Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да инсталирам Linux Mint, ако инсталатора не засича заделеното място?

LittleGoldenPiggyBanks101

Препоръчан отговор

преди 2 минути, petie1 написа:

Абе да не е от портовете нещо?

Добре, ще пробвам и другите портове.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 194
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 1 минута, petie1 написа:

Абе да не е от портовете нещо?

Едвали ще е от портовете аз си мислия че явно бърка можеби в реда на зареждане и сигурно вместо да посочи диска на него да започне инсталацията избира флашката ако и тя е 250гб.

преди 1 минута, petie1 написа:

Е как да ги създаде кат Ментата не му засича диска?

Ами да пробва да разкара дяла който е създал под джама и да види дали минчо ще му засече диска.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, FatMan9 написа:

Просто ще се откажа.

Не и аз ако беше мой лаптопа

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Ами да пробва да разкара дяла който е създал под джама и да види дали минчо ще му засече диска.

Това ми дойде на ум да направя и в момента го правя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

току-що, FatMan9 написа:

Това ми дойде на ум да направя и в момента го правя.

Това ти дойде на ум което е хубаво но също като се замисля дори и под джама да създаваш дял за минчо не би трябвало да имаш проблеми същото важи и като форматираш флашка.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, petie1 написа:

Не и аз ако беше мой лаптопа

Като не може, не може.

Ще е добре да докладвам проблема и до разработчиците, за да го оправят, ако проблема идва от операционната система.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 16 минути, FatMan9 написа:

Като не може, не може.

Ще е добре да докладвам проблема и до разработчиците, за да го оправят, ако проблема идва от операционната система.

Не. Идва от теб. Всичко си работи много добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, FatMan9 написа:

Като не може, не може.

Добре де, защо не си вземеш едно отделно SSD и не си инсталираш там линукса. Едно че няма опасност да си съсипеш информацията на сегашния диск и второ можеш да се учиш и да си експериментираш на спокойствие. 

Винаги ако се налага да имам 2 ОС, едната е на друг диск. Чиста работа.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 18 минути, FatMan9 написа:

Като не може, не може.

Такава дума не може в моя речник няма

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Добре де, защо не си вземеш едно отделно SSD и не си инсталираш там линукса. Едно че няма опасност да си съсипещ информацията на сегашния диск и второ можеш да се учиш и да си експериментираш на спокойствие. 

Добра идея ама на лаптоп къде да го нахака второто ssd? иначе за учене има ВМ

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, petie1 написа:

Външно SSD?

https://ardes.bg/product/500gb-ssd-samsung-t7-mu-pc500r-ww-194183

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, petie1 написа:

Зависи от марката и модела на лаптопа. Както и да е, да прави каквото си знае.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, FatMan9 написа:

Като не може, не може.

По добре ще направиш, ако не докладваш "проблема" за да не из се изложиш ТИ! 

Сега по същество и чети много внимателно, но и мисли!

Имам едно оригинално компютърче на HP във SFF кутия, което беше предназначено само за линукс. За нищо друго.

Когато излезе Linux Mint 20.0, му сложих един SSDдиск от120 гигабайта и качих линукса на него. Има и още два HDD 320 гигабайта.(празни) Има и записвачка, вградена в него в отлично състояние. Рам памет - 4 гигабайта, операционната система инсталирана по всички правила и всичко работи отлично - БЕЗ ЗАБЕЛЕЖКИ.

Така си стои до ден днешен. Не го ползвам, защото Windows ми е много по интересен и приятен.

Има две възможности: !. Да го подаря на директорката на близката до мен детска градина, щото компютъра и е много стар. Даже е и със монитор с кинескоп (около 20 кила) Това е много добра идея за мен дадена ми от наш известен колега, тук, във форума. Само ще и сменя диска с операционната система с такъв, на Windows10.

2. Да ти го подаря на теб, като си платиш доставката на куриера. Ще е около 10-12 лева таксата.  Притеснява ме обаче факта, че ти ще му е*еш мамата и ще е напразно всичко, докато за детската градина - няма да има такъв проблем. На всичкото отгоре, градината е до дома и винаги мога да им помогна. Това е едно споделяне за сега и можеш да ми напишеш и тук, в темата си или на лично, за да не се притесняваш. От твоя отговор зависи моето решение. Правя го не за да печеля, нито да си издигам авторитета, но заради това, че ти нищо до този момент не си успял да направиш за тези 23-24 години. Пълен КАРЪК си и така ще си отидеш от този свят.  За сведение: В никакъв случай не искам да те обиждам, но ти вече за 1 година в този форум, всеки изминал ден по категорично го доказваш. На останалите в темата се извинявам, че се намесих!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 7 минути, Kolev72 написа:

Имам едно оригинално компютърче на HP във SFF кутия, което беше предназначено само за линукс. За нищо друго.

Когато излезе Linux Mint 20.0, му сложих един SSDдиск от120 гигабайта и качих линукса на него. Има и още два HDD 320 гигабайта.(празни) Има и записвачка, вградена в него в отлично състояние. Рам памет - 4 гигабайта, операционната система инсталирана по всички правила и всичко работи отлично - БЕЗ ЗАБЕЛЕЖКИ.

Така си стои до ден днешен. Не го ползвам, защото Windows ми е много по интересен и приятен.

Има две възможности: !. Да го подаря на директорката на близката до мен детска градина, щото компютъра и е много стар. Даже е и със монитор с кинескоп (около 20 кила) Това е много добра идея за мен дадена ми от наш известен колега, тук, във форума. Само ще и сменя диска с операционната система с такъв, на Windows10.

2. Да ти го подаря на теб, като си платиш доставката на куриера. Ще е около 10-12 лева таксата.  Притеснява ме обаче факта, че ти ще му е*еш мамата и ще е напразно всичко, докато за детската градина - няма да има такъв проблем. На всичкото отгоре, градината е до дома и винаги мога да им помогна. Това е едно споделяне за сега и можеш да ми напишеш и тук, в темата си или на лично, за да не се притесняваш. От твоя отговор зависи моето решение. Правя го не за да печеля, нито да си издигам авторитета, но заради това, че ти нищо до този момент не си успял да направиш за тези 23-24 години. Пълен КАРЪК си и така ще си отидеш от този свят.  За сведение: В никакъв случай не искам да те обиждам, но ти вече за 1 година в този форум, всеки изминал ден по категорично го доказваш. На останалите в темата се извинявам, че се намесих!

Чичо Стефчо можеш ли да кажеш точни параметри на машинката и евентуално продажна цена ако му търсиш примерно.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Kolev72 написа:

Аз бих избрал опция 1. Не обичам да поощрявам некадърността и нахалаността. Както и невежеството.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не продавам нищо Владко. Скоро говорих по телефона с наш колега от форума, който за мен е чудесен специалист и уважаван във форума. Та той ми даде насока за детската градина.

Ако беше за продажби, постът ми щеше да е в "Купувам - продавам", а не тук.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дядо Стефчо аз бих го дал на директора, Мазньото  със сигурност ще му разкаже играта

преди 4 часа, Емил Костов написа:

Зависи от марката и модела на лаптопа. Както и да е, да прави каквото си знае.

Ами да, но някъде беше споменал че няма възможност на неговия лаптоп :)  Той малко ли изписа та да му помня всичко

преди 4 часа, АСПЕКТ написа:

Става що не

преди 4 часа, FatMan9 написа:

Като не може, не може.

Интересно на къв език ще им пишеш доклада кат викаш че не разбираш английски?

преди 4 часа, vlado1985 написа:

Едвали ще е от портовете аз си мислия че явно бърка можеби в реда на зареждане и сигурно вместо да посочи диска на него да започне инсталацията избира флашката ако и тя е 250гб

Може и това да е :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 часа, Kolev72 написа:

Аз не съм бедняк, който няма достъп до технологии, ако това си си помислил. Аз имам 2 компютъра, които в момента не ползвам, и два лаптопа, които ползвам. И аз имам лаптоп на HP - при него Линукс работи, но не и при този на Acer. Преди работеше, но в момента не. Линукс 20 работише, но не и Линукс 21.

И не, няма да направя това, което си написал със звездичка. Много добре знам кое как се използва. Този път, обаче, проблема НЕ идва от мен самият или от неспособността ми да разбера нещата. Както виждаш, и тези, които са фамилиарни с Линукс, и те не знаят откъде идва проблема.

Много ти благодаря за предложението. Въпреко това, предпочитам компютъра да отиде там, където наистина е нужен и на хората им трябва.

"Правя го не за да печеля, нито да си издигам авторитета,"

Много си скромен и филантропичен.

"но заради това, че ти нищо до този момент не си успял да направиш за тези 23-24 години."

Аз съм постигнал интелектуален растеж от 8453 точки. Скоро растежа ще стане експоненциален и безкраен, и тогава ще transcendent-на реалността. Това е най-голямото постижение, което може да бъде постигнато някога. Ти на това "нищо" ли му викаш?

Недей да ме съдиш, ако не ме познаваш. Това, което съм във форума, може и да не е истинската ми същност.

"На останалите в темата се извинявам, че се намесих!"

Добре си дошъл!

Пак казвам: благодаря за предложението, Колев. Най-добре ще е да дадеш компютъра там, където е нужен.

Аз използвам един конкретен лаптоп, който ми е удобен в момента. Искам да инсталирам Линукс точно на този конкретен лаптоп, не на друг лаптоп или десктоп.

По темата:

Всички предложения, които аз и вие направихме, не свършиха работа. В момента ще опитам да инсталирам Линукс на друг лаптоп, да видим дали проблема идва от конкретния лаптоп или на всички е така. Ако и на другия лаптоп имам такъв проблем, ще се откажа.

Проблема го нямаше преди на Мента 20. Ако и на другия лаптоп не се получат нещата, ще опитам да използвам по-старата версия Мента 20, не 21.

преди 12 часа, petie1 написа:

Интересно на къв език ще им пишеш доклада

На същия език, на който написах темата в във форума на Линукс Мента.

преди 15 часа, АСПЕКТ написа:

Аз бих избрал опция 1. Не обичам да поощрявам некадърността и нахалаността. Както и невежеството.

Какви доказателства можеш да предоставиш в подкрепа на тези твърдения, че съм "нахален", "некадърен" и "невеж"?

преди 16 часа, АСПЕКТ написа:

Не. Идва от теб. Всичко си работи много добре.

И как точно идва от мен проблема? Защо преди можех да инсталирам ОС-а без проблеми, а сега не мога, въпреки че го правя по същия начин ш при същите обстоятелства?

преди 16 часа, Емил Костов написа:

Добре де, защо не си вземеш едно отделно SSD и не си инсталираш там линукса. Едно че няма опасност да си съсипеш информацията на сегашния диск и второ можеш да се учиш и да си експериментираш на спокойствие. 

Така нещата стават прекалено сложни. Вместо да разнасям флашки, дискове, торби, чанти, USB кабели, конектори, кабели за захранване от щепсела, и всякакви такива, по лесно ще ми е да имам две операционни системи на един диск, да натисна F12, и да си избере коя ОС да зареди.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, FatMan9 написа:

Аз не съм бедняк, който няма достъп до технологии, ако това си си помислил. Аз имам 2 компютъра, които в момента не ползвам, и два лаптопа, които ползвам. И аз имам лаптоп на HP - при него Линукс работи, но не и при този на Acer. Преди работеше, но в момента не. Линукс 20 работише, но не и Линукс 21.

И не, няма да направя това, което си написал със звездичка. Много добре знам кое как се използва. Този път, обаче, проблема НЕ идва от мен самият или от неспособността ми да разбера нещата. Както виждаш, и тези, които са фамилиарни с Линукс, и те не знаят откъде идва проблема.

Много ти благодаря за предложението. Въпреко това, предпочитам компютъра да отиде там, където наистина е нужен и на хората им трябва.

"Правя го не за да печеля, нито да си издигам авторитета,"

Много си скромен и филантропичен.

"но заради това, че ти нищо до този момент не си успял да направиш за тези 23-24 години."

Аз съм постигнал интелектуален растеж от 8453 точки. Скоро растежа ще стане експоненциален и безкраен, и тогава ще transcendent-на реалността. Това е най-голямото постижение, което може да бъде постигнато някога. Ти на това "нищо" ли му викаш?

Недей да ме съдиш, ако не ме познаваш. Това, което съм във форума, може и да не е истинската ми същност.

"На останалите в темата се извинявам, че се намесих!"

Добре си дошъл!

Пак казвам: благодаря за предложението, Колев. Най-добре ще е да дадеш компютъра там, където е нужен.

Аз използвам един конкретен лаптоп, който ми е удобен в момента. Искам да инсталирам Линукс точно на този конкретен лаптоп, не на друг лаптоп или десктоп.

По темата:

Всички предложения, които аз и вие направихме, не свършиха работа. В момента ще опитам да инсталирам Линукс на друг лаптоп, да видим дали проблема идва от конкретния лаптоп или на всички е така. Ако и на другия лаптоп имам такъв проблем, ще се откажа.

Проблема го нямаше преди на Мента 20. Ако и на другия лаптоп не се получат нещата, ще опитам да използвам по-старата версия Мента 20, не 21.

Какви доказателства можеш да предоставиш в подкрепа на тези твърдения, че съм "нахален", "некадърен" и "невеж"?

И как точно идва от мен проблема? Защо преди можех да инсталирам ОС-а без проблеми, а сега не мога, въпреки че го правя по същия начин ш при същите обстоятелства?

Така нещата стават прекалено сложни. Вместо да разнасям флашки, дискове, торби, чанти, USB кабели, конектори, кабели за захранване от щепсела, и всякакви такива, по лесно ще ми е да имам две операционни системи на един диск, да натисна F12, и да си избере коя ОС да зареди.

От безкрайните словоблудства, от темите, пардон това не е тема, а КьоРФИШЕК, които ЯВНО не се интересуваш, само ги пускаш. От снимката ти на профила. От постоянните ти нови профили. От имената, които слагаш на твоите профили. Това, че си педофил. Сам си го призна.

От невъзможността да инсталираш една от най-лесните линукс дистрота. Убунту, Дебиан, Мента... Има инсталаратор, има графичен интерфейс, а и млни хора са си сложили на машините.

Това е все едно аз да не мога да инсталирам Уиндоус 11 или Уиндоус 10. След като е максимално опростена инсталацията. Защото явно езиците, които владееш не ти помагат. Нито английския, нито руския, нито българския език. Невъзможността да обрисуваш, да опишеш проблема, а се налага да слагаш някакви картинки от интернет,

(страница 1, сам каза, че Самунса не е твой)да снимаш с някакъв телефон от 90/те с видео 3GPP резолюция ниска и да се кьора да чета, да разбера дали този пиксел е буквата С или е точка на екрана. Преди това съм получил морска болест от клатеното на екрана, може и друго нещо от непръкъснато сменене на едно видео с друго видео.

Както и от този пост пак се доказа. Да изброявам ли още?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

От безкрайните словоблудства, от темите, които ЯВНО не се интересуваш, само ги пускаш. От снимката ти на профила. От постоянните ти нови профили. От имената, които слагаш на твоите профили. Това, че си педофил. Сам си го призна.

От невъзможността да инсталираш една от най-лесните линукс дистрота. Има инсталаратор, има графичен интерфейс, а и млни хора са си сложили на машините.

Това е все едно аз да не мога да инсталирам Уиндоус 11 или Уиндоус 10. След като е максимално опростена инсталацията. Защото явно езиците, които владееш не ти помагат. Нито английския, нито руския, нито българския език. Невъзможността да обрисуваш, да опишеш проблема, а се налага да слагаш някакви картинки от интернет, да снимаш с някакъв телефон от 90/те с видео 3GPP резолюция ниска и да се кьора да чета, да разбера дали този пиксел е буквата С или е точка на екрана.

Както и от този пост пак се доказа. Да изброявам ли още?

И кое не ти е ясно? Много ясно съм описал какъв е проблема и съм показал снимки на грешките, които получавам. Какво още да напиша и опиша?

По темата: Опитах да инсталирам този Линукс и на другия лаптоп - там нещата се получиха. Да, пак дава същите грешки, но инсталатора успешно засича диска и не дава черен екран след логото, ако рестартирам живата версия. Тоест, живата версия се зарежда успешно всеки път, не само веднъж.

Тъй като и при двата лаптопа, които имат различен хардуер, дава абсолютно същата грешка, ще сметна, че грешката идва от новото ядро (kernel), не от мен.

Просто ще инсталирам Линукс на другия лаптоп и това е.

Но все още ми е любопитно откъде идва тази грешка и какво я причинява. Искам да знам какво причинява грешката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, FatMan9 написа:

Тъй като и при двата лаптопа, които имат различен хардуер, дава абсолютно същата грешка, ще сметна, че грешката идва от новото ядро (kernel), не от мен.

Просто ще инсталирам Линукс на другия лаптоп и това е.

Но все още ми е любопитно откъде идва тази грешка и какво я причинява. Искам да знам какво причинява грешката.

Пробвай тогава с друга група Линукс, не с Минт. Да видим там какво ще покаже.

Например с тоя:

https://ftp.belnet.be/arcolinux/iso/v22.11.02/arcolinuxb-cinnamon-v22.11.02-x86_64.iso

Пак е с Канела и няма кой знае какво особено. Правиш си нормално флашката и да видим като жива дистрибуция дали тая ще ти покаже диска.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 часа, FatMan9 написа:

Добре дошъл при мен в клуба на белгийската мида :) За грешките ти казах че най често са от памета при лаптита

преди 8 часа, FatMan9 написа:

А нали не го разбираше?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, petie1 написа:

Добре дошъл при мен в клуба на белгийската мида :) За грешките ти казах че най често са от памета при лаптита

Все още има грешки, но те са от самата ОС, не от лаптопа. В момента правя клип, който някой ден ще пратя до разработчиците, че да си видят стоката.

Иначе защо от паметта? Нали 4ГБ са достатъчно за Линукс Мента? И ако дава такива грешки, това значи ли, че самата памет се разваля? Защото пак ти казвам, при същия лаптоп (и при същата РАМ), преди не даваше никакви грешки по време на инсталация.

Сега ще пусна Windows Memory Diagnostics, да видя дали всичко е наред.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, FatMan9 написа:

И кое не ти е ясно? Много ясно съм описал какъв е проблема и съм показал снимки на грешките, които получавам. Какво още да напиша и опиша?

От теб идва. Защото не можеш да инсталираш една про.ста дистрибуция.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 20 минути, АСПЕКТ написа:

От теб идва. Защото не можеш да инсталираш една про.ста дистрибуция.

Ако не мога, тогава как съм го правил успешно и преди?

Сега я инсталирах, но на другия лаптоп.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...