Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Истината за Социализма: Да, тогава беше по-добре отколкото е сега!

Featured Replies

преди 17 минути, чуши написа:

Да. Въпреки, че ако и аз правилно съм разбрал, ти не можеш да разбереш какво ти казвам. Ще ти го обясня така: Тя цената е количествено съотношение при размяната на две или повече стоки. Така че като ти обръщам стойността на дънките в билетчета за басейн, тогава и сега, аз фактически ти правя реално сравнение на тогавашните и сегашните цени, като изхвърлям изобщо от употреба фиатните пари като мерна единица.

По принцип, както ти е обяснил и чичко Маркс, когото ти няма да разбереш, щото се изразява по-сложно от мене (така че не го чети), една от фунциите на парите е да бъдат мерна единица. Но под "пари" той, както е казал и в прав текст на едно место, той разбира злато. А фиатните пари (хартиени, електронни) вече са избегали от функцията си да бъдат мерна единица. Не можеш да имаш мерна единица, която си променя стойността, при това с нарастващо темпо. Т.е. днешните фиатни пари, изобщо не притежават и останалите функции, които ги правят пари. Т.е. на днешно време, реално парите са отменени.

Коя разменна единица не си променя стойността? Дънките ли? 

преди 17 минути, чуши написа:

П. П. Между другото, колкото един басейн е по-малък, толкова повече вече говорим за вана, а не за басейн. Мога да ти дам съвсем сигурна информация, че преди 89та, минерална вана в градската баня струваше 78 стотинки...

Това сега колко дънки са?

Ако си продам моите старите дънки колко пъти мога да отида на басейн? :) 

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

• Отговори 45,9k
  • Прегледи 1,5m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• По времето на социализма имало опашки за хляб. Колкото и да е странно понякога заради глупости при соца и това ставаше. Примерно от 1988 до 1993 живях в квартал. Владиславово и там някакъв "умник" беш

• Без коментар.... Само да питам: Вие ,младите какво точно направихте за България,че имате право да ръсите простотии за бащите и дядовците си!?

• @dimy Не знам в кой град си живял, но  в моят малък, провинциален бе така: След училище ходих да се редя за хляб, даваха максимум 2 бр. или средно по половин хляб на член семейство. За месо бе су

Публикувани изображения

Чета и не вярвам на ушите си :)

Абе @лигофрен в момента някой материали са пълно менте - това което продават в интерент масово е някакво отровно PVC не "линолеум"

Естествен линулеум в момента малко хора могат да си позволят.

Той е скъпо, "зелено" производство - хахаха 

https://choice.techinfus.com/bg/remont-i-nedvizhimost/1136-luchshie-proizvoditeli-linoleuma.html

ПП

Велико нещо е простотата

току-що, Gaming_Solutions написа:

Всяка стока си променя стойността. Това е динамично равновесие обаче, което е в зависимост от постоянната размяна която притежателите на различни стоки (и пари - ама тука ще ти усложня живота много ако трябва да ти обясня, кво значи пари - левовете и еврата и доларите не са пари). И промяната на цената представлява колебание надолу и нагоре от реалната цена. В определен не много голям интервал.

Но когато имаш промяна на стойността на валутата хегемон (която би трябвало да е най-читава, нали така) от 35 долара за унция злато през 1945 година, до днешното над 2860 долара за унция, това еднопосочна промяна на стойността, която води въпросната валута точно към гробищата.

Функцията на парите, това за което те се използват е да бъде мерна единица, да бъде средство за посредничество при размяната на две или повече стоки, да запазва натрупаното богатство, да бъде сметни пари (да е въможно да смяташ с тях някакви стоки, които може и да не купиш). А така също да бъдат и световни пари. Т.е. това на което му се вика "конвертируема валута" - но то е идеологическа боза.

И при желязна тенденция на намаляване на стойността на едни предмети, които би трябвало да служат именно за мерна единица по дефиниция, как ти ги ползваш до дупка - па чак и отвъд, момента, в който те ще станат нула?

Чуши

Златото се връща със страшна сила...

Напечатаните зелени хартии ще падат със сигурност

преди 2 минути, nikolov2020 написа:

Чуши

Златото се връща със страшна сила...

Напечатаните зелени хартии ще падат със сигурност

В момента гледаме невероятно световно шоу. Но много хора не разбират. Скоростта с която се срива долара, т.е. цената му спрямо златото а и останалите метали, е с такава скорост, че преди седмица, постави нов световен рекорд от 2800 долара за унция, но гледам утре или други ден, ще бъде вече 2900. Златото разбира се, че не просто се завърща - то винаги е било тук. Само че банките не го изпускат. Основните спекулации са да го натискат надолу. Лошото е, че валутите изобщо не могат да бъдат крепени да не падат още по-надолу. Това е така, защото възможността за грабеж посредством много печатане на пари, които задължително се пущат с лихва на пазара е много лесно нещо. И те го правят. И сега стигнахме до момента в който вече не могат да го правят. Или както е рекъл и Кейнс на конференцията в Бретън Уудс - в дългосрочен план всички сме мъртви. Да, ама момента дойде.

преди 36 минути, чуши написа:

Значи не е безплатно. Щом си си платил нощувката. Освен това, тия басейни са такива, че в тях не можеш да плуваш. Така че не са пълноценни басейни. А причината, да бъдат такива е, че пълноценните басейни, са по-големи. Като са по-големи са по-скъпи за построяване. А след това са по-скъпи и за подръжка. Така че ти си малко в сферата "евтинджос". Т.е. немаш пари. Аз те разбирам - така е - средностатистически българин, който си мисли, че е лорд. А истинските лордове и маркизи са се поработили поне да ти създадат достатъчно качествена илюзия, че това е така. В оклада са включени и наркотици. Преобладаващо също така "евтинджос".

По принцип - нищо не е безплатно, но конкретно в примера - аз съм платил за настаняване и спане. Далли ще се къпя или не - сумата не се променя.

Колкото до другото - говориш наизуст. Ако ти ходиш само там, където басейните са 3-4 метрови, аз съм нощувал в комплекси с басейн, с олимпийски размери.

преди 3 минути, jhoro написа:

По принцип - нищо не е безплатно, но конкретно в примера - аз съм платил за настаняване и спане. Далли ще се къпя или не - сумата не се променя.

Колкото до другото - говориш наизуст. Ако ти ходиш само там, където басейните са 3-4 метрови, аз съм нощувал в комплекси с басейн, с олимпийски размери.

Ми чудесно - значи знаеш и разликата в цените/звездите. Между къща за гости с 3-4 метров басейн и комплекс с басейн с олимпийски басейн. Ако не е тайна, къде точно е това - че даже в петзвездните хотели, май не съм виждал такива? И даже в повечето не е много удобно за плуване.

преди 6 минути, чуши написа:

Ми чудесно - значи знаеш и разликата в цените/звездите. Между къща за гости с 3-4 метров басейн и комплекс с басейн с олимпийски басейн. Ако не е тайна, къде точно е това - че даже в петзвездните хотели, май не съм виждал такива? И даже в повечето не е много удобно за плуване.

Много взе да питаш!

преди 33 минути, чуши написа:

Всяка стока си променя стойността.

И пак да питам, защо тогава ми обръщаш дънките в билетчета за басейн?

Това е динамично равновесие обаче, което е в зависимост от постоянната размяна която притежателите на различни стоки (и пари - ама тука ще ти усложня живота много ако трябва да ти обясня, кво значи пари - левовете и еврата и доларите не са пари). И промяната на цената представлява колебание надолу и нагоре от реалната цена. В определен не много голям интервал.

Аха, разбрах за еврата и доларите, а рублата?

Но когато имаш промяна на стойността на валутата хегемон (която би трябвало да е най-читава, нали така) от 35 долара за унция злато през 1945 година, до днешното над 2860 долара за унция, това еднопосочна промяна на стойността, която води въпросната валута точно към гробищата.

Функцията на парите, това за което те се използват е да бъде мерна единица, да бъде средство за посредничество при размяната на две или повече стоки, да запазва натрупаното богатство, да бъде сметни пари (да е въможно да смяташ с тях някакви стоки, които може и да не купиш). А така също да бъдат и световни пари. Т.е. това на което му се вика "конвертируема валута" - но то е идеологическа боза.

И при желязна тенденция на намаляване на стойността на едни предмети, които би трябвало да служат именно за мерна единица по дефиниция, как ти ги ползваш до дупка - па чак и отвъд, момента, в който те ще станат нула?

Сега долара ли се е сривал или златото скача?

Не ви ли омръзна да чакате прогнилия запад най-после да прогние? От колко години го чакате вече? Няколко поколения?

Редактирано от Gaming_Solutions (преглед на промените)

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:

Всяка стока си променя стойността. Адам Смит, дава пример със златото и зърното. Зърното има свойството да променя стойността си, според него бързо, но в дългосрочен план е стабилно - поради добрите и лошите години.

Златото в краткосрочен план се изменя малко, но в дългосрочен може да се измени повече.

Същевременно, аз тука питам , при повишаващо се население, кво ще се случи точно със зърното.

При развитие на производителната сила, за производството на дадена стока, стойността й на пазара намалява. Но повишаващото се население, неизбежно ще я повиши.

Съответно от времето на соца до ден днешен, цената на дънките би трябвало да е паднала, поради закономерното развитие на производителната сила. А не на комунистите, които са забранили високия жизнен стандарт на българите преди 44та (кога в 17% от къщите не е имало даже нужници).

Да ама тя изглежда се е повишила. Защото ако е паднало качеството на дънките, и то значително, изводът е тоя - цената на дънките се е повишила. Производителната сила за производство на дънки със сигурност се е развила. Цената трябваше да е паднала. НО тя се е повишила. За днешните българи явно е непосилна. Съответно на пазара няма дънки от онова качество.

преди 1 час, Gaming_Solutions написа:
преди 1 час, чуши написа:

П. П. Между другото, колкото един басейн е по-малък, толкова повече вече говорим за вана, а не за басейн. Мога да ти дам съвсем сигурна информация, че преди 89та, минерална вана в градската баня струваше 78 стотинки...

Това сега колко дънки са?

Ако си продам моите старите дънки колко пъти мога да отида на басейн?

Откритите басейни по време на соца се правеха обикновено с олимпийски размери 50 х 25. Берковския беше 50х16. Т.е. пак горе долу в тоя порядък. За плуване има значение дължината. Минималната стандартна е 25 м дължина. През соца преобладаваше стандарта. На стадиони, на басейни, на игрища. После като падна соца и почнаха вече и кофичките с кисело мляко от 350 грама или шоколадите по 80.

Т.е. свалят ти цената, но ти свалят и това което ти дават остреща. Съответно, аз ти говоря за сегашната цена на вход за басейн, че се е подигнала сто пъти; ама ако отчета това което и ти ми подсказваш, трябва да я подигна още малко. От тая гледна точка.

Твоите стари дънки ако са от едно време, и са запазени, по-добре не ги продавай - със сигурност не можеш да вземеш добра цена за тях днес.

преди 2 минути, чуши написа:

Всяка стока си променя стойността. Адам Смит, дава пример със златото и зърното.

Хубаво споменаваш златото и зърното. Когато си гладен - злато не ти трябва. Особено - ако няма откъде да намериш зърно.

преди 42 минути, Gaming_Solutions написа:
преди 1 час, чуши написа:

Всяка стока си променя стойността.

И пак да питам, защо тогава ми обръщаш дънките в билетчета за басейн?

А ти в какво би ги обърнал, за да разбереш колко биха стрували сега?

преди 1 минута, чуши написа:

Ама аз знам колко струват сега. Гардероба ми е пълен с дънки и не ги смятам за луксозна стока. Имам и скъпи, имам и не толкова скъпи. 

преди 2 минути, чуши написа:

В чушки!

преди 6 минути, jhoro написа:
преди 8 минути, чуши написа:

Всяка стока си променя стойността. Адам Смит, дава пример със златото и зърното.

Хубаво споменаваш златото и зърното. Когато си гладен - злато не ти трябва. Особено - ако няма откъде да намериш зърно.

Когато съществува разменна стойност, съществуват множество стоки. Когато съществува разита стокова размяна, съществуват и пари. Парите са злато. Съответно има и откъде да си намериш зърно. Ако няма, значи няма и стойност (разменна стойност, не потребителна).

Ти питаш за ситуация, в която стоката си променя стойността. Значи питаш за ситуация в която има, а не в която няма разменна стойност.

преди 10 минути, NovakJ написа:
преди 13 минути, чуши написа:

В чушки!

Това е невъзможно - ти каза, че си ме блокирал и не ме виждаш.

Повече от комично е как темата за социализма продължава, да бъде актуална повече от 35 години след рухването на строят. И дори не визирам тази тема, говоря по принцип. Извинявайте... наистина, не искам, да обиждам (въпреки, че тук често си го позволявам), но трябва да си еб*хти забитият тип (най-меко се изразявам) за да продължаваш, да се оправдаваш с някакъв паднал строй преди 36 години заради недъзите на "новото" време. Помните ли каква олелия се вдигна около избирането на новият кмет на столицата ни - Васил Терзиев, понеже роднините му били обвързани с Държавна сигурност? Аз така и не можах, да разбера... какво по-точно се очакваше от това младо момче (на което дори не съм особен привърженик)?! Да се откаже публично от баща си? Да се отрече от него? Или да се откаже от кандидатурата си за кмет на София, понеже тъй като баща му е бил "ченге", той фактически е некадърник и няма как да изпълнява ръководната си роля на кмет? Точно по такъв жалък начин са действали и комунистите едно време, между другото. Понеже баща ти е съден от т.нар. "Народен съд", ти нямаш право на държавна работа, направо си като дамгосан... Това действително е парадокс - антикомунистите действат като... комунисти.
Да, периода у нас между 1944 г. и 1989 г. има своите възходи и падения. Възходите са свързани с изкореняването на неграмотността у нас, индустриализацията, електрификацията, водоснабдяването, постигаме изключителни успехи в спорта, в културата... дори в космонавтиката. Извинявайте, ама... НДК "простите" комунисти я строят за две-три години, а в днешно време дори не могат, да го ремонтират. Паденията са най-вече в началото на социалистическият период, и по мое лично мнение са свързани с факта, че страната ни излиза победена от Втората световна война. Нещо, за което БКП нямат никаква вина.
Както и да е... друго исках, да кажа. Може ли някой, да ми обясни... по какъв начин България в момента е по-добре от онова време? Искам конкретно, да ми напише? Примерно... образованието ни в момента е буквално в трета глуха. Расте поколение от дебили, от умственоизостанали простаци, дето абсолютно нищо не умее. Аз като чета постовете на някои съфорумци, направо ми се реве. Акъла не ми го побира, как може пълнолетен човек, да мисли по толкова елементарен начин. Абсолютно сериозно говоря. По дяволите, тук имаше хора (и не е един), които дори нямаха понятие, че цените са се вдигнали главоломно от началото на войната до сега!? Ти можеш ли да си представиш какви ограничени хора съществуват у нас!?
Култура? Я ми кажете един свестен български филм през последните 10 години, което да е на нивото на "Вчера", "Време разделно", "Козият рог", "Момчето си отива" и т.н.? Може би единствено пропагандният парцал на Иван и Андрей за Георги Аспарухов, където отново комунистите излязоха виновни за всички земни грехове. Само не знам... как карането на изключително модерен спортен автомобил в ония години се навързва с тезата за "репресираният" Гунди!?
Спорт? Селско стопанство? Сигурност? Икономика? Демография? Здравеопазване? Кое в момента ни е наред?

35 години след края на социализЪма на Живков, докарал страната до правешка... пардон - просешка тояга, с дългове, нерентабилна икономика, режим на тока, липса на валутни приходи и т.н., и т.н.!

България се откъсва от още една наследена зависимост - да ползва старата съветска техника, за която продължаваше да плаща милиони долари за ремонти! Помните ли, че министър Николай Ненчев дори беше предаден на съда, защото се осмели да ремонтира двигателите на няколко стари МиГ-а в Полша (за по-малко пари, отколкото се плащаха на руските фирми!).

Защо сме на това (икономическо) дередже?

Публикувам тази статия от 2012 г. на авторитетния наш икономист Красен Станчев с неговото любезно съгласие. Публикувам я, защото дори и днес се срещат често хора, които не разбират, че дереджето ни днес е пряк резултат от посоката, в която сталинският болшевишки режим е тласкал страната от 1944 г., та чак до падането на Живков от власт.

/Вени Марковски/

Цитат

Днес малко хора разбират връзката на днешните нещастия на българските граждани с онова управление.  Тази връзка стига до дреболии: от списъка на хората с обществено положение и стопанско влияние до конкретни събития.  Например, не бих се учудил, ако появилата се връзка между български граждани и колумбийския внос на наркотици в Европа се окаже канал разработван преди 30 години от българските комунистически власти.

На това отгоре все по-често има признаци за намеса на днешна Русия, на фирми и благотворителни организации в политиката на България, в тълкуването на историята и в опити за манипулиране на българското обществено мнение. 

Цитат

Фалитът на България от март 1990 г. е по-тежък и поради разпадането на Съвета за икономическа взаимопомощ (СИВ) и загубата на пазар за „великите български индустрии”.  За гръцките граждани и фирми днес не съществува проблем за преориентация от фалшивите пазари на СИВ към тези на Европа.  И за Гърция няма сценарий за размяна на страна като провинция на някоя европейска страна срещу запазването на властта на шайка идеологически приятели на тази страна (какъвто е случаят с България от Георги Димитров до 1989 г., а и до ден днешен).

Обвързването със СССР е дело на Димитров като деятел на Комунистическия интернационал, а предложението за сливане на България със СССР е плод на първата комунистическа дългова криза и идея на тогавашния министър председател Живков.  В следствие на тази идея СССР става съсобственик на предприятия в България, за които Руската Федерация претендира след 1989 г.

преди 4 часа, Gaming_Solutions написа:

Сега има дънки за 20лв има и за 220 ( може повече). Ако си купуваш от 20, ми не, няма как да са качествени. Ако си си купувал навремето RIFLE от корекома са били над половин заплата, то затова е било въпрос на престиж да имаш дънки. Колко комично звучи сега. 

Сега звучи още по-комично. Само защото искат да са модерни, "звезди" като Алисия и новата мис България са се набутàли с дънки от над 18 000лв/броя

https://hotarena.net/laifstail/nova-moda-sred-zvezdite-tafkova-i-alisiya-troshat-pari-s-danki-za-18-bona-chantata-e-samo-eur1000

пп: стана ми интересно и проверих. Оказа се че 18 400лв. далеч не е най-високата цена на тази марка (следователно наш'те звезди са нещо като клошарки). Имало и дънки за 73 350$

Е, верно е че си на далавера щото са с безплатна доставка, ама... :D

преди 13 минути, Gaming_Solutions написа:
преди 16 минути, чуши написа:

Ама аз знам колко струват сега. Гардероба ми е пълен с дънки и не ги смятам за луксозна стока. Имам и скъпи, имам и не толкова скъпи. 

А откъде знаеш, колко струват сега? Явно ги обръщаш в нещо. Нещото трябва да е мерна единица. Всяка мерна единица, трябва да бъде неизменна. Има също и степен на точност. В такова сложно упражнение, каквото е съизмерването на стоките, степента на точност е още по-малка отколкото примерно при упражнението мерене с метър. И все пак, ако имаш напълно негодна мерна единица, която не може да бъде мерна единица, защото политическата власт са я подменили с такава която очевидно за нищо не става, тогава ти ще продължиш ли да я използваш нея, негодната мерна единица, през която постоянно те и цакат? Или пък, ще се опиташ да мериш и с нещо друго. Да, парите са най-удобни. Но парите! А не фиатните пари. Т.е. златото става. И продължава да става, нищо че е забранено да функционира като пари.

Но ако нямаш и злато тогава какво правиш? Ти се връщаш вече в предстадия от развитието на стоково-паричните отношения, в който все още не си имал пари. Т.е. имал си натурална размяна, имал си един ферман който е ценовата листа, където различни количества от различните стоки се разменят по между си. И ги ползваш тях за мярка. Да, има неточност при меренето. Предвид другите времена които са дошли, е още по-трудно да мериш. Но нямаш с какво друго да мериш. Ако искаш да премериш, нямаш. А ако не искаш - значи не искаш да говориш за или против комунистите по време на соца. Т.е. не си в тая тема, нали така? Тебе те няма, аз си говоря самичък?

Начи глей сега, за да престанете с тия въпрос, земете та прочетете Отдел Първи СТОКА И ПАРИ от КАПИТАЛЪТ на Карл Маркс. Да ви се изяснят нещата. Вероятно има неща за които да се спори. Но то не е толко проста работа. А даже и нещо да не е верно там, повечето е верно. И най-важното - това е основата.

Цената ти е отношение. Т.е. разни хора взаимодействат. Днеска взаимодействат по един начин, утре по друг. В самата същина, има неизменни неща. Над тях нещо се променя. Доколко можеш да мериш по принцип, с каква степен на точност - никога степента на точност не е абсолютна. Ама това не значи, че не можеш да сравняваш и да мериш.

Но когато имаш напълно негодна мерна единица, която ти пробутват за мерна единица; тоест, когато имаш пълна липса на това на което му се вика "свободен пазар", защото тия които пишат законите са подменили изобщо възможността да използваш мерна единица;

Когато това е очевидно - обърнах ти внимание на цената на златото - тогава, защо ти търсиш абсолютната мярка, за да аргументираш и да продължиш да използваш напълно негодната?

преди 31 минути, БаалБек написа:

за по-малко пари, отколкото се плащаха на руските фирми

Хайде пак приказките без доказателства. Ремонта на такъв тип двигател предполага след това определен брой часове ресурс и след това се прави ново обслужване. Поляците правят ремонт, с който гарантират много по-малък брой летателни часове след него. На всичкото отгоре вече няма и лиценз да извършват такива дейности.

преди 7 минути, maxthon написа:

Хайде пак приказките без доказателства. Ремонта на такъв тип двигател предполага след това определен брой часове ресурс и след това се прави ново обслужване. Поляците правят ремонт, с който гарантират много по-малък брой летателни часове след него. На всичкото отгоре вече няма и лиценз да извършват такива дейности.

Брях мааму - тук било пълно с авио-експерти!!!

преди 1 минута, jhoro написа:

Брях мааму - тук било пълно с авио-експерти!!!

Всякакви експерти има. Разни такива използват удебелен шрифт и възклицателни знаци вместо аргументация.

преди 23 минути, maxthon написа:

Хайде пак приказките без доказателства.

Минаха вече 20 минути, а ти не извади документи с които да ме обориш. С две думи - жалък трол. :popcorn2:

Минаха вече 20 минути, а ти не извади документи с които да ме обориш. С две думи - жалък трол. default_popcorn2.gif
С подпис и печат ли трябва да бъдат? Истината е, че не може да се ремонтират в Русия поради нежелание да се правят там. Как ще дадеш пари на лошите ватенки? Пак да напомня, че поляците нямат лиценз да ремонтират такива двигатели. Тоест нямат и достъп до резервни части. Не питай как ремонтират. Да му мислят пилотите. А твърдението, че се прави по-евтин ремонт в Полша не го направих аз. Който го е направил да вади документите вместо да нагъва пуканки.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

преди 27 минути, maxthon написа:

Всякакви експерти има. Разни такива използват удебелен шрифт и възклицателни знаци вместо аргументация.

Вместо да гледаш шрифтове а пунктуация - които ще използвам както аз реша - кажи по същество!

преди 6 минути, maxthon написа:

Пак да напомня, че поляците нямат лиценз да ремонтират такива двигатели. Тоест нямат и достъп до резервни части. Не питай как ремонтират. Да му мислят пилотите. А твърдението, че се прави по-евтин ремонт в Полша не го направих аз.

Само лиценза ли определя възможностите? Защо мислиш, че нямат части? От къде знаеш, как работят?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.