши, за да няма приватизация?

преди 12 минути, communismatic написа:

Нали ти отговорих. Като цяло приватизацията не беше ОК. Но беше необходима. Мннеието ми е че трябваше да се направи доста по-рано.

Веднага ще ти отговоря! :)

Отговора ми е, че всичките приватизации на Костов са успешни. 

Как по-точно, ти отговорих няколко пъти вече. Държавата трябваше да се отърве от Кремиковци защото и беше в тежест и работеше на загуба. Там потъваха пари, които бяха необходими за други неща. Благодарение на тези приватизации с всяка изминала година стандарта на живот в България се вдига и става все по-добре и все по-добре. Това го виждаме всички. И това не се харесва на вас с руските гражданства, вие винаги сте ни карали към дъното и сте ни бутали в пропаста.

преди 1 минута, parmobil написа:

При Костов ли се скапаха Кремиковци, ЗММ, Елпром, Мраз и т.н.? Защо Луканов, Попов, Беров и Виденов не ги направиха печеливши, за да няма приватизация?

Ти кое не разбра, че Костов е бил финансов министър в периода 1990-1992? Ти какво ще ми кажеш, че не е ставало всичко това с неговото знание ли? И с неговото съгласие? Даже ти дадох и пример с предаването на Михнева, даже видеото го бях качил в YouTube канала си. А защо тия не са го направили печеливши... ми защото всичките са едни и същи. Всички крадат заедно, а вие още ми се оправдавате с децата на комунистите, щото просто толкова ви е капацитета... Но определено разграбването започна именно при циганина.

Нали ти отговорих. Като цяло приватизацията не беше ОК. Но беше необходима. Мннеието ми е че трябваше да се направи доста по-рано.

Да, де. Ти пишеш "като цяло", че не е била ОК. Аз те питам кои предприятия бяха добре приватизирани. Чакам си отговора...

преди 2 минути, NovakJ написа:

Отговора ми е, че всичките приватизации на Костов са успешни.

Този отговор е показателен за нивото на умнокрасивитета. Костов продава предприятие за един долар, в държавната хазна не влизат никакви пари, комбината се реже за скрап, но това е "необходимост", според Новак Джокович - клоуна на форума. Много ми е чудно... понеже масовото схващане е, че си провокатор... кой би ти се вързал на провокациите... той трябва да е доста по-зле от теб, а това е невъзможно.

току-що, communismatic написа:

Ти кое не разбра, че Костов е бил финансов министър в периода 1990-1992? Ти какво ще ми кажеш, че не е ставало всичко това с неговото знание ли? И с неговото съгласие? Даже ти дадох и пример с предаването на Михнева, даже видеото го бях качил в YouTube канала си. А защо тия не са го направили печеливши... ми защото всичките са едни и същи. Всички крадат заедно, а вие още ми се оправдавате с децата на комунистите, щото просто толкова ви е капацитета... Но определено разграбването започна именно при циганина.

Този коментар потвърждава това което казвам. Добре, че се освободихме от вашата ватнешка зависимост напълно. На вас ватниците сега разбира се не ви остава нищо друго освен да се заяждате!

Безпомощни сте вече.... 😂

понеже масовото схващане е, че си провокатор... кой би ти се вързал на провокациите... той трябва да е доста по-зле от теб, а това е невъзможно.

Масовото схващане е, че винаги пиша истината и понеже теб това не ти харесва, започваш всячески да се опитваш да ме изкараш много прост и отделно обиждаш... 

Нали не си забравил какво ти казах за обидите и унижението, което постоянно се опитваш да ми направиш? Можеш да обидиш някой само като му кажеш истината, ето затова не ти се получават при мен нещата... 

a man in a suit and tie is laughing and covering his mouth with his hand .

Да, де. Ти пишеш "като цяло", че не е била ОК. Аз те питам кои предприятия бяха добре приватизирани. Чакам си отговора...

Първо уточни какво разбираш под "добре". Понеже е малко субективно и всеки може да си го тълкува както сметне за добре.

Второ, защо мислиш че "като цяло", значи че едно нещо е продадено добре, а друго не? Приватизацията беше необходима, но трябваше да се направи по-рано за повече пари. Костов също можеше да вземе повече пари от някои заводи.

Първо уточни какво разбираш под "добре". Понеже е малко субективно и всеки може да си го тълкува както сметне за добре.

Второ, защо мислиш че "като цяло", значи че едно нещо е продадено добре, а друго не? Приватизацията беше необходима, но трябваше да се направи по-рано за повече пари. Костов също можеше да вземе повече пари от някои заводи.

Не разбра ли, че този елемент иска само да се заяжда? Каквото и да му напишеш, няма да има никакъв смисъл! :)

преди 3 минути, BANKATA написа:

Ми приватизирани "успешно"... да продължават, да функционират, държавата да си вземе нужните пари... Ти пишеш, че "като цяло" приватизацията не била ОК. Аз те питам, какво ще рече "като цяло", щото за всеки средноинтелигентен човек у нас, приватизацията на Костов е тотален провал. ТОТАЛЕН! Абсолютна далавера...

Иван Костов: Идеята за масова приватизация беше на БСП

Демокрацията днес е в упадък. Ние сме в регрес и е много голям въпросът защо сме в регрес. Защо не запазихме онази позиция и онези оценки. Това каза пред bTV бившият премиер на България Иван Костов.

Днес, на 11 април, той представя своята книга "Свидетелства на прехода 1989 - 1999".

Относно масовата приватизация Костов заяви, че това е било идея на БСП и е проведена почти изцяло от социалистите. Причината била, че  към онзи момент в страната не е имало достатъчно налични пари, за да се продава срещу пари.

"Още тогава твърдях, че това няма да свърши добре. Приватизацията се превърна в разочарование", коментира той.

По думите му обвиненията, че по негово време са продадени на безценица "Кремиковци" и БГА "Балкан" са несъстоятелни, защото те са имали отрицателна стойност заради големите си дългове.

"Когато една фирма има огромни дългове, тя е фалирала и не струва нищо", обясни бившият лидер на СДС и ДСБ.

Костов коментира и въвеждането на валутния борд. Той сподели, че не е горд с него и че е един от тези, които са лишили БНБ от нейната парична политика.

"Паричната политика на една банка е изключително важна за икономическата динамика, за макроикономическа стабилност", добави Костов.

Иван Костов признава и друга грешка на своето управление: "Голямата грешка беше, че не извършихме декомунизация по начина, по който Конрад Аденауер направи денацификация. В самото общество нямаше такава нагласа, нямаше мнозинство за такова нещо. Това означаваше пълна промяна на учебниците по история, промяна на програмата по българска литература - по друг начин младите българи да стават убедени привърженици на демокрацията", обясни той.

Бившият министър-председател коментира и актуалната политическа тема за скандала "Апартаментгейт".

"Аз живея в къща, която съм построил със собствените си ръце и живея там от 1981г. Въпреки че за дълго време в представите на България изглеждах като човека, заграбил половината страна - това нямаше нищо общо с истината".

Костов допълни, че точно тази идея на българите за неговото политическо наследство го е подтикнало към писането на книга, коята да разкаже подробности за времето от 1989 до 1999 година.

източник

преди 16 минути, NovakJ написа:

Не разбра ли, че този елемент иска само да се заяжда? Каквото и да му напишеш, няма да има никакъв смисъл! :)

Напълно ми е ясно и му го написах поне 2 пъти.

преди 16 минути, communismatic написа:

Ми приватизирани "успешно"... да продължават, да функционират, държавата да си вземе нужните пари... Ти пишеш, че "като цяло" приватизацията не била ОК. Аз те питам, какво ще рече "като цяло", щото за всеки средноинтелигентен човек у нас, приватизацията на Костов е тотален провал. ТОТАЛЕН! Абсолютна далавера...

Стомана Индъстри, Васил Коларов в Илиянци (половината), Лукоил. Стават ли ?

преди 6 минути, NovakJ написа:

Иван Костов: Идеята за масова приватизация беше на БСП

Костов си измива ръцете с комунистите... Джокера естествено искрено вярва на думите му. 😆😆😆

преди 6 минути, BANKATA написа:

Лукоил.

Лукоил? Тия дето не плащаха никакви данъци години наред? Чужда държава да държи нашата рафинерия? Ти сериозно ли ми говориш? 😆😆

Лукоил? Тия дето не плащаха никакви данъци години наред? Чужда държава да държи нашата рафинерия? Ти сериозно ли ми говориш? 😆😆😆

А за другите ?

току-що, BANKATA написа:

А за другите ?

Кои другите? От 1625 сделки (по официални данни) в индустриалният сектор у нас ти се сети за три, от които едната сделка е безумна (ЛукОил), а другата е ПОЛОВИН (по твои думи)... 😆😆

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.