Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как да инсталирам Linux Mint, ако инсталатора не засича заделеното място?

LittleGoldenPiggyBanks101

Препоръчан отговор

Изглежда, че има леки подобрения след като включих виртуализацията:

ENzbo9g.jpg

Ето ги днешните съобщения, които получавам при стартиране на системата:

Това е първото:

k62Ofl1.jpg

След това, отново същото съобщение се повтаря:

rTmoSAy.jpg

И накрая идва това:

JS4TNW7.jpg

При изключване, вече не дава никакви съобщения и грешки относно Broadcom.

Междувременно, открих, че при Acer има само AHCI, но не и AHCI LINUX:

suknYUD.jpg

на 3.11.2022 г. в 17:44, vlado1985 написа:

Погледни си в биос да ли имаш AHCI LINUX на латопа ти Acer Aspire.

Не, няма такава опция. В горната снимка се вижда, че има само AHCI.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...
  • Отговори 194
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Добре де защо тръгвате така лошо с човека :) Защо никой не предположи на човека  далеч по-лесното решение да прекомпилира ядрото  като изключи тия проверки?

BTW ако знаеш как може да подкараш Mint на Acer.

Специално за моя от снимката - проблема е описан тук https://gist.github.com/franga2000/2154d09f864894b8fe84.

Acer.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, kosyo написа:

Добре де защо тръгвате така лошо с човека

Ако прочетеш предишните му теми ще разбереш защо .

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 14 минути, adersa написа:

Видях аз затова му предлагам да си прекомпилира ядрото: ) Ние с него си имаме закачка. Но сега сериозно- на моя Acer това което предложих ми помогна да инсталирам Mint и работи така вече години.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, kosyo написа:

Добре де защо тръгвате така лошо с човека :) Защо никой не предположи на човека  далеч по-лесното решение да прекомпилира ядрото  като изключи тия проверки?

BTW ако знаеш как може да подкараш Mint на Acer.

Специално за моя от снимката - проблема е описан тук https://gist.github.com/franga2000/2154d09f864894b8fe84.

/cdn-cgi/mirage/671abc0f5871cdf4af9e29062cca4984e4cb8853949fcf2a9124ca0e8f700f96/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/monthly_2022_12/Acer.jpg.20233ac7d49bdd3dfdbd7dd678292bf7.jpg

Отдавна не се занимавам с Линукс Мента 21 към този момент. Имам Линукс Мента 20.03, който ми върши необходимата работа. Поне още 2 години ще ми върши работа, преди да остарее морално. До две години ще съм сменил компютрите, предполагам.

На мен Линукс ми трябва само и единствено за строго специфични цели; за обикновени, базови активности си имам Windows.

преди 1 час, adersa написа:

За кои теми говориш?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 29 минути, PigMan9 написа:

Имам Линукс Мента 20.03, който ми върши необходимата работа.

Нямаш и никога няма да имаш! Никой няма нищо против твоите мечти, щом си мислиш че имаш нещо мисли си го но нас неможеш да ни излъжеш. Ти дори лаптоп нямаш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Че той проверката за acpi може да я изключи и без да прекомплира ядрото даже в една от многото му теми му го предложих ама Грухи Биоса ревна че не било решение

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, petie1 написа:

Че той проверката за acpi може да я изключи и без да прекомплира ядрото даже в една от многото му теми му го предложих ама Грухи Биоса ревна че не било решение

Не знам даже защо още се занимаваш. Има хора в този форум, които нямате технически проблеми а лекарски :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, PigMan9 написа:

Имам Линукс Мента 20.03, който ми върши необходимата работа.

Която е с ядро 5 което разбива сиките ти теории че лаптита ти не стават за ядро 5

gruhi .png

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Не знам даже защо още се занимаваш. Има хора в този форум, които нямате технически проблеми а лекарски :)

Ами пита човека отговарям какво сме предложили :)

преди 4 часа, PigMan9 написа:

До две години ще съм сменил компютрите, предполагам.

Чакай бе кво морално остаряване? Ти се гласеше да ги ползваш едва ли не 100 години сега изведнъж кривна :biggrin:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 часа, ДзВяРа! написа:

Нямаш и никога няма да имаш! Никой няма нищо против твоите мечти, щом си мислиш че имаш нещо мисли си го но нас неможеш да ни излъжеш. Ти дори лаптоп нямаш!

Защо мислиш, че нямам лаптоп? Ако нямам лаптоп, тогава защо ми беше до пускам тези теми относно инсталирането на Линукс Мента 21?

преди 36 минути, petie1 написа:

Която е с ядро 5 което разбива сиките ти теории че лаптита ти не стават за ядро 5

/cdn-cgi/mirage/671abc0f5871cdf4af9e29062cca4984e4cb8853949fcf2a9124ca0e8f700f96/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/monthly_2022_12/368516761_gruhi.png.8f8a7fee09dcb7ac47b347189ea11539.png

Ами пита човека отговарям какво сме предложили :)

Чакай бе кво морално остаряване? Ти се гласеше да ги ползваш едва ли не 100 години сега изведнъж кривна /cdn-cgi/mirage/671abc0f5871cdf4af9e29062cca4984e4cb8853949fcf2a9124ca0e8f700f96/1280/https://www.kaldata.com/forums/uploads/emoticons/default_biggrin.gif

Ако работят след 100 години, и тогава ще ги ползвам. Компютърните технологии вече достигат физическия лимит на закона на Мур (Moore's law); в един момент ще стигнем точката, сред която вече няма да има радикални промени и методите за свързване към интернет няма да са много различни. Ти наскоро каза, ма сред години, методите за свързване към интернет ще са радикално различни и сегашните устройства няма да могат да се свързват към интернет. Аз те опровергах, като ти показах видео, в които почти 50 годишен компютър беше свързан към интернет, Ютюб и успешно възпроизвеждаше видео клип.

Ето снимки на един от БИОС-ите, този, който е с отворени настройки (advanced settings):

IMG_20221030_031828.jpg

IMG_20221030_031839.jpg

IMG_20221030_031849_1.jpg

IMG_20221030_031902_1.jpg

IMG_20221030_031912.jpg

Кои настройки трябва да се включат, според теб?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За почти 2 месеца и не можеш да инсталираш още Ментата?

А след инсталацията (ако я инсталираш въобще) ще пускаш тема след тема кое как да инсталираш?

Такъв индивид като теб не съм срещал по форуми, а и по-добре да не срещам повече.

Връщай си се на Уйндолс

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, PsyManDelic написа:

А след инсталацията (ако я инсталираш въобще) ще пускаш тема след тема кое как да инсталираш?

Такъв индивид като теб не съм срещал по форуми, а и по-добре да не срещам повече.

Връщай си се на Уйндолс

Той е качил Мента 20.3 не може да качи Мента 21.3

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ах тоя минчо бре голям зор да го качиш и взе че се отказа. А сега и в биос не виждаш какво има забранено а всичко е пред теб ама пусти мързел да четеш!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Ах тоя минчо бре голям зор да го качиш и взе че се отказа. А сега и в биос не виждаш какво има забранено а всичко е пред теб ама пусти мързел да четеш!

Той не иска да инсталира. Просто пуска теми за спорта. 

преди 9 минути, PsyManDelic написа:

Връщай си се на Уйндолс

Ооо има и все повече такива ще има. Няма да давам епитети и определения, че ,,,,,,,, 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 31 минути, PigMan9 написа:

Защо мислиш, че нямам лаптоп? Ако нямам лаптоп, тогава защо ми беше до пускам тези теми относно инсталирането на Линукс Мента 21?

Ако работят след 100 години, и тогава ще ги ползвам. Компютърните технологии вече достигат физическия лимит на закона на Мур (Moore's law); в един момент ще стигнем точката, сред която вече няма да има радикални промени и методите за свързване към интернет няма да са много различни. Ти наскоро каза, ма сред години, методите за свързване към интернет ще са радикално различни и сегашните устройства няма да могат да се свързват към интернет. Аз те опровергах, като ти показах видео, в които почти 50 годишен компютър беше свързан към интернет, Ютюб и успешно възпроизвеждаше видео клип.

Ето снимки на един от БИОС-ите, този, който е с отворени настройки (advanced settings):

IMG_20221030_031828.jpg

IMG_20221030_031839.jpg

IMG_20221030_031849_1.jpg

IMG_20221030_031902_1.jpg

IMG_20221030_031912.jpg

Кои настройки трябва да се включат, според теб?

Не знам как ги именуват и ти го казах и в другата тема а за другото дет си писал е пълна шуротия, между другото закона на Мур се отнася за процесорите не за глупостите дер си ги писал , ще ти дам един пример да го схванеш покажи ми телевизор Опера с интернет?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Той не иска да инсталира. Просто пуска теми за спорта. 

Ами той като неиска да инсталира тогава какво ли ще научи за въпросната операционна система. Ако не се правеше на мотика до сега да я беше инсталирал 100 пъти и като има някакви проблеми да ги задава в темите за linux и да дискутират проблема. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 минути, vlado1985 написа:

Ами той като неиска да инсталира тогава какво ли ще научи за въпросната операционна система. Ако не се правеше на мотика до сега да я беше инсталирал 100 пъти и като има някакви проблеми да ги задава в темите за linux и да дискутират проблема. 

Абе сър Владимире! Той не иска да се учи. Ти преглеждал ли си му предишните теми! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Емил Костов написа:

Абе сър Владимире! Той не иска да се учи. Ти преглеждал ли си му предишните теми! :)

Е то това се вижда че неиска да се научи а няма и желание също. И като гледам ако му даде някой идея за някакъв страмен въпрос веднага ще има нова тема!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 часа, PigMan9 написа:

Отдавна не се занимавам с Линукс Мента 21 към този момент. Имам Линукс Мента 20.03, който ми върши необходимата работа. Поне още 2 години ще ми върши работа, преди да остарее морално. До две години ще съм сменил компютрите, предполагам.

На мен Линукс ми трябва само и единствено за строго специфични цели; за обикновени, базови активности си имам Windows.

За кои теми говориш?

преди 3 минути, Емил Костов написа:

:giggle1:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• 1 месец по-късно...
на 4.11.2022 г. в 21:37, PigMan9GolqmotoPrase написа:

Изглежда, че има леки подобрения след като включих виртуализацията:

ENzbo9g.jpg

Ето ги днешните съобщения, които получавам при стартиране на системата:

Това е първото:

k62Ofl1.jpg

След това, отново същото съобщение се повтаря:

rTmoSAy.jpg

И накрая идва това:

JS4TNW7.jpg

При изключване, вече не дава никакви съобщения и грешки относно Broadcom.

Междувременно, открих, че при Acer има само AHCI, но не и AHCI LINUX:

suknYUD.jpg

Не, няма такава опция. В горната снимка се вижда, че има само AHCI.

в никой лаптоп няма таква опция, има само ahci, а acer и другите големи производители са M$ гъзоблизци и правят всичко възможно да затруднят инсталацията на linux...

acer карат nvme дисковете в raid за да не се виждат в линукс, трябва да се  превключат на ahci:

влизаш в BIOS , отиваш на Main tab, натискаш Ctrl+S бутоните заедно, натискаш F10 за запазване и изход, AHCI трябва да се появи в Main tab

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...