Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 41 минути, M.Николов написа:

По принцип е така, но хайде обясни ми следното:

Може ли умен човек да напише нещо подобно?

Добре, Ентелегенте

Всички тук обяснявате, че газът, който постъпва у нас е руски. Независимо как и по какъв начин е дошъл у нас. Чрез посредници, нали така? Нещо неясно дотук?

Не го твърдя аз, а вие.  Надявам се, че не си от късопаметните. И изведнъж ние купуваме значително по-евтин газ от Азербайджан. И питам как става този номер? Нали по-евтин от руския няма?

Хайде, озари с познания и информация

А плоски обиди в ОнАнимен форум изобщо не ме натъжават.

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

преди 5 часа, БаалБек написа:

Нарича се диверсификация.

Кое, душице?

преди 6 часа, БаалБек написа:

Много си заблуден!

Основният проблем е, че нашите реактори тогава работеха единствено и само с руско гориво. Това означава 100% енергийна зависимост от Москва. Могат да ни извиват ръцете както искат. И те го правят, видяхме нагледно. Факта, че спорите все още, пак е доказателство за твърдението ми.

Да проверим кой е заблудения, искаш ли?

Чешките, полските и т.н. реактори с кво гориво са работили при влизането им в ЕС?

Друг проблем е, че ние нямаме изградени инсталации за преработка или дългосрочно съхранение на отработено ядрено гориво. 

А сега като "диверсифицирахме" имаме ли изградени таквиз инсталации?

И кво ще го прайм отработеното гориво?

Защо бай Тошо не е изградил?

Защо, душице, защо?

атова отработеното гориво от АЕЦ „Козлодуй“ се транспортира обратно в Русия, където се съхранява или преработва. Отново 100% зависимост от Кремъл и техните решения.

Вие това ли искате? Това ли ви е патриотичното? Тоест патриотизъм=русия!

И американците ли това искат?

преди 4 часа, БаалБек написа:

Защо мислиш, че само САЩ ще доставят ядрено гориво?

Защото договора е с тях, душице, затова....

А и избора към момента не е много голям - тяхното,, или руското....

Френското още не е тествано....

А и да смениш еди вид гориво с друг, не е като да смениш дрехите си...

преди 4 часа, БаалБек написа:

А бай Тошо стратега, защо не е построил инсталции за съхранение на гориво? Защо се е надупил на Кремъл?

Защото:

а) струва немалко пари...

б) защото не е безопасно...

в) икономически не е издържано...

Защо и след 1990г. не сме изградили такива инсталации?

Поради същите причини....

Поради тях дори и САЩ предпочитат да плащат на Русия, вмвсто да изграждат такива инсталации....

Защо още тогава не сме започнали с диверсификацията. Да може едни блокове да работят с НЕруско гориво.

Защото е нямало друго гориво, душице....

Туй не ти е да сменяш тоалетна хартия....

Дали не са си плащали руснаците на нашите политици, а? Да бъдем 100% процента зависими от тях.

От къф зор да плащат, когато не е съществувала друга алтернатива?

Желаното не е реалност, душице....

И е безкрайно глупаво да възприемаш и да си обясняваш света, не чрез знания, а чрез вяра....

Вижте сега

Мечтая си руснаците да думнат далекопроводите на укрите за да ни падне цената на тока.

Това е най лесния начин да спестя някой и друг лев

преди 20 минути, NovakJ написа:

Яд ли те е че съм те блокирал и игнорирал?

Гърч комуне... :grimace:

Орхидейке, отдавна ти казах, че мое блокираш кот си искаш, но туй нема ти разреши проблема, че е невъзможно да отблокираш туй, което природата ти е блокирала тотално - мозъка....

Иначе дори не се налага да се "гърча" докат подритвам задните ти части, които си решил, че веч не се виждат, понеже си пъхнал кратуната си в пясъка...

Минавам и рйитам....

преди 16 минути, parmobil написа:

Добре, Ентелегенте

Всички тук обяснявате, че газът, който постъпва у нас е руски. Независимо как и по какъв начин е дошъл у нас. Чрез посредници, нали така? Нещо неясно дотук?

Не го твърдя аз, а вие.  Надявам се, че не си от късопаметните. И изведнъж ние купуваме значително по-евтин газ от Азебайджан. И питам как става този номер? Нали по-евтин от руския няма?

Хайде, озари с познанния и информация

Когато ми покажеш поста, в който твърдя, че азерския газ е руски, тогава ще те озаря с познания и информация.

Дотогава не ме занимавай с тъпите си въпросчета!

преди 1 час, parmobil написа:

Хайде сега с думи с прости ми обясни защо газът който купуваме от азерите е по-евтин от руския такъв. Нали и той е руски?!

преди 1 минута, M.Николов написа:

Когато ми покажеш поста, в който твърдя, че азерския газ е руски, тогава ще те озаря с познания и информация.

До тогава не ме занимавай с тъпите си въпросчета!

Ааа, ти не твърдиш такова нещо. Кажи тогава за азерския

Е може разбира се. Ако може да обясни защо газ от Азербайджан е по-евтин от този по договора с Газпром. Всичко е в подробностите в договорите. А този с Газпром беше променен по наша инициатива и това е причината газа по него да е по-скъп.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

Ааа, ти не твърдиш такова нещо. Кажи тогава за азерския
Първо няма такова нещо като азерски газ. Ако не вярваш може да попиташ в азербайджанската държавна компания Сокар.

преди 3 минути, maxthon написа:

Е може разбира се. Ако може да обясни защо газ от Азербайджан е по-евтин от този по договора с Газпром. Всичко е в подробностите в договорите. А този с Газпром беше променен по наша инициатива и това е причината газа по него да е по-скъп.

Ние сме проявили инициатива да е по-скъп? 

И пак - нали руският газ беше най-евтин?

преди 35 минути, M.Николов написа:

По принцип е така, но хайде обясни ми следното:

Хайде сега с думи с прости ми обясни защо газът който купуваме от азерите е по-евтин от руския такъв. Нали и той е руски?!

Нямам представа на кви цени сме купували некогиш директно от Русия, нит па на какви цени купуваме днес...

Просто ми е извън интересите....

Ако действително е така, то има поне няколко логични варианта, на които може да се дължи....

Договорената цена за България някога не бе от най-ниските, по спомен....

Но и цената не е всичко....

По-важно от нея е предвидимостта на доставките...

преди 18 минути, andiay написа:

А бай Тошо стратега, защо не е построил инсталции за съхранение на гориво? Защо се е надупил на Кремъл?

Защото:

а) струва немалко пари...

б) защото не е безопасно...

в) икономически не е издържано...

И 

г) Защото не е нужно, при условие, че доставчикът приема отработеното гориво...

Разбира се да. По чия инциатива се промени формулата за изчисляване на цената на газа по договора с Газпром? От изцяло формула обвързана с цената на петрола (каквато се ползва в договора със Сокар и това е причината газа да е евтин) към такава с компонента борсова цена и цена на петрол в съотношение 50:50. А кога стана това може много добре да се усетиш когато управляващите тогава се удряха в гърдите какво хубаво нещо са направили да намалят цената на газа. Даже връщаха и пари на крайни потребители. След това разбира се същите се наложи да ги платят обратно в пъти повече заради повишените борсови цени поради вноса на втечнен газ.

преди 1 минута, andiay написа:

Нямам представа на кви цени сме купували некогиш директно от Русия, нит па на какви цени купуваме днес...

Просто ми е извън интересите....

Ако действително е така, то има поне няколко логични варианта, на които може да се дължи....

Договорената цена за България някога не бе от най-ниските, по спомен....

Но и цената не е всичко....

По-важно от нея е предвидимостта на доставките...

По-скоро имах предвид нелепото твърдение, че и азерския газ е руски.

току-що, parmobil написа:

И пак - нали руският газ беше най-евтин?

Зависи за кого...

За Германия със сигурност....

Даже печелеха от препродажбата му....

преди 2 минути, parmobil написа:

А да купуваме самолети на тройна цена?

Да купуваме по-скъпо ядрено гориво?

"Не е луд тоя, който яде цял зелник, а тоя който му го дава"...

преди 2 минути, M.Николов написа:

Кое му е нелепото като си е самата истина...!? ;)

току-що, M.Николов написа:

Твърдението не е негово....

преди 1 минута, andiay написа:

Твърдението не е негово....

Ей ти го:

На Джокера пак му е много смешно, не му се вярва на момчето... Руска пропаганда! 😆

току-що, M.Николов написа:

Ей ти го:

Пародира тези, които твърдят, че азерския е всъщност руски, което може и действително да е така....

Това, че азерският газ е руски, още началото на 2023-та Ваня Григорова го беше разкрила при гостуването си на Мартин Карбовски. Помня, че по това време икономистите около ПеПерастите яростно отричаха всичко това, било гнусна пропаганда и т.н. Оказа се, че е истина. Просто го препродават на нас, понеже ние сме балами... Петрола пък е турски. Тук говорим за елементарна сметка, колко добиват и колко изнасят, има една разлика, която е пределно ясно, че отнякъде се допълва. Нали знаете от къде? :)

Гледайте Григор Сарийски, свалям шапка на този икономист... Дано само не влезе в политиката, че само ще се окаля.

Цитат

„Когато говорим за азерски газ също трябва да знаем, че една част и по-точно 45% от него е руски газ. Ние можем да вземем максимум 1 млрд. от азерския газ, но необходими са ни още 2.5 млрд. и е важно откъде ще ги вземем тях”, допълни Гуцанов.

преди 9 минути, communismatic написа:

На Джокера пак му е много смешно, не му се вярва на момчето... Руска пропаганда! 😆

Кажи сега: Защо спряхме да пращаме парите на диктатора лично да му ги поднасяме в джобчето за да може да купува дронове от Иран и балистични ракети от Северна Кореа с тях да избива укрите? Защо?

Вместо това ги даваме на.... там на някой си... тюх безсрамници начи.... 

преди 6 минути, andiay написа:

Пародира тези, които твърдят, че азерския е всъщност руски, което може и действително да е така....

Проследих цялата комуникация от днес, и никой от опонентите му никъде на нарича азерския газ-руски.

преди 1 минута, communismatic написа:

Мартин Карбовски.  :)

Да де.... те това е човека... баш тоя ще ни управи... трябва да го направим президент  като бай Тошо... да му дадем цялата власт на този некрофил... и тогава ще летим в космоса и ще просперираме... 

a man in a suit and tie is laughing and covering his mouth with his hand .

преди 1 минута, M.Николов написа:

Проследих цялата комуникация от днес, и никой от опонентите му никъде на нарича азерския газ-руски.

Не ги е срам значи.. та това е без аналоговия рузки газ... как е възможно да не го кажат.. безсрамници... злодеи!

Великият рузки газ, да не ни кажат какъв е...

a man in a suit and tie is laughing and covering his mouth with his hand .

Спомени, спомени... От времето, когато във форум "Наука" обяснявах на дебилните модератори, че САЩ разгарят войни тук и там заради финансови облаги, а те ми опяваха, че помагали на Украйна заради хуманност... Та... точен цитат от Ваня Григорова. Бай Кимон съм аз (велик български политик), а Warlord е дебил от модераторите в "Наука". Прост на квадрат...
viber-2023-01-22-00-08-03-618.jpg

преди 2 минути, M.Николов написа:

Проследих цялата комуникация от днес, и никой от опонентите му никъде на нарича азерския газ-руски

Е, не е задължително да е казано днес или в тази тема...

От маса време се твърди....

Само на тая страница го има написано поне три пъти....

преди 4 минути, andiay написа:

Е, не е задължително да е казано днес или в тази тема...

От маса време се твърди....

Ок, да приемем, че е така.

преди 5 минути, andiay написа:

Само на тая страница го има написано поне три пъти....

След неговия пост обаче, и май само от един потребител.

преди 13 минути, communismatic написа:

Спомени, спомени... От времето, когато във форум "Наука" обяснявах на дебилните модератори, че САЩ разгарят войни тук и там заради финансови облаги, а те ми опяваха, че помагали на Украйна заради хуманност... Та... точен цитат от Ваня Григорова. Бай Кимон съм аз (велик български политик), а Warlord е дебил от модераторите в "Наука". Прост на квадрат...
viber-2023-01-22-00-08-03-618.jpg

Всъщност твърдеше се, че газът, който идваше от Гърция е бил руски.

Не азерския газ!

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.