Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да защитим децата си от джендър - идеологията!

Anneliese

Препоръчан отговор

преди 12 минути, Anneliese написа:

Имената на част от продажниците на България! Чудесно съставен списък, чрез който народа директно дао търси сметка на престъпниците за опитите за вразврат на българските деца и младежи!

Помнете ми думата - нов народен съд ще има! И този път всички ще си плащат с лихвите!

За разврат на деца няма как да съм толерантна

FpGiB.jpg

Трябва да започнат с теб, какво е това хепи спринг на снимката ти, предателка такава :drum2:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 1,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

преди 4 часа, Anneliese написа:

1. Показваш подходящо избрани от теб снимки на селски къщи в Русия, които не отговарят на истината.

Няма как нещо да е снимано и да не отговаря на истината. Иначе щеше да е нарисувано.

2. Апартаментът ни е тухлен, но не е панелен. И не е грозен като показаните на снимките. Правихме му ремонт и изглежда чудесно. Като изключим тъпия навес отгоре на терасата, заради който си изгубих астро наблюдателницата си.

Покажи го на снимка след като е важно да кажеш какъв е.

Иначе в интернет има много снимки на град Берковица. Разгледай ги, хич не сме чак толкова зле, колкото си мислиш.

Ами понеже не съм ходил там съдя според това кой го представлява. След като ти си негов дипломат във форума, постарай се да покажеш добрата си страна, а не само да се заяждаш по възрожденски.

3. Цяла стая дрешник ми се вижда нещо прекалено. И не виждам нищо лошо в многото секции, поне има къде човек да си сложи разни неща. Сегашните минималистични етажерки и секции не стават за нищо!

Трупането на вещи е вехтошария. По соца има много секции, защото хората ставаха вехтошари в такъв режим. Например, трябва да имат къде да си пазят опаковките и шишетата от западен алкохол и газирани напитки като символ на изживян лукс. А и изобщо всеки боклук, защото "не се знае кога ще потрябва, а няма да има". Соцът остави за наследство мноооого секции като от снимките, които показах. Грозни бангии, които запълват пространството за дишане в една стая. Кутии за мизерия.

4. Какво не им харесваш на нашите заведения?

Не съм говорил по тази точка, че не обичам "нашите заведения". Какво значи "наши заведения"? С посуда в бългаски стил като тези долу ли? Тип механа? Много ми харесват. Кой може да не ги обича? 

HO3HFx1.jpg

Говорих ти за манталитет, ако не си ме разбрала, не че не обичам родното, а не обичам мизерията. Например да ми сервират в ей такава чинийка като на провинциална автогара.

HO3HtmN.jpg

5. Никога не бих седяла. То си личи колко е тесен и неудобен. А пък чантите да се слагат на земята ми е отврат. Супер нехигиенично.

Значи е по-хигиенично според теб да сте на един чин с другарчето и да му усещаш миризмата. Ок. Впрочем на чиновете за един е по-трудно да се преписва. Това с двойните чинове е наследство от соца. Да създава манталитета, че винаги можеш да препишеш. Винаги да може някой да тегли като за двама. 

6. Не, но нормалната възраст за тръгване на училище трябва навсякъде да е 7 - годишна възраст.

Обоснови се защо.

7.  16 - годишните нямат акъл да поддържат автомобили  и да шофират. Автомобилите не са играчки. у нас на шофьорски курсове се тръгва след навършване на пълнолетие.

Обоснови се как на 18 са с много по-голям акъл от на 16. САЩ е огромна страна, понякога и децата имат нужда от автомобили, за да стигнат до училище. Много деца карат собствени коли там. Звучи като фантазия, нали? Много далеч от комунистическия живот. Знам.

8. Празниците им са тъпи, само Хелоуин и Коледа стават. Обаче така кичозно си празнуват националния празник, че не е истина. Стават за смях в интернет, особено в инстаграм.

Брей, не те ли дразни Хелоуин? Нали беше уж комунистическа националистка? Какъв е тоя Хелоуин като си имаме кукери? И тая Коледа не е ли консуматорски капиталистически празник?

9.Застраховките са простотия. Здравеопазването е право на всеки един човек на Земята. Болниците трябва да са болници, а не търговски дружества. И здравеопазването трябва да е безплатно.

Ми може и да са простотия, но здравеопазването не може да е даром. Не може да си безотговорен към него и даже и да не плащаш символични застраховки. Впрочем всеки работодател плаща застраховката. Когато някой остане без работа, има и някакъв период, в който все още е осигурен. И едва след като сам се откаже от възможностите да работи след известно време, спират и осигуровките (застраховката) му. Сам си е преценил, че не е приел да работи нещо друго след някакъв период на безработица и то поне какво да е докато не си намери работа по специалността например та през това време даже и да му се наложи да прави милкшейкове, поне да е осигурен.

10. Защото има неща, които е морално недопустимо да са скъпи и недостъпни. Такива важни неща като здравеопазването и образованието, а достъпът до наука,култура, изкуства и туризъм трябва да е на нормални цени и достъпни за всички.

В образованието има и елит, но има и супер достъпни колежи. И вече е и въпрос на лично бутане и напъване. Няма нужда да говорим за изключения, но за масовката си има достъпна наука, култура и изкуства. За туризъм съм си говорил с американец дошъл тук. Разказа, че е работил в Събуей (фаст фууд) и 6 месеца работил, 6 месеца пътувал. Не спи в 5 звездни хотели, но има достатъчно пари изкарани от 6-те си месеца работа там, за да обикаля хипарски. Кажи ми тук със заплата в някой БГ фаст фууд до къде ще стигне някой? Па макар и на автостоп да пътува? Разни култури, разни възможности. Явно американската не е толкоз лоша.

11. А те за къде са тръгнали по чужбините, като не знаят езици. Като туристи се излагат много. Българинът поне учи езици. В САЩ не са чували з такова нещо ато обща култура.

Ми и ти не знаеш 100 езика, един ако знаеш и е световен какъвто е английският, не ти трябват повече, за да се разбираш с местните. А знаеш ли защо англисйкият е станал международно признат? Оставям ти възможност сама да помислиш.

12. Децата заслужават нормална ваканция след толкова много учене, а и лятото е точно най - подходящият сезон за ваканция. А 12 клас не е допълнителен и е нормално да го има. Аз съм учила 12 години, сестра ми също, макар че при тях махнаха 12 - клас, но пък караха две години 8 клас - подготвителен и после просто 8. Тъпотия! Буквално са повтаряли.

12я клас е напълно излишен. Въведоха го след 1999-та по икономически причини. Не ми се спори.

13. Гледала съм, но не видях никакви тържества за първия учебен ден. Нито децата се събират в училищния двор, нито имат звънци,, нито директорите произнасят тържествени речи, нито децата пеят песни или рецитират стихове, няма букети за учителите.........Същото го нямат и за завършването на даден клас. Само сухи и скучни много кратки церемонии в училищните зали. Нямат тържествено изпращане на абитуриентите от училище, а дипломиранията им са тъпо шоу, не нещо тържествено. Пък и дипломите им са грозни. Нашите са много по - хубави.

Имат страхотни филми, в които можеш да видиш какви купони, празници и лудории си имат. Не знам какво си гледала, че да ти е било сухо и скучно.

14. Да, само едните динозаври имат. Ние пък имаме истински археологически музеи. Динозаври не ни трябват. Друго нещо са си Александровската и Казанлъшката гробници, Перперикон, останките от тракийски селища и римски крепости, Царевец...................

Кой каквото си има. Кой е казал, че динозаврите не са по-интересни от "Александровската и Казанлъшката гробници, Перперикон, останките от тракийски селища и римски крепости, Царевец..................."

15.Каубоите ли им са фолклорът? Смешно.:giggle1:

Имат си индианци, ако им трябва много древен фолклор. Иначе си имат и каубои. Какъв е проблемът? Нашия Крали Марко на колко години е според теб? От времената на древена Елада ли е?

16. Защото сектите са опасни, често погубват животи. Гледах поредиците за мормоните и сциентолозите - пълен ужас. У нас такива неща не се толерират.

Мормоните са кротки. На никого не пречат. Никой мормон не се самоубива, защото това не се толерира. За тях това е смъртен грях. Сциентолозите пък са доста екзотична религия. Не знам дали ги има в България, за тях знам само, че издават много скъпа литература. Има я в книжарниците и изглежда интересна. Явно са секта на богатите. Но за мормоните специално, не са по-опасни от евангелисти, католици, православни. Типична християсна култура имат. Ако за теб християнството е опасно, значи или си мюсюлманка, или комунистка. Какво си ти?

17. Рублата поне изглежда хубава, доларът прилича на повръщано. Ако трябва да съм честна, нашите пари са си най - хубавите.

Какво значи "изглежда хубава"? Нима според теб стойността на парите се определя от изобразителното изкуство по тях?

18. Заради добива на шистов газ останаха без вода, в Калифорния положението е трагично. Но не ги съжалявам. Сами са си виновни.

САЩ са огромна страна. Може да имат екологична катастрофа в някой район, но това не е проблем за цялата държава. Няма за какво да ги съжаляваш наистина.

В Америка ли живееш? Я ни покажи дома си, да го видим как изглежда.

Ето го дома ми 

HO3q2MN.jpg

Ето го и квартала ми

HO3q3PI.jpg

По-хубаво ли е от Берковица?

САЩ е полицейска държава, а и там има торнада. Торентите пък са забранени. Благодаря, но не е за мен.

Окей! 😎

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Anneliese написа:

Гледала съм за тези неща по телевизията и много съм се смяла с глас. Американците са прости!

Естествено ... по Останкино най-вече :newspaper:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 часа, Anneliese написа:

Не съм чувала у нас да е имало нападнати и нахапани от акули хора. В САЩ обаче има доста.

Както и в Австралия...примерно. И как да има, като си нямате акули в гьола, дето му викате море

Също така американците са много наивни и прости и вярват във всякакви глупости - извънземни, човека - молец, глупостите за проклятия, духове, Бермудсия триъгълник...........

Ти кога за последно беше в САЩ? Колко Американски граждани познаваш? С колко от тях си говорила?

Също така са много наивни и вярват за всичко на правителството си,  нямат грам критично мислене, а изборите им са пародия на избори.

Изборната система в САЩ е прекалено сложна за пилешкия ти мозък

Също така не ми харесва как си изписват датите,  за мен е грешно. Мерните им единици - също.

Както в почти 2/3 от Света! Имперската система е основната. А и ти не си фактор, ойто може да преценява,мкое е грешно и ко не е!

Цитат

САЩ е полицейска държава, а и там има торнада. Торентите пък са забранени. Благодаря, но не е за мен.

Какво общо има Полицията с торнадото? И торент тракерите не са забранеи! Забранено е определено съдържание  - като си платиш, няма ядове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Продължаваме промяната така и ще настигнем Тайланд. Още ни трябва лейдибой.

Чак сега разбрах какво значи продължаваме промяната. Борим се да настигнем Тайланд.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Специално за форумното ни наци

Това е руския вариант на "Извънземни от древноста"

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 час, Гражданин написа:

Много добре знаеш какво е рашисти. Не си от вчера в интернет, а още повече и че си с много повече опит от мен в този форум, така че няма как да  не знаеш коварната точка 2.12 от правилата му и как последния път, когато обяснявах тази дума бях баннат по необясними причини за мен тогава причини до този момент, в който виждам как ме провокираш да ти обяснявам нещо, което се самообяснява в самата дума. Още повече че знаеш повече от един език, не вярявам да не си способен на повече от това да я свържеш с Бойко Рашков. Коварен си, личи си. Даже нищо чудно ти да си ми пуснал доклада и само ме чакалиш и чакаш да се подхлъзна.

Баннали са те за обяснението на думата рашисти?
Бря явно верно имате предвид нещо дето не го знам.😁

Пак ли да питам за IQ?

Питай каквото искаш, само се дръж на ниво ако искаш да водим нормална дискусия.
Ако мислиш да си като някои други и да дрънкаш само за рашисти, ватенки и т.н. щуротии, от мен ще получаваш това което и те, с други думи каквото повикало такова се обадило. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 10 минути, Гражданин написа:

Няма как нещо да е снимано и да не отговаря на истината. Иначе щеше да е нарисувано.

Покажи го на снимка след като е важно да кажеш какъв е.

Ами понеже не съм ходил там съдя според това кой го представлява. След като ти си негов дипломат във форума, постарай се да покажеш добрата си страна, а не само да се заяждаш по възрожденски.

Трупането на вещи е вехтошария. По соца има много секции, защото хората ставаха вехтошари в такъв режим. Например, трябва да имат къде да си пазят опаковките и шишетата от западен алкохол и газирани напитки като символ на изживян лукс. А и изобщо всеки боклук, защото "не се знае кога ще потрябва, а няма да има". Соцът остави за наследство мноооого секции като от снимките, които показах. Грозни бангии, които запълват пространството за дишане в една стая. Кутии за мизерия.

Не съм говорил по тази точка, че не обичам "нашите заведения". Какво значи "наши заведения"? С посуда в бългаски стил като тези долу ли? Тип механа? Много ми харесват. Кой може да не ги обича? 

HO3HFx1.jpg

Говорих ти за манталитет, ако не си ме разбрала, не че не обичам родното, а не обичам мизерията. Например да ми сервират в ей такава чинийка като на провинциална автогара.

HO3HtmN.jpg

Значи е по-хигиенично според теб да сте на един чин с другарчето и да му усещаш миризмата. Ок. Впрочем на чиновете за един е по-трудно да се преписва. Това с двойните чинове е наследство от соца. Да създава манталитета, че винаги можеш да препишеш. Винаги да може някой да тегли като за двама. 

Обоснови се защо.

Обоснови се как на 18 са с много по-голям акъл от на 16. САЩ е огромна страна, понякога и децата имат нужда от автомобили, за да стигнат до училище. Много деца карат собствени коли там. Звучи като фантазия, нали? Много далеч от комунистическия живот. Знам.

Брей, не те ли дразни Хелоуин? Нали беше уж комунистическа националистка? Какъв е тоя Хелоуин като си имаме кукери? И тая Коледа не е ли консуматорски капиталистически празник?

Ми може и да са простотия, но здравеопазването не може да е даром. Не може да си безотговорен към него и даже и да не плащаш символични застраховки. Впрочем всеки работодател плаща застраховката. Когато някой остане без работа, има и някакъв период, в който все още е осигурен. И едва след като сам се откаже от възможностите да работи след известно време, спират и осигуровките (застраховката) му. Сам си е преценил, че не е приел да работи нещо друго след някакъв период на безработица и то поне какво да е докато не си намери работа по специалността например та през това време даже и да му се наложи да прави милкшейкове, поне да е осигурен.

В образованието има и елит, но има и супер достъпни колежи. И вече е и въпрос на лично бутане и напъване. Няма нужда да говорим за изключения, но за масовката си има достъпна наука, култура и изкуства. За туризъм съм си говорил с американец дошъл тук. Разказа, че е работил Събуей (фаст фууд) и 6 месеца работил, 6 месеца пътувал. Не спи в 5 звездни хотели, но има достатъчно пари изкарани от 6-те си месеца работа там, за да обикаля хипарски. Кажи ми тук със заплата в някой БГ фаст фууд до къде ще стигне някой? Па макар и на автостоп да пътува? Разни култури, разни възможности. Явно американската не е толкоз лоша.

Ми и ти не знаеш 100 езика, един ако знаеш и е световен какъвто е английският, не ти трябват повече, за да се разбираш с местните. А знаеш ли защо англисйкият е станал международно признат? Оставям ти възможност сама да помислиш.

12я клас е напълно излишен. Въведоха го след 1999-та по икономически причини. Не ми се спори.

Имат страхотни филми, в които можеш да видиш какви купони, празници и лудории си имат. Не знам какво си гледала, че да ти е било сухо и скучно.

Кой каквото си има. Кой е казал, че динозаврите не са по-интересни от "Александровската и Казанлъшката гробници, Перперикон, останките от тракийски селища и римски крепости, Царевец..................."

Имат си индианци, ако им трябва много древен фолклор. Иначе си имат и каубои. Какъв е проблемът? Нашия Крали Марко на колко години е според теб? От времената на древена Елада ли е?

Мормоните са кротки. На никого не пречат. Никой мормон не се самоубива, защото това не се толерира. Сциентолозите са екзотична религия. Не знам дали ги има в България, за тях знам само, че издават много скъпа литература. Има я в книжарниците и изглежда интересна. Явно са секта на богатите. Но за мормоните специално, не са по-опасни от евангелисти, католици, православни. Типична християсна култура имат. Ако за теб християнството е опасно, значи или си мюсюлманка, или комунистка. Какво си ти?

Какво значи "изглежда хубава"? Нима според теб стойността на парите се определя от изобразителното изкуство по тях?

САЩ са огромна страна. Може да имат екологична катастрофа в някой район, но това не е проблем за цялата държава. Няма за какво да ги съжаляваш наистина.

Ето го дома ми 

HO3q2MN.jpg

Ето го и квартала ми

HO3q3PI.jpg

По-хубаво ли е от Берковица?

Окей! 😎

1. От съображения за сигурност няма да си покажа дома, нито улицата, на която живея. В интернет има достатъчно снимки на града, можеш да видиш как изглежда. Може и да е малък и скромен град, да нямаме небостъргачи, но поне си имаме страхотна гледка към планината и си виждаме небето, на всяка Нова година си виждаме зарята.

2. За вас е вехтошария, за нас - не. Аз обичам да има секции, да има къде да си сложа многото книги, вестници и списания, сувенири, албуми със снимки, играчките ми от "Макдоналдс" и плюшените такива, които са ми подаръци (пазя си ги от носталгия), настолните игри. Дом без библиотечна секция и много книги за мен не е дом.

3. Имам предвид, че  и у нас имаме хубави сладкарници, кафенета, ресторанти, барове, не е само у вас модерно. Но и ние не харесваме чак всичко да е технично и изкуствено. Да има красива атмосфера, хората да си говорят.............. Вашите заведения са блъскани с много техника и всякакви ефекти.

4. Идеята на нормалния двуместен чин е да социализира, не да преписваш. Отвращението от човешките миризми не го разбирам. Всички миришем. А точно такъв чин ми се струва адски неудобен. И да, за мен е мега нехигиенично училищните чанти да са по пода.

images?q=tbn:ANd9GcR5CL04ojiaMMWrHull9r4

5. На петгодишна възраст на училище е пълно безумие. Много е рано, децата лесно се уморяват и имат нужда от следобеден сън. Плюс това от рано им се затормозяват очите и после много рано слагат очила. Да губят ранното си детство в учене, вместо в игри, за мен е чисто безумие. Докато през септември 1989 година моите връстници в САЩ вече са първокласници и учат по цял ден, то аз тогава тръгнах на детска градина и след обяд спяхме следобеден сън в спалните си. Може на пет годинки да не съм знаела буквите и цифрите, но си играех по цял ден.

Племенницата ми тръгна на 6 години на училище и го намрази. Прибираше се в рев (ние я гледахме, майка и работеше в банка в Монтана), идваше да яде и лягаше да спи, трудно заспиваше, с плач, от много умора. Жал ми беше да я гледам така. Сега брат и другия месец става на 8 и е щастлив първокласник, издържа си училищния режим, а и не е по следобедния сън много - много. Досега не съм го чувала да казва, че мрази училището.

6. Пълно безумие е, и липса на здрав разум да дадеш автомобил на 16 - годишните. Те гледат на тях като на играчка, имат несериозно отношение към пътните правила, не умеят да поддържат автомобили, изобщо............. безумие. На 18 са малко по - осъзнати, защото са пълнолетни и осъзнават, че ако сгафят, те носят отговорност за всичко. Сестра ми на шофьорски курсове тръгна чак след като стана студентка, а пък племенницата ми не ще и да чуе. Ползва си метрото в София с кеф. Че и моите съученици от училището в София, които по - рано от мен станаха пълнолетни, не искаха и да чуят за шофьорски курсове. А да ходиш сам на училище с кола е мега тъпня. Във вашия град нямате ли си градски транспорт?

7. Хелоуин не е американски, а келтски празник. Много е грубо да си го присвоявате. Харесвам Хелоуин и Коледа, есента все пак трябва да има някакъв голям есенен празник. Не може сезон без празник. Едно от малкото неща, които ви признавам е, как си украсявате градовете и домовете за Коледа.

8. Здравеопазването трябва да е безплатно и точка!

9.Образованието ви е трагедия. Да не знаете кой е Бетовен и да го бъркате с куче си е признак на трагедия отвсякъде.

10.А английският е изместил френският. Което е жалко, френският е страхотен език и много по - красив и изразителен от английския.

11. Гледала съм доста американски детски филми, но никъде не видях тържествени училищни церемонии. Гледала съм :

- сериала "Пълна къща"

- сериала "Стъпка по стъпка"

- филма "Баровки" (любим на сестра ми)

- филма "Ченге в детската градина" ( и хич не ми харесаха американските детски градини, безумие е децата да спят на пода и да ядат с ръце, без маса и прибори, както и че не им се четат класическите детски приказки на братя Грим, Шарл Перо, Ханс Кристиан Андерсен.............)

-различни детски и тийн филми по "Холмарк"

12. За нас в България не са. Миналото ни е много по - интересно.

13. Нито мормоните са кротки, нито сциентолозите.Гледай поредицата на Лия Ремини за сциентологията. И  една друга,за полигамията. Едното от момичетата в поредицата, избягало от полигамията, е моя връстничка. Бях потресена, че, докато аз съм учила в основното училище, тя е работела и няма никакво образование, не знае нищо за света извън полигамията, което е направо страшно. Няма основни знания по физика, химия, биология,история, география.............

14. Ами доларите ви са много грозни, не знам как не ви правят впечатление. Американците явно нямате усет за красота във всичко наоколо.

15. Може и да сте огромна страна, ама ваши хора бедстват в Калифорния, а вие давате пари за въоръжение и глупости, вместо за  здравеопазване, образование, култура, наука и екология. Липсва ви нещото, наречено емпатия.

16. Тя къща ще замине при първото торнадо. Дървените трески могат да убиват. Освен това е грозна, жалък опит за нещо средно между къща и имение. Кварталът изглежда хубав, но, доколкото знам, нямате нормални съседски отношения в САЩ.

А може ли да видим сградата на училището на детето ти? На мен не ми харесват американските училища, имат една много студена на вид архитектура.

преди 53 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Естествено ... по Останкино най-вече :newspaper:

По " Viasat history".

преди 48 минути, NewRedDragon написа:

Както и в Австралия...примерно. И как да има, като си нямате акули в гьола, дето му викате море

Ти кога за последно беше в САЩ? Колко Американски граждани познаваш? С колко от тях си говорила?

Изборната система в САЩ е прекалено сложна за пилешкия ти мозък

Както в почти 2/3 от Света! Имперската система е основната. А и ти не си фактор, ойто може да преценява,мкое е грешно и ко не е!

1. Кое наричаш ти гьол? Австралийците си съсипаха Големия бариерен риф, така че да мълчат!

2. Тъкмо отговорих на един в темата. Мисля, че е горд собственик на американски паспорт.

3. Сложна и мега тъпа. Нашата поне е проста. Сложно не означава интелигентно.

4. Империи вече няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 22 минути, Bubbles написа:

Баннали са те за обяснението на думата рашисти?
Бря явно верно имате предвид нещо дето не го знам.😁

Питай каквото искаш, само се дръж на ниво ако искаш да водим нормална дискусия.
Ако мислиш да си като някои други и да дрънкаш само за рашисти, ватенки и т.н. щуротии, от мен ще получаваш това което и те, с други думи каквото повикало такова се обадило. :)

Нямам нужда да те убеждавам, че съм интересен човек за комуникация. И аз водя разговори на ниво "според зависи". Например, ти ми говориш, че уж не знаеш какво са рашисти, но пък подреждаш същата дума точно преди думата "ватенки", което ми говори, че си достатъчно осведомен та да имаш представа какво значат двете думи на жаргон, че да ги подредиш в един коловоз. Не знам дали имаш нужда да тролиш или си просто неадекватен. Времето ще ми покаже.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 5 минути, Anneliese написа:

1. От съображения за сигурност няма да си покажа дома, нито улицата, на която живея. В интернет има достатъчно снимки на града, можеш да видиш как изглежда. Може и да е малък и скромен град, да нямаме небостъргачи, но поне си имаме страхотна гледка към планината и си виждаме небето, на всяка Нова година си виждаме зарята.

На всяка нова година купувам заря за около 1000€ И ВИНАГИ съм с повече време от зарята за плебеите

преди 8 минути, Anneliese написа:

Пълно безумие е, и липса на здрав разум да дадеш автомобил на 16 - годишните. Те гледат на тях като на играчка, имат несериозно отношение към пътните правила, не умеят да поддържат автомобили, изобщо............. безумие.

Е, тогава, защо давате в бг книжки на 16 годишни?

....Абе що не скочиш на една екскурзия до САЩ, да видиш нещата - няма да е повече от 30 000 лв

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 13 минути, Гражданин написа:

Нямам нужда да те убеждавам, че съм интересен човек за комуникация. И аз водя разговори на ниво "според зависи". Например, ти ми говориш, че уж не знаеш какво са рашисти, но пък подреждаш същата дума точно преди думата "ватенки", което ми говори, че си достатъчно осведомен та да имаш представа какво значат двете думи на жаргон, че да ги подредиш в един коловоз. Не знам дали имаш нужда да тролиш или си просто неадекватен. Времето ще ми покаже.

Не приятел, нарича се ирония, така постъпвам с тези които вместо да водят дискусия повтарят като папагали само няколко думички.

Да се върнем на темата : Вчера зададох въпрос на който никой не ми отговори - Демокрацията не означаваше ли "Право на избор"?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 1 минута, Bubbles написа:

Демокрацията не означаваше ли "Право на избор"?

Да, но на 80%. Всички знаем етимилогията на думата. Но все пак трябва да има някакъв Shaper. Не може копейкин да е в играта... или някой от другите

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, NewRedDragon написа:

На всяка нова година купувам заря за около 1000€ И ВИНАГИ съм с повече време от зарята за плебеите

Е, тогава, защо давате в бг книжки на 16 годишни?

....Абе що не скочиш на една екскурзия до САЩ, да видиш нещата - няма да е повече от 30 000 лв

Не ми се ходи в САЩ, а и ако продължавате така да дразните Русия, скоро ще станете на ядрена пепел. Няма за какво да завиждам на САЩ. Животът ми е тук, в презряната от вас България.

Ще ми е много интересна реакцията ви, ако Вашингтон и Ню Йорк бъдат унищожени от ядрени оръжия.:popcorn2:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Anneliese написа:

Не ми се ходи в САЩ, а и ако продължавате така да дразните Русия, скоро ще станете на ядрена пепел. Няма за какво да завиждам на САЩ. Животът ми е тук, в презряната от вас България.

Ще ми е много интересна реакцията ви, ако Вашингтон и Ню Йорк бъдат унищожени от ядрени оръжия.:popcorn2:

Оле, мале - направо ме стресира

ПС: Жилището ми не е във Вашингтон, имам си бункер (като путлер):lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 3 минути, Anneliese написа:

Москва и Санкт Петербург също ще бъдат унищожени даже и човека език ти го каза при ядрена война победители няма да има

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 15 минути, Bubbles написа:

Не приятел, нарича се ирония, така постъпвам с тези които вместо да водят дискусия повтарят като папагали само няколко думички.

"Тези които вместо да водят дискусия..."

Когато водя дискусии, опитвам се да стават стойностни. Личи си по обема на текстовете ми и старанитето, което влагам. Разбира се не е задължително да съм положителен герой за всеки.

преди 15 минути, Bubbles написа:

Да се върнем на темата : Вчера зададох въпрос на който никой не ми отговори - Демокрацията не означаваше ли "Право на избор"?

Идеята е да не загубим всички правата си на някои струващи ни се сега като елементарни и по подразбиране наши свободи като последствие от това, че някои хора не виждат нищо нередно в рашизма, а другите пък са прекалено лениви или заети, за да обяснят на заблудените, че рашизмът не е нещо в тяхна полза. Та аз до колкото ми е по силите си давам зор да обяснявам даже на сульо и на пульо понякога. Нямам възможностите обаче да ти наложа нещо на сила. Ако считаш, че ти преча на "твоята демокрация" винаги можеш да ми дадеш идеологически отпор, да поспориш с мен или както си искаш да ми реагираш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 4 минути, Гражданин написа:

рашизмът

Е вече си имаме едно наци дет редивно ни затваря и стрля... Горе  долу разбираш ли вече защо я наричам наци?.

преди 46 минути, Anneliese написа:

Империи

Има две засега Русия И САЩ а на хоризонта се задава и трета на човека език хихи

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

САЩ са империя само в болните си мечти. Една война срещу Русия не могат да спечелят.:lol6:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 8 минути, Anneliese написа:

САЩ са империя само в болните си мечти. Една война срещу Русия не могат да спечелят.:lol6:

Ане, една вече спечелиха! Няма СССР!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 6 минути, Гражданин написа:

"Тези които вместо да водят дискусия..."

Когато водя дискусии, опитвам се да стават стойностни. Личи си по обема на текстовете ми и старанитето, което влагам. Разбира се не е задължително да съм положителен герой за всеки.

Ами не знам може би и да съм останал тогава с погрешно впечатление, ако е така извинявай.

преди 8 минути, Гражданин написа:

Идеята е да не загубим всички правата си на някои струващи ни се сега като елементарни и по подразбиране наши свободи като последствие от това, че някои хора не виждат нищо нередно в рашизма, а другите пък са прекалено лениви или заети, за да обяснят на заблудените, че рашизмът не е нещо в тяхна полза. Та аз до колкото ми е по силите си давам зор да обяснявам даже на сульо и на пульо понякога. Нямам възможностите обаче да ти наложа нещо на сила. Ако считаш, че ти преча на "твоята демокрация" винаги можеш да ми дадеш идеологически отпор, да поспориш с мен или както си искаш да ми реагираш.

Те правата ок, всички искаме права, само че правото означава отговорност, а в наши дни хората можещи да носят такава не са никак много.
Ся рашизма... всеки си има своите виждания, аз в момента абсолютно сериозно не съм сигурен дали с тази дума визираш цяла една страна или само управниците й, но всеки си има своите виждания, аз уважавам това че ти не харесваш този твой рашизъм, аз пък смятам че ние като хора, нашите страни като държави(Институции) и ЕС като организация и общност НЕ трябва да се кланя на НИКОГО, без оглед кой ли от къде е, а в момента всички се кланят на една конкретна страна.

И понеже си прав че "Насила хубост не става", точно по тази причина съм категорично против да се въвежда задължително обучение на деца за гейските въпроси.
Единственото изключение може да е изцяло научното което се обхваща от биологията, другото трябва да е изцяло по избор на детето и родителя/настойника и задължително извън училище.

преди 43 минути, NewRedDragon написа:

Да, но на 80%. Всички знаем етимилогията на думата. Но все пак трябва да има някакъв Shaper. Не може копейкин да е в играта... или някой от другите

Тоест право на избор има само когато и както е угодно на управляващите и позовавайки се на това отнемаме правото на избор на децата и техните родители/настойници и им натрапваме обучение за хомо перковци?
Ще ме прощаваш ама това е толкова демокрация колкото в КНДР демократично всички целуват портета на Ким Ир Сен след сутрин,обед и вечер.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 2 часа, Anneliese написа:

Покажи ни тогава само примерна снимка на подобен на твоя дом. Просто ей така, за да видим защо според теб обикновените американски къщи са са калпави (както казваш, ще ги издуха торнадо), а пък твоят тип дом е по-хубав, здрав и кокетен.

2. За вас е вехтошария, за нас - не. Аз обичам да има секции, да има къде да си сложа многото книги, вестници и списания, сувенири, албуми със снимки, играчките ми от "Макдоналдс" и плюшените такива, които са ми подаръци (пазя си ги от носталгия), настолните игри. Дом без библиотечна секция и много книги за мен не е дом.

Когато говорих за вехтошария нямах предвид книги, а трупането на вещи тип боклуци като опаковки, стари играчки и т.н., тип "съкровищата на социалистическия човек", който от недоимък трупа, включително и ново което е предназначено уж за директна консумация, но той го пази докато то не остарее, защото смята, че хубавото трябва да се пази винаги за бъдещето. Като например вносни шоколади складирани в някоя от тези секции или шкафове, за да се извадят, "когато му дойде времето". "Да се пази за светлото бъдеще като всичко останало. Сега не е момента да живеем, да се отвори по-натам за по-специален момент! Например, за да може да покажем на гостите като символ, че имаме лукс..."

3. Имам предвид, че  и у нас имаме хубави сладкарници, кафенета, ресторанти, барове, не е само у вас модерно. Но и ние не харесваме чак всичко да е технично и изкуствено. Да има красива атмосфера, хората да си говорят.............. Вашите заведения са блъскани с много техника и всякакви ефекти.

Аз казах просто, че не обичам бедността. Да ми сервират в пластмасови чинийки (които ти показах вече), на пластмасови маси и столчета.

HO3WRql.jpg

Винаги са продупчени с черни кратери от цигари и има някакъв такъв на вид пепелник:

HO3Wus4.jpg

А столчетата са обикновено някакви такива:

HO3WvIa.jpg

Много класно, нали?

Ето за такива заведения на тип на автогара ти говоря. Няма чар в това. Пост соц модернизъм някакъв. Не ме кефи. В Берковица кое е най-хубавото заведение? Препоръчай ми.

4. Идеята на нормалния двуместен чин е да социализира, не да преписваш. Отвращението от човешките миризми не го разбирам. Всички миришем. А точно такъв чин ми се струва адски неудобен. И да, за мен е мега нехигиенично училищните чанти да са по пода.

images?q=tbn:ANd9GcR5CL04ojiaMMWrHull9r4

Чудесен чин, минималистичен и чист. Е, разбира се, че има и по-хубави! Но най-важното е човек да е индивидуалист, а не да разчита винаги на другарче да препише или да си има компания. 

5. На петгодишна възраст на училище е пълно безумие. Много е рано, децата лесно се уморяват и имат нужда от следобеден сън. Плюс това от рано им се затормозяват очите и после много рано слагат очила. Да губят ранното си детство в учене, вместо в игри, за мен е чисто безумие. Докато през септември 1989 година моите връстници в САЩ вече са първокласници и учат по цял ден, то аз тогава тръгнах на детска градина и след обяд спяхме следобеден сън в спалните си. Може на пет годинки да не съм знаела буквите и цифрите, но си играех по цял ден.

Значи са по-напреднали от теб щом по-рано почват да учат. Ти ги смяташ за тъпи, а явно са знаели да пишат и четат по-рано от теб. Знаеш ли какво предимство е да напреднеш по-рано? Нищо чудно, че са ходили до Луната.

Племенницата ми тръгна на 6 години на училище и го намрази. Прибираше се в рев (ние я гледахме, майка и работеше в банка в Монтана), идваше да яде и лягаше да спи, трудно заспиваше, с плач, от много умора. Жал ми беше да я гледам така. Сега брат и другия месец става на 8 и е щастлив първокласник, издържа си училищния режим, а и не е по следобедния сън много - много. Досега не съм го чувала да казва, че мрази училището.

Защото е била на 6. Когато останалите ѝ съученици са били на 7, тя е била с година по-малка. Има изследвания, според които учениците, които тръгват по-рано от връстниците си (говорим за хора в един клас) са по-неспособни в спорта и в другите дисциплини, просто защото при децата дори и 7 месеца разлика в развитието са от голямо значение. Даже има цели научни трудове по въпроса, че родените в януари или първите дни на годината са "по-умни" и "по-надарени" в класа си просто заради физическото си предимство да са по-големи и развити спрямо останалите родени няколко месеца по-късно. Така че в САЩ нямат по-различни проблеми от българските ученици заради това, че тръгват по-рано на училище, а заради разликата в месеците си в една и съща паралелка. А предимството, че почват по-рано училище е в това, че завършват по-рано и съответно родителите им не си губят още години от своя живот (един за живеене) в дундуркането им чак до 18 - 19.

6. Пълно безумие е, и липса на здрав разум да дадеш автомобил на 16 - годишните. Те гледат на тях като на играчка, имат несериозно отношение към пътните правила, не умеят да поддържат автомобили, изобщо............. безумие. На 18 са малко по - осъзнати, защото са пълнолетни и осъзнават, че ако сгафят, те носят отговорност за всичко. Сестра ми на шофьорски курсове тръгна чак след като стана студентка, а пък племенницата ми не ще и да чуе. Ползва си метрото в София с кеф. Че и моите съученици от училището в София, които по - рано от мен станаха пълнолетни, не искаха и да чуят за шофьорски курсове. А да ходиш сам на училище с кола е мега тъпня. Във вашия град нямате ли си градски транспорт?

За да живеят в такива хубави къщи и широки комплекси suburban style housing, а не в големи панелни многоетажни блокове, пространството се разширява и разстоянията също, така че е съвсем нормално да има децата да ходят с автомобили до училище. Имат ресурс за това, защо не? Защо с градски транспорт? 

7. Хелоуин не е американски, а келтски празник. Много е грубо да си го присвоявате. Харесвам Хелоуин и Коледа, есента все пак трябва да има някакъв голям есенен празник. Не може сезон без празник. Едно от малкото неща, които ви признавам е, как си украсявате градовете и домовете за Коледа.

Никой не си присвоява нищо. Всеки знае историята на Хелоуийн. Очевидно харесваш западни празници. Това се опитвах да кажа. Какво още друго западно харесваш и защо тогава искаш да им хвърлят "руски атом"? Какво толкова не харесваш на американците? Обикновените, нормалните...

8. Здравеопазването трябва да е безплатно и точка!

Няма точка. Обясни защо.

9.Образованието ви е трагедия. Да не знаете кой е Бетовен и да го бъркате с куче си е признак на трагедия отвсякъде.

Най-желаните университети и развиващи най-голяма научна и световно призната дейност в света са масово такива в САЩ. 

10.А английският е изместил френският. Което е жалко, френският е страхотен език и много по - красив и изразителен от английския.

Изразителността няма нищо общо. Според лингвистите, английският език има около 500 хиляди думи, френският 150 хиляди, а руският около 130 хиляди. Английският е безспорно богатство. Световен е неслучайно.

11. Гледала съм доста американски детски филми, но никъде не видях тържествени училищни церемонии. Гледала съм :

- сериала "Пълна къща"

- сериала "Стъпка по стъпка"

- филма "Баровки" (любим на сестра ми)

- филма "Ченге в детската градина" ( и хич не ми харесаха американските детски градини, безумие е децата да спят на пода и да ядат с ръце, без маса и прибори, както и че не им се четат класическите детски приказки на братя Грим, Шарл Перо, Ханс Кристиан Андерсен.............)

-различни детски и тийн филми по "Холмарк"

Гледай още. Холивуд има милиони филми. 

12. За нас в България не са. Миналото ни е много по - интересно.

13. Нито мормоните са кротки, нито сциентолозите.Гледай поредицата на Лия Ремини за сциентологията. И  една друга,за полигамията. Едното от момичетата в поредицата, избягало от полигамията, е моя връстничка. Бях потресена, че, докато аз съм учила в основното училище, тя е работела и няма никакво образование, не знае нищо за света извън полигамията, което е направо страшно. Няма основни знания по физика, химия, биология,история, география.............

Мормоните вече не са полигамни. Сциентолозите са секта на богатите (поне според мен). Затова се стараят да привличат холивудски звезди от ранга на Джон Траволта и Том Круз. Не е казано, че като си богат си имунизиран срещу секти. Даже ставаш и мишена, защото си богат.

14. Ами доларите ви са много грозни, не знам как не ви правят впечатление. Американците явно нямате усет за красота във всичко наоколо.

А защо според теб всички търгуват с долари, а не в рубли?

15. Може и да сте огромна страна, ама ваши хора бедстват в Калифорния, а вие давате пари за въоръжение и глупости, вместо за  здравеопазване, образование, култура, наука и екология. Липсва ви нещото, наречено емпатия.

САЩ е страна от много държави (щати), всяка със собствени закони и самоуправление и традиции. Гледай малко научно популярни филми за тях, нали не очакваш, че мога да ти обясня за традициите и културата на почти 10 милиона квадратни километра територия?

16. Тя къща ще замине при първото торнадо. Дървените трески могат да убиват. Освен това е грозна, жалък опит за нещо средно между къща и имение. Кварталът изглежда хубав, но, доколкото знам, нямате нормални съседски отношения в САЩ.

Защо смяташ, че в САЩ няма нормални съседски отношения?

А може ли да видим сградата на училището на детето ти? На мен не ми харесват американските училища, имат една много студена на вид архитектура.

Ето я сградата:

HO3gfZN.jpg

В коридорите изглежда така. Всеки си има шкафче.

HO3gFuR.jpg

А класните стаи изглеждат така

HO3gKjp.jpg

Има си спортна зала и плувен басейн и игрище за футбол. Понеже тук не е албум няма да показвм още, но надявам се добиваш представа вече как изглежда едно съвсем обикновено капиталистическо училище и американската култура.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

преди 23 минути, Гражданин написа:

Ето я сградата:

Ти учиш там или си колега? :)

Апропо вярно ли е, че ако два-три дни поред комшията те види да си пиеш бира звъни на някаква служба и те обявява за алкохолик?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ама учениците пак са си по двойки даже на снимката двете четат нещо

Даже са трйки не двойки

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Покажи ни тогава само примерна снимка на подобен на твоя дом. Просто ей така, за да видим защо според теб обикновените американски къщи са са калпави (както казваш, ще ги издуха торнадо), а пък твоят тип дом е по-хубав, здрав и кокетен.

Когато говорих за вехтошария нямах предвид книги, а трупането на вещи тип боклуци като опаковки, стари играчки и т.н., тип "съкровищата на социалистическия човек", който от недоимък трупа, включително и ново което е предназначено уж за директна консумация, но той го пази докато то не остарее, защото смята, че хубавото трябва да се пази винаги за бъдещето. Като например вносни шоколади складирани в някоя от тези секции или шкафове, за да се извадят, "когато му дойде времето". "Да се пази за светлото бъдеще като всичко останало. Сега не е момента да живеем, да се отвори по-натам за по-специален момент! Например, за да може да покажем на гостите като символ, че имаме лукс..."

Аз казах просто, че не обичам бедността. Да ми сервират в пластмасови чинийки (които ти показах вече), на пластмасови маси и столчета.

HO3WRql.jpg

Винаги са продупчени с черни кратери от цигари и има някакъв такъв на вид пепелник:

HO3Wus4.jpg

А столчетата са обикновено някакви такива:

HO3WvIa.jpg

Много класно, нали?

Ето за такива заведения на тип на автогара ти говоря. Няма чар в това. Пост соц модернизъм някакъв. Не ме кефи. В Берковица кое е най-хубавото заведение? Препоръчай ми.

Чудесен чин, минималистичен и чист. Е, разбира се, че има и по-хубави! Но най-важното е човек да е индивидуалист, а не да разчита винаги на другарче да препише или да си има компания. 

Значи са по-напреднали от теб щом по-рано почват да учат. Ти ги смяташ за тъпи, а явно са знаели да пишат и четат по-рано от теб. Знаеш ли какво предимство е да напреднеш по-рано? Нищо чудно, че са ходили до Луната.

Защото е била на 6. Когато останалите ѝ съученици са били на 7, тя е била с година по-малка. Има изследвания, според които учениците, които тръгват по-рано от връстниците си (говорим за хора в един клас) са по-неспособни в спорта и в другите дисциплини, просто защото при децата дори и 7 месеца разлика в развитието са от голямо значение. Даже има цели научни трудове по въпроса, че родените в януари или първите дни на годината са "по-умни" и "по-надарени" в класа си просто заради физическото си предимство да са по-големи и развити спрямо останалите родени няколко месеца по-късно. Така че в САЩ нямат по-различни проблеми от българските ученици заради това, че тръгват по-рано на училище, а заради разликата в месеците си в една и съща паралелка. А предимството, че почват по-рано училище е в това, че завършват по-рано и съответно родителите им не си губят още години от своя живот (един за живеене) в дундуркането им чак до 18 - 19.

За да живеят в такива хубави къщи и широки комплекси suburban style housing, а не в големи панелни многоетажни блокове, пространството се разширява и разстоянията също, така че е съвсем нормално да има децата да ходят с автомобили до училище. Имат ресурс за това, защо не? Защо с градски транспорт? 

Никой не си присвоява нищо. Всеки знае историята на Хелоуийн. Очевидно харесваш западни празници. Това се опитвах да кажа. Какво още друго западно харесваш и защо тогава искаш да им хвърлят "руски атом"? Какво толкова не харесваш на американците? Обикновените, нормалните...

Няма точка. Обясни защо.

Най-желаните университети и развиващи най-голяма научна и световно призната дейност в света са масово такива в САЩ. 

Изразителността няма нищо общо. Според лингвистите, английският език има около 500 хиляди думи, френският 150 хиляди, а руският около 130 хиляди. Английският е безспорно богатство. Световен е неслучайно.

Гледай още. Холивуд има милиони филми. 

Мормоните вече не са полигамни. Сциентолозите са секта на богатите (поне според мен). Затова се стараят да привличат холивудски звезди от ранга на Джон Траволта и Том Круз. Не е казано, че като си богат си имунизиран срещу секти. Даже ставаш и мишена, защото си богат.

А защо според теб всички търгуват с долари, а не в рубли?

САЩ е страна от много държави (щати), всяка със собствени закони и самоуправление и традиции. Гледай малко научно популярни филми за тях, нали не очакваш, че мога да ти обясня за традициите и културата на почти 10 милиона квадратни километра територия?

Защо смяташ, че в САЩ няма нормални съседски отношения?

Ето я сградата:

HO3gfZN.jpg

В коридорите изглежда така. Всеки си има шкафче.

HO3gFuR.jpg

А класните стаи изглеждат така

HO3gKjp.jpg

Има си спортна зала и плувен басейн и игрище за футбол. Понеже тук не е албум няма да показвм още, но надявам се добиваш представа вече как изглежда едно съвсем обикновено капиталистическо училище и американската култура.

1. Няма как да ти покажа как изглежда дома ми, понеже апартаментът е уникален, със собствена архитектура, не съм виждала никъде подобен блок в България, сега като се сетя. Никога не съм питала и не съм се интересувала. Блокът е триетажен, на първия етаж има голяма южна тераса, на нашия е една по -мъничка, на третия е почти цялото тераса с две много малки стаи и една баня с тоалетна, а най - отгоре някога е била асмата - баба и дядо решили да си направят малка цветна градинка горе, заедно с малко асма. Сега ги няма. От северната страна има балкони, еднакви по вид и размер на трите етажа. Долу живеят наши роднини, ние сме на втория, а на третия са стаите на баба, която зимата си е при нас, и на племенницата, като си идва, че двете с нея не се спогаждаме в една стая. На двата етажа има по три стаи - кухня + малък кухненски бокс, спалня, която става и за всекидневна, и детска стая, малко антре и малки баня и тоалетна. Само на нашата стълбищна площадка има страничен прозорец, иначе има едни големи на всяка площадка. Сигурно звучи тесничко, но поне няма опасност нашия блок да падне при вятър, а и в България няма торнада.

2.Ти може и да не харесваш да има много мебели, аз пък харесвам. Много ме е яд, че библиотечните секции сега са адски скъпи. Иначе щях да си купя една хубава голяма бяла секция и да държа там книгите си.

3.Кой ти говори за пластмаса? Заведенията у вас, които съм виждала по филмите, хич нямат приятна атмосфера. Там сядаш за малко, пиеш и си тръгваш, интериорът е скучен и тъп.

За Берковица (ако въобще решиш някога да дойдеш в България и да посетиш моя град), ти препоръчвам кафене "Колумбия", намира се на центъра. Лятно време сядаме навън, но вътре е много хубаво, много уютна атмосфера, с меки и удобни дивани и маси, с картини по стените, има и телевизор, пердета на прозорците............Нямат фейсбук страница, иначе щях да ти покажа какво имам предвид.

Също така препоръчвам и ресторант "Кръстева къща". Но едва ли си фен на възрожденския стил.

Чудесни заведения са и детски център "Камбанка" (сградата първоначално е била читалище, после кино, после дискотека "Компас", а сега е детски център "Камбанка").  Скромничко, но уютно е вътре и няма нищо пластмасово. Има модерни столове и маси, дивани, има и сцена. Друго заведение, което ми е любимо е сладкарница "Шоколино", с прекрасна атмосфера. Имат си страници във фейсбук, а "Камбанка" има и в инстаграм, можеш да видиш какво предлагат.

А до манастира е скара "Сталин", ама не е кръстена на Йосиф Сталин. Собственика се казва така. Мястото е страхотно, а кухнята е супер.

4. Децата трябва да имат нормално детство, не да учат от много малки. На пет им е време за игри и забавления.

5. Какво му е лошото на градския транспорт? В София съм пътувала много пъти с градския транспорт. Явно според теб градският транспорт е презряно нещо. Аз пък съм пътувала и с автобус, и с тролей, и с трамвай. Само метрото не съм ползвала никога. Иначе в Берковица се ходи пеш, а и живея на центъра, двете училища, в които учех, ми бяха наблизо. Е, второто ми беше малко по - далеч, но от ходене пеша не се умира. Ти пък си много разглезен нещо.

6. Гледала съм. Ама повече предпочитам европейското кино, руско също съм гледала - "Кухня" и "Физрук". Втория, за съжаление, беше без субтитри.

7. Щото САщ са наложили долара. Даже не знам как е станало.

8. Ми няма. Втората ми братовчедка живя известно време в САЩ, там завърши средно и висше. Разказваше, че хората там са много мързеливи и даже до кварталния магазин не ходят без кола, не обичали да ходят пеша. Мен това ме втрещи. Както и че всичко в САЩ е много скъпо. Хората не си познавали съседите и не се поздравявали.

Училището не ми хареса. Твърде големи прозорци. Вратите с прозорци за класните стаи също не ми харесват, така всеки може да наблюдава какво става в класната стая, което за мен е прекалено. А самите класни стаи са ми прекалено натруфени с всичките тези карти, картини и всякакви  неща по стените.  В България класните стаи са с по - изчистен интериор. Все пак говорим за училище, не за детска градина. Ето ги моите училища.  Не ми харесва как са боядисали и променили класните стаи в трето, ама........... Само на второто ми училище няма снимки, защото го закриха през 2005 година.

Трето основно училище "Иван Вазов" гр. Берковица.

ivan_vazov_berkovica.jpg

4-2819.jpg

U4ilista_komplekti_001-696x391.jpg

b518db6429ee190825d7a524beb392af.JPG

Средно специално училище за деца с увреден слух "Проф. д - р Дечо Денев" гр. София:

a6ed487e30ec54ec660008bdc679ff34.jpg

Училището си има фейсбук страница, можеш да я погледнеш.

В училището има класни стаи, 6 общежития, училищна столова, библиотека, физкултурен салон, малък музей, специални кабинети, към училището има и детска градина. Има различни групи по интереси. Аз бях три години в групата за синхронно пеене "Жестим +". Три, защото се включих чак в десети клас.

Имахме два абитуриентски бала, вторият беше при президента в резиденция "Бояна".  В САЩ специалните ученици едва ли могат да се похвалят, че са имали бал при президента в Белия дом.

преди 23 минути, petie1 написа:

Ама учениците пак са си по двойки даже на снимката двете четат нещо

Даже са трйки не двойки

Сложи си очилата, на единични чинове са, просто са много близо едни до други.

Чиновете им са тъпи и няма място за нищо. Добре, че не съм учила на такъв чин. Щях да се побъркам.

Но пък в САЩ сигурно нямат учебни тетрадки и не вадят по 10 неща от раницата. Но е адкси неудобно да нямаш нищо подръка, например в час по рисуване, трудово или математика. Къде ще смесиш на това дребно чинче учебника по математика, учебната тетрадка, твоята тетрадка, писалката, линията, триъгълника, пергела, транспортира, молива и гумата? И как в час по музика се пише в нотната тетрадка върху такъв малък чин?

А американското знаме във всяка класна стая ми идва в повече. При нас това го няма.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Няма как да ти покажа как изглежда дома ми, понеже апартаментът е уникален, със собствена архитектура, не съм виждала никъде подобен блок в България, ...

Нормално да не си виждала, все пак да не забравяме че не си напускала територия с радиус от 500м. спрямо твоя "дом" и всичко при теб, както казахме е съчинение по картинки с елементи на разсъждение.... знам , този факт е ужасен :crying10:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

×   Вмъкнахте текст, който съдържа форматиране.   Премахни форматирането на текста

Разрешени са само 75 емотикони.

×   Съдържанието от линка беше вградено автоматично.   Премахни съдържанието и покажи само линк

×   Съдържанието, което сте написали преди беше възстановено..   Изтрий всичко

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Добави ново...